Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

QUOTE(irisas @ 2011 07 14, 18:03)
ko gero actą pylėte marinato gaminimo pradžioj? Aš irgi kai taip dariau nelabai tiko, tik paskui sužinojau, kad actą reikia pilt prie antrą užpylimą ir tik užvirus marinadą smile.gif

Man patys pačiausi kol kas Uspaskiho agurkiukai, suvalgėm visus dar pavasariui neparsidėjus  lotuliukas.gif  doh.gif

Acta pyliau tik pries antra uzpylima, bet ne pabaigoj, o tiesiog viska supyliau:actas, cukrus, druska, ismaisiau, istirpo, uzvire, supyliau.
Reiks isbandyti Uspachiko agurkelius.
Iki tol man labai patiko bulgarisku receptu 1, tokie saldziarugsciai(nei rugstus, nei saldus, tiesiog pats tas).

Del 5mm nera saude ir man.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena pažįstama: 14 liepos 2011 - 18:09
QUOTE(mallena @ 2011 07 14, 16:45)
o tai dabar pasakykit, jei iki pat pat virsaus kokie 5mm nedapilti, tai jau bus blogai g.gif

Agurkai uzdaryti vistiek pritraukia to marinato,o be to vesdamas skystis susitraukia, ir niekada jums nebus stiklainis visiskai pilnas.Ir Del 5 mm nesukite sau galvos.Viskas cia gerai ir tikrai del to jums stiklainiu nesaudys.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *AMRI*: 14 liepos 2011 - 18:26
as niekada taip nesiterlioju ta prasme nepylineju marinatu.kiek turiu agurku sudedu i kibira ir uzpilu verdanciu vandeniu.palaikau uzdengusi koki 20 min.o pries tai i stiklainius sudedu visus prieskonius,druska,cukru,rugstele.po to nupylus vandeni dedu agurkus i stiklainius ir pilu svaru verdanti vandeni i stiklainius.ir nei vienais metais nepavede doh.gif
Atsakyti
O ka darot su dideliais agurkais? Kur jau perdideli i 0,7 indelius?
Atsakyti
QUOTE(Jurcikcik @ 2011 07 15, 10:03)
O ka darot su dideliais agurkais? Kur jau perdideli i 0,7 indelius?

As tai naudoju misrainei 4u.gif
Atsakyti

Man patys pačiausi kol kas Uspaskiho agurkiukai, suvalgėm visus dar pavasariui neparsidėjus lotuliukas.gif doh.gif

O kur rasti receptuką?
Atsakyti
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 07 15, 10:29)
Man patys pačiausi kol kas Uspaskiho agurkiukai, suvalgėm visus dar pavasariui neparsidėjus lotuliukas.gif doh.gif

O kur rasti receptuką?


Pirmam puslapyje šios temos.



Aplamai,siūlyčiau pradžioj bent jau šią temelę paskaityti,o tik paskui klausti receptų. Tikrai yra ir mišrainių su dideliais agurkais ir kitokių receptų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alekto: 15 liepos 2011 - 10:23
QUOTE(Alekto @ 2011 07 12, 23:25)
Tai jeigu šaukštas,tai vadinasi sriubinis mirksiukas.gif
Dėl skonio,tai čia jau subtilu. Kiekvienam skirtingai. Skonis geras,bet šiemet nedarysiu ax.gif nebent labai daug agurkų bus,tai tada bus galima dar.

Greičiausiai mums suėjo Uspaskicho bigsmile.gif tikrai geras reikalas thumbup.gif Turiu jau užsimarinavus prieš kelias dienas 9 stiklainiukus po 0,7ltr. Daugiau agurkų dar nebuvo biggrin.gif



Sveiki,

papasakokit, kaip jūs darot tuos Uspaskicho agurkėlius. Pirmame psl. receptas yra, bet parašyta, kad marinatą virinti du kartus. Tai kaip čia suprasti? ax.gif Ar pirmą kart užvirinus pilti į stiklainius su agurkais, paskui marinartą vėl atgal į puodą užvirimui ar kaip? Pirmą kartą darysiu marinuotus agurkėlius, tad nelabai žinau...
Atsakyti
QUOTE(MamyteVK @ 2011 07 15, 14:12)
Sveiki,

papasakokit, kaip jūs darot tuos Uspaskicho agurkėlius. Pirmame psl. receptas yra, bet parašyta, kad marinatą virinti du kartus. Tai kaip čia suprasti?  ax.gif Ar pirmą kart užvirinus pilti į stiklainius su agurkais, paskui marinartą vėl atgal į puodą užvirimui ar kaip? Pirmą kartą darysiu marinuotus agurkėlius, tad nelabai žinau...


Būtent taip ir darau. Pradžioj užpilu marinatu agurkus su prieskoniais (būnu sudėjus į stiklainius ir lapus jau,ir kt prieskonius). Užpylus pridengiu dangteliu. Palaukiu gal kokią 15min kol atvėsta. Tuomet imu tokį kaip tinklelį (uždedu ant stiklainio,kad prieskoniai į puodą nesubėgtų). Užvirinu dar kartą,supilstau ir užsuku. Apverčiu ir parą laikau apklojus kaldra.

Gal kitos kitaip daro,bet aš taip darau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2011 07 15, 13:30)
Būtent taip ir darau. Pradžioj užpilu marinatu agurkus su prieskoniais (būnu sudėjus į stiklainius ir lapus jau,ir kt prieskonius). Užpylus pridengiu dangteliu. Palaukiu gal kokią 15min kol atvėsta. Tuomet imu tokį kaip tinklelį (uždedu ant stiklainio,kad prieskoniai į puodą nesubėgtų). Užvirinu dar kartą,supilstau ir užsuku. Apverčiu ir parą laikau apklojus kaldra.

Gal kitos kitaip daro,bet aš taip darau ax.gif


Ačiū 4u.gif .

O dar mergaitės diskutavo dėl acto pylimo į marinatą. Kada jūs jį pilate? Iš karto, ar antrą kart virindama marinatą?
Atsakyti
QUOTE(MamyteVK @ 2011 07 15, 15:03)
Ačiū  4u.gif .

O dar mergaitės diskutavo dėl acto pylimo į marinatą. Kada jūs jį pilate? Iš karto, ar antrą kart virindama marinatą?


Aš pilu iš karto g.gif Paskaičiau čia irgi,tai net susimasčiau pati g.gif Nu bet skoniui nepakenkė ir iš kart įpiltas actas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2011 07 15, 14:06)
Aš pilu iš karto g.gif  Paskaičiau čia irgi,tai net susimasčiau pati g.gif Nu bet skoniui nepakenkė ir iš kart įpiltas actas rolleyes.gif


Dar klausimukas dėl acto. Ar tinka vyno actas 6proc.? Ar reikia acto esencijos ? ax.gif
Atsakyti