siandien nuo 6 ryto su agurkais ir pomidorais kinisuosi virtuveje, o jau kaip karsta . Vienintele paguoda, kad ziema nereikes badu mirti ir nuo tokio karscio riebaliukai patirps truputi .
Siandien uzmarinavau 26 litrus agurku pagal Dziunkos recepta. Sekmadieni vel i soda agurku skinti, o pirmadieni vel marinavimas.
QUOTE(mamkaa @ 2011 07 21, 10:37)
siandien nuo 6 ryto su agurkais ir pomidorais kinisuosi virtuveje, o jau kaip karsta . Vienintele paguoda, kad ziema nereikes badu mirti ir nuo tokio karscio riebaliukai patirps truputi .
Siandien uzmarinavau 26 litrus agurku pagal Dziunkos recepta. Sekmadieni vel i soda agurku skinti, o pirmadieni vel marinavimas.
Siandien uzmarinavau 26 litrus agurku pagal Dziunkos recepta. Sekmadieni vel i soda agurku skinti, o pirmadieni vel marinavimas.
matomai esu issiziojusi ,bet Dziunkos recepta nerandu
QUOTE(kisule @ 2011 07 21, 11:46)
matomai esu issiziojusi ,bet Dziunkos recepta nerandu
20 puslapyje yra.
QUOTE(georgiana @ 2011 07 19, 06:54)
idedu:)
Dziunkos receptas:
,,mano firminis.....trilitriniam stiklainiui....t.y. apie1.5 litro vandens
60gr.druskos
100gr. cukraus
3arbat.saukstel. citrinos rugsties arba 170gr. acto
krapai, cesnakai, serbent. vysniu lapai,dedu krienu saknies (jei turiu),jei ne tai lapu, pipiru ir kvapiu ir karciu zirniukais, garstyciu seklu, (dar jei kam patinka pagal skoni dedu gvazdikeliu...i stiklaini kokius 3-4 vnt) man visai nieko.
pirma karta uzpilu is arbatinio verdanciu ,po to is stiklainio i puoda ir dar 2 katus su marinatu, tarp tu visu triju uzpylimu agurkus palaikau po kokias tris minutes.
gero konservavimo!"
P.S. pamirsau parasyti, kad man dar tiko pernai daryti su garstyciu kosele agurkeliai is pirmo psl. tik kazkaip pamenu kad garstyciu koseles normai dejau per puse maziau
Dziunkos receptas:
,,mano firminis.....trilitriniam stiklainiui....t.y. apie1.5 litro vandens
60gr.druskos
100gr. cukraus
3arbat.saukstel. citrinos rugsties arba 170gr. acto
krapai, cesnakai, serbent. vysniu lapai,dedu krienu saknies (jei turiu),jei ne tai lapu, pipiru ir kvapiu ir karciu zirniukais, garstyciu seklu, (dar jei kam patinka pagal skoni dedu gvazdikeliu...i stiklaini kokius 3-4 vnt) man visai nieko.
pirma karta uzpilu is arbatinio verdanciu ,po to is stiklainio i puoda ir dar 2 katus su marinatu, tarp tu visu triju uzpylimu agurkus palaikau po kokias tris minutes.
gero konservavimo!"
P.S. pamirsau parasyti, kad man dar tiko pernai daryti su garstyciu kosele agurkeliai is pirmo psl. tik kazkaip pamenu kad garstyciu koseles normai dejau per puse maziau
QUOTE(kisule @ 2011 07 21, 09:46)
matomai esu issiziojusi ,bet Dziunkos recepta nerandu
Manau karstis savo daro siandien
Papildyta:
QUOTE(*AMRI* @ 2011 07 21, 10:28)
20 puslapyje yra.
QUOTE(mamkaa @ 2011 07 21, 11:33)
Aciu labai . Matomai ,kad tas karstis
Noriu patarimo
Kaip marinuoti asorti? Na noriu, kad stiklainyje butu agurkai, pomidorai, morkos, sparagines pupeles, paprikos, bet nenoriu misraines daryti. Suprantu, kad vienas marinatas turi buti. Bet va idomu, tokioas morkas apvirti reikia ar ne? Pernai uzpyliau marintau nevirtas sparagines pupeles, mamamija, neikandau net, slykstyne nesvietiska ir ne del marinato, o tiesiog kietos, sprangios jos buvo.
Kaip marinuoti asorti? Na noriu, kad stiklainyje butu agurkai, pomidorai, morkos, sparagines pupeles, paprikos, bet nenoriu misraines daryti. Suprantu, kad vienas marinatas turi buti. Bet va idomu, tokioas morkas apvirti reikia ar ne? Pernai uzpyliau marintau nevirtas sparagines pupeles, mamamija, neikandau net, slykstyne nesvietiska ir ne del marinato, o tiesiog kietos, sprangios jos buvo.
merginos o kur ieškot receptų pjaustytiems agurkams? ir iš viso - ką galima iš dručkių agurkų padaryti? kažkaip esu valgius pjaustytus su svogūnais.
