Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

QUOTE(georgiana @ 2011 08 26, 13:39)
As pagal Ule nebedarau, nepyk Ule, manieji pagal tavaji issaude, zinau kad tu gera seimininke, as is to pacio krasto, bet manau kad tau super sekasi antrieji patiekalai 4u.gif

gal stiklainiukus blogai isplovete tiesiog? g.gif ax.gif

As dariau pagal Ule, bet ne agurkus, o pomidorus ir misraine- laikosi puikiai smile.gif
Papildyta:
Mergaites, bet, tikiuosi irviliuosi, jus suprantat, kad Ule visada daro taip agurkus ir pas ja jie issilaiko bigsmile.gif O jei pas jus neissilaiko, issaudo, negi ji kalta? Atrodo, paprasta..... ax.gif

Del acto, cia jau skonio reikalas... Vieni megsta silpnam marinate, kti gi rugsciai, kad net pirstai susirauksleja bevalgant, beimant... Siaip, yra tik 1 taisykle, kad druskos tikrai 1 litrui - 1 saukstas, cia jau kaip Amen. Bet cukru, acta, galima reguliuot 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brashke77: 26 rugpjūčio 2011 - 14:34
QUOTE(brashke77 @ 2011 08 26, 15:34)
Mergaites, bet, tikiuosi irviliuosi, jus suprantat, kad Ule visada daro taip agurkus ir pas ja jie issilaiko  bigsmile.gif  O jei pas jus neissilaiko, issaudo, negi ji kalta?  Atrodo, paprasta.....  ax.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Pagal Ule dariau agurkus,stovi,viskas super.
Atsakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2011 08 26, 11:55)
Aš į litrą vandens pilu 30ml acto,tai yra mažiau negu 3 valgomi šaukštai ir dar nė karto neteko susimauti,laikosi puikiai ir šeimos yra įsakyta jokių acto kiekio didinimų,na kartais įpilu ir 50ml,bet ir tai mažiau negu 3 šaukštai.

Aš į litrą dedu 50 gramų. Visada laikosi kuo puikiausiai. Tik aš kiekvieną litrą pasterizuoju, nededu daug visokių lapų, kurie sukeltų rūgimą. Jau antri metai darau. thumbup.gif
Atsakyti
Man reiktu nueit i rusi paziuret situacija biggrin.gif prisidariau visko, o kaip ten laikosi kas, tai neaisku biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 08 26, 18:12)
Man reiktu nueit i rusi paziuret situacija biggrin.gif prisidariau visko, o kaip ten laikosi kas, tai neaisku biggrin.gif

taip taip ir jei jau kas išsaudys ar surugs listen.gif , čiūr kalta aš 000189.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 08 26, 19:51)
taip taip ir jei jau kas išsaudys ar surugs listen.gif , čiūr kalta aš  000189.gif


Neee, tu nebusi kalta... nes lyg dariau pagal receptus is seniau smile.gif mazai agurku buvo siemet, tai neeksperimentavau...
Atsakyti
Na,kaip visada, kas daug dirba,tas ir suklysta dažniau,nei guledamas ant pečiaus unsure.gif Gaunu ir aš velniu ,kai prašaunu pro šali rašinedama. Šiemet renkuosi nauju receptuku,nes pvz.,nesu virusi ketčupu,pastu blush2.gif .Ir kam uždirbt kažkam duodavau,jei taip nesunkiai ir skaniai pasigamint galima blink.gif Ačiu blakstienai 4u.gif Gaminau vakar pagal ja ir pagal Ule oranžini stebukla. aciuks.gif Abejoniu dideliu sukeles man receptukas gal nebuvo išbandytas ar netiksliai nurašytas iš rusaičiu buvo mastau.gif Georgiana pagal ji gamino,o aš anksčiau žinute su perspejimu buvau parašiusi,bet ištryniau,kad nebutu piktumo sm....
Atsakyti
nieko tokio amarrile visos mokomes, tik is tiesu, pernai maziau eksperimentavau o symet daugiau tai truputuka gaila darbo nes dejau agurkus i puslitrinukus taip vadinamus, o uzsukinejau geltonais dangteliais ir is tiesu dangtelius prasiau kad vyras uzsuktu nes prasisukdavo cool.gif is pradziu nesupratau bet manau, kad brokaunu yra nemazai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(INGRIDŽIUKS @ 2011 08 24, 14:11)
Kaip toliau daryt? Čia į stiklainius supilti ir tinka žiemai ?  g.gif


Agurkus sudėt į stiklainius, užvirinti marinatą, užpilt agurkus ir uždaryt - viskas. Taip, čia žiemai.
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2011 08 27, 09:29)
nieko tokio amarrile visos mokomes, tik is tiesu, pernai maziau eksperimentavau o symet daugiau tai truputuka gaila darbo nes dejau agurkus i puslitrinukus taip vadinamus, o uzsukinejau geltonais dangteliais ir is tiesu dangtelius prasiau kad vyras uzsuktu nes prasisukdavo cool.gif is pradziu nesupratau bet manau, kad brokaunu yra nemazai smile.gif

Visus prasisukancius metu lauk.
Atsakyti
O as siandien naikinau peraugusius agurkus. Tempiu receptuka ir cia, nes nezinau, ar toks buvo
Latviskos salotos

2,5kg agurku
1kg svogunu
100g cukraus
100ml acto
100ml aliejaus
1valg.s. druskos
maltos kalendros

Agurkus jei zieve stora nulupame, supjaustome griezineliais apie0.5 cm storio, svogunus supjaustome pusziedziais (as ju nelabai megstu tai dedu maziau nei nurodyta recepte). Viska dedame i puoda, pilame kitus produktus ir uzverdame. Tuomet sumaziname ugni ir verdame (nepamirstam vis pamaisyti) apie 15-20min, kol agurkai ima keisti spalva. Tuomet dedame i stiklainius vis paspausdami ir uzsukame.
Skanaus.
user posted image
Atsakyti