QUOTE(Agotukas @ 2011 08 08, 20:50)
Dažniausiai receptuose nurodomas 9 proc actas. Vyno actas bus silpnesnis
Supratau.... Deja, jau "suvakavau" su vyno actu pagal nevyninio acto proporcijas Ziuresiu kas ten per skonis iseis...o kitiems kartams nusipirksiu 9% acta...
Galiu ir aš pasidalinti receptuku, kaip marinuoti skanius, traškius agurkėlius, nė vieno stiklainio neteko išmesti, nes nei rūgsta, nei ten kokių drumzlių atsiranda...
Na žodžiu patikimas reptukas, praėjusiais metais dariua, tai pirmiausia šiuos suvalgėm, o kiti ne taip greit valgėsi
Tai va, marinatui reikia: 7 stiklinių (200ml) vandens, 6 šaukštų cukraus, 3 šaukštų drusko (iš popierinio pakelio, ne juodotos), 1 stiklinės 9 % acto.
Šituos produktus sumaišome šaltus, maišome tol kol ištirpsta.
Tada dedame į stiklainius agurkėlius, dedame prieskonius (galima pirktinius, arba šakelę krapų, po kvepiantį, kartųjį pipiro žirnelį, lauro lapą).
Tada šaltą marinatą užpilame ant į stiklainius sudėtų agurkų, marinato man užtenka užpilti 7 stiklainius po 0,7 l talpos, jei gerai prikimsti. Tada dedame į puodą ir kaitiname, nuo puodo užvirimo 10-15min. Pakaitinus dėti dangtelį, apversti ir atvėsinti apie 12 val.
Na žodžiu patikimas reptukas, praėjusiais metais dariua, tai pirmiausia šiuos suvalgėm, o kiti ne taip greit valgėsi
Tai va, marinatui reikia: 7 stiklinių (200ml) vandens, 6 šaukštų cukraus, 3 šaukštų drusko (iš popierinio pakelio, ne juodotos), 1 stiklinės 9 % acto.
Šituos produktus sumaišome šaltus, maišome tol kol ištirpsta.
Tada dedame į stiklainius agurkėlius, dedame prieskonius (galima pirktinius, arba šakelę krapų, po kvepiantį, kartųjį pipiro žirnelį, lauro lapą).
Tada šaltą marinatą užpilame ant į stiklainius sudėtų agurkų, marinato man užtenka užpilti 7 stiklainius po 0,7 l talpos, jei gerai prikimsti. Tada dedame į puodą ir kaitiname, nuo puodo užvirimo 10-15min. Pakaitinus dėti dangtelį, apversti ir atvėsinti apie 12 val.
QUOTE(b3b @ 2011 08 08, 14:21)
Atsiprasau uz kvaila klausima, konservuosiu pirma karta
Kai agurkai paverda tas 5-7 minutes, juos istraukiam ir atsalusius sudedam i stiklaini? ar karstus? nes kaip tu graziai sudesi, jei jie karsti?
Kai agurkai paverda tas 5-7 minutes, juos istraukiam ir atsalusius sudedam i stiklaini? ar karstus? nes kaip tu graziai sudesi, jei jie karsti?
jus imetat i karsta vandieni ir kaitinat juos 5-7min,bet ne virinat as imetu i karsta vandieni ir mazdaug ziuriu taip,kada agurkai pakeicia spalva ir traukiu juos,ir isdedu i bliuda ir dedu po viena agurkiuka,nera jie labai karsti as pirmai galvojau kad nesudesiu karstus bet susidejo puikiai
Papildyta:
QUOTE(Jolete @ 2011 08 08, 15:24)
Kas ten gaunasi iš virtų agurkų pirmą kartą girdžiu apie tokį konservavimo būdą
agurkus neverdi o tik kaitini,nedavedat vandeni iki virinimo
Mamukai, pagal sita receptuka temos pradzioj ideta, galvoju pameginsiu, turiu siek tiek agurku, pomidoru, cukinija.. Tai stai ko paklaust noriu (nes nesu spece konservavime). 1. Ar darzoves pjaustyti? agurkus, pomidorus ar nera skirtumo? kad cukinijos cielos neikisiu tai jau cia aisku
2. Ir marinata, tai daryt taip - uzvirt vandeni tada sudet visus produktus, ir pravesusi supilt ant darzoviu? 3.Ir dar, pirktiniai priekoniai tai tie kur agurku marinavimui?
