Saldziarugsciai agurkeliai (gali buti su pomidorais)
3 l vandens,
5 šaukštai druskos,
2 stiklinės cukraus,
0,5 l acto,
2 šaukštai prieskonių (gali būti pirktiniai), pipirai, lauro lapai.
Dedam daržoves į stiklainiukus, pilam marinatą, uždedam dangtelį, bet neužsukam, o tik pridengiam. Dedam stiklainiukus į puodą su vandeniu, ir kaitinam kokias 15 min. nuo užvirimo, kol agurkai pakeis spalvą. Užsukam dangtelius, apverčiam ir užklojam šilta antklode.
Be agurkų ir pomidorų,galima dėti įvairias daržoves: ir paprikas, ir cukinijas, ir šparagines pupeles ir visokias kitokias.
Sveiki, o uzpiltus marinatu agurku stiklainius sudeti i puoda jau su karstu vandeniu ir virti kol pakeis spalva, ar i puoda pripilti salto vandens ir sudeti tuos stiklainius pasterizavimui? Nes as niekad nepasterizavau ir aplamai konservuoti agurkus pradejau tik pernai, kai nebuvo kur ju deti
Merginos o jeigu as neturi paciu krapu,ar galiu ju ir nedeti,pirkciau prieskonius specialiai skirtus agurku vakavimui
QUOTE(zara** @ 2011 07 18, 12:28)
Merginos o jeigu as neturi paciu krapu,ar galiu ju ir nedeti,pirkciau prieskonius specialiai skirtus agurku vakavimui
Tuose prieskoniuose i sudeti ieina ir krapai.
Sveiki, jau trečius metus darau agurkėlius bulgariškus pagal Glasee. Receptą buvau pametus, tai pirmam psl. atradau Beje, kiek esu bandžius receptų, mano šeimynai šis skaniausias.
Na, aš tai žinokit apsileidusi neplaunu soda stiklainių,nelaistau spiritais,nekaitinu orkaitėse.Stiklainius tiesiog sumetu į indaplovę dangtelius su Fairy išplaunu ir viskas. Žinoma,ta patirtis mano kukli,dar tik trečius metus džiaugiuos marinavimu. Bet pakolkas tfu tfu tfu,viskas gerai
QUOTE(*AMRI* @ 2011 07 18, 12:29)
Tuose prieskoniuose i sudeti ieina ir krapai.
aciu
o stiklainiukus geriau uzsukamus pirkti,ar vakuojamus??? nes neturiu as vakavimo to aparaciuko,man butu geriau uzsukami,bet idomu ar jie gerai laiko ziema
QUOTE(zara** @ 2011 07 18, 12:01)
aciu
o stiklainiukus geriau uzsukamus pirkti,ar vakuojamus??? nes neturiu as vakavimo to aparaciuko,man butu geriau uzsukami,bet idomu ar jie gerai laiko ziema
o stiklainiukus geriau uzsukamus pirkti,ar vakuojamus??? nes neturiu as vakavimo to aparaciuko,man butu geriau uzsukami,bet idomu ar jie gerai laiko ziema
liuksiskai laiko ir uzsukami,neapsimoka tikrai pirkti to aparaciuko,nes as turiu,o naudotis negaliu,nes traisko stiklainius
QUOTE(Alekto @ 2011 07 18, 11:34)
Na, aš tai žinokit apsileidusi neplaunu soda stiklainių,nelaistau spiritais,nekaitinu orkaitėse.Stiklainius tiesiog sumetu į indaplovę dangtelius su Fairy išplaunu ir viskas. Žinoma,ta patirtis mano kukli,dar tik trečius metus džiaugiuos marinavimu. Bet pakolkas tfu tfu tfu,viskas gerai
na as ir tokia ,bet tikrai viskas liuks
QUOTE(šneider @ 2011 07 18, 12:33)
Sveiki, jau trečius metus darau agurkėlius bulgariškus pagal Glasee. Receptą buvau pametus, tai pirmam psl. atradau Beje, kiek esu bandžius receptų, mano šeimynai šis skaniausias.
gal galima receptuka? nes maniskiams kolkas tai uspaskicho skaniausi
Papildyta:
QUOTE(vilma37 @ 2011 07 18, 13:43)
liuksiskai laiko ir uzsukami,neapsimoka tikrai pirkti to aparaciuko,nes as turiu,o naudotis negaliu,nes traisko stiklainius
as netgi konservuoju kartais tais standziais plastamsiniais ir viskas visada labai gerai laikosi
QUOTE(augustautve @ 2011 07 18, 14:11)
gal galima receptuka? nes maniskiams kolkas tai uspaskicho skaniausi
Jetus,nugi pirmą puslapį pažiūrėkit.
QUOTE(rubineli @ 2011 07 17, 16:11)
aspirinas veikia kaip konservantas. Nebūtina tikrai, aš vengiu bet kokių nenatūralių priemonių.
šaltame vandeny kažkada mirkiau 2 val, bet daugumoje nemirkau - nepastebėjau skirtumo.
mirkau tik kartais jau užvirintame vandeny, bet trumpai 10-15 min. po to tą vandenį nupilu atgal į puodą, sudedu priedus ir būna marinatas.
šaltame vandeny kažkada mirkiau 2 val, bet daugumoje nemirkau - nepastebėjau skirtumo.
mirkau tik kartais jau užvirintame vandeny, bet trumpai 10-15 min. po to tą vandenį nupilu atgal į puodą, sudedu priedus ir būna marinatas.
Dekuj.
Nedejau ir as aspirino,nei mama,nei mociutes niekad nedejo.Pirma kart isvis apie toki "stebukla"girdziu Na as nuplykiau verdanciu vandeniu,nelaikiau
QUOTE(Auksreda @ 2011 07 17, 19:42)
cesnako pagal uspaskiho recepta-nereikia,as visad agurkam,dedu,o gal garstycios vietoj cesnako,einu recepto perziuret
As ir pagal Uspaskich recepta dariau nors cesnakas nepaminetas vistik idejau,nes patinka.Bet uztat visniu lapu nedejau,nes neturiu
O tie lapai,visniu,serbentu dedami kam?Tik del kvapo? Zinau,kad idejus krenu lapa,agurkai traskesni buna,bent taip anyta sake
ir as nesicackinu su tais stiklaisniais, tiesiog gerai juos isplaunu karstu vandeniu su indu plovikliu ir viskas. O naudonu pagrinde tuos uzsukamus stiklainius su dangteliais, man taip gericiau ir patogiau, nes su tuo aparatu kol uzsuku, o jei dar persistengi tai ziurek ir sutraiskai stiklaini, o dar jei, kaip man pernai, papuole nekokybiski dangteliai .
As jau uzmarinavau 6 litrus agurku pagal Dziunkos recepta, pernai pabandziau si recepta, labai patiko, tai siemet dauguma stiklainiu taip ir darysiu.
O siandien laukia manes pomidoru marinavimas, o ryt vel varysiu i soda agurku skinti.
As jau uzmarinavau 6 litrus agurku pagal Dziunkos recepta, pernai pabandziau si recepta, labai patiko, tai siemet dauguma stiklainiu taip ir darysiu.
O siandien laukia manes pomidoru marinavimas, o ryt vel varysiu i soda agurku skinti.