Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

QUOTE(sena pažįstama @ 2011 07 21, 08:20)
O tai uzsukusi dangteliu apvertet stiklaini? Agurkas tas pasislepe vandeny? Jei taip-viskas gerai drinks_cheers.gif

Tai apverčiau ,jau reiks tempt kur vesiau padėt.
Atsakyti
QUOTE(Boruze5 @ 2011 07 21, 20:43)
Tai apverčiau ,jau reiks tempt kur vesiau padėt.

Bet blogiausia tai ,kad greito marinavimo agurkai man nesimarinuoja ir tie kur raugti noriu dvi paras prastovėją neužsukti paragavau visai jokio skonio schmoll.gif .Dėjau 100g druskos ir prieskonių rašo ,kad po dviejų parų perpilt ir užsukti.
Atsakyti
Merginos, ar Dziunkos recepte acto neperdaug?(1,5ltr vandens ir 170gr acto?)
Atsakyti
QUOTE(serbentėlė @ 2011 07 21, 21:19)
Merginos, ar Dziunkos recepte acto neperdaug?(1,5ltr vandens ir 170gr acto?)


nea neperdaug smile.gif
Atsakyti
Laba ,malonu kad pagal mano recepteli daryti agurkai patinka, ax.gif

Gal galetumete imesti recepteli su garstyciu pasta ar milteliais marinuotu agurkeliu. Labai Aciu. (neturiu laiko ieskoti)
Atsakyti
QUOTE(dziunka @ 2011 07 22, 08:31)
Laba ,malonu kad pagal mano recepteli daryti agurkai patinka, ax.gif

Gal galetumete imesti recepteli su garstyciu pasta ar milteliais  marinuotu agurkeliu. Labai Aciu. (neturiu laiko ieskoti)

Agurkai su garstyciomis (kosele)

1 ltr. vandens reikia:
1 stiklines cukraus,
1 stiklines acto,
3 saukstu druskos,
5 saukstu garstysciu,
kvapieji pipirai, pirkti prieskoniai ir cesnakas.

Uzpilti verdanciu marinatu ir stiklainiukus pridengti dangteliais. Palaikyti apie pusvalandi ir nupilti. Marinata vel uzvirti ir uzpilti vel ant agurku, uzsukti ir dar siltai parai apkloti.
Mergutes as va kalbejau su viena mamka is SM ji sake, kad daro pagal sita recepta antri metai tik acto ir garstyciu koseles deda per puse maziau o visa kita pagal nurodyta norma; as pernai dariau pagal si recepteli viska kas surasyta man per astrus buvo tad gal tikrai reikia mazinti acta ir garstyciu kosele? Kaip manote g.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2011 07 22, 09:03)
Agurkai su garstyciomis (kosele)

1 ltr. vandens reikia:
1 stiklines cukraus,
1 stiklines acto,
3 saukstu druskos,
5 saukstu garstysciu,
kvapieji pipirai, pirkti prieskoniai ir cesnakas.

Uzpilti verdanciu marinatu ir stiklainiukus pridengti dangteliais. Palaikyti apie pusvalandi ir nupilti. Marinata vel uzvirti ir uzpilti vel ant agurku, uzsukti ir dar siltai parai apkloti.
Mergutes as va kalbejau su viena mamka is SM ji sake, kad daro pagal sita recepta antri metai tik acto ir garstyciu koseles deda per puse maziau o visa kita pagal nurodyta norma; as pernai dariau pagal si recepteli viska kas surasyta man per astrus buvo tad gal tikrai reikia mazinti acta ir garstyciu kosele? Kaip manote g.gif

aciu labai ,
o idomu ,as nusipirkau garstyciu milteliu? gal kas daret?
Atsakyti
Mergaitės labai skanūs gavosi pernai iš peraugusių agurkų

