QUOTE(Vetra2 @ 2011 08 09, 13:04)
Galiu ir aš pasidalinti receptuku, kaip marinuoti skanius, traškius agurkėlius, nė vieno stiklainio neteko išmesti, nes nei rūgsta, nei ten kokių drumzlių atsiranda...
Na žodžiu patikimas reptukas, praėjusiais metais dariua, tai pirmiausia šiuos suvalgėm, o kiti ne taip greit valgėsi
Tai va, marinatui reikia: 7 stiklinių (200ml) vandens, 6 šaukštų cukraus, 3 šaukštų drusko (iš popierinio pakelio, ne juodotos), 1 stiklinės 9 % acto.
Šituos produktus sumaišome šaltus, maišome tol kol ištirpsta.
Tada dedame į stiklainius agurkėlius, dedame prieskonius (galima pirktinius, arba šakelę krapų, po kvepiantį, kartųjį pipiro žirnelį, lauro lapą).
Tada šaltą marinatą užpilame ant į stiklainius sudėtų agurkų, marinato man užtenka užpilti 7 stiklainius po 0,7 l talpos, jei gerai prikimsti. Tada dedame į puodą ir kaitiname, nuo puodo užvirimo 10-15min. Pakaitinus dėti dangtelį, apversti ir atvėsinti apie 12 val.
Bandysiu daryt,tik kazkaip baugu kad slooikuciai nuo karscio netruktu..
Papildyta:
QUOTE(Terra2 @ 2011 08 11, 09:00)
Iš peraugusių agurkų aš visaga darau salotas žiemai. Receptas paimtas iš rusško saito, bet išbandytas ir jau trečius metus sėkmingai naudojamas. Pabandykit, gal ir Jums patiks. Mūsų šeimai labai patinka. Vadinasi
"NIEŽINO SALOTOS":
Reikės:
2kg peraugusių agurkų( žievę geriau nuskusti)
2-3 dideles galvas svogūnų(kas nemėgsta, galima apsieiti ir be jų)
pundelį krapų
2 v.š. druskos
2 v.š.cukraus
9 v.š. acto
10 v.š. aliejaus.
Agurkus supjaustyti stambokais ritinėliais, svogūnus supjaustyti pusžiedžiais. Sudėti į didesnį puodą visus produktus ir sumaišyti. Leisti pastovėti apie valandą. Sudėti į švarius stiklainius ir sterilizuoti, kol agurkai pakeis spalvą. Tada uždaryti, apversti stiklainius, uždengti kokiu pledu ir leisti pilnai atvėsti. Laikyti galima bet kur.
Tiesa, toms, kurios nemėgsta arba neturi didelio puodo sterilizavimui (ir aš taip darau) yra lengvesnis būdas. Supjaustytus agurkus ir pastovėjusius apie valandą galima tiesiog puode pakaitinti, kol agurkai pakeis spalvą (tik neišvirti). Tai trunka beveik iki issiskyrusio skysčio užvirimo. Karštus dėti į sterilius stiklainius, užsukti ir uždengtus, laikyti kol atvės. Tas būdas paprastesnis ir greitesnis.
Atsiprašau, jeigu jau buvo toks receptas, bet , tai tikrai geras būdas panaudoti peraugusius agurkus.
O kaip kaitinti?be vandenuko?atsiprasau as dar tik naujoke sitame darbe,niekada nesu marinavusi ir dariusi kazka panasaus