Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

QUOTE(kriste56vas @ 2011 07 30, 13:08)
Sveikos seimininkeles. As visiska nauja nare biggrin.gif . Pasidalinkit patirtim ka galima padaryti is peraugusiu agurku bigsmile.gif  4u.gif


Labas,
Peraugusius agurkus konservuoju pagal draugės receptą. Su garstyčiomis, bet gaunasi ne tokie aštrūs kaip atrodo. Pernai pabandymui kokius 6 stiklainiukus pasidariau, bet šeimai patiko ir buvo per mažai, tai šiemet jau dabar 13 stiklainiukų turiu, o dar iki konservavimo pabaigos toli šaukia.
Taigi:
6 kg agurkų
1 kg cukraus
2 litrai vandens
6 šaukštai druskos
0,5 litro acto
garstyčių indelis (paprastai būna apie 180-190 gramų ir autorė rekomenduoja Suslavičiaus)
Agurkus nulupti ir supjaustyti, jei sėklos jau peraugusios, tai dalį jų galima pašalinti.
Paruošti marinatą ir juo dar karštu užpilti agurkus. Užpiltus agurkus galima palikti nakčiai ramybėje. Kitą dieną visą turinį pakaitinti ir supilti į pasterizuotus stiklainius.

P.S. vandens kiekį galima ir pamažinti, bo iš agurkų labai daug skysčio prisirenka, bet čia pateikiau originalią šio recepto versiją.

Kitas variantas peraugusiems agurkams, tai visokios marmės su pomidorais, cukinijom, paprikom ir tt.
Atsakyti
QUOTE(Nanita @ 2011 07 31, 12:21)
O kur jus ta tema suradote? blush2.gif Bandau pati ja surasti bet skyriuje Kulinarines idejos,jos nerandu g.gif

http://www.supermama...hp?showforum=20
trečia tema nuo viršaus dabar,, žaidžiame virtuvę su Glacee " 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo calykusu: 01 rugpjūčio 2011 - 11:26
QUOTE(AusrinesMama @ 2011 07 31, 23:10)
Kitas variantas peraugusiems agurkams, tai visokios marmės su pomidorais, cukinijom, paprikom ir tt.


gal apie tas marmes galima plačiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jurginėlis @ 2011 08 01, 12:31)
gal apie tas marmes galima plačiau ax.gif

Ne manes klausiat, bet pasidalinsiu, ka darau, kai lieka peraugusiu agurku:
peraugusius agurkus nulupu, supjaustau gabaliukais, jei yra jau seklu-isimu jas. Tada pripjaustau visokios zalumos: krapai, petrazoles. Svogunus gabaliukais. Galima deti cesnako. Jei turiu-smulkinu paprikos, nulupto pomidoro. Vienzo, tinka viskas, ko negalima panaudoti konservavimui biggrin.gif O tada jau dedu druskos, cukraus, acto pagal skoni, t.y. pradzioj nepersistengiu, nepadauginu, maisau, ragauju, ko truksta-to idedu. Kol rankom maisau, issiskiria skysti, stengiuosi ji nupilti-kam jis mums? O tada dedu ant ugnies puoda, paverdu ta marmala koki 10-15 minuciu, dedu i sterilizuotus stiklainius ir vekuoju drinks_cheers.gif
I tuos marmalus dar galima deti virtas morkytes, apvirtas sparagines pupeles, is viso virtas pupeles, zodziu, ko namuose turit-ta dekit, ziema sueis prie mesos patiekalu drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 07 24, 19:15)
Jus pabandykit apkeisti vietom druskos ir cukraus kieki, zinokit, bus daug skaniau 4u.gif Siuo jusu receptu visada darydavau, o kazkada emiau ir pakeiciau proporcijas: 2 saukstai druskos ir 3 cukraus-laaaabiau patiko thumbup.gif

o gal galite patikslinti kokius lapus dedate ir ar reikia juos nuplikinti na zodziu butu idomu prieskoniai kokie eina, aciukas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2011 08 01, 12:45)
o gal galite patikslinti kokius lapus dedate ir ar reikia juos nuplikinti na zodziu butu idomu prieskoniai kokie eina, aciukas 4u.gif

