Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

esu darius tokius. Bet be proto sūrūs paskui. Valgyt sudėtinga... Bet laikosi gerai. Paprasčiausiam rūsy.
Atsakyti
Kur laikyti?Jei nekaitintos, tai šaldytuve? (kad būtų šaldytuvas guminis, taip norisi viską ten sugrūsti....)
Atsakyti
aš laikiau rūsy.
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 07 22, 18:59)
Ašti agurkų mišrainė


tiesiog uzsukti? Nereikia pakaitinti? Ar laikysis ne itin saltame rusyje? g.gif
Atsakyti
QUOTE(CervusDama @ 2011 07 23, 14:43)
tiesiog uzsukti? Nereikia pakaitinti? Ar laikysis ne itin saltame rusyje?  g.gif

kaitinti nereikia 4u.gif laikysis 4u.gif as garaze laikau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Boruze5 @ 2011 07 21, 21:23)
Bet blogiausia tai ,kad greito marinavimo  agurkai man nesimarinuoja ir tie kur raugti noriu dvi paras prastovėją neužsukti paragavau visai jokio skonio schmoll.gif .Dėjau 100g druskos ir prieskonių rašo ,kad po dviejų parų perpilt ir užsukti.

as raugiu 3 paras. laikyt reikia i siltoje vietoje.
Atsakyti
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 07 22, 10:43)
Mergaitės labai skanūs gavosi pernai iš peraugusių agurkų

4 kg jau nuluptų agurkų (gali būti didesni nei marinavimui)
6 skiltelės česnako (geriau išspausto nei pjaustyto)
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė aliejaus
1 stiklinė acto 9 proc. (nepilna)
4 šaukštai druskos.
Agurkus supjaustyti plonais griežinėliais. Įdėti kitus ingridientus, išmaišyti. Palikti 2-3 val. Paskui sutėti masę i stiklainius, pasterizuoti apie 10-15 min.
Gaunasi 10 puslitrinių stiklainių.
Kai dariau pirmą kartą, šeimyna įtartinai žiūrėjo į tai. Bet žiema pirmiausia juos ir suvalgė. Tai dabar darau kiekvienais metais.
Ir dar. Mano stiklinė turi 200 ml.
Skanaus

sianakt gaminau, ziuresiu kaip laikysis . Aciu
Atsakyti
QUOTE(lelijabalta1 @ 2011 07 24, 08:03)
sianakt gaminau, ziuresiu kaip laikysis . Aciu

o kokiais dangteliais Jus uzsukinejot, ar uzsukamais ar metaliniais? nes irgi ruosiuosi gamint ir nezinau kuo uzsukt ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 07 22, 09:43)
Mergaitės labai skanūs gavosi pernai iš peraugusių agurkų

4 kg jau nuluptų agurkų (gali būti didesni nei marinavimui)
6 skiltelės česnako (geriau išspausto nei pjaustyto)
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė aliejaus
1 stiklinė acto 9 proc. (nepilna)
4 šaukštai druskos.
Agurkus supjaustyti plonais griežinėliais. Įdėti kitus ingridientus, išmaišyti. Palikti 2-3 val. Paskui sutėti masę i stiklainius, pasterizuoti apie 10-15 min.
Gaunasi 10 puslitrinių stiklainių.
Kai dariau pirmą kartą, šeimyna įtartinai žiūrėjo į tai. Bet žiema pirmiausia juos ir suvalgė. Tai dabar darau kiekvienais metais.
Ir dar. Mano stiklinė turi 200 ml.
Skanaus


Mes panasia darome misraine tik receptukas truputeli skiriasi:

4kg agurku
1 stikline aliejaus
0,5 stiklines acto 9 proc.
2 saukstai su kaupu druskos
2 saukstai be kaupo cukraus
cesnaku skilteliu keletas
pundelis krapu
skirtumas tas musu daryme, kad mes laikome per nakti, ir dedame i stiklainius uzvirusia misraine ir tik tada uzsukame. Labai skanu, dingsta is rusio pirma biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(witulee @ 2011 07 24, 08:29)
Mes panasia darome misraine tik receptukas truputeli skiriasi:

4kg agurku
1 stikline aliejaus
0,5 stiklines acto 9 proc.
2 saukstai su kaupu druskos
2 saukstai be kaupo cukraus
cesnaku skilteliu keletas
pundelis krapu
skirtumas tas musu daryme, kad mes laikome per nakti, ir dedame i stiklainius uzvirusia misraine ir tik tada uzsukame. Labai skanu, dingsta is rusio pirma  biggrin.gif

reik pabandyt ir sia misraine, o sakykit, kiek ja reikia virt ir kiek mazdaug valandu laikyt pries virima, nes as jei dabar pradesiu daryt, tai kada ja man virt? ir dar ar reikia sterilizuot ie kokiais dangteliais uzsukinet? Aciu
Atsakyti
Merginos, siandien suzinojau tik, kad marinavimui netinka joduota druska... g.gif Is tikruju? Sako praktiskai visi nusaudo su tokia druska daryti schmoll.gif O as jau 10 litriniu stiklainiuku pridariau, dabar nezinau ka daryt? unsure.gif
Atsakyti
as pernai dariau su joduota druska, niekas nenusove, viskas ten gerai buvo ir skonis nesikeite
Atsakyti