QUOTE(Alekto @ 2011 07 14, 08:41)
Pas mane buvo vienas stiklainis sugedusių. Atidarėm jį žiemą. Nesimatė jokių požymių - nei drumzlių/pabalimų ar dar ko. Tik atsukus padvokė nerealiai
Įdomu o tie paprasti užsukami dangteliai irgi gali išsipūsti?
Jo, "saudo" nuostabiai
Keli patarimai, kad nesaudytu agurkai/misraines/uogienes/mesos-toliau vadinsiu bendru vardu, konservais:
1. Kruopsciai isplauti stiklainius. Bet kruopsciai-tai tikrai kruopsciai, o ne brukst brukst. Plaunu juos pradziai su fairy ir kempine, paskui gerai isskalauju. Jei lieka bent mikroskopinis nesvarumas(sakykim, kazkada buvo kokia misraine, liko neisplauta aliejaus mikroskopine dalele), saudys garantuotai
2. Isdezinfekuoti stiklainius(virti vandeny, laikyti orkaitej arba, anyta ismoke, ipilti degtines ir prateliuskuoti.) ir dangtelius, po dezinfekcijos nesiliesti su pirstais tu vietu, kur bus dedami konservai(stiklainio vidus, kaklelis, dangtelio vidine puse)
3. Konservus isvirti pagal skirta technologija. Nepamazinti laiko(tas labai liecia mesa)
4. Sudeti tikslius konservavimo priemoniu kiekius: pamazinsit druskos ar acto-saudys.
5. Pilant marinata ir pamacius, kad jo neuzteks, supilkit atgal i puoda ir darykit marinato toki kieki, kad jis iskart uzpiltu agurkus ir butu galima iskart uzsukti. Jei tik pripilsit ant virsaus naujojo trukstamo marinato, leidus pravesti senajam,-konservai saudys.
6. Pilkit marinata ar uogiene iki pat stiklainio virsaus, nepalikit oro, nes prasides rugimas, vel saudys.
7. Uzvekavus apverskit stiklainius ir profilaktiskai dar apklokit kaldra.
Virs 20 metu darau visokiausius konservus ir stiklainiai yra saude tik pora kartu: simet mesos, kai isvirus mesai ir pamacius, kad truks skyscio, pripyliau is krano salto ir, matyt, tinkamai neuzviriau, nors burbuliavo jau, sudejau i stiklainius uzsukamus, o jie visi issaude kaip saudykles
Butu saude keli-kaltinciau blogai isplautus stiklainius, dabar beliko kaltinti tik virimo laika. Ir dar vienais metais saude agurkai, kai neidejau tinkamo kiekio druskos