Įkraunama...
Įkraunama...

Šildymas granulėmis 4

QUOTE(Paliukas @ 2011 01 21, 22:19)

Gal turit naujų skaičių kūrenant skirtingu kuru?
Anglis man kažkaip nepasiteisino (per didelis suvartojimas, žinant jos kalorijas).
Dabar linkstu prie durpių granulių. Šito sezono pabaigai dar nusipirksiu kokią toną, kad galutinai apsispręsti...
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2011 01 24, 09:36)
Gal turit naujų skaičių kūrenant skirtingu kuru?
Anglis man kažkaip nepasiteisino (per didelis suvartojimas, žinant jos kalorijas).
Dabar linkstu prie durpių granulių. Šito sezono pabaigai dar nusipirksiu kokią toną, kad galutinai apsispręsti...

Medienos granules - nori/nenori pas mane gaunas apie 1t/men.
Skambinau del durpiu (praeita savaite), keliu maisiuku. Tai prie pabrades "uzriso" su ju gaminimu.
Paskambinau "kazkur" prie Kauno, tai t kaina 370lt, sutariau kad sia savaite susikambinsim ir pameginsiu "pagaves" kelis maisus nusipirkes pakurenti.

Siuo metu esu ijunges "safe mode" - kurenu granules (dieninis 21/ naktinis 20), is ryto imetu malku ir grizes, aisku drebule. Bet... buvau per atlydi istempes su 40kg tris paras, manau rezultatas gan neblogas

Mane domina del durpiu:
peleningumas (saket lyg nieko)
katilo apsinesimas
sanaudos lyginant su kuriuo nors is kuru (tik ne su makaronais) smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2011 01 24, 08:42)
Medienos granules - nori/nenori pas mane gaunas apie 1t/men.
Skambinau del durpiu (praeita savaite), keliu maisiuku. Tai prie pabrades "uzriso" su ju gaminimu.
Paskambinau "kazkur" prie Kauno, tai t kaina 370lt, sutariau kad sia savaite susikambinsim ir pameginsiu "pagaves" kelis maisus nusipirkes pakurenti.

Siuo metu esu ijunges "safe mode" - kurenu granules (dieninis 21/ naktinis 20), is ryto imetu malku ir grizes, aisku drebule. Bet... buvau per atlydi istempes su 40kg tris paras, manau rezultatas gan neblogas

Mane domina del durpiu:
peleningumas (saket lyg nieko)
katilo apsinesimas
sanaudos lyginant su kuriuo nors is kuru (tik ne su makaronais) smile.gif

Kai jau rašiau anksčiau, pelenų tikrai labai nedaug - supyliau 50kg maišą, tai pelenų susidarė pusė peleninės (koks 2 litrai). Tik ant degiklio šlako gabalas buvo užaugęs, bet čia gal būtų užtekę pažaisti su nustatymais.
Katilo sienelės apsineša gelsvos spalvos "pūkeliu" ir valosi labai lengvai, užtenka brūkštelti metaliniu šepečiu.
Ir maišant grūdus su durpių granulėmis kuro išeiga gaunasi mažesnė ( čia gal įtakos turi tai, kad medžio granulės pas mane 6mm, o durpių - 10mm). Jei vasarą durpių granulių kaina nukristų iki 300Lt/t tikrai nedvejodamas imčiau kokias 6 tonas.
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2011 01 24, 09:56)
Kai jau rašiau anksčiau, pelenų tikrai labai nedaug - supyliau 50kg maišą, tai pelenų susidarė pusė peleninės (koks 2 litrai). Tik ant degiklio šlako gabalas buvo užaugęs, bet čia gal būtų užtekę pažaisti su nustatymais.
Katilo sienelės apsineša gelsvos spalvos "pūkeliu" ir valosi labai lengvai, užtenka brūkštelti metaliniu šepečiu.
Ir maišant grūdus su durpių granulėmis kuro išeiga gaunasi mažesnė ( čia gal įtakos turi tai, kad medžio granulės pas mane 6mm, o durpių - 10mm). Jei vasarą durpių granulių kaina nukristų iki 300Lt/t tikrai nedvejodamas imčiau kokias 6 tonas.

Aciu uz info, dabar reikes tikrai "paspausti" su durpiu klausimu
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2011 01 24, 10:01)
Aciu uz info, dabar reikes tikrai "paspausti" su durpiu klausimu

Del durpiu granuliu, tai prie Pabrades Uzsirauke. Liko agromax.lt. Vaziuosiu rytoj nusipirkt, jei nepasikeis planai.

Del savo Kostrzewa Fuzzy logic nustatymu, kur rasiau anksciau, suklaidinau del deguonies pametru. Suvedziau taip, kas turi kostrzewa supras 143, 153, 163, 173, 175. Ventiliatoriaus galingumai gavosi 10, 32,54,73, 90
Atsakyti
Sveiki. Gal kas šildotės granulinėmis krosnelėmis?( http://www.kadnebutu...krosneles.html). Domintų toks šildymosi būdas, nes nelabai turim vietos katilinei.
Atsakyti
QUOTE(tix @ 2011 01 24, 14:48)
Sveiki. Gal kas šildotės granulinėmis krosnelėmis?( http://www.kadnebutu...krosneles.html). Domintų toks šildymosi būdas, nes nelabai turim vietos katilinei.

