Issirinkau si receptuka bet gavosi taip.kad pakeiciau siek tiek savo nuoziura ne savo noru
pati konservavimo buda(susimakalavau)kazin kaip manot ar nebus problemeliu,kada kazin galeciau paragauti kad spresti ar matysiu pasekmes pati
Saldziarugsciai agurkeliai (gali buti su pomidorais)
3 l vandens,
5 šaukštai druskos,
2 stiklinės cukraus,
0,5 l acto,
2 šaukštai prieskonių (gali būti pirktiniai), pipirai, lauro lapai.
Dedam daržoves į stiklainiukus, pilam marinatą, uždedam dangtelį, bet neužsukam, o tik pridengiam. Dedam stiklainiukus į puodą su vandeniu, ir kaitinam kokias 15 min. nuo užvirimo, kol agurkai pakeis spalvą. Užsukam dangtelius, apverčiam ir užklojam šilta antklode.
Be agurkų ir pomidorų,galima dėti įvairias daržoves: ir paprikas, ir cukinijas, ir šparagines pupeles ir visokias kitokias.
Is tikruju nelabai supratau apie kokius dangtelius kalbama(nes as panaudojau ne vienkartinius)ir vietoje kaip rasoma "pilam marinata",uzkaiciau marinata ir uzpiliau jau i sudetus agurkus-pomidorus-cukinija bet jau nebekaitinau