Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

QUOTE(mamkaa @ 2011 08 01, 15:08)
vakavau dviem budais, taip kaip mama 100 metu daro ir pagal Dziunkos recepta.

Mamos receptas:
1 litras vandens
1saukstas druskos
1 saukstas cukraus
2 arbatiniai sauksteliai acto esencijos
Krienu lapu, cesnako, krapu, penkiu pipiru misinio, lauro lapu.
I stiklainio dugna dedu visus prieskonius, talpiai sudedu agurkus. Issiverdu martinata ir uzpilu agurkus, palaukiu koki gera pusvalandi, tada nupilu marinata ir uzverdu, vel uzpilu. ir taip tris kartus. tercia karta uzpylus marinatu uzsuku. Laikosi puikiai. taip darau ir pomidorus.

Atsidariau šiuos agurkus vakar. Ar jie irturi būti tokio švelnaus skonio,ar aš jau pridirbau kažką g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2011 09 04, 15:38)
Atsidariau šiuos agurkus vakar. Ar jie irturi būti tokio švelnaus skonio,ar aš jau pridirbau kažką g.gif ?

Tikrai ir man idomu ax.gif ,nes tokie kaip lengvai raugti agurkai gavosi rolleyes.gif
Atsakyti
Margaites, jie ir yra svelnus. viskas gerai, ir tikrai laikysis puikiai. Jei norite astresniu tai i litra vandens dekite ne 2 arbatinius saukstelius esencijos 70 % stiprumo, o 3 ar 4 saukstelius.
Atsakyti
QUOTE(mamkaa @ 2011 09 05, 08:18)
Margaites, jie ir yra svelnus. viskas gerai, ir tikrai laikysis puikiai. Jei norite astresniu tai i litra vandens dekite ne 2 arbatinius saukstelius esencijos 70 % stiprumo, o 3 ar 4 saukstelius.

aisku,aciu,o tai ir as galvojau,kad kazka negerai padariau doh.gif cool.gif
Atsakyti
Aš įsivaizdavau,kad su esencija,tai jau "rimti" turi būti biggrin.gif Nieko,sueis ir šie.Dukrai vyriausiąjai bile tik marinuotas biggrin.gif
Kaip bebūtų dar 11 rūšių skirtingų turiu.Tai visvien atsirinksiu kas patinka.Kažkokie eksperimentiniai metai man šie cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alekto: 05 rugsėjo 2011 - 14:09
Klausykit mergaite, o agurku su garstycio taj gastycios sausos ggrudeliais ir slapios dedasi blush2.gif g.gif

gurkai su garstyciomis (kosele)

1 ltr. vandens reikia:
1 stiklines cukraus,
1 stiklines acto,
3 saukstu druskos,
5 saukstu garstysciu,
kvapieji pipirai, pirkti prieskoniai ir cesnakas.

Uzpilti verdanciu marinatu ir stiklainiukus pridengti dangteliais. Palaikyti apie pusvalandi ir nupilti. Marinata vel uzvirti ir uzpilti vel ant agurku, uzsukti ir dar siltai parai apkloti.
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 09 07, 11:30)
Klausykit mergaite, o agurku su garstycio taj gastycios sausos ggrudeliais ir slapios dedasi blush2.gif  g.gif

gurkai su garstyciomis (kosele)

1 ltr. vandens reikia:
1 stiklines cukraus,
1 stiklines acto,
3 saukstu druskos,
5 saukstu garstysciu,
kvapieji pipirai, pirkti prieskoniai ir cesnakas.

Uzpilti verdanciu marinatu ir stiklainiukus pridengti dangteliais. Palaikyti apie pusvalandi ir nupilti. Marinata vel uzvirti ir uzpilti vel ant agurku, uzsukti ir dar siltai parai apkloti.

as acta ir garstyciu kosele mazinu per puse, nes pernai ir uzpernai man per astrus buvo smile.gif
Atsakyti
Siandien paragavau pagal Vetros 2 recepta darytus agurkelius,skonis superinis,db visada tik taip ir darysiu.
Atsakyti
QUOTE(Jigsaw @ 2011 09 07, 14:08)
Siandien paragavau pagal Vetros 2 recepta darytus agurkelius,skonis superinis,db visada tik taip ir darysiu.

o kuris cia receptukas ax.gif gal gali nuoroda imesti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2011 09 07, 13:22)
as acta ir garstyciu kosele mazinu per puse, nes pernai ir uzpernai man per astrus buvo smile.gif

As pirma karta darydama nemazinau nieko. Bet paragavus atrodo kad acto galetu buti ciut maziau, o va garstyciu nemazinciu biggrin.gif
Beja, ir agurkus dejau ne cielus o pjaustytus, mazdaug 1cm storio riekelem. Mum daug skaniau negu cieli rolleyes.gif ir cesnako deciau daugiau negu kad pirma karta dariau, i 2l stiklainius dejau 2-3 skilteles, tai si kart deciau kokias 5 manau tikrai g.gif

Ule, cia receptas su garstyciu kosele, ta is stiklainiuku kur prie "sasysku" valgomos biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo convict: 07 rugsėjo 2011 - 16:24
agurkėlius su garstyčiom aš irgi pjausčiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jurginėlis @ 2011 09 07, 18:35)
agurkėlius su garstyčiom aš irgi pjausčiau  ax.gif

aš irgi nulupau ir pjausčiau smile.gif
Papildyta:
QUOTE(georgiana @ 2011 09 07, 12:22)

visiems skirtingai smile.gif aš garstyčių didinau kiekį, MB paprašė aštresnių smile.gif
Papildyta:
beje, saldžiarūgščiu agurkėlių marinatu užpilti pomidorai thumbup.gif ... essen.gif, MB savo mamai stiklainiuko nedavežė... blush2.gif

recepto autorei didelis ačiū 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saridon'e: 11 rugsėjo 2011 - 12:57