Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

siandien nuo 6 ryto su agurkais ir pomidorais kinisuosi virtuveje, o jau kaip karsta doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif . Vienintele paguoda, kad ziema nereikes badu mirti lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif ir nuo tokio karscio riebaliukai patirps truputi lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif .

Siandien uzmarinavau 26 litrus agurku pagal Dziunkos recepta. Sekmadieni vel i soda agurku skinti, o pirmadieni vel marinavimas.
Atsakyti
QUOTE(mamkaa @ 2011 07 21, 10:37)
siandien nuo 6 ryto su agurkais ir pomidorais kinisuosi virtuveje, o jau kaip karsta  doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif . Vienintele paguoda, kad ziema nereikes badu mirti  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  ir nuo tokio karscio riebaliukai patirps truputi  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif .

Siandien uzmarinavau 26 litrus agurku pagal Dziunkos recepta. Sekmadieni vel i soda agurku skinti, o pirmadieni vel marinavimas.

doh.gif doh.gif matomai esu issiziojusi lotuliukas.gif ,bet Dziunkos recepta nerandu doh.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kisule @ 2011 07 21, 11:46)
doh.gif  doh.gif  matomai esu issiziojusi  lotuliukas.gif ,bet  Dziunkos recepta nerandu  doh.gif  ax.gif

20 puslapyje yra. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2011 07 19, 06:54)
idedu:)
Dziunkos receptas:

,,mano firminis.....trilitriniam stiklainiui....t.y. apie1.5 litro vandens
60gr.druskos
100gr. cukraus
3arbat.saukstel. citrinos rugsties arba 170gr. acto
krapai, cesnakai, serbent. vysniu lapai,dedu krienu saknies (jei turiu),jei ne tai lapu, pipiru ir kvapiu ir karciu zirniukais, garstyciu seklu, (dar jei kam patinka pagal skoni dedu gvazdikeliu...i stiklaini kokius 3-4 vnt) man visai nieko.
pirma karta uzpilu is arbatinio verdanciu ,po to is stiklainio i puoda ir dar 2 katus su marinatu, tarp tu visu triju uzpylimu agurkus palaikau po kokias tris minutes.
gero konservavimo!"
P.S. pamirsau parasyti, kad man dar tiko pernai daryti su garstyciu kosele agurkeliai is pirmo psl. tik kazkaip pamenu kad garstyciu koseles normai dejau per puse maziau 4u.gif



QUOTE(kisule @ 2011 07 21, 09:46)
doh.gif  doh.gif  matomai esu issiziojusi  lotuliukas.gif ,bet  Dziunkos recepta nerandu  doh.gif  ax.gif


Manau karstis savo daro siandien smile.gif
Papildyta:
QUOTE(*AMRI* @ 2011 07 21, 10:28)
20 puslapyje yra.  4u.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamkaa: 21 liepos 2011 - 11:33
QUOTE(mamkaa @ 2011 07 21, 11:33)
Manau karstis savo daro siandien smile.gif
Papildyta:

drinks_cheers.gif

Aciu labai 4u.gif 4u.gif . Matomai ,kad tas karstis ax.gif blush2.gif
Atsakyti
Noriu patarimo 4u.gif
Kaip marinuoti asorti? g.gif Na noriu, kad stiklainyje butu agurkai, pomidorai, morkos, sparagines pupeles, paprikos, bet nenoriu misraines daryti. Suprantu, kad vienas marinatas turi buti. Bet va idomu, tokioas morkas apvirti reikia ar ne? g.gif Pernai uzpyliau marintau nevirtas sparagines pupeles, mamamija, neikandau net, slykstyne nesvietiska ir ne del marinato, o tiesiog kietos, sprangios jos buvo.
Atsakyti
Radau pati: sparagines, ziedinius kopustus bei morkas reikia apvirti.
O visa kita dedama kaip agurkams, marinatas pasiulomas stai toks:
1,5 litro vandens
2 saukstai druskos
4 saukstai cukrais 100gr acto

Gal kas bandet?
Atsakyti
merginos o kur ieškot receptų pjaustytiems agurkams? ir iš viso - ką galima iš dručkių agurkų padaryti? kažkaip esu valgius pjaustytus su svogūnais.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 07 21, 15:00)
Radau pati: sparagines, ziedinius kopustus bei morkas reikia apvirti.
O visa kita dedama kaip agurkams, marinatas pasiulomas stai toks:
1,5 litro vandens
2 saukstai druskos
4 saukstai cukrais 100gr acto

Gal kas bandet?