Visu tu lapu nenaudoju, nevekuoju ju su agurkais schmoll.gif I stiklaini dedu sauso agurku konservavimo misini. O va marinata kai verdu, i ji dedu ZALIUS juod.serbentu lapus(trilitriui-po kelis lapus), vysniu lapus, krieno lapa, cesnako skiltele, krapu, petrazoliu. Uzvire marinatas-istraukiau visus lapus, ismeciau, o verdanciu marinatu uzpilu agurkus. Ir skonis geras, ir nera saude, ir neplaukioja visokiu lapu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 08 01, 12:50)
Visu tu lapu nenaudoju, nevekuoju ju su agurkais schmoll.gif I stiklaini dedu sauso agurku konservavimo misini. O va marinata kai verdu, i ji dedu ZALIUS juod.serbentu lapus(trilitriui-po kelis lapus), vysniu lapus, krieno lapa, cesnako skiltele, krapu, petrazoliu. Uzvire marinatas-istraukiau visus lapus, ismeciau, o verdanciu marinatu uzpilu agurkus. Ir skonis geras, ir nera saude, ir neplaukioja visokiu lapu drinks_cheers.gif

dekui labai nesudetingas receptas o agurku turiu nemenku tai trilitriniams bus pats tas, ypac ziema kai reikia kokioms misrainems, vat bandysiu pagal Jusu pakooreaguota recepteli popietu gaminti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2011 08 01, 12:58)
dekui labai nesudetingas receptas o agurku turiu nemenku tai trilitriniams bus pats tas, ypac ziema kai reikia kokioms misrainems, vat bandysiu pagal Jusu pakooreaguota recepteli popietu gaminti 4u.gif

Tik nepamirskit rugsteles ar acto, ka ten ipratusi deti mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Galiu ir aš pasidalinti išbandytu receptu wink.gif Labai paprasta ir skanu

MEKSIKIETIŠKI AGURKAI

2 kg agurkų (galima imti didesnius, nes vistiek reikes pjaustyti)
4 šaukštai druskos
________________________

Agurkus supjausčius griežinėliais, užpilame druska, pamakaluojame ir paliekame 6 valandoms (jei agurkai kietaskūriai, rekomenduojama nulupti)

Po 6 valandų i tą masę dedame:

1,5 stiklines acto
1 valg.šaukšas čili paprikos miltelių
7 valg. šaukštai aliejaus
700 gr cukraus
1-2 galvutės česnako (pjaustyto)

Tada viską palikti dar 12 valandų ir po to jau galima dėti į sterilius stilainius ir užsukus padėti žiemai. Produkto užkaitinti nereikia! Skanaus wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurguška @ 2011 08 01, 14:17)
Tada viską palikti dar 12 valandų ir po to jau galima dėti į sterilius stilainius ir užsukus padėti žiemai. Produkto užkaitinti nereikia! Skanaus wink.gif

O tikrai gerai laikosi per žiemą? Padariau šiandien porą stiklainiukų vyrui, nes man pasirodė per aštru biggrin.gif
Atsakyti
Mergaites, pernai kakzur skaiciau, o siemet nerandu recepto, kur "agurkai tarkuotuos agurkuose". gal turite kuri isisaugojusi recepta?


jau turiu 92 litrus marinuotu agurku. Bnadziau ir tuos us garstyciu kosele, pora stiklainiu, ryt atidarysiu paragauti, jei patik, tai marinuosiu dar dar dar.
Atsakyti
QUOTE(mamkaa @ 2011 08 01, 14:58)
Mergaites, pernai kakzur skaiciau, o siemet nerandu recepto, kur "agurkai tarkuotuos agurkuose". gal turite kuri isisaugojusi recepta?
jau turiu 92 litrus marinuotu agurku.  Bnadziau ir tuos us garstyciu kosele, pora stiklainiu, ryt atidarysiu paragauti, jei patik, tai marinuosiu dar dar dar.

mmamka parasyk koki be kaitinimo recepta pagal kuri tiek daug suvekavai, turiu ale maziuku agurkeliu tai koki stiklainiuka isbandyciau, dabar dickus gavau magaryciu mirksiukas.gif vakuoju pagal senos pazystamos recepteli su citrinos rugstele smile.gif
Atsakyti