QUOTE(kriste56vas @ 2011 07 30, 13:08)
Sveikos seimininkeles. As visiska nauja nare . Pasidalinkit patirtim ka galima padaryti is peraugusiu agurku
Labas,
Peraugusius agurkus konservuoju pagal draugės receptą. Su garstyčiomis, bet gaunasi ne tokie aštrūs kaip atrodo. Pernai pabandymui kokius 6 stiklainiukus pasidariau, bet šeimai patiko ir buvo per mažai, tai šiemet jau dabar 13 stiklainiukų turiu, o dar iki konservavimo pabaigos toli šaukia.
Taigi:
6 kg agurkų
1 kg cukraus
2 litrai vandens
6 šaukštai druskos
0,5 litro acto
garstyčių indelis (paprastai būna apie 180-190 gramų ir autorė rekomenduoja Suslavičiaus)
Agurkus nulupti ir supjaustyti, jei sėklos jau peraugusios, tai dalį jų galima pašalinti.
Paruošti marinatą ir juo dar karštu užpilti agurkus. Užpiltus agurkus galima palikti nakčiai ramybėje. Kitą dieną visą turinį pakaitinti ir supilti į pasterizuotus stiklainius.
P.S. vandens kiekį galima ir pamažinti, bo iš agurkų labai daug skysčio prisirenka, bet čia pateikiau originalią šio recepto versiją.
Kitas variantas peraugusiems agurkams, tai visokios marmės su pomidorais, cukinijom, paprikom ir tt.