Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

QUOTE(medium @ 2010 08 27, 08:40)
Idomu koks santykis 100gr acto 7 proc. atitiktu acta 90proc. ? Galvoju gal reiketu dalinti 90 : 7 = 12,8  ir jeigu jisai 12,8 kartu stipresnis, tai 100g :12,8 = 8,3g.
Zodziu padekite sitoje matematikoje    g.gif . Aciu  smile.gif !

Tai viskas teisingai. Tik prie tų 8,3g pripilčiau vandens iki 100g.
Atsakyti
labas mergaitės. Žiūriu tą Uspakicho receptą, kurį kažkad įdėjau, patobulinot thumbup.gif tik vienas dalykas netikslus, kaitint reikia tris kartus. manau 2 k. gali ir neužtekt, todėl ir nesilaiko agurkai schmoll.gif
va
http://www.supermama...?...&p=10741222
Atsakyti
QUOTE(Raile @ 2010 08 24, 22:48)
Agurkai pomidoru padaze

QUOTE(naiste777 @ 2010 08 25, 15:34)
Jo, agurkai su pomidorų padažu geras dalykas. Vakar dariau, MB ragavo, sakė " Šakės, kaip skanu"  smile.gif Tik kol nulupau česnakus, turbūt, nusideginau pirštus. Peršti, paraudę, ką nors šiltą paėmus skauda. Pirmą kartą tokia baika atsitiko. Kitą kartą reiks su pirštinėm dirbti.

Mergaites, o kiek stiklainių ir kokių gaunas iš vienos normos? g.gif Nežinau kiek stiklainių ruošt biggrin.gif
Atsakyti
Man 12 puslitrių gavosi, t.y. 6 litrai
Atsakyti
QUOTE(naiste777 @ 2010 08 27, 14:29)
Man 12 puslitrių gavosi, t.y. 6 litrai

Aciu labai 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(naiste777 @ 2010 08 27, 11:47)
Tai viskas teisingai. Tik prie tų 8,3g pripilčiau vandens iki 100g.

Aciu 4u.gif .

Kadangi siandiena cia uzejau, tai parekomenduosiu toki pavykusi zurnalini receptuka. Gal dar surinkote pora kilogramu agurkeliu, tad galite pabandyti. Mano seima megsta astrius prieskonius, tad sitas thumbup.gif .

Astri agurkai (gavosi netokie jau ir astrus)

2kg agurku
4 saukstai druskos
700 g. cukraus (man geriau 500g.)
saukstas maltos aitrios paprikos
7 saukstai aliejaus
1,5 stiklines acto
2 galvutes cesnako

Agurkus supjaustyti 0,5 - 1 cm skersmens apvaliais griezineliais uzberti druska ir palikti 6 valandoms, vis pamaisyti.
Suberti/sudeti visa kita ir palikti pastoveti dar 12val, pamaisyti.
Sudeti, uzpilti marinatu, uzdaryti.

Laaabai skanu !

Nieko nereikia, nei kaitinti, nei virti. Laikosi kol kas gerai. Tik tu agurku griezineliu nepaploninkite, nes jie bemirkdami tame rasale ir taip susitraukia. Likusi marinata galite panaudoti pvz. saslykams, mesai marinuoti. As siandiena pyliau acta 70proc, kad maziau liktu marinato.
Atsakyti
QUOTE(medium @ 2010 08 27, 18:30)
Aciu  4u.gif .

Kadangi siandiena cia uzejau, tai parekomenduosiu toki pavykusi zurnalini receptuka. Gal dar surinkote pora kilogramu agurkeliu, tad galite pabandyti. Mano seima megsta astrius prieskonius, tad sitas  thumbup.gif .

Astri agurkai (gavosi netokie jau ir astrus)

2kg agurku
4 saukstai druskos
700 g. cukraus (man geriau 500g.)
saukstas maltos aitrios paprikos
7 saukstai aliejaus
1,5 stiklines acto
2 galvutes cesnako

Agurkus supjaustyti 0,5 - 1 cm skersmens apvaliais griezineliais uzberti druska ir palikti 6 valandoms, vis pamaisyti.
Suberti/sudeti visa kita ir palikti pastoveti dar 12val, pamaisyti.
Sudeti, uzpilti marinatu, uzdaryti.

