Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

arba nemoku ieskot,arba praleidau blush2.gif bet gal galetumete imesti receptuku 1l stiklainiui ax.gif bet kad nereketu pasterizuot,o tesiog uzsukti ir psio rolleyes.gif aciukas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dzigitas @ 2011 08 04, 13:17)
arba nemoku ieskot,arba praleidau blush2.gif bet gal galetumete imesti receptuku 1l stiklainiui ax.gif bet kad nereketu pasterizuot,o tesiog uzsukti ir psio rolleyes.gif aciukas 4u.gif

labuka va permetu mmamkos parasyma:
vakavau dviem budais, taip kaip mama 100 metu daro ir pagal Dziunkos recepta.

Mamos receptas:
1 litras vandens
1saukstas druskos
1 saukstas cukraus
2 arbatiniai sauksteliai acto esencijos
Krienu lapu, cesnako, krapu, penkiu pipiru misinio, lauro lapu.
I stiklainio dugna dedu visus prieskonius, talpiai sudedu agurkus. Issiverdu martinata ir uzpilu agurkus, palaukiu koki gera pusvalandi, tada nupilu marinata ir uzverdu, vel uzpilu. ir taip tris kartus. tercia karta uzpylus marinatu uzsuku. Laikosi puikiai. taip darau ir pomidorus.


" Dziunkos receptas:

,,mano firminis.....trilitriniam stiklainiui....t.y. apie1.5 litro vandens
60gr.druskos
100gr. cukraus
3arbat.saukstel. citrinos rugsties arba 170gr. acto
krapai, cesnakai, serbent. vysniu lapai,dedu krienu saknies (jei turiu),jei ne tai lapu, pipiru ir kvapiu ir karciu zirniukais, garstyciu seklu, (dar jei kam patinka pagal skoni dedu gvazdikeliu...i stiklaini kokius 3-4 vnt) man visai nieko.
pirma karta uzpilu is arbatinio verdanciu ,po to is stiklainio i puoda ir dar 2 katus su marinatu, tarp tu visu triju uzpylimu agurkus palaikau po kokias tris minutes.
gero konservavimo! "



I stiklainius sudedu prieskonius tokius, kaip kad rasiau mamos recepte, sudedu agurkus ir issiverdu marinata ir uzpilu tris kartus, treciu kartu uzsuku. nepilu is arbatinio, kaip kad rase dziunka (kiekviena daro savaip). Visda darau tik su actu (su rugstele nedraugauju schmoll.gif ). ir uzpylus laikau gera pusvalandi, kol truputi pravesta, o ne kelias min.


Siemet pabandziau ir tuos su garstyciom, ryt ragausiu, jei patiks, tai treciadieni kai is sodo parsivesiu agurkus, koki 30 litru uzmarinuosiu.


Merginos kiek suvalgo jusu seimyna agurku marinuotu per ziema. as darugei pasakiau, kad mes suryjam apie 130 litru, tai ji sako "nenormalus, turbut agurkais ir mintat". Pomidoru apie 100 litru suvalgom.

georgiana, 92 nedaug, cia per tris kartus tiek uzmarinavau, kai parsivelku is sodo derliaus, tai visai dienai darbo turiu kol sumarinuoju, per viena marinavima apie 30 lirtu uzmarinuoju. Taip atrodo daug, bet kas tas yra 30 litru, 10 trilitriniu stiklainiu, nors pas mane pagrinde dvilitriniai ir litro su puse.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo georgiana: 04 rugpjūčio 2011 - 12:21
Saldziarugsciai agurkeliai (gali buti su pomidorais)

3 l vandens,
5 šaukštai druskos,
2 stiklinės cukraus,
0,5 l acto,
2 šaukštai prieskonių (gali būti pirktiniai), pipirai, lauro lapai.

