vakavau dviem budais, taip kaip mama 100 metu daro ir pagal Dziunkos recepta.
Mamos receptas:
1 litras vandens
1saukstas druskos
1 saukstas cukraus
2 arbatiniai sauksteliai acto esencijos
Krienu lapu, cesnako, krapu, penkiu pipiru misinio, lauro lapu.
I stiklainio dugna dedu visus prieskonius, talpiai sudedu agurkus. Issiverdu martinata ir uzpilu agurkus, palaukiu koki gera pusvalandi, tada nupilu marinata ir uzverdu, vel uzpilu. ir taip tris kartus. tercia karta uzpylus marinatu uzsuku. Laikosi puikiai. taip darau ir pomidorus.
" Dziunkos receptas:
,,mano firminis.....trilitriniam stiklainiui....t.y. apie1.5 litro vandens
60gr.druskos
100gr. cukraus
3arbat.saukstel. citrinos rugsties arba 170gr. acto
krapai, cesnakai, serbent. vysniu lapai,dedu krienu saknies (jei turiu),jei ne tai lapu, pipiru ir kvapiu ir karciu zirniukais, garstyciu seklu, (dar jei kam patinka pagal skoni dedu gvazdikeliu...i stiklaini kokius 3-4 vnt) man visai nieko.
pirma karta uzpilu is arbatinio verdanciu ,po to is stiklainio i puoda ir dar 2 katus su marinatu, tarp tu visu triju uzpylimu agurkus palaikau po kokias tris minutes.
gero konservavimo! "
I stiklainius sudedu prieskonius tokius, kaip kad rasiau mamos recepte, sudedu agurkus ir issiverdu marinata ir uzpilu tris kartus, treciu kartu uzsuku. nepilu is arbatinio, kaip kad rase dziunka (kiekviena daro savaip). Visda darau tik su actu (su rugstele nedraugauju ). ir uzpylus laikau gera pusvalandi, kol truputi pravesta, o ne kelias min.
Siemet pabandziau ir tuos su garstyciom, ryt ragausiu, jei patiks, tai treciadieni kai is sodo parsivesiu agurkus, koki 30 litru uzmarinuosiu.
Merginos kiek suvalgo jusu seimyna agurku marinuotu per ziema. as darugei pasakiau, kad mes suryjam apie 130 litru, tai ji sako "nenormalus, turbut agurkais ir mintat". Pomidoru apie 100 litru suvalgom.
georgiana, 92 nedaug, cia per tris kartus tiek uzmarinavau, kai parsivelku is sodo derliaus, tai visai dienai darbo turiu kol sumarinuoju, per viena marinavima apie 30 lirtu uzmarinuoju. Taip atrodo daug, bet kas tas yra 30 litru, 10 trilitriniu stiklainiu, nors pas mane pagrinde dvilitriniai ir litro su puse.
QUOTE(mamkaa @ 2011 08 01, 15:08)
vakavau dviem budais, taip kaip mama 100 metu daro ir pagal Dziunkos recepta.
Mamos receptas:
1 litras vandens
1saukstas druskos
1 saukstas cukraus
2 arbatiniai sauksteliai acto esencijos
Krienu lapu, cesnako, krapu, penkiu pipiru misinio, lauro lapu.
I stiklainio dugna dedu visus prieskonius, talpiai sudedu agurkus. Issiverdu martinata ir uzpilu agurkus, palaukiu koki gera pusvalandi, tada nupilu marinata ir uzverdu, vel uzpilu. ir taip tris kartus. tercia karta uzpylus marinatu uzsuku. Laikosi puikiai. taip darau ir pomidorus.
Mamos receptas:
1 litras vandens
1saukstas druskos
1 saukstas cukraus
2 arbatiniai sauksteliai acto esencijos
Krienu lapu, cesnako, krapu, penkiu pipiru misinio, lauro lapu.
I stiklainio dugna dedu visus prieskonius, talpiai sudedu agurkus. Issiverdu martinata ir uzpilu agurkus, palaukiu koki gera pusvalandi, tada nupilu marinata ir uzverdu, vel uzpilu. ir taip tris kartus. tercia karta uzpylus marinatu uzsuku. Laikosi puikiai. taip darau ir pomidorus.
Aciu labai, ciupk baliona uz recepteli
QUOTE(georgiana @ 2011 08 01, 15:03)
vakuoju pagal senos pazystamos recepteli su citrinos rugstele
Oi, kad ten ne mano receptas As tik pasidalinau patirtimi, jog galima pakeisti proporcijas ingridientu ir gauti puiku rezultata
O pati isbandziau bent penkis receptus. Vieni labai patiko, kiti buvo siaip sau, treti is viso ismetimui arba, kaip vyras pasake, nuneses i rusi, "sueis prie butelio"
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 08 01, 16:57)
Oi, kad ten ne mano receptas As tik pasidalinau patirtimi, jog galima pakeisti proporcijas ingridientu ir gauti puiku rezultata
O pati isbandziau bent penkis receptus. Vieni labai patiko, kiti buvo siaip sau, treti is viso ismetimui arba, kaip vyras pasake, nuneses i rusi, "sueis prie butelio"
O pati isbandziau bent penkis receptus. Vieni labai patiko, kiti buvo siaip sau, treti is viso ismetimui arba, kaip vyras pasake, nuneses i rusi, "sueis prie butelio"
tai jau taip sakes stogas ciuozia nuo agurku is tiesu esme ta, kad emiau ragaut marinata, nors esu is tu gaminanciu kuri niekada neragauja gaminant bet koki maista is tiesu matysiu, beje is praktikos noreciau pasidalint jeigu man atrodydavo kad kazko mazia neragavus ir dadedavau tada koncervuoti produktai 100 proc. keliaudavo i konteineri
QUOTE(calykusu @ 2011 08 01, 12:25)
http://www.supermama...hp?showforum=20
trečia tema nuo viršaus dabar,, žaidžiame virtuvę su Glacee "
trečia tema nuo viršaus dabar,, žaidžiame virtuvę su Glacee "
Aciu
tai jus man dabar pasakykite, ar tu agurku su garstyciomis toks ir turi buti balzganas marinatas, na neskaidrus?
QUOTE(mamkaa @ 2011 08 02, 08:10)
tai jus man dabar pasakykite, ar tu agurku su garstyciomis toks ir turi buti balzganas marinatas, na neskaidrus?
Taip taip,balzganas būna.
QUOTE(Alekto @ 2011 08 02, 06:23)
Taip taip,balzganas būna.
aisku, aciu uz atsakyma
QUOTE(Alekto @ 2011 08 02, 08:23)
Taip taip,balzganas būna.
Vakar buvau rūsyje, tai garstyčios nusistovėję stiklainio dugne, bet kai pajudini jos vėl susidrumsčia.
QUOTE(mamkaa @ 2011 08 02, 07:45)
aisku, aciu uz atsakyma
mamkaa kaip marinuoji su esencija acto,iskarto pili verdant marinata? Niekada nedariusi,sakau reiks pabandyti
O sakykit,kur pirkt būna tos asencijos ?Kažkaip niekad dėmesio nekreipiau į ją
QUOTE(Jolete @ 2011 08 02, 08:57)
Vakar buvau rūsyje, tai garstyčios nusistovėję stiklainio dugne, bet kai pajudini jos vėl susidrumsčia.
taip ir turi buti man asmeniskai su garstyciom skanu
o agurkai agurku tarkiuose kaimyne sake recepta,bet as pamirsau,nes nelabai domino agurkai greitam naudojimui.Ji sake,jog taip daroma tik greitam naudojimui,nes paskui agurkai sutyzta...