Įkraunama...
Įkraunama...

Skardinė stogo danga

Klausimas tiems, kas dejosi skarda...

Ar dejot tarpines tarp kraigo ir skardos?
Vieni sako, kad deti reikia, kad nepripustytu, ypac jei nuolydis nedidelis Kiti sako, geriau nedek, nes nebus tinkamos stogo (tarpo tarp skardos ir pleveles) ventiliavimo, nes uzdarysi ismetimo angas.
Mano stogo nuolydis apie 18 laipsniu. Kaip teisingai pasielgti?

Metosi net pats ruukis.
Atsakyti
Aš iš Lenkijos atgabinau skarda... http://www.blachdomplus.pl/ Su lietuviškomis kainomis nera ka ir lyginti...

http://blachdomplus....s-pd-32,28.html tokios dangos m2 man išejo 32zl
Atsakyti
Ruukki ir Borga, abi lyg ir suomių firmos, bet iš kur jų skarda, ar tik ne iš China parvežta? Tiesiog girdėjau tokius gandus. Ar tai konkurentų triukai, ar kaip? Gal kas apsidengę šių firmų skarda jau daugelį metų? Kokie būtų atsiliepimai? Kalbu apie geresnius padengimus: mat pural, pural.

Atsakyti
Jei dengiat skarda stoga tai naudokit skandinaviskos zaliavos skardas ,jos pritaikytos ju aplinkai ir klimatui ...
Atsakyti
Nemanau kad yra su skarda kokios problemos.. Ruuki nėra gera skarda kaip atrodo, jie daug investuoją į reklamą ir viskas, todėl čia visi žino.
Atsakyti
mane ir domina skarda, tik atsisakem cerpes imitacijos, nes labai brangiai kainuoja, o vis tiek skarda, tik nuo skardos stabdo vienas niuansas, kad atsidarius langa taip girdesis lietus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(knopke* @ 2014 10 07, 15:19)
mane ir domina skarda, tik atsisakem cerpes imitacijos, nes labai brangiai kainuoja, o vis tiek skarda, tik nuo skardos stabdo vienas niuansas, kad atsidarius langa taip girdesis lietus doh.gif

Cerpes imitacija brangu? kurio cia gamintojo?
Kad pagrinde ir cerpes imitacija ir gamina... tik skiriasi pats rastas... zema banga, auksta, ir t.t.... tarkim kaip Ruukki Adamante tai ji brangesne... nes negamina jos su prastu polisterio padengimu smile.gif
Atsakyti
Falcinio skardinio, čerpinio skardinio ar trapecinio ziurejome variantus ir taremes su pazystamais meistrais, tai is siu triju cerpinis variantas neva brangiausias..tiek ziniu kol kas sulaukiau, nelabai dar ikertu apie kainas, aisku, cia gal tik kalbos,cerpines ir siaip gal butume atmete, nes nelabai prie dizaino namo
Atsakyti
Mes taip pat rinkomės tarp skardos/bitumo ir čerpių, bet galiausiai pasirinkom bitumą- tiek išvaizda gera, tiek dengimas yra pakankamai nesudėtingas. Skarda atbaidė triukšmingumu, čerpės- kaina.
Atsakyti
QUOTE(RobertaSei @ 2014 11 27, 19:50)
Mes taip pat rinkomės tarp skardos/bitumo ir čerpių, bet galiausiai pasirinkom bitumą- tiek išvaizda gera, tiek dengimas yra pakankamai nesudėtingas. Skarda atbaidė triukšmingumu, čerpės- kaina.

bituma po 10-15 metu keisit,o skarda po trisdesimt keistumet.. biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(knopke* @ 2014 10 07, 21:04)
Falcinio skardinio, čerpinio skardinio ar trapecinio ziurejome variantus ir taremes su pazystamais meistrais, tai is siu triju cerpinis variantas neva brangiausias..tiek ziniu kol kas sulaukiau, nelabai dar ikertu apie kainas, aisku, cia gal tik kalbos,cerpines ir siaip gal butume atmete, nes nelabai prie dizaino namo

\

Trapecine skarda ziurite? Cia kam? Tvartui? Falcine (dabar vadinama valcuojama) skarda yra brangiausia. As clasic profili (matinis ) gavau po 31 litas uz kvadrata (15 % nuolaida) o cerpiniu profiliu ir po 22 litus esu mates...
Atsakyti
Gal ir tipiška, bet kai prisiminiau, kaip girdėjau svečiuose barbant skardą, tai motyvuoju save, kad gerai pasirinkom:) Na gal ilgaamžiškesnė ta skarda, bet bitumas gražiau žiūrisi ir tylesnis, velniai nematė, galim ir kas tuos ~12m pasikeist. Jau geriau gyvent 12m patogiai, nei 30m su kažkokiais trukdžiais. Jau pridariau klaidų, netyčia nupirkau tvirtinimo juostelę, kurios pasirodo nereikia ir ne tuos klinkerio klijus šiandien, vieni nervai.. Nebekalbam, tuoj išvis pradėsiu gailėtis, kad nepasiryžom čerpėm:)
Atsakyti
QUOTE(RobertaSei @ 2014 11 27, 23:43)
Gal ir tipiška, bet kai prisiminiau, kaip girdėjau svečiuose barbant skardą, tai motyvuoju save, kad gerai pasirinkom:) Na gal ilgaamžiškesnė ta skarda, bet bitumas gražiau žiūrisi ir tylesnis, velniai nematė, galim ir kas tuos ~12m pasikeist. Jau geriau gyvent 12m patogiai, nei 30m su kažkokiais trukdžiais. Jau pridariau klaidų, netyčia nupirkau tvirtinimo juostelę, kurios pasirodo nereikia ir ne tuos klinkerio klijus šiandien, vieni nervai.. Nebekalbam, tuoj išvis pradėsiu gailėtis, kad nepasiryžom čerpėm:)

nelaikys ta skarda 30m, cia 100 proc. cia galite save paguosti wink.gif
Atsakyti