Siaip cia pagrindas katilai.
Bet ir krosnele gali buti kaip alternatyva.
Tik pries apsisprendziant siulau pasakyti koki plota sildysit?
Jei daugiau nei 100m2, geriau katilinei numatykit skirti lesu...
Atsakyti
Šildomo ploto apie 100 kv.Pradžiai buvom numatę rūsyje katilinę daryti, bet rudenį apsėmė. Taip kad dabar bijom rizikuoti.
Atsakyti
QUOTE(tix @ 2011 01 24, 15:03)
Šildomo ploto apie 100 kv.Pradžiai buvom numatę rūsyje katilinę daryti, bet rudenį apsėmė. Taip kad dabar bijom rizikuoti.

o kaip isplanavimas ir kaip sildymas:
1. Ar namai erdvus (t.y. nera daug sienu)? - orinis sildymas tinka
2. Ar nauji namai - t.y. pasirupinsit geru apsildymu is isores, tuomet ir radiatoriams/grindims nedaug tereikes

Jeigu taip - tinka.
Atsakyti
Del smulkios anglies deginimo ekonomiskumo su eko perfekt, ling combi ir kt. spiziniais granuliniais katilais. Manau problema tame, kas sie katilai nepakankamai ekonomiski NVK iki 80%- maciau forume rasete, kad kamino t pasiekia 220C ar panasia temperatura.
Kodel taip manau. Lyginu su savo Kostrzewa Fuzzy logic 40KW. Daugiausiai kokia buvo kamino temperatura, tai 130C, bet issivaliau silumokaicius nuo dulkiu ir ji nekilo daugiau 100C.

Taip pat galima pastebeti kaip opop granulinis katilas degina durpiu granules tinklapyje gudrussildymas.lt. Ten katilas berods 16 kW, kamino temperatura 110C prie 100% galingumo. Kaip tokio galingumo katilui ir kurenant ne anglimi, manau, kad daugoka.
Gal reiketu naudoti mazesnio kaloringumo kura, kad maziau ismesti per kamina. Dar skaiciau apie savadarbius ekonomaizerius. Varini vamzdeli pajungti prie didziojo rato ir juo apvynioti kamino deklo dali... smile.gif

Papildyta:
P.S. neisgirdau atsiliepimu ar tikrai svarbu degikli su degimo lekstele pastatyti lygiai pagal gulsiuka - daug darbo perstatyti degikli.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mykas: 24 sausio 2011 - 16:20
QUOTE(mykas @ 2011 01 24, 16:19)
Del smulkios anglies deginimo ekonomiskumo su eko perfekt, ling combi ir kt. spiziniais granuliniais katilais. Manau problema tame, kas sie katilai nepakankamai ekonomiski NVK iki 80%- maciau forume rasete, kad kamino t pasiekia 220C ar panasia temperatura.
Kodel taip manau. Lyginu su savo Kostrzewa Fuzzy logic 40KW. Daugiausiai kokia buvo kamino temperatura, tai 130C, bet issivaliau silumokaicius nuo dulkiu ir ji nekilo daugiau 100C.

Taip pat galima pastebeti kaip opop granulinis katilas degina durpiu granules tinklapyje gudrussildymas.lt. Ten katilas berods 16 kW, kamino temperatura 110C prie 100% galingumo. Kaip tokio galingumo katilui ir kurenant ne anglimi, manau, kad daugoka.
Gal reiketu naudoti mazesnio kaloringumo kura, kad maziau ismesti per kamina. Dar skaiciau apie savadarbius ekonomaizerius. Varini vamzdeli pajungti prie didziojo rato ir juo apvynioti kamino deklo dali... smile.gif
Papildyta:
P.S. neisgirdau atsiliepimu ar tikrai svarbu degikli su degimo lekstele pastatyti lygiai pagal gulsiuka - daug darbo perstatyti degikli.

Atsakyti
[quote=lietis,2011 01 24, 20:58]

[/quote]
sorry
pas mane itariu taip pat lekste nelabai lygiai stovi, butu tikrai idomu suzinoti ar tai turi itakos.
Pries tai, jei atsimenat, minejau apie dideles angliu sanaudas. Tamstos pagalbos pavyko pasiekti geresniu rezultatu. Kreive padariau 0.6, rezultatas teigiamas tongue.gif
Dabar dar kovoju su nepilnu anglies sudegimu. Taip jau atsitiko, kad niekas man neaiskino kaip reikia atsireguliuoti katila. Tai vis tenka paciam eksperimentuoti, bet kas keista, kai sumazinau deguonies padavima reikalai tapo geresni. Lekste jau pasodinau ant silikono. Padavima laikau 2.5 Taip pat atkreipiau demesi i minimalu galinguma. Jis pas mane pries tai stovejo ant 30%. Tai katilas retai issijungdavo ir laikydavo ~62C. Dabar uzkeliau iki 50%, katilas uzkaista ir issijungia.
Butu neblogai, jei kas turit Kostrzewa 25kw, ar panasu katila ir sekmingai juo naudojates, kad parasytumete savo nustatymus, nes kitu atveju ir ziema pasibaigs, o as taip ir nieko nepasieksiu g.gif P.s. dar karta aciu "mykui"
[/quote]
Atsakyti