Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

Uspaskicho agurkeliai

1 litrui vandens:
5 saukstai cukraus,
1 saukstas druskos,
100 g acto,
2 vysniu lapai,
2 serbentu lapai,
garstyciu grudeliu,
krapo stiebeli su nedideliu ziedynu,
6 kvepiantys pipiriukai,
lauro lapelis.

Prieskoniniai dalykai galimi ivairus. Marinata dukart uzvirint.

Nelabai supratau, ar marinata uzvirinti palikti pastoveti ir vel uzvirinti, ar uzvirinta uzpilti ant agurku ir vel nupylus uzvirinti g.gif

O del agurku mirkymo, manau priklauso is kur tie agurkai, jeigu jie is jusu darzo, tai gal tada tikrai nereikia ju ilgai mirkyti, o mano atveju jie is turgelio ir nezinai kada jie skinti, nes pardavejams jie visada skinti "si ryta". 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristepala: 17 rugpjūčio 2010 - 10:25
QUOTE(regna @ 2010 08 17, 10:32)
lutute,

aš,gerbiu tavo išmonę,bet išsakysiu savo.

Agurkus,mirkyti būtina{ypač šiais metai,kai tokie karščiai}
Agurkai buna traškesni,šviežesni

Ir dar,jeigu mes agurką pamerksime į šaltą{šulinio,šaltinio vandenį} jis prisigeria ,šviežėja,ir geriau pasisavina  marinatą

Jį atidarius žiemą išlieka efektingesnis išlieka,išsilaiko gerosios medžiagos
Tai mūsų senolių išmintis{informacija paimta iš 1937m.ūkininko- šeimininkės vadovo}

tikrai nesiginčysiu schmoll.gif bet man užkliuvo žodelis būtina g.gif pirmi metai kai tai dariau, vienus palikau per nakti, tai nepatikėjau pati savo akim, agurkai pradėjo rūgti (žinoma agurkai buvo tikrai ne tą pačią dieną skinti schmoll.gif ).
tikrai palyginsiu ar yra skirtumas tarp mirkytų ir ne, nes spec užsirašiau ant dangtelio kur mirkiau ir kur ne.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lotutee: 17 rugpjūčio 2010 - 11:42
agurkus visada palaikau labai saltame vandenyje . Tik niekada nelaikau per nakti... tikrai pradetu rugt doh.gif bet pora valandu palaikau, net jei jie ka tik is lysves buna ax.gif Tik nuskinti per tokius karscius jie biskeli guminukai buna, o pamirke saltam bvandenyje, atsigauna. Tiesa jei tokius pamirkusius nesukonservuosi o laikysi, tai jie put prades doh.gif
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2010 08 17, 09:15)
Agurkų ir aš niekad nemirkau...jei jau tą pačią dieną neišeina padaryt-nuplaunu ir apkloju švariu rankšluosčiu nakčiai.Va-mano vakardienos triūsas  ax.gif
user posted image

bigsmile.gif oho kiek.Na ir šaunuolė thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(A.d. @ 2010 08 17, 14:30)
bigsmile.gif  oho kiek.Na ir šaunuolė  thumbup.gif

ačiū bis.gif ax.gif ...bet dirbau visą dieną...o dėl mirkymo-esu girdėjus,kad po to agurkichai rūgsta biggrin.gif .Juk yra skirtumas-šulinio vanduo ir mūsų vandentiekio...šulinio vandeny net raugdavo žiemai,perdaug ten nieko nedėję-tik druskytės biggrin.gif ir uogas-bruknes,spanguoles galima šulinio vandeniu žiemai užpilt.Tuo tarpu suabejočiau vandeniu iš po krano... tongue.gif
Atsakyti
Sveikos. Aš visada mirkau, bent porą valandų, ir mano mama taip darydavo. Noriu pasidalint labai paprastu mamos receptuku. Nors jau gal toks ir buvo. Viskas trilitriniam stiklainiui:
Įvairios žolės pagal skonį (aš dedu džiovintas iš parduotuves)
5 šaukšteliai druskos
3 šaukšteliai cukraus
3 tabletės aspirino
3 šaukštai acto 9 proc.
Viską užpilti verdančiu vandeniu ir viskas. Aišku, paskui pakliunkinti tuos stiklainius, kad viskas ištirptų. Gyvenime nėra nei vienas nušovęs, agurkėliai skanūs, traškūs.
Atsakyti
QUOTE(naiste777 @ 2010 08 17, 17:28)
Sveikos. Aš visada mirkau, bent porą valandų, ir mano mama taip darydavo. Noriu pasidalint labai paprastu mamos receptuku. Nors jau gal toks ir buvo. Viskas trilitriniam stiklainiui:
Įvairios žolės pagal skonį (aš dedu džiovintas iš parduotuves)
5 šaukšteliai druskos
3 šaukšteliai cukraus
3 tabletės aspirino
3 šaukštai acto 9 proc.
Viską užpilti verdančiu vandeniu ir viskas. Aišku, paskui pakliunkinti tuos stiklainius, kad viskas ištirptų. Gyvenime nėra nei vienas nušovęs, agurkėliai skanūs, traškūs.


I muset nuo aspirino po sventimo, agurkeliai veikia kaip vaistai ir jokio galvos skausmo? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolkuce @ 2010 08 17, 20:06)
I muset nuo aspirino po sventimo, agurkeliai veikia kaip vaistai ir jokio galvos skausmo? biggrin.gif

lotuliukas.gif bajeris neblogas,bet aš irgi visada dedu aspirino-tik į 3 litrus po 2 tabletes-kadangi neturiu šalto rūsio.Aspirinas apsaugo nuo rūgimo.Beje,sveikuolėms noriu pasakyti-konsultavausi su vaistininke,nuramino,tik sakė nepersistengt.Pasirodo,aspirinas į patį agurką neįsigeria,tik lieka marinate. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolkuce @ 2010 08 17, 20:06)
I muset nuo aspirino po sventimo, agurkeliai veikia kaip vaistai ir jokio galvos skausmo? biggrin.gif

apie tą patį ir aš pagalvojau lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lotutee: 18 rugpjūčio 2010 - 08:23
Labas merginos,
o ka darote su peraugusiais agurkais - gal zinote kokiu agurku misrainiu receptu? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(žaislas @ 2010 08 18, 09:44)
Labas merginos,
o ka darote su peraugusiais agurkais - gal zinote kokiu agurku misrainiu receptu?  ax.gif

Yra šitoj temutėj ir yra prie mišrainių-pažiūrėk.Vakare gal įmesiu su pomidorais ir agurkais-skani...
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2010 08 18, 07:52)
Yra šitoj temutėj ir yra prie mišrainių-pažiūrėk.Vakare gal įmesiu su pomidorais ir agurkais-skani...

ne GAL, o butinai imeskite recepteli. Lauksiu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamkaa: 18 rugpjūčio 2010 - 09:22