Laaabai skanu !

Nieko nereikia, nei kaitinti, nei virti. Laikosi kol kas gerai. Tik tu agurku griezineliu nepaploninkite, nes jie bemirkdami tame rasale ir taip susitraukia. Likusi marinata galite panaudoti pvz. saslykams, mesai marinuoti. As siandiena pyliau acta 70proc, kad maziau liktu marinato.

Tikrai labai skanu thumbup.gif Tik as maziau cukraus deciau, gal kokius 500g g.gif
Atsakyti
Sveikos,
galiu pasidalinti superiniu aštrių agurkėliu receptu. thumbup.gif Čia toms kas mėgsta aštriau. Nereikia visiškai kaitinti. Tik padarai marinatą ir užpili. Laikyti šaltai, taip gali išstovėti iki pusės metų. thumbup.gif

Aštrūs agurkai su čili pipirais
Agurkų 3kg
Čili pipirų 30 gr.
Acto 1,5 stiklinės
Česnako 3 galvutės
Aliejaus 1 stiklinė
Druskos 2 šaukštai
Cukraus 24 šaukštai

Agurkus perpjauti į 4 dalis ir užpilti druska. Palaikius 4 val susidariusį skystį nupilti. Supjaustyti smulkiai česnaką ir paruoši marinatą. Užpilti agurkus. Laikyti šaltai.
Skanaus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gaunasi apie 6 -7 puslitriniai stiklainėliai. essen.gif
Papildyta:
Nu geras, net nemačiau prieš rašant, kad medium beveik tokį patį receptuką jau buvo parašius. biggrin.gif
Atsakyti
na mergaites ima depresija pirmieji pradejo kilti agurkai pagal mmamkos recepteli, siandien jau 2 ismeciau, jatau jei taip viasi mano eksperimentai nueis suniui ant uodegos sakes apsiverksiu verysad.gif po kelis sloikiukus mazutuku agurkeliu dariau is SM dalyviu o ant dangteliu uzsirasiau koks kieno, chm laikiau po laiptais gal sakau per silta buvo ir eme sprogineti, o jau smarve buvo, niekaip ranku neatploviau:((; beje dariau ir voveriuskas maziukas is Delfi rengto konkurso receptu ten buvau radus recepteli, siandien irgi parsinesiau ikisau i saldytuva nes kazkokie neiasku man jie:( uspaschikiniai irgi man tokie ale itartini pabaltave zdz menesio darbas siukslyne turbut bus:((((
Atsakyti
georgiana, gal pas jus po tais laiptais silta? as panasiai vienus agurkus irgi sugadinau, idejau i spintele, ir man jie kazkokiu budu burbuliuot pradejo, nors tos pacios partijos buvau nunesusi ir i sandeliuka, tie stovi nieko nesidaro, nuvariau i senukus nusipirkau termometra padejau i spintele po valandos rode 21, o nunesiau i sandeliuka ten tik 17, atrodo nedidelis temperaturos skirtumas, bet va reiskias jiem buvo per silta, teko irgi 5sloikus ismest blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(rootha @ 2010 08 31, 15:15)
georgiana, gal pas jus po tais laiptais silta? as panasiai vienus agurkus irgi sugadinau, idejau i spintele, ir man jie kazkokiu budu burbuliuot pradejo, nors tos pacios partijos buvau nunesusi ir i sandeliuka, tie stovi nieko nesidaro, nuvariau i senukus nusipirkau termometra padejau i spintele po valandos rode 21, o nunesiau i sandeliuka ten tik 17, atrodo nedidelis temperaturos skirtumas, bet va reiskias jiem buvo per silta, teko irgi 5sloikus ismest blush2.gif

taip silta doh.gif nesivedina, na kaip sakyti toks po namu rusiukas 2 m ant 2 m tamsus ir be ventiliacijos, tai sakau o varge negi viska reiks mest lauk, pelesi apvaliau nuo sloikeliu ir turbut temsiu rusin ten keliais laipsniais gal vesiau dabar artejant rudeniui, aciuka uz patarimus 4u.gif
Atsakyti
mano sloikiukai stovi dar kambari, nors prieš puse mėnesio padariau. ir atrodo kad šiluma jiems nebaisi. o dariau pagal dziunkos receptėli thumbup.gif
Atsakyti