sveikutes,
labai lauksiu kitu nuomoniu....
keleta meteliu marinavau rugiageles receptuku, pries dvi savaites susigundziau dziunkos, - siandien atidariau is smalsumo - nu sory, bet su rugiageles saldziarugsciais net nera ko lygint. Tiesiog kiek zmoniu tiek skoniu,
QUOTE(burbul @ 2010 08 15, 21:46)
sveikutes,
keleta meteliu marinavau rugiageles receptuku, pries dvi savaites susigundziau dziunkos, - siandien atidariau is smalsumo - nu sory, bet su rugiageles saldziarugsciais net nera ko lygint. Tiesiog kiek zmoniu tiek skoniu,
jei galima, noreciau rugiageles receptuko
QUOTE(lotutee @ 2010 08 16, 08:46)
jei galima, noreciau rugiageles receptuko
Pirmam puslapyje yra(saldziarugciai agurkeliai).
QUOTE(*AMRI* @ 2010 08 16, 10:08)
Pirmam puslapyje yra(saldziarugciai agurkeliai).
aciu
aš su garstyčiom ir dariau,bet mano recepte garstyčių 250 g ir supilus marinatą kaitint iki 80 laipsnių...kaimynė davė receptą ir paragaut-laaaabai skanu.o čia rašo šaukštai keli tik garstyčių
Sveikutes. Reikia jusu patarimo! Vyras nupirko agurku ir parveze tik 18 val. Ar galiu tuos agurkus laikyti vandeny per nakti, ar kokias 3 val pamirkyti marinuoti?
QUOTE(Kristepala @ 2010 08 16, 20:14)
Sveikutes. Reikia jusu patarimo! Vyras nupirko agurku ir parveze tik 18 val. Ar galiu tuos agurkus laikyti vandeny per nakti, ar kokias 3 val pamirkyti marinuoti?
laikyčiau per naktį, arba galima juos porą min. nuplikyti su sūriu verdančiu vandeniu, tada staigiai pakišti po šaltu ir galima dėti į stiklainius, pilti marinatą ir t.t.
QUOTE(Laukinė prerija @ 2010 08 16, 21:42)
laikyčiau per naktį, arba galima juos porą min. nuplikyti su sūriu verdančiu vandeniu, tada staigiai pakišti po šaltu ir galima dėti į stiklainius, pilti marinatą ir t.t.
Na, paklausysiu jusu pirmo patarimo. Paliksiu per nakti, nes ir agurkai nera labai mazi.
Aciu
Aš tai niekaip nesuprantu kam jūs tuos agurkus mirkot niekada nemirkau ir viskas būna
QUOTE(Kristepala @ 2010 08 16, 21:12)
Na, paklausysiu jusu pirmo patarimo. Paliksiu per nakti, nes ir agurkai nera labai mazi.
Aciu
Aciu
bet kai taip šilta ar nepradės rūgti agurkai nes man asmeniškai laikymas per naktį nepasiteisino
rugiagele, tamstos recepte labai daug acto, ar nebus agurkai actiniai?
Agurkų ir aš niekad nemirkau...jei jau tą pačią dieną neišeina padaryt-nuplaunu ir apkloju švariu rankšluosčiu nakčiai.Va-mano vakardienos triūsas
QUOTE(lututė @ 2010 08 17, 09:15)
Agurkų ir aš niekad nemirkau..
lutute,
aš,gerbiu tavo išmonę,bet išsakysiu savo.
Agurkus,mirkyti būtina{ypač šiais metai,kai tokie karščiai}
Agurkai buna traškesni,šviežesni
Ir dar,jeigu mes agurką pamerksime į šaltą{šulinio,šaltinio vandenį} jis prisigeria ,šviežėja,ir geriau pasisavina marinatą
Jį atidarius žiemą išlieka efektingesnis išlieka,išsilaiko gerosios medžiagos
Tai mūsų senolių išmintis{informacija paimta iš 1937m.ūkininko- šeimininkės vadovo}