Įkraunama...
Įkraunama...

Šildymas granulėmis 4

QUOTE(zojux @ 2011 01 25, 16:54)
Liambda zondas kaip ir mazinoje taip ir katile yra/butu labai gerai. labai noreciau as jo savo sistemoje, tada nereiketu rankiniu budu vel perstatineti normas ar derinti (pvz pakeitus granuliu tiekeja), kad kuo leciau degtu ir kuo leciau sildytu sistema, arba kuo greiciau priklausomai nuos situacijos. O lambda zondas pats uostytu ir reguliutu tai ka nustatei kad ir butu.

Pliusas - taupo "uostydamas" (ir jeigu parametrai gerai suvesti)
Minusas - jeigu apsinesa - valgo
Atsakyti
tai va, atsiveziau durpiu granuliu.
Pirmas ispudis, tai labai grazios, juodos ir blizga kaip nuotraukoje http://www.biosiluma...ranules_big.jpg dar net grazesnes. Kaina 369 lt/t maziems kiekiams.
Antras ispudis, uzmetus sauja ant deganciu angliu, NEKOKS.
Trecias ispudis bus, kai isdeginsiu anglies bunkeri, perstatysiu degikli pagal gulsciuka. Nezinau ar keisti lekstele i medzio granuliu (skardine)ar ne???? laukiu patarimu...

Pamasciau del Kostrzewos alkunes pridegimo deginant medzio granules- manau problema tame, kad granuliu rezime nera budejimo, jos dega , uzgesta po to vel kuriasi. Jei degintu zmones anglies rezime medzio granules butu maziau ekonomiska, bet nepridegtu gal.
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2011 01 25, 16:02)
Pliusas - taupo "uostydamas" (ir jeigu parametrai gerai suvesti)
Minusas - jeigu apsinesa - valgo

Kitaip sakant jei esi turtingas ir didelis ponas bei prabangos megejas - sildykis elektra, na is bedos dujomis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zojux @ 2011 01 25, 17:35)
Kitaip sakant jei esi turtingas ir didelis ponas bei prabangos megejas - sildykis elektra, na is bedos dujomis  mirksiukas.gif

Mes - prekybininkai sakom kitaip "jeigu bijai kad kas nors suges - nepirk" smile.gif
Atsakyti
zojux itariu, kad esi susijes su kostrzewa, mazu maziausiai prijauciantis- prisipazink smile.gif

Beje noriu pasiulyti spygliuociu medzio briketus. Kaina sutartine. Kiekis - dar neskaiciavau 1 - 2 t. Sesis metus pas mane rusy supakuotos siltai ilsisi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mykas: 25 sausio 2011 - 16:46
QUOTE(mykas @ 2011 01 25, 07:52)
Yra ir lietuviskoje versijoje. kalba eina apie kreive. Kokios tau rediatoriu temperaturos reiketu siandien? As pagalvojau ir nusprendziau 46 C. Tai butu kreive 0.8 plius 2 kreives perstumimas. Bet ziuriu, kad prie +5C temperaturos lauke pagal kreive mano radiatoriai bus tik 34 C (galvo ju mazai). Todel perstatau i 0.6 kreive ir perstumiu +9 laipsniais. Gaunu, kad dabar man bus 46C, o kai lauke bus +5 C, mano radiatoriai sildys 39 C ( gal uzteks). Jei pamatysiu, kad krentant temperaturai lauke,man per karscio pereisiu i kreive 0.4 ir perstumsiu 14 C laipsniu. Zodziu -noriu atrasti kreive ir perstumima toki, kad nereiketu pavasari begioti i katiline ir perstumineti. Siai dienai mazinima pastaciau 20 C.

Del minimalios katilo galios pakelimo gera ideja (greiciau uzkaista), bet nakti, kai jis pereina i budejimo rezima ir sildo tik save gali buti nelabai ekonomiska. Reiketu pabandyti. Be to ugnies tikrinimo man uztenka 3 min.