Saldziarugsciai agurkeliai (gali buti su pomidorais)
3 l vandens,
5 šaukštai druskos,
2 stiklinės cukraus,
0,5 l acto,
2 šaukštai prieskonių (gali būti pirktiniai), pipirai, lauro lapai.
Dedam daržoves į stiklainiukus, pilam marinatą, uždedam dangtelį, bet neužsukam, o tik pridengiam. Dedam stiklainiukus į puodą su vandeniu, ir kaitinam kokias 15 min. nuo užvirimo, kol agurkai pakeis spalvą. Užsukam dangtelius, apverčiam ir užklojam šilta antklode.
Be agurkų ir pomidorų,galima dėti įvairias daržoves: ir paprikas, ir cukinijas, ir šparagines pupeles ir visokias kitokias.
2. Ir marinata, tai daryt taip - uzvirt vandeni tada sudet visus produktus, ir pravesusi supilt ant darzoviu? 3.Ir dar, pirktiniai priekoniai tai tie kur agurku marinavimui?
Saldziarugsciai agurkeliai (gali buti su pomidorais)
3 l vandens,
5 šaukštai druskos,
2 stiklinės cukraus,
0,5 l acto,
2 šaukštai prieskonių (gali būti pirktiniai), pipirai, lauro lapai.
Dedam daržoves į stiklainiukus, pilam marinatą, uždedam dangtelį, bet neužsukam, o tik pridengiam. Dedam stiklainiukus į puodą su vandeniu, ir kaitinam kokias 15 min. nuo užvirimo, kol agurkai pakeis spalvą. Užsukam dangtelius, apverčiam ir užklojam šilta antklode.
Be agurkų ir pomidorų,galima dėti įvairias daržoves: ir paprikas, ir cukinijas, ir šparagines pupeles ir visokias kitokias.
QUOTE(jele25 @ 2011 08 09, 13:29)
jus imetat i karsta vandieni ir kaitinat juos 5-7min,bet ne virinat as imetu i karsta vandieni ir mazdaug ziuriu taip,kada agurkai pakeicia spalva ir traukiu juos,ir isdedu i bliuda ir dedu po viena agurkiuka,nera jie labai karsti as pirmai galvojau kad nesudesiu karstus bet susidejo puikiai
Papildyta:
agurkus neverdi o tik kaitini,nedavedat vandeni iki virinimo
Papildyta:
agurkus neverdi o tik kaitini,nedavedat vandeni iki virinimo
skaiciau,masciau ir kaip man keblu pasirode
as darau taip....nusiplaunu agurkus svariai,sudedu i bliuda dideli,kad virs ju bent jau liktu 1-2 cm ir uzsivirinus vandeni juos apipilu,palaikau 10 min,nupilu ir jau tada kraunu i slovikus...
Šiemet antri metai, kaip darau agurkus pagal taip vadinamą "uspaschiko" receptą. Tik šiemet dar pripjausčiau į tarpus raudonų paprikų.
O man toks klausimas iskilo - ar jus visos stiklainius uzsukate tais metaliniais dangteliais, kuriems reikalingas atskiras aparatas? Ar namu salygomis gerai stovi ir su paprastai uzsukamais dangteliais?
QUOTE(Vetra2 @ 2011 08 09, 13:04)
Galiu ir aš pasidalinti receptuku, kaip marinuoti skanius, traškius agurkėlius, nė vieno stiklainio neteko išmesti, nes nei rūgsta, nei ten kokių drumzlių atsiranda...
Na žodžiu patikimas reptukas, praėjusiais metais dariua, tai pirmiausia šiuos suvalgėm, o kiti ne taip greit valgėsi
Tai va, marinatui reikia: 7 stiklinių (200ml) vandens, 6 šaukštų cukraus, 3 šaukštų drusko (iš popierinio pakelio, ne juodotos), 1 stiklinės 9 % acto.
Šituos produktus sumaišome šaltus, maišome tol kol ištirpsta.Tada dedame į stiklainius agurkėlius, dedame prieskonius (galima pirktinius, arba šakelę krapų, po kvepiantį, kartųjį pipiro žirnelį, lauro lapą).