4 kg jau nuluptų agurkų (gali būti didesni nei marinavimui)
6 skiltelės česnako (geriau išspausto nei pjaustyto)
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė aliejaus
1 stiklinė acto 9 proc. (nepilna)
4 šaukštai druskos.
Agurkus supjaustyti plonais griežinėliais. Įdėti kitus ingridientus, išmaišyti. Palikti 2-3 val. Paskui sutėti masę i stiklainius, pasterizuoti apie 10-15 min.
Gaunasi 10 puslitrinių stiklainių.
Kai dariau pirmą kartą, šeimyna įtartinai žiūrėjo į tai. Bet žiema pirmiausia juos ir suvalgė. Tai dabar darau kiekvienais metais.
Ir dar. Mano stiklinė turi 200 ml.
Skanaus
Atsakyti
QUOTE(serbentėlė @ 2011 07 21, 23:19)
Merginos, ar Dziunkos recepte acto neperdaug?(1,5ltr vandens ir 170gr acto?)

ne, ne per daug ,cia as sumazinau nes dedavau 180 gr. acto.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dziunka: 22 liepos 2011 - 10:26
QUOTE(žemuogienė @ 2011 07 21, 15:42)
merginos o kur ieškot receptų pjaustytiems agurkams? ir iš viso - ką galima iš dručkių agurkų padaryti? kažkaip esu valgius pjaustytus su svogūnais.

galima daryt misraine, as dariau ja pernai, darysiu ir simet, jei bus druckiu:
Konservuoti agurkai su pomidorų padažu
Sudėtinės dalys:
• Agurkai, 5 kilogramai
• Pomidorų padažas, 500 gramų
• Česnakai, 300 gramų
• Aliejus, 200 gramų
• Actas, 200 gramų
• Cukrus, 200 gramų
• Druska, 2 šaukštai
Gaminimas:
Supjaustytus agurkus į dubenį, įpilkite aliejaus, acto, pomidorų padažo, įdekite cukraus ir druskos. Nuo užvirinimo pradžios 5 min., tada įdekite supjaustytą česnaką ir dar 2-3 min. Karštus dėkite į stiklainius ir užsukite. Labai skanu.

user posted image
P.S. as agurkus nulupinejau ir iseminejau seklytes... dar galima det malto cili ar astrios paprikos milteliu, kas megsta astriai...
Atsakyti
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 07 22, 11:43)
Mergaitės labai skanūs gavosi pernai iš peraugusių agurkų

4 kg jau nuluptų agurkų (gali būti didesni nei marinavimui)
6 skiltelės česnako (geriau išspausto nei pjaustyto)
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė aliejaus
1 stiklinė acto 9 proc. (nepilna)
4 šaukštai druskos.
Agurkus supjaustyti plonais griežinėliais. Įdėti kitus ingridientus, išmaišyti. Palikti 2-3 val. Paskui sutėti masę i stiklainius, pasterizuoti apie 10-15 min.
Gaunasi 10 puslitrinių stiklainių.
Kai dariau pirmą kartą, šeimyna įtartinai žiūrėjo į tai. Bet žiema pirmiausia juos ir suvalgė. Tai dabar darau kiekvienais metais.
Ir dar. Mano stiklinė turi 200 ml.
Skanaus

noreciau pasitikslinti del sio receptuko. Ar gerai suprantu, kad cia SALTA agurku mase(kartu su visom sudetinem dalim) sudeti i stiklainiukus, juos statyti i puoda ir pakaitinti 15 min? g.gif
Atsakyti
Ašti agurkų mišrainė
Ačiū Jolantai, jie puikus, nuo jų neįmanoma atsitraukti, darysiu dar ir dar... bandžiau įmaišyti ir pomidorų, skonis puikus.

user posted image


2 kg. agurkėlių (supjaustytų 0,5 cm griežinėliais)
4 v. š. druskos


user posted image

Palaikyti 6 val.kartas nuo karto pamaišant ir užberti:

700 gr. cukraus
1,5 stiklinės acto
7 v. š. aliejaus
1 v. š. aitriosios paprikos miltelių
2 galvutės česnako

Viską užbėrus išmaišyti ir laikyti 12 val. kartais pamaišant.
Tada sugrūsti į indelius ir uždaryti.

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ulė: 22 liepos 2011 - 17:00