Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

Saldziarugsciai agurkeliai (gali buti su pomidorais)

3 l vandens,
5 šaukštai druskos,
2 stiklinės cukraus,
0,5 l acto,
2 šaukštai prieskonių (gali būti pirktiniai), pipirai, lauro lapai.

Dedam daržoves į stiklainiukus, pilam marinatą, uždedam dangtelį, bet neužsukam, o tik pridengiam. Dedam stiklainiukus į puodą su vandeniu, ir kaitinam kokias 15 min. nuo užvirimo, kol agurkai pakeis spalvą. Užsukam dangtelius, apverčiam ir užklojam šilta antklode.
Be agurkų ir pomidorų,galima dėti įvairias daržoves: ir paprikas, ir cukinijas, ir šparagines pupeles ir visokias kitokias.

g.gif g.gif g.gif

Sveiki, o uzpiltus marinatu agurku stiklainius sudeti i puoda jau su karstu vandeniu ir virti kol pakeis spalva, ar i puoda pripilti salto vandens ir sudeti tuos stiklainius pasterizavimui? g.gif Nes as niekad nepasterizavau ir aplamai konservuoti agurkus pradejau tik pernai, kai nebuvo kur ju deti blush2.gif
Atsakyti
Merginos o jeigu as neturi paciu krapu,ar galiu ju ir nedeti,pirkciau prieskonius specialiai skirtus agurku vakavimui g.gif
Atsakyti
QUOTE(zara** @ 2011 07 18, 12:28)
Merginos o jeigu as neturi paciu krapu,ar galiu ju ir nedeti,pirkciau prieskonius specialiai skirtus agurku vakavimui g.gif

Tuose prieskoniuose i sudeti ieina ir krapai.
Atsakyti
Sveiki, jau trečius metus darau agurkėlius bulgariškus pagal Glasee. Receptą buvau pametus, tai pirmam psl. atradau thumbup.gif Beje, kiek esu bandžius receptų, mano šeimynai šis skaniausias.
Atsakyti
Na, aš tai žinokit apsileidusi biggrin.gif neplaunu soda stiklainių,nelaistau spiritais,nekaitinu orkaitėse.Stiklainius tiesiog sumetu į indaplovę blush2.gif dangtelius su Fairy išplaunu ir viskas. Žinoma,ta patirtis mano kukli,dar tik trečius metus džiaugiuos marinavimu. Bet pakolkas tfu tfu tfu,viskas gerai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(*AMRI* @ 2011 07 18, 12:29)
Tuose prieskoniuose i sudeti ieina ir krapai.

aciu 4u.gif
o stiklainiukus geriau uzsukamus pirkti,ar vakuojamus??? g.gif nes neturiu as vakavimo to aparaciuko,man butu geriau uzsukami,bet idomu ar jie gerai laiko ziema g.gif
Atsakyti
QUOTE(zara** @ 2011 07 18, 12:01)
aciu 4u.gif
o stiklainiukus geriau uzsukamus pirkti,ar vakuojamus??? g.gif nes neturiu as vakavimo to aparaciuko,man butu geriau uzsukami,bet idomu ar jie gerai laiko ziema g.gif

liuksiskai laiko ir uzsukami,neapsimoka tikrai pirkti to aparaciuko,nes as turiu,o naudotis negaliu,nes traisko stiklainius schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2011 07 18, 11:34)
Na, aš tai žinokit apsileidusi biggrin.gif neplaunu soda stiklainių,nelaistau spiritais,nekaitinu orkaitėse.Stiklainius tiesiog sumetu į indaplovę blush2.gif dangtelius su Fairy išplaunu ir viskas. Žinoma,ta patirtis mano kukli,dar tik trečius metus džiaugiuos marinavimu. Bet pakolkas tfu tfu tfu,viskas gerai rolleyes.gif

na as ir tokia biggrin.gif ,bet tikrai viskas liuks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(šneider @ 2011 07 18, 12:33)
Sveiki, jau trečius metus darau agurkėlius bulgariškus pagal Glasee. Receptą buvau pametus, tai pirmam psl. atradau  thumbup.gif Beje, kiek esu bandžius receptų, mano šeimynai šis skaniausias.

gal galima receptuka? nes maniskiams kolkas tai uspaskicho skaniausi
Papildyta:
QUOTE(vilma37 @ 2011 07 18, 13:43)
liuksiskai laiko ir uzsukami,neapsimoka tikrai pirkti to aparaciuko,nes as turiu,o naudotis negaliu,nes traisko stiklainius  schmoll.gif

as netgi konservuoju kartais tais standziais plastamsiniais ir viskas visada labai gerai laikosi
Atsakyti
QUOTE(augustautve @ 2011 07 18, 14:11)
gal galima receptuka? nes maniskiams kolkas tai uspaskicho skaniausi


Jetus,nugi pirmą puslapį pažiūrėkit.
Atsakyti
QUOTE(rubineli @ 2011 07 17, 16:11)
aspirinas veikia kaip konservantas. Nebūtina tikrai, aš vengiu bet kokių nenatūralių priemonių.

šaltame vandeny kažkada mirkiau 2 val, bet daugumoje nemirkau - nepastebėjau skirtumo.

mirkau tik kartais jau užvirintame vandeny, bet trumpai 10-15 min. po to tą vandenį nupilu atgal į puodą, sudedu priedus ir būna marinatas.


Dekuj.
Nedejau ir as aspirino,nei mama,nei mociutes niekad nedejo.Pirma kart isvis apie toki "stebukla"girdziu biggrin.gif Na as nuplykiau verdanciu vandeniu,nelaikiau
QUOTE(Auksreda @ 2011 07 17, 19:42)
cesnako pagal uspaskiho recepta-nereikia,as visad agurkam,dedu,o gal garstycios vietoj cesnako,einu recepto perziuret g.gif

As ir pagal Uspaskich recepta dariau smile.gif nors cesnakas nepaminetas vistik idejau,nes patinka.Bet uztat visniu lapu nedejau,nes neturiu doh.gif
O tie lapai,visniu,serbentu dedami kam?Tik del kvapo? blush2.gif Zinau,kad idejus krenu lapa,agurkai traskesni buna,bent taip anyta sake smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nanita: 18 liepos 2011 - 13:38
ir as nesicackinu su tais stiklaisniais, tiesiog gerai juos isplaunu karstu vandeniu su indu plovikliu ir viskas. O naudonu pagrinde tuos uzsukamus stiklainius su dangteliais, man taip gericiau ir patogiau, nes su tuo aparatu kol uzsuku, o jei dar persistengi tai ziurek ir sutraiskai stiklaini, o dar jei, kaip man pernai, papuole nekokybiski dangteliai doh.gif doh.gif doh.gif .

As jau uzmarinavau 6 litrus agurku pagal Dziunkos recepta, pernai pabandziau si recepta, labai patiko, tai siemet dauguma stiklainiu taip ir darysiu.

O siandien laukia manes pomidoru marinavimas, o ryt vel varysiu i soda agurku skinti.
Atsakyti