Tada šaltą marinatą užpilame ant į stiklainius sudėtų agurkų, marinato man užtenka užpilti 7 stiklainius po 0,7 l talpos, jei gerai prikimsti. Tada dedame į puodą ir kaitiname, nuo puodo užvirimo 10-15min. Pakaitinus dėti dangtelį, apversti ir atvėsinti apie 12 val.
Na žodžiu patikimas reptukas, praėjusiais metais dariua, tai pirmiausia šiuos suvalgėm, o kiti ne taip greit valgėsi
Tai va, marinatui reikia: 7 stiklinių (200ml) vandens, 6 šaukštų cukraus, 3 šaukštų drusko (iš popierinio pakelio, ne juodotos), 1 stiklinės 9 % acto.
Šituos produktus sumaišome šaltus, maišome tol kol ištirpsta.Tada dedame į stiklainius agurkėlius, dedame prieskonius (galima pirktinius, arba šakelę krapų, po kvepiantį, kartųjį pipiro žirnelį, lauro lapą).
Tada šaltą marinatą užpilame ant į stiklainius sudėtų agurkų, marinato man užtenka užpilti 7 stiklainius po 0,7 l talpos, jei gerai prikimsti. Tada dedame į puodą ir kaitiname, nuo puodo užvirimo 10-15min. Pakaitinus dėti dangtelį, apversti ir atvėsinti apie 12 val.
As ta recepta palengvinau Pirmas pylimas-verdantis vanduo. Antras pylimas-sitas marinatas irgi verdantis. Uzsukti, apversti, apkloti kaldra. Dariau ir su sparaginemis pupelemis, ir su cukinija, ir su agurkais
QUOTE(Rutele_S @ 2011 08 09, 13:42)
Mamukai, pagal sita receptuka temos pradzioj ideta, galvoju pameginsiu, turiu siek tiek agurku, pomidoru, cukinija.. Tai stai ko paklaust noriu (nes nesu spece konservavime). 1. Ar darzoves pjaustyti? agurkus, pomidorus ar nera skirtumo? kad cukinijos cielos neikisiu tai jau cia aisku
2. Ir marinata, tai daryt taip - uzvirt vandeni tada sudet visus produktus, ir pravesusi supilt ant darzoviu? 3.Ir dar, pirktiniai priekoniai tai tie kur agurku marinavimui?
2. Ir marinata, tai daryt taip - uzvirt vandeni tada sudet visus produktus, ir pravesusi supilt ant darzoviu? 3.Ir dar, pirktiniai priekoniai tai tie kur agurku marinavimui?
1. Pomidorus ir agurkus renkuosi geriau nepjaustytus. Pjaustau, jei reikia agurkus, bet ne griezineliais, o staciai i keturias dalis. Cukinija griezineliais.
2. Marinata paprastai rekomenduojama pilti verdanti.
3. Taip.
QUOTE(Miolanda @ 2011 08 09, 16:36)
O man toks klausimas iskilo - ar jus visos stiklainius uzsukate tais metaliniais dangteliais, kuriems reikalingas atskiras aparatas? Ar namu salygomis gerai stovi ir su paprastai uzsukamais dangteliais?
Stovi puikiai.
QUOTE(Miolanda @ 2011 08 09, 16:36)
O man toks klausimas iskilo - ar jus visos stiklainius uzsukate tais metaliniais dangteliais, kuriems reikalingas atskiras aparatas? Ar namu salygomis gerai stovi ir su paprastai uzsukamais dangteliais?
Su užsukamais dangteliais - patikimiausias dalykas!
QUOTE(Terra2 @ 2011 08 09, 17:03)
Su užsukamais dangteliais - patikimiausias dalykas!
Oj kaip aciu, kaip smagu Begsiu naudoti uzsukamu stiklainiu
QUOTE(Miolanda @ 2011 08 09, 17:08)
Oj kaip aciu, kaip smagu Begsiu naudoti uzsukamu stiklainiu
Tik dangtelius naujus dekit arba ziurekit, kad nebutu deformuoti, na zinot kai peili pakisat , kad atidaryt, tai tokie jau nebetinka