QUOTE(morkus @ 2011 02 02, 15:17)
as nesakau, kad indeklas nereikalingas, ir viadruso nestatysiu.bet paziurekim kas turi ne duju generacinius ir be indeklu, tai ir po 50 metu naudoja ir kaminai dar stovi. tai ar atsipirks tas upgraidas sistemos?
nu imkim realius skaicius. jeigu namui reikia apie 6 tonu granuliu, tai gaunasi 650*6=3900lt, o kaina vis kyla. na man atrodo brangoka.
suskystintos dujos kieme gaunasi brangiai, nekalant apie irengima, saugos atstumus ir t.t.
Neesu as dar nusiteikes pries tas granules, bet ziurint i situacija kazkaip man jos kuo toliau tuo maziau bepatinka.
nu imkim realius skaicius. jeigu namui reikia apie 6 tonu granuliu, tai gaunasi 650*6=3900lt, o kaina vis kyla. na man atrodo brangoka.
suskystintos dujos kieme gaunasi brangiai, nekalant apie irengima, saugos atstumus ir t.t.
Neesu as dar nusiteikes pries tas granules, bet ziurint i situacija kazkaip man jos kuo toliau tuo maziau bepatinka.
O kodel neatsipirks upgraidas (nors kiek minejau negalima skaiciuoti atsipirkimo nes nezinia pagal ka ir kaip skaiciuot)?
Skaiciuokim kad tebunie su viskuom isleidziate sistemai 10klt brangiau su generaciniu negu su viadrusu (cia is akies).
Sezonui su generaciniu sukurenate tarkim 20m3 malku (geru ir sausu), su viadrusu bus apie 24-25m3 (+-). Viso 5m3 (leiskit nors karta "pariebint"), kas lygu apie 140ltx5=700lt - sezonui.
Po 10 metu nuostolis 7000lt i kamina (jei neskaiciuot kuro pabrangimo ir t.t.)
Po 15 metu (ir tarkim tada "xana" katilui) 10.500lt.
Skirtumas tik 500lt, bet... Jus nebemokejot kas sezona to skirtumo (pries sezona isleisdavot maziau).
Cia priristom kainom paskaiciavau, jei atristi kainas manau po 15m galim ir i 20klt skirtuma itilpti.
Silumos siurblys kurio COP 4 (jei normalaus uz 20klt pats prietaisas - tarp kitko geriau toks negu uz 10klt "neaiskus").
Per sezona reikia 3900lt (su Jusu "uzriebinimais") granulems, kas lygu 30.000kWh, dar jeigu nuostoliai i kamina 10% (apie normalu NVK snekam) = 27.000kWh
Su silumos siurbliu 27.000/4 (COP)= 6.750kWh x 0.45 = 3.030Lt
Valio jeigu COP 4, o jeigu 3? tuomet 4050Lt ir t.t....