Dedam daržoves į stiklainiukus, pilam marinatą, uždedam dangtelį, bet neužsukam, o tik pridengiam. Dedam stiklainiukus į puodą su vandeniu, ir kaitinam kokias 15 min. nuo užvirimo, kol agurkai pakeis spalvą. Užsukam dangtelius, apverčiam ir užklojam šilta antklode.
Be agurkų ir pomidorų,galima dėti įvairias daržoves: ir paprikas, ir cukinijas, ir šparagines pupeles ir visokias kitokias.

dariau pries men pagal si receptuka ir dar pirma kart gyvenime ax.gif nu bet kaip skanu thumbup.gif pirmus vakavau pagal si recepta ir tikrai skanu,kadangi pirmus metus tik vakuoju,tai pagal visus cia pasiulytus receptelius darau po truputi,kurie labai patiks,tos kitais metais darysiu thumbup.gif aciu labai uz si recepruka clap.gif clap_1.gif notworthy.gif
Atsakyti
merginos galiu pasiulyt labai greita ir paprasta agurku marinavima smile.gif
marinatas:
3ltr stiklainiu:
4valgomi saukstai cukraus
3valgomi saukstai druskos
7valgomi saukstai acto
imesti agurkus i karsta vandieni ir kaitint 5-7min,poto isimti ir ideti i stiklaini,viska sumesti i stiklaini ir uzpilti verdanciu vandeniu ir uzsukti.prieskokiai pagal save smile.gif cia drauges receptelis,daro jau 7 metus ir nekeicia jo,as praeitais metais ragavau tai labai patiko ir mano vaikui labai patiko smile.gif dariau siais metais,paziuresiu uz kokio men kaip gavosi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jele25 @ 2011 08 04, 17:19)
merginos galiu pasiulyt labai greita ir paprasta agurku marinavima smile.gif
marinatas:
3ltr stiklainiu:
4valgomi saukstai cukraus
3valgomi saukstai druskos
7valgomi saukstai acto
imesti agurkus i karsta  vandieni ir kaitint 5-7min,poto isimti ir ideti i stiklaini,viska sumesti i stiklaini ir uzpilti verdanciu vandeniu ir uzsukti.prieskokiai pagal save smile.gif cia drauges receptelis,daro jau 7 metus ir nekeicia jo,as praeitais metais ragavau tai labai patiko ir mano vaikui labai patiko smile.gif dariau siais metais,paziuresiu uz kokio men kaip gavosi 4u.gif

As darydavau taip pat, tik ne su actu, o su citrinos rugstimi - 1 kupinas arbatinis saukstelis 3-litriniam stiklainiui. Dabar kardinaliai pakeiciau nuomone apie citrinos rugsti, tai meginsiu su actu smile.gif. Tikrai greitas darbas sitokiu receptu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jele25 @ 2011 08 04, 14:44)
Saldziarugsciai agurkeliai (gali buti su pomidorais)

3 l vandens,
5 šaukštai druskos,
2 stiklinės cukraus,
0,5 l acto,
2 šaukštai prieskonių (gali būti pirktiniai), pipirai, lauro lapai.

Dedam daržoves į stiklainiukus, pilam marinatą, uždedam dangtelį, bet neužsukam, o tik pridengiam. Dedam stiklainiukus į puodą su vandeniu, ir kaitinam kokias 15 min. nuo užvirimo, kol agurkai pakeis spalvą. Užsukam dangtelius, apverčiam ir užklojam šilta antklode.
Be agurkų ir pomidorų,galima dėti įvairias daržoves: ir paprikas, ir cukinijas, ir šparagines pupeles ir visokias kitokias.

dariau pries men pagal si receptuka ir dar pirma kart gyvenime ax.gif nu bet kaip skanu thumbup.gif pirmus vakavau pagal si recepta ir tikrai skanu,kadangi pirmus metus tik vakuoju,tai pagal visus cia pasiulytus receptelius darau po truputi,kurie labai patiks,tos kitais metais darysiu thumbup.gif aciu labai uz si recepruka clap.gif  clap_1.gif  notworthy.gif

As siuo receptu pernai marinavau ne tik darzoves, bet ir grybus, mums labai patiko (su grietine ir svoguniuku thumbup.gif )
Atsakyti
Marinuoti maži agurkėliai (kornišonai)




2 kg mažų agurkėlių (Agurkas)
3-4 vidutinio dydžio svogūnai
2 aitriosios paprikos
4 šaukštai susmulkintų žalių krapų
Marinatui:
1 l vandens
200 ml 9 proc. acto
1 šaukštas druskos
1 šaukštas cukraus
3-4 laurų lapeliai (Lauro lapas)
6-8 kvapieji pipirai (Kvapieji pipirai)