O kiek pas pati lieka pelenu, ar slako sudeginus 200 kg angliu.
Pas mane gaunasi daugiau nei puse maiso. Pelenus tenka valyti du kartus, kol sudega visas bunkeris.
Ar gerai taip, ar ne?
Kiek zinau bunkeris yra paskaiciuotas pagal pelenu talpa, bet ar anglim tai taikoma?
Atsakyti
QUOTE(lietis @ 2011 01 26, 13:50)
O kiek pas pati lieka pelenu, ar slako sudeginus 200 kg angliu.
Pas mane gaunasi daugiau nei puse maiso. Pelenus tenka valyti du kartus, kol sudega visas bunkeris.
Ar gerai taip, ar ne?
Kiek zinau bunkeris yra paskaiciuotas pagal pelenu talpa, bet ar anglim tai taikoma?

Pagal senus duomenis. 210 kg (septynis maisus) deginau per salcius 4 dienas, pelenus valiau kas tris. Pelenu beveik pilnas maisas.
Atsakyti
QUOTE(mykas @ 2011 01 26, 13:01)
Pagal senus duomenis. 210 kg (septynis maisus) deginau per salcius 4 dienas, pelenus valiau kas tris. Pelenu beveik pilnas maisas.

Tai kaip suprantu, dar nera taip blogai pas mane.
O kokie pelenai likdavo?
Ar stamboku gabaritu, ar kaip po medzio granuliu.
As anksciau turejau paprasta katila. Tai tuomet anglis sudegdavo kaip medis.
Del to dabar nerimauju.
Atsakyti
QUOTE(lietis @ 2011 01 26, 14:05)
Tai kaip suprantu, dar nera taip blogai pas mane.
O kokie pelenai likdavo?
Ar stamboku gabaritu, ar kaip po medzio granuliu.
As anksciau turejau paprasta katila. Tai tuomet anglis sudegdavo kaip medis.
Del to dabar nerimauju.

Visokiu. Ir stambiu slako gabalu ir smulkiu. Bet tie stambus berods isdege - nesu tame patyresm - lyg tai prie 1500 C anglies pelenai lydosi.

Itariu kad neuzilgo, kai pasieks is tema 50 psl. Paliukui reikes pradeti sildymas granulemis 5.... Granuliniu katilu rinka po truputi pleciasi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mykas: 26 sausio 2011 - 13:13
QUOTE(mykas @ 2011 01 26, 14:09)
Itariu kad neuzilgo, kai pasieks is tema 50 psl. Paliukui reikes pradeti sildymas granulemis 5.... Granuliniu katilu rinka po truputi pleciasi.

Na kad uzraso "kas kaip ir su kuom" nebus tai suprantu, nes kiti jau supranta kas kaip ir su kuom.
Zodziu nebera toks jau zalias miskas kaip kad pirmose temose smile.gif

apie angli, anglyje yra ir paprastu akmenu, tik kad jie nusidaze juodai ir ju neatskirsi. Atskiri tik tuomet kai isimi pelenus ir pamatai juos pabalusius.
Teko girdeti kad mazinant kaina, paprasciausiai smelio/zvyro imaiso kad nusidazytu (kiek tiesos tame - nezinau, bet logiskai sprendziant imanoma)
Atsakyti
QUOTE(mykas @ 2011 01 26, 13:09)
Visokiu. Ir stambiu slako gabalu ir smulkiu. Bet tie stambus berods isdege - nesu tame patyresm - lyg tai prie 1500 C anglies pelenai lydosi.

Kaip sekasi su durpem kurentis?
As ka tik angliu dar parsiveziau, galvoju, ar nereiketu kita karta durpes imti?
Kaina labai viliojanti, tik kokios jos sanaudos?
Atsakyti
Del durpiu dar nekuriau.
Atsiveziau tik pabandymui. Po to galvosiu. jei anglies kainos kris pavasari - reikes skaiciuoti, kas geriau - pavyzdziui dabar prienu raj. baltijosanglis parduoda smulkia angli po 480lt/ t. Kitas momentas- kokia anglies marke - DOM, SS(kaloringesne) ? Durpiu vis tiek reikes daugiau, daugiau uzims vietos, be to jos didmaisuose - daugiau darbo parsivezus. kitas dalykas- nera aiskios transportavimo kainos. Bet pradziai reikia uzsikurti. Gal jau savaitgali galesiu pabandyti.
Ar galetu Silainiai parasyti ar lengvai jos isidega, ar panasiai kaip anglis?
Atsakyti