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 07 21, 15:00)
Radau pati: sparagines, ziedinius kopustus bei morkas reikia apvirti.
O visa kita dedama kaip agurkams, marinatas pasiulomas stai toks:
1,5 litro vandens
2 saukstai druskos
4 saukstai cukrais 100gr acto
Gal kas bandet?
O visa kita dedama kaip agurkams, marinatas pasiulomas stai toks:
1,5 litro vandens
2 saukstai druskos
4 saukstai cukrais 100gr acto
Gal kas bandet?
Darau assorti kasmet, nes išsilepinau šeimą ir jai su paprastai marinuotais agurkais jau neįtiksi
Visas kietesnes daržoves blanširuoju (apverdu vandeny, kiekvieną rūšį atskirai). Morkas (pjaustytas greižinėliais) - apie 5 min., šparagines - 8-10 min., kalafiorus - iki 5 min.
Į stiklainius dedu sluoksniais. Visad dedu ir griežinėliais pjaustyto svogūno bent kelis sluoksnius - gerą skonį priduoda. O paprikos dedu ne į visus stiklainius, nes jos skonis viską permuša, o pas mus yra nemėgstančių Ant stiklainių dugno - krapų būtinai.
Sluoksniuotas daržoves užpilu išvirtu marinatu:
1l vandens - 1šaukštas druskos, 2 šaukštai cukraus ir 3 šaukštai acto + lauro lapai, pipirai... Tada stiklainius statau į didelį puodą su vandeniu ir kaitinu apie 10 min. nuo užvirimo.
Oi, čia gi agurkų temoj apie mišraines atsakiau , na bet marinatas ir agurkams nuostabiai tinka Man jis pats geriausias
Papildyta:
QUOTE(žemuogienė @ 2011 07 21, 16:42)
merginos o kur ieškot receptų pjaustytiems agurkams? ir iš viso - ką galima iš dručkių agurkų padaryti? kažkaip esu valgius pjaustytus su svogūnais.
Pjaustytus 'dručkius' reikia ruošti pagal aukščiau mano aprašytą assorti - užpilti išvirtu marinatu ir po to dar pakaitinti stiklainius. Be kaitinimo - nušaudo O sluoksniuoti galima ne tik su svogūnais, su daug kuo galima..
QUOTE(dahlia+++ @ 2011 07 21, 16:59)
Pjaustytus 'dručkius' reikia ruošti pagal aukščiau mano aprašytą assorti - užpilti išvirtu marinatu ir po to dar pakaitinti stiklainius. Be kaitinimo - nušaudo O sluoksniuoti galima ne tik su svogūnais, su daug kuo galima..
o bože, o kaip nuo kaitinimo pabėgt? bet vistiek dėkui.
Taigi visai nesudėtinga kaitint Į puodo dugną patieskit rankšluostį, kad stiklainiams minkščiau būtų (kad nesibaladotų virdami), pilkit šiek tiek karšto vandens (nes ir daržovės būna užpiltos karštu marinatu), statykit marinatu jau pripildytus ir dangteliais pridengtus stiklainius. Tada pripilkit vandens į puodą tiek, kad apsemtų stiklainius iki "kakliuko" ir kaitinkit iki užvirimo, o užvirus - dar 10 min. Iškaitintus stiklainius iškart užsukit dangteliais ir šiltai apklokit. Va, kaip viskas paprasta
QUOTE(dahlia+++ @ 2011 07 21, 16:59)
Darau assorti
Pjaustytus 'dručkius' reikia ruošti pagal aukščiau mano aprašytą assorti - užpilti išvirtu marinatu ir po to dar pakaitinti stiklainius. Be kaitinimo - nušaudo O sluoksniuoti galima ne tik su svogūnais, su daug kuo galima..
Pjaustytus 'dručkius' reikia ruošti pagal aukščiau mano aprašytą assorti - užpilti išvirtu marinatu ir po to dar pakaitinti stiklainius. Be kaitinimo - nušaudo O sluoksniuoti galima ne tik su svogūnais, su daug kuo galima..
Aciu, reiks isbandyti
Na o jei nesinori kaitinti ir kad nesaudyti, tai pradzioj reikia uzpilti verdanciu vandeniu visus pjaustytus, palaukti 20min, paskui nupilti ir uzpilti jau verdanciu marinatu bei po kaldrom pakisti. Darau pjaustytus isilginiais griezineliais taip su bet kokiu marinatu-nera saude