QUOTE(Elijana @ 2011 07 19, 20:39)
Noriu marinuoti agirkus, pagal šį receptą
http://www_jovita_lt...ti-agurkai.html
rašoma, kad reikia užpilti vandenį, o vėliau padaryti iš jo marinatą, tarkim, jei aš pilsiu 6 lt. vandens, vėliau kelis kartus jį užvirinsiu ir supilstysiu to vandens jau liks mažiau
be to į vieną stiklainį telpa mažiau, į kitą daugiau vandens, kaip tiksliai apskaičiuoti?
Nes vėliau taip ir gaunasi, kad viename stiklainyje vienoks agurkų skonis, o kitame kitoks
nors daryti tą pačią dieną ir su tuo pačiu marinatu
Labai paprastai: kai jau nupilineju vandeni nuo agurku marinato virimui, pilu i puslitrini stiklainiuka, na kaip koki matavimo inda ji pasirenku. Du puslitrukai-vadinasi litras i puoda. Kiek gaunasi tu litru, nupylus i puoda, tiek atitinkamai didinu marinato ingridientus.
Kai jau nupilu paprasta vandeni, tai nuplikyti agurkeliai sukrenta stiklainyje, perdedu is kito stiklainio, kad butu pilnas. Ir tada jau uzpilu normaliu marinatu.
Kitos mamos nededa i stiklaini, o pliko kokiam inde agurkus. O paskui jau pries marinato uzpilima sudeda tampriai i stiklainiukus ir uzpila marinatu.
QUOTE(Boruze5 @ 2011 07 20, 11:21)
O kaip stiklainius kaitinat ar ne ?Padariau ,bet stiklainiu nekaitinau nei dangtelių
Jei uzpilineju marinatu-nekaitinu
Dangtelius visada degtine prateliuskuoju, taip ismoke mane, taip darau iki siol