Darau assorti smile.gif kasmet, nes išsilepinau šeimą ir jai su paprastai marinuotais agurkais jau neįtiksi doh.gif
Visas kietesnes daržoves blanširuoju (apverdu vandeny, kiekvieną rūšį atskirai). Morkas (pjaustytas greižinėliais) - apie 5 min., šparagines - 8-10 min., kalafiorus - iki 5 min.
Į stiklainius dedu sluoksniais. Visad dedu ir griežinėliais pjaustyto svogūno bent kelis sluoksnius - gerą skonį priduoda. O paprikos dedu ne į visus stiklainius, nes jos skonis viską permuša, o pas mus yra nemėgstančių ax.gif Ant stiklainių dugno - krapų būtinai.
Sluoksniuotas daržoves užpilu išvirtu marinatu:
1l vandens - 1šaukštas druskos, 2 šaukštai cukraus ir 3 šaukštai acto + lauro lapai, pipirai... Tada stiklainius statau į didelį puodą su vandeniu ir kaitinu apie 10 min. nuo užvirimo.

blush2.gif Oi, čia gi agurkų temoj apie mišraines atsakiau blush2.gif , na bet marinatas ir agurkams nuostabiai tinka smile.gif Man jis pats geriausias 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(žemuogienė @ 2011 07 21, 16:42)
merginos o kur ieškot receptų pjaustytiems agurkams? ir iš viso - ką galima iš dručkių agurkų padaryti? kažkaip esu valgius pjaustytus su svogūnais.

Pjaustytus 'dručkius' reikia ruošti pagal aukščiau mano aprašytą assorti - užpilti išvirtu marinatu ir po to dar pakaitinti stiklainius. Be kaitinimo - nušaudo cool.gif O sluoksniuoti galima ne tik su svogūnais, su daug kuo galima..
Atsakyti
QUOTE(dahlia+++ @ 2011 07 21, 16:59)
Pjaustytus 'dručkius' reikia ruošti pagal aukščiau mano aprašytą assorti - užpilti išvirtu marinatu ir po to dar pakaitinti stiklainius. Be kaitinimo - nušaudo cool.gif  O sluoksniuoti galima ne tik su svogūnais, su daug kuo galima..


o bože, o kaip nuo kaitinimo pabėgt? blush2.gif bet vistiek dėkui.
Atsakyti
Taigi visai nesudėtinga kaitint smile.gif Į puodo dugną patieskit rankšluostį, kad stiklainiams minkščiau būtų biggrin.gif (kad nesibaladotų virdami), pilkit šiek tiek karšto vandens (nes ir daržovės būna užpiltos karštu marinatu), statykit marinatu jau pripildytus ir dangteliais pridengtus stiklainius. Tada pripilkit vandens į puodą tiek, kad apsemtų stiklainius iki "kakliuko" ir kaitinkit iki užvirimo, o užvirus - dar 10 min. Iškaitintus stiklainius iškart užsukit dangteliais ir šiltai apklokit. Va, kaip viskas paprasta biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dahlia+++ @ 2011 07 21, 16:59)
Darau assorti  smile.gif

Pjaustytus 'dručkius' reikia ruošti pagal aukščiau mano aprašytą assorti - užpilti išvirtu marinatu ir po to dar pakaitinti stiklainius. Be kaitinimo - nušaudo cool.gif  O sluoksniuoti galima ne tik su svogūnais, su daug kuo galima..

Aciu, reiks isbandyti aciuks.gif

Na o jei nesinori kaitinti ir kad nesaudyti, tai pradzioj reikia uzpilti verdanciu vandeniu visus pjaustytus, palaukti 20min, paskui nupilti ir uzpilti jau verdanciu marinatu bei po kaldrom pakisti. Darau pjaustytus isilginiais griezineliais taip su bet kokiu marinatu-nera saude drinks_cheers.gif
Atsakyti