QUOTE(naiste777 @ 2010 08 27, 11:47)
Tai viskas teisingai. Tik prie tų 8,3g pripilčiau vandens iki 100g.
Aciu
.
Kadangi siandiena cia uzejau, tai parekomenduosiu toki pavykusi zurnalini receptuka. Gal dar surinkote pora kilogramu agurkeliu, tad galite pabandyti. Mano seima megsta astrius prieskonius, tad sitas
.
Astri agurkai (gavosi netokie jau ir astrus)
2kg agurku
4 saukstai druskos
700 g. cukraus (man geriau 500g.)
saukstas maltos aitrios paprikos
7 saukstai aliejaus
1,5 stiklines acto
2 galvutes cesnako
Agurkus supjaustyti 0,5 - 1 cm skersmens apvaliais griezineliais uzberti druska ir palikti 6 valandoms, vis pamaisyti.
Suberti/sudeti visa kita ir palikti pastoveti dar 12val, pamaisyti.
Sudeti, uzpilti marinatu, uzdaryti.
Laaabai skanu !
Nieko nereikia, nei kaitinti, nei virti. Laikosi kol kas gerai. Tik tu agurku griezineliu nepaploninkite, nes jie bemirkdami tame rasale ir taip susitraukia. Likusi marinata galite panaudoti pvz. saslykams, mesai marinuoti. As siandiena pyliau acta 70proc, kad maziau liktu marinato.