sveikos, kaip smagu tokia tema rasti! Parsiveziau is kaimo sekmadieni daug agurku (uosve idejo, kad vyrui uzmarinuociau ziemai...), bet vis dar nepradejau (nieko jiems neatsitiks?), nes laiko nera
si vakara tuo bandysiu uzsiimi. Galiu ir as viena pasiulyti (gali kartotis, nes visu jusu temu neperskaiciau).
Ingredientai:
2 kg mažų agurkėlių
3-4 vidutinio dydžio svogūnai
2 aitriosios paprikos
4 šaukštai susmulkintų krapų
Marinatui:
1 l vandens
200 ml 9 proc. acto
1 šaukštas druskos
1 šaukštas cukraus
3-4 laurų lapeliai
6-8 kvapieji pipirai
Gaminimas:
Mažus 3-5 cm ilgio agurkėlius gerai nuplauti ir 4 val. mirkyti sūriame vandenyje (1 l vandens, 2 šaukštai druskos).
Krapus supjaustyti smulkiai, svogūnus - žiedeliais, paprikas - gabalėliais.
Išgriebtus iš vandens agurkus sudėti į stiklainius, sluoksniuojant su supjaustytais krapais, svogūnais ir paprikomis.
Išvirti marinatą, atvėsinti iki 70°C temperatūros ir užpilti ant agurkėlių.
Pasterizuoti 90°C temperatūroje 0,5 l talpos stiklainius 8 min 1 l - 10 min., 3 l - 15 min.
Iškaitinus tuoj pat sandariai uždaryti ir skubiai atvėsinti.
recepta "pasiskolinau" is www.mamosreceptai.lt, ten kaip tik kazkoks receptu konkursas prasidejo. jei tureciau mamos receptu knyga (kuria pameciau), tai tikrai laimeciau, nes ji labai daug priklaupus buvo