Įkraunama...
Įkraunama...

Šildymas granulėmis 4

QUOTE(mykas @ 2011 01 26, 13:41)
Del durpiu  dar nekuriau.
Atsiveziau tik pabandymui. Po to galvosiu. jei anglies kainos kris pavasari - reikes skaiciuoti, kas geriau - pavyzdziui dabar prienu raj. baltijosanglis parduoda smulkia angli po 480lt/ t. Kitas momentas- kokia anglies marke - DOM, SS(kaloringesne) ? Durpiu vis tiek reikes daugiau, daugiau uzims vietos, be to jos didmaisuose - daugiau darbo parsivezus. kitas dalykas- nera aiskios transportavimo kainos. Bet pradziai reikia uzsikurti. Gal jau savaitgali galesiu pabandyti.
Ar galetu Silainiai parasyti ar lengvai jos isidega, ar panasiai kaip anglis?

Man durpių granulės užsidegė labai lengvai. Tikrai ne kaip anglis.
Atsakyti
Aciu. tada bandysiu kurti medzio granuliu rezime - be budejimo rezimo, desiu granuline lekstele. Idomu ar alkune pridegines
Atsakyti
QUOTE(mykas @ 2011 01 26, 16:53)
Aciu. tada bandysiu kurti medzio granuliu rezime - be budejimo rezimo, desiu granuline lekstele. Idomu ar alkune pridegines

Statau kad slakas gali lipti prie plienines lekstutes, kai pameginsit - praneskit.

P.S. Pas mane irgi jau keliauja pameginimui, kai gausiu ir pameginsiu irgi pranesiu
Atsakyti
QUOTE(mykas @ 2011 01 26, 15:53)

Man telefonu Agromax'o vadybuninkas rekomendavo durpių granules deginti angliniame degiklyje, typo, taip geriau sudega.
Atsakyti
Is tikruju nelabai noriu tos spizines leksteles rauti lauk su visu silikonu, bet vardan mokslo ko nepadarysi.
Atsakyti
Patarkit, kaip geriau pasielgti, kad kambariai pasiektu uzduota temperatura.
Pas mene viduje nustatyta +24, bet rodo pasiekta +21. Katilo kompas rodo, kad temperatura pasiekta. Kreive esu padares 0.6 su perstumimu +10. Ka reiketu didinti ar kreive, ar perstumima, ar abu?
Atsakyti
Katilas jei rodo kad kambario pasiek. TAIP - tai reiskia kad jis siekia tos temperaturos (dar nepasieke), jei rodo NE - reiskia jau nesiekia (pasieke). Jei nori isitikinti nustatyk kambari +20.75, nes 0.25 yra paklaida ir pamatysi,kad tada katile pasikeis kambario siekimas NE
Papildyta:
Del savadarbio ekonomaizerio buvo ne pokstas. Man kaip mokslininkui, tai idomu, nors ne mano sritis.
Paskaiciavau, kad 18 cm diametro kamino ideklui apvynioti viena vario vamzdelio apvyja reiketu 63 cm varinio vamzdelio diametru 10, jei diametras 15 tai kazkur 97 cm.
Metras varinio minksto vamzdelio nuo 17.40 lt iki 21.80 lt http://www.celsis.lt...6x1.html?lang=2

Varines uzsukamos jungtys http://www.varinessi...gtis_CONAX.html

Galvociau apie 10 - 20 apsuku aplink kamino dekla, apsildyti stiklo vata. Jungciau prie didziojo rato griztamo vandens iki pamaisymo voztuvo- cia vanduo salciausias ir geriausiai pasisavins siluma nuo kamino deklo.

Investicija - apie 200 Lt - 300 Lt .
Efektas ??? jei mano kaminas pasiekia 95 C prie 100 % galingumo, tai gal vanduo isils iki 60C.
Tikiuosi cirkuliacijos uzteks ir vanduo nestoves .
Atsakyti
QUOTE(mykas @ 2011 01 26, 19:08)
Katilas jei rodo kad kambario pasiek. TAIP - tai reiskia kad jis siekia tos temperaturos (dar nepasieke), jei rodo NE - reiskia jau nesiekia (pasieke). Jei nori isitikinti nustatyk kambari +20.75, nes 0.25 yra paklaida ir pamatysi,kad tada katile pasikeis kambario siekimas NE

Geras, visai kitaip galvojau blush2.gif Dekui.
Na, bet jei visgi man kambariai neuzsiltu kiek as nustaciau, ka reiketu keisti?
Atsakyti
Didinti radiatoriu skaiciuota temperatura (anksciau rasiau kaip - kreive ir perstumimas - pastudijuok kreives ir nuspresk kuri tau tinka prie ivairiu lauko temperaturu ir kokio reikia perstumimo)- bet neskubek, jei tavo namas vakar buvo 20, o siandien nori uzkelti 24 - duok laiko isilti sienoms. Kaip Suprantu dabar pas tave i radiatorius eina 44 C - visai padoru ir saltokam namui, gali perstumti 12C - bus 46C - greiciau pasieks ir sumazins ant tavo nustatytos - katilas i budejima....

Atsakyti
QUOTE(mykas @ 2011 01 26, 20:17)
Didinti radiatoriu skaiciuota temperatura (anksciau rasiau kaip - kreive ir perstumimas - pastudijuok kreives ir nuspresk kuri tau tinka prie ivairiu lauko temperaturu ir kokio reikia perstumimo)- bet neskubek, jei tavo namas vakar buvo 20, o siandien nori uzkelti 24 - duok laiko isilti sienoms. Kaip Suprantu dabar pas tave i radiatorius eina 44 C - visai padoru ir saltokam namui, gali perstumti 12C - bus 46C - greiciau pasieks ir sumazins ant tavo nustatytos - katilas i budejima....

Aciu, supratau. Po truputi syla, tad palauksiu ir paziuresiu, gal tikrai prisils.
Tikiuosi busiu pataikes, bet jei ka, esme supratau.

P.s. sekmes su ekonomaizeriu, tikiuosi jis pasiteisins.
Atsakyti
šiek tiek info apie kurenimasi durpių granules. prieš tai kūrenau anglį, šiaip neturiu nieko prieš bet tokiu kuru reike rūpintis šiltuoju metu nes iš pilno maišo beveik trečdalis ištirpdavo sniego. durpių granulėm degint naudoju medžio granulių degiklį(katilas KOSTRZEWA 25). pirmas įspūdis neblogas ir lengvai įsidega ir pelenų neperdaugiausiai, tik susidarydavo šlako gabalai, bet jie po truputi nukrenta su pelenais. Paskaites "šilainiai" eksperimento kad gerai pamaišyti su grūdais nežinau ar grūdai drėgnokį buvo ar santyki per didelį parinkau, bet dvi dienas su nustatymais turėjau vargo. dabar santykis granulių su grūdais 3 - 1. padavimą nustates 3 s. prie 100% galingumo vetiliatorius 50. prie 80% -45 60%-40 ir t.t. kolkas šlako gabalų nesimato.vienas pastebėjimas durpių granules degdamos ne tai greit įdega ateinančias iš apačios jei didini oro padavimą tai nupučia liepsna ir neisidega o jei didini padavimą tai įšstumia dar neisidegusias granules. todėl sunku išgauti tokį galingumą kad katilas dirbtu optimaliausiam režime.
bandžiau ir anglinį degiklį, bet nepasiteisino, o gal neužteko kantrybės žaist su nustatymais.
Atsakyti
Na o kaip sanaudos lyginant su anglimi ir aplamai?
Atsakyti