Mažus 3-5 cm ilgio agurkėlius gerai nuplauti ir 4 val. mirkyti sūriame vandenyje (1 l vandens, 2 šaukštai druskos).
Krapus supjaustyti smulkiai, svogūnus - žiedais, paprikas - gabalėliais.
Išgriebtus iš vandens agurkėlius sudėti į stiklainius, sluoksniuojant su supjaustytais krapais, svogūnais ir paprikomis.
Išvirti marinatą, atvėsinti iki 70°C temperatūros ir užpilti ant agurkėlių.
Pasterizuoti 90°C temperatūroje 0,5 l talpos stiklainius 8 min., 1 l - 10 min., 3 l - 15 min.
Iškaitinus tuoj pat sandariai uždaryti ir skubiai atvėsinti.



4u.gif Radau interento platybėse, gal kas nors šitaip bandėte? Labai noriu traškių kornišoniukų agurkiukų pasidaryt, šnd kaip tik iš uošvienės pagal spec.užsakymą tokių mažučiukų gausiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(boruze157 @ 2011 08 05, 08:49)
Marinuoti maži agurkėliai (kornišonai)




2 kg mažų agurkėlių (Agurkas) 
3-4 vidutinio dydžio svogūnai 
2 aitriosios paprikos 
4 šaukštai susmulkintų žalių krapų 
Marinatui: 
1 l vandens 
200 ml 9 proc. acto 
1 šaukštas druskos 
1 šaukštas cukraus 
3-4 laurų lapeliai (Lauro lapas) 
6-8 kvapieji pipirai (Kvapieji pipirai) 
 
 
 
 
Mažus 3-5 cm ilgio agurkėlius gerai nuplauti ir 4 val. mirkyti sūriame vandenyje (1 l vandens, 2 šaukštai druskos).
Krapus supjaustyti smulkiai, svogūnus - žiedais, paprikas - gabalėliais.
Išgriebtus iš vandens agurkėlius sudėti į stiklainius, sluoksniuojant su supjaustytais krapais, svogūnais ir paprikomis.
Išvirti marinatą, atvėsinti iki 70°C temperatūros ir užpilti ant agurkėlių.
Pasterizuoti 90°C temperatūroje 0,5 l talpos stiklainius 8 min., 1 l - 10 min., 3 l - 15 min.
Iškaitinus tuoj pat sandariai uždaryti ir skubiai atvėsinti.

4u.gif Radau interneto platybėse, gal kas nors šitaip bandėte? Labai noriu traškių kornišoniukų agurkiukų pasidaryt, šnd kaip tik iš uošvienės pagal spec.užsakymą tokių mažučiukų gausiu  ax.gif

Atsakyti
Labai reiktų patarimo blush2.gif prieš dvi dienas konservavau agurkus,pomidorus,šiandiena pažiūriu visi stiklainiai balti,dangteliai išpusti,nesupratau nuo ko,nei vienais metais taip nebuvo,sakau gal optimos linijos druska netiko g.gif ar apsimoka pervirti naują marinatą ar belieka viską mesti,atidariau vieną stiklainį net užputojo doh.gif
Atsakyti
O as kelis stiklainiukus pasidariau su garstyciom, kaip ir kiekvienais metais, bet itartinas man vaizdelis ten ju siemet... itariu, kazkas negerai g.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 08 06, 14:03)
O as kelis stiklainiukus pasidariau su garstyciom, kaip ir kiekvienais metais, bet itartinas man vaizdelis ten ju siemet... itariu, kazkas negerai  g.gif

Ten ir turi toks vaizdelis buti,neskaidrus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2011 08 06, 15:06)
Ten ir turi toks vaizdelis buti,neskaidrus mirksiukas.gif


As zinau, ne pirmus metus taip marinuoju. Bet ten ant paciu agurku matosi balskvos nuosedos... tokiu neturetu but... ir kai pastovi, turetu nusest viskas, o ten toks balzganas visas vanduo...brrrrrrr...marinuoju pagal savo ta saldziarugsciu agurkeliu recepta - niekad nepaveda biggrin.gif
Atsakyti