Uspaskicho agurkeliai
1 litrui vandens:
5 saukstai cukraus,
1 saukstas druskos,
100 g acto,
2 vysniu lapai,
2 serbentu lapai,
garstyciu grudeliu,
krapo stiebeli su nedideliu ziedynu,
6 kvepiantys pipiriukai,
lauro lapelis.
Prieskoniniai dalykai galimi ivairus. Marinata dukart uzvirint.
Nelabai supratau, ar marinata uzvirinti palikti pastoveti ir vel uzvirinti, ar uzvirinta uzpilti ant agurku ir vel nupylus uzvirinti
O del agurku mirkymo, manau priklauso is kur tie agurkai, jeigu jie is jusu darzo, tai gal tada tikrai nereikia ju ilgai mirkyti, o mano atveju jie is turgelio ir nezinai kada jie skinti, nes pardavejams jie visada skinti "si ryta".
QUOTE(regna @ 2010 08 17, 10:32)
lutute,
aš,gerbiu tavo išmonę,bet išsakysiu savo.
Agurkus,mirkyti būtina{ypač šiais metai,kai tokie karščiai}
Agurkai buna traškesni,šviežesni
Ir dar,jeigu mes agurką pamerksime į šaltą{šulinio,šaltinio vandenį} jis prisigeria ,šviežėja,ir geriau pasisavina marinatą
Jį atidarius žiemą išlieka efektingesnis išlieka,išsilaiko gerosios medžiagos
Tai mūsų senolių išmintis{informacija paimta iš 1937m.ūkininko- šeimininkės vadovo}
aš,gerbiu tavo išmonę,bet išsakysiu savo.
Agurkus,mirkyti būtina{ypač šiais metai,kai tokie karščiai}
Agurkai buna traškesni,šviežesni
Ir dar,jeigu mes agurką pamerksime į šaltą{šulinio,šaltinio vandenį} jis prisigeria ,šviežėja,ir geriau pasisavina marinatą
Jį atidarius žiemą išlieka efektingesnis išlieka,išsilaiko gerosios medžiagos
Tai mūsų senolių išmintis{informacija paimta iš 1937m.ūkininko- šeimininkės vadovo}
tikrai nesiginčysiu bet man užkliuvo žodelis būtina pirmi metai kai tai dariau, vienus palikau per nakti, tai nepatikėjau pati savo akim, agurkai pradėjo rūgti (žinoma agurkai buvo tikrai ne tą pačią dieną skinti ).
tikrai palyginsiu ar yra skirtumas tarp mirkytų ir ne, nes spec užsirašiau ant dangtelio kur mirkiau ir kur ne.
agurkus visada palaikau labai saltame vandenyje . Tik niekada nelaikau per nakti... tikrai pradetu rugt bet pora valandu palaikau, net jei jie ka tik is lysves buna Tik nuskinti per tokius karscius jie biskeli guminukai buna, o pamirke saltam bvandenyje, atsigauna. Tiesa jei tokius pamirkusius nesukonservuosi o laikysi, tai jie put prades
QUOTE(lututė @ 2010 08 17, 09:15)
Agurkų ir aš niekad nemirkau...jei jau tą pačią dieną neišeina padaryt-nuplaunu ir apkloju švariu rankšluosčiu nakčiai.Va-mano vakardienos triūsas
oho kiek.Na ir šaunuolė
QUOTE(A.d. @ 2010 08 17, 14:30)
oho kiek.Na ir šaunuolė
ačiū ...bet dirbau visą dieną...o dėl mirkymo-esu girdėjus,kad po to agurkichai rūgsta .Juk yra skirtumas-šulinio vanduo ir mūsų vandentiekio...šulinio vandeny net raugdavo žiemai,perdaug ten nieko nedėję-tik druskytės ir uogas-bruknes,spanguoles galima šulinio vandeniu žiemai užpilt.Tuo tarpu suabejočiau vandeniu iš po krano...
