QUOTE(biesas66 @ 2014 12 14, 06:56)
Su kuom jus bendraujate? Kokie cia pardavejei kad klasic profili siulo ant OSB deti? Jus Pasidomekite pvz Ruukki firmoje,ar tai galima daryti,bet as 99% isitikines kad negalima.. Po skarda rekomenduojama daryti kuo didesni ventiliacijos tarpa kad kondensatas dziovintusi,o cia siulo deti isvis be tarpo

Jum spresti.Norite prisiburti nesamoniu,ar geriau rinktis laiko patikrinta konstrukcija su oro tarpu. O skaluno plokstes tai irgi... Kabina makaronus,arba nesupranta ka pardavineja.. Taip kondensato jos neturetu traukti.. Bet,skaluno plokstes nera idealiai lygios ir jos nesusideda be tarpu. Liks tarpeliai,per kuriuos gali skverbtis dregme,ziema pripustys sniego.. Kas tada? Po skaluno plokstem turetu bent jau bitumine danga buti,bet kadangi skaluno plokstes tvirtintumete tiesiai i danga,vadinasi ja subadysite.. Na vienu zodziu nesamone deti ir ta ir ta danga tiesiai ant plokstes. Kiek teko susidurti tik bitumine danga dedasi ant plokstes. Bitumines cerpeles arba prilydoma danga. Jos jau automatiskai tarnauja kaip sandari hidroizoliacija.. O jusu varijantuose,viena danga turi polinki kondensuotis,o kita nera sandari.
na ir aš panašiai galvoju,
pardavėjai sako kad jei skarda prisiglaudžia tai kaip ir bituminės čerpės uždėjus kondensatas nesusidaro dėl to kad temperatūra suvienodėja ir kondensatas nesusidaro tam jie dar apačioje paklotą iškarto priklijuoja
o po skalūnu tai vėjo izoliacine plėvelę manau būtinai dėti o tos skylutės tai nepasiekemos kai su persidengimu kloji gaunasi
bet čia taip sako prekybininkai ir tai man kelia abejones, kita vertus svedijoje pats mačiau medines dailylentes tiesiai prie SIP skydų prikaltas ir jie tai vadina taip turi būti tuo tarpu pas mus grebėstus visi deda ar tai tik Lietuviškas paranojizmas ar tai tikrai neteisinga asmeniškai man dar neaišku todėl ir aiškinuosi
aišku padarius oro tarpa kaip visi problemos nebūtų bet nemegstu dirbti dėl darbo ir taip laiko nėra todėl ir gvildenu kaip čia supaprastinti viską

nes laiko vos 3 mėnesiukai iki starto liko
tuo labiau pas mane ne ant konstruktyvo tvirtintusi o ant papildomo šiltinimo kuris baigtusi su OSB