Tikrai, kaip cia yra - vieni sako riek i soliaruma, saulutej pabut, kad veidukas idegtu, bet kodel balinancius kremus naudojant spf butinas? juk saule pagreitintu procesa blyskimo arba nykimo... paaiskinkit man
Man asmeniškai tai tiek dermatologė tiek kosmetologė patarė pamiršti tokį reikalą kaip soliariumas.

Saulutės spinduliai pagreitina žaizdelių gijimą, tinka jei dažnai kyla spuogeliai, ji tarsi dezinfekuoja, bet tik tuo atveju, kai oda nelinkusi į pigmentaciją, ir apskritai, tam užtenka vos kelių procedūrų, čia neina kalba apie deginimąsi iki šokoladinio rudumo. O pigmentinių dėmių nykimo saulė tikrai nepaskatins,

ji gali tik sustiprinti jų ryškumą, jos tamsėja lygiagrečiai su rudėjančia oda. Aš va tik sprendžiu klausimą, ar galima naudoti savaiminio įdegio kremukus.
Kalbant apie balinančius kremus, anot kosmetologų, vasarą juos naudoti galima tik vakare, o dieną einant į lauką - kremus su SPF. Bet man čia kyla klausimų, kadangi esu turėjusi balinančių kremų kartu su SPF. Vienas buvo iš KLERADERM serijos, balinantis su SPF25, kitas iš Oriflame - balinantis su Vit.C ir SPF20. Taip kad čia man kažkas prasilenkia su logika.

Juk nenaudosi kremo su filtru prieš miegą.