Sveikos. Aš visada mirkau, bent porą valandų, ir mano mama taip darydavo. Noriu pasidalint labai paprastu mamos receptuku. Nors jau gal toks ir buvo. Viskas trilitriniam stiklainiui:
Įvairios žolės pagal skonį (aš dedu džiovintas iš parduotuves)
5 šaukšteliai druskos
3 šaukšteliai cukraus
3 tabletės aspirino
3 šaukštai acto 9 proc.
Viską užpilti verdančiu vandeniu ir viskas. Aišku, paskui pakliunkinti tuos stiklainius, kad viskas ištirptų. Gyvenime nėra nei vienas nušovęs, agurkėliai skanūs, traškūs.
Įvairios žolės pagal skonį (aš dedu džiovintas iš parduotuves)
5 šaukšteliai druskos
3 šaukšteliai cukraus
3 tabletės aspirino
3 šaukštai acto 9 proc.
Viską užpilti verdančiu vandeniu ir viskas. Aišku, paskui pakliunkinti tuos stiklainius, kad viskas ištirptų. Gyvenime nėra nei vienas nušovęs, agurkėliai skanūs, traškūs.
QUOTE(naiste777 @ 2010 08 17, 17:28)
Sveikos. Aš visada mirkau, bent porą valandų, ir mano mama taip darydavo. Noriu pasidalint labai paprastu mamos receptuku. Nors jau gal toks ir buvo. Viskas trilitriniam stiklainiui:
Įvairios žolės pagal skonį (aš dedu džiovintas iš parduotuves)
5 šaukšteliai druskos
3 šaukšteliai cukraus
3 tabletės aspirino
3 šaukštai acto 9 proc.
Viską užpilti verdančiu vandeniu ir viskas. Aišku, paskui pakliunkinti tuos stiklainius, kad viskas ištirptų. Gyvenime nėra nei vienas nušovęs, agurkėliai skanūs, traškūs.
Įvairios žolės pagal skonį (aš dedu džiovintas iš parduotuves)
5 šaukšteliai druskos
3 šaukšteliai cukraus
3 tabletės aspirino
3 šaukštai acto 9 proc.
Viską užpilti verdančiu vandeniu ir viskas. Aišku, paskui pakliunkinti tuos stiklainius, kad viskas ištirptų. Gyvenime nėra nei vienas nušovęs, agurkėliai skanūs, traškūs.
I muset nuo aspirino po sventimo, agurkeliai veikia kaip vaistai ir jokio galvos skausmo?
QUOTE(Jolkuce @ 2010 08 17, 20:06)
I muset nuo aspirino po sventimo, agurkeliai veikia kaip vaistai ir jokio galvos skausmo?
bajeris neblogas,bet aš irgi visada dedu aspirino-tik į 3 litrus po 2 tabletes-kadangi neturiu šalto rūsio.Aspirinas apsaugo nuo rūgimo.Beje,sveikuolėms noriu pasakyti-konsultavausi su vaistininke,nuramino,tik sakė nepersistengt.Pasirodo,aspirinas į patį agurką neįsigeria,tik lieka marinate.
QUOTE(Jolkuce @ 2010 08 17, 20:06)
I muset nuo aspirino po sventimo, agurkeliai veikia kaip vaistai ir jokio galvos skausmo?
apie tą patį ir aš pagalvojau
Labas merginos,
o ka darote su peraugusiais agurkais - gal zinote kokiu agurku misrainiu receptu?
o ka darote su peraugusiais agurkais - gal zinote kokiu agurku misrainiu receptu?
QUOTE(žaislas @ 2010 08 18, 09:44)
Labas merginos,
o ka darote su peraugusiais agurkais - gal zinote kokiu agurku misrainiu receptu?
o ka darote su peraugusiais agurkais - gal zinote kokiu agurku misrainiu receptu?
Yra šitoj temutėj ir yra prie mišrainių-pažiūrėk.Vakare gal įmesiu su pomidorais ir agurkais-skani...
QUOTE(lututė @ 2010 08 18, 07:52)
Yra šitoj temutėj ir yra prie mišrainių-pažiūrėk.Vakare gal įmesiu su pomidorais ir agurkais-skani...
ne GAL, o butinai imeskite recepteli. Lauksiu