merginos,noriu patarimo;)...isieskojau visa tema ,bet gal neradau,o gal ir pro akis praleidau.Beda ta,kad pralaikiau visa para uzmerktus agurkus vandeny,paskui suradus laiko nutariu,kad reikia juos uzvakuoti,bet pradejus man juos plaut,jie man pasitikejimo pradejo nebekelt.Jie pradeje rugt ir kvapo agurku nelike ir pati ta oda jau gavus vandens.Zodziu jie ko gero metami lauk...Niekad as ju nemerkdavau i ta vandeni,bet agurkai buvo skinti penktadienio vakare,o vakar turejau skubiai islekt ir taip sove mintis,kad reikia uzsimerkt juos...Siaip ko gero mesiu lauk,bet gal kas turi kokiu patarimu,kurie atsaktu i mano situacija ir tuo paciu padetu kitoms tokiu atveju....aciu
QUOTE(munyte @ 2011 08 14, 13:22)
merginos,noriu patarimo;)...isieskojau visa tema ,bet gal neradau,o gal ir pro akis praleidau.Beda ta,kad pralaikiau visa para uzmerktus agurkus vandeny,paskui suradus laiko nutariu,kad reikia juos uzvakuoti,bet pradejus man juos plaut,jie man pasitikejimo pradejo nebekelt.Jie pradeje rugt ir kvapo agurku nelike ir pati ta oda jau gavus vandens.Zodziu jie ko gero metami lauk...Niekad as ju nemerkdavau i ta vandeni,bet agurkai buvo skinti penktadienio vakare,o vakar turejau skubiai islekt ir taip sove mintis,kad reikia uzsimerkt juos...Siaip ko gero mesiu lauk,bet gal kas turi kokiu patarimu,kurie atsaktu i mano situacija ir tuo paciu padetu kitoms tokiu atveju....aciu
Šiaip neturėjo parą išlaikyti užmerkti agurkai prarasti kokybę. Aš irgi pamerkiu parai, jeigu perku iš turgaus. Juk nežinosi, kada jie nuskinti. Gal tiesiog agurkų rūšis lepesnė. Konservuoti gal ir pavojinga būtų, juk gali "nušaudyti". Bet gal pabandykit kokį porą stiklainių uždaryti.
QUOTE(dziunka @ 2011 08 13, 20:42)
Siemet dariau agurkus ivyniojus i vynuogiu lapus, kiekviena agurkeli atskirai,siaip jau marinata dariau saldziarugsti, is akies ,tai kai uzpilinejau jau 3karta tai paragavus marinato labai geras vynuogiu lapu prieskonis ir kvepia skaniai.
gal norite kas isbandyti
Vynuogiu lapus nuplikinau ,ir kiekviena agurkeli atskirai ivyniojau ,visa kita kaip ir visi agurkai
gal norite kas isbandyti
Vynuogiu lapus nuplikinau ,ir kiekviena agurkeli atskirai ivyniojau ,visa kita kaip ir visi agurkai
Panašiai daro ir raugintus agurkus. Kiekvieną agurką asmeniškai įvynioja, tada i stiklainį ir pila šaltu vandeniu su druska (litrui šaukštas druskos), galima dar mėgstamų prieskonių (pvz. aš neįsivaizduoju agurkų be krapų). Tada dengia plastmasiniais dangteliais ir į šaltą, šaltą rūsį.
QUOTE(AusrinesMama @ 2011 08 14, 18:48)
Panašiai daro ir raugintus agurkus. Kiekvieną agurką asmeniškai įvynioja, tada i stiklainį ir pila šaltu vandeniu su druska (litrui šaukštas druskos), galima dar mėgstamų prieskonių (pvz. aš neįsivaizduoju agurkų be krapų). Tada dengia plastmasiniais dangteliais ir į šaltą, šaltą rūsį.
Gaila, bet neturiu salto rusio,siaip pabandyciau
Klausimelis ekspertems: pries savaite "suvakavau" agurkus, pora dienu stiklainiai stovejo "zemyn galva", po to sudejau i spintuke, kur ir laikau konservus. Vakar apsiziurejau, kad toje spintukeje pribege skyscio is agurku. Apziurejau stiklainius, nieko itartino apart tu "nuoteku" nepastebejau...Kadangi dangteliai uzsukami, tai jie "nenusoke", spalva irgi nepasikeitusi.... Kaip manot, ar tas skystis normalu? Gal as kurio nors stiklainio tiesiog gerai neuzsukau?
QUOTE(b3b @ 2011 08 15, 13:06)
Klausimelis ekspertems: pries savaite "suvakavau" agurkus, pora dienu stiklainiai stovejo "zemyn galva", po to sudejau i spintuke, kur ir laikau konservus. Vakar apsiziurejau, kad toje spintukeje pribege skyscio is agurku. Apziurejau stiklainius, nieko itartino apart tu "nuoteku" nepastebejau...Kadangi dangteliai uzsukami, tai jie "nenusoke", spalva irgi nepasikeitusi.... Kaip manot, ar tas skystis normalu? Gal as kurio nors stiklainio tiesiog gerai neuzsukau?
o gal pats stiklainis trukes?
QUOTE(dziunka @ 2011 08 15, 17:19)
o gal pats stiklainis trukes?
na kad ne, visi sveiki
mano agurkai daryti su garstyčiomis bus išmetimui dangteliai neįtraukti, neužsivakave normaliai pradėjom jau valgyt dabar, skanus, bet gaila kad neišėjo. Gal dėl to kad nelaikiau po visko šiltai uždengus
QUOTE(b3b @ 2011 08 15, 13:06)
Klausimelis ekspertems: pries savaite "suvakavau" agurkus, pora dienu stiklainiai stovejo "zemyn galva", po to sudejau i spintuke, kur ir laikau konservus. Vakar apsiziurejau, kad toje spintukeje pribege skyscio is agurku. Apziurejau stiklainius, nieko itartino apart tu "nuoteku" nepastebejau...Kadangi dangteliai uzsukami, tai jie "nenusoke", spalva irgi nepasikeitusi.... Kaip manot, ar tas skystis normalu? Gal as kurio nors stiklainio tiesiog gerai neuzsukau?
Na taip, panašu, kad kažkuris stiklainis buvo blogai užsuktas ir prateka skystis. Geriausia būtų jį surasti ir valgyti tuos agurkėlius, nes jei patenka oras, ilgai neišsilaikys.
sveikos, pirmą kartą konservavau agurkus, bet nepastačiau jų žemyn dangteliais ar jau jie sugadinti ar yra vilties, kad laikysis?
QUOTE(mango @ 2011 08 16, 16:11)
sveikos, pirmą kartą konservavau agurkus, bet nepastačiau jų žemyn dangteliais ar jau jie sugadinti ar yra vilties, kad laikysis?
Turetu laikytis manau vistiek
QUOTE(mango @ 2011 08 16, 16:11)
sveikos, pirmą kartą konservavau agurkus, bet nepastačiau jų žemyn dangteliais ar jau jie sugadinti ar yra vilties, kad laikysis?
Jei gerai uzdaret ir dabar vartant nebega skystis-100 procentu, kad laikys