manau, kad davimo 1,2 yra per mazai, nes katilas nesugeba pasiekti reikiamo galingumo (pas mane nustatyta 1,9), todėl ir dirba pastoviai. Kreivė taip pat yra labai svarbu. Pas mane šiuo metu nustatyta 0,4 (sistema taip pat kombinuota, tiesa šiuo metu name dar negyvenu tai temperatūrą palaikau 15).
QUOTE(dalyvis01 @ 2011 01 13, 09:16)
manau, kad davimo 1,2 yra per mazai, nes katilas nesugeba pasiekti reikiamo galingumo (pas mane nustatyta 1,9), todėl ir dirba pastoviai. Kreivė taip pat yra labai svarbu. Pas mane šiuo metu nustatyta 0,4 (sistema taip pat kombinuota, tiesa šiuo metu name dar negyvenu tai temperatūrą palaikau 15).
Katilas pastovaus galingumo nepasiekia nes kuro per mazai (ir deguonies) paduodama - nesuderinta. Jeigu kreive per zema, vienintelis kas gali nutikti tai "nepataikius" namie tureti mazesne temperatura.
QUOTE(dalyvis01 @ 2011 01 13, 10:39)
Buvo paminėta, kad padavimas nustatytas 1,2, o tai mano manymu yra tikrai permažai, todėl katilas ir neišsijungia
padavimas 1,2 (jei apie kreive snekam), tokiu oru kaip siandiensavyje uzkeltu iki 50 laipsniu, taip pat ir i namus maziau paduotu. Namie butu salciau bet katilas dirbtu vistiek su pertraukom.
1,4 ir 1,2 labai esmes nepakeistu
As juk sakau, kad bandziau visaip eksperimentuoti. Buvau ir 2, ir 2.4, ir 2.7 padavima dares, bet katilas vis tiek nestojo. Sustodavo tik tais atvejais, kai as sumazindavau kambariu temeratura. Ir tai, stovedavo tol kol nukrisdavo temperatura iki uzduoto lygio, o po to ir vel "non stop". Siuo metu esu nustates padavima 1.2, kreive 1.2, ventiliatorius 100% ir rankenele ant trecios padeties.
Uzduota temperatura katilas palaiko, ir kompas raso, kad pasiekta temperatura. Tik labai keista, kad nera jokio temperaturos svyravimo, nei 0.25C, o anglis vis tiek nesudega.
Tiesa, dar nebandziau lekstes ant silikono sodinti. Tik kaip laikys silikonas prie tokios temperaturos? Jis juk turetu iskepti?
As juk sakau, kad bandziau visaip eksperimentuoti. Buvau ir 2, ir 2.4, ir 2.7 padavima dares, bet katilas vis tiek nestojo. Sustodavo tik tais atvejais, kai as sumazindavau kambariu temeratura. Ir tai, stovedavo tol kol nukrisdavo temperatura iki uzduoto lygio, o po to ir vel "non stop". Siuo metu esu nustates padavima 1.2, kreive 1.2, ventiliatorius 100% ir rankenele ant trecios padeties.
Uzduota temperatura katilas palaiko, ir kompas raso, kad pasiekta temperatura. Tik labai keista, kad nera jokio temperaturos svyravimo, nei 0.25C, o anglis vis tiek nesudega.
Tiesa, dar nebandziau lekstes ant silikono sodinti. Tik kaip laikys silikonas prie tokios temperaturos? Jis juk turetu iskepti?
Del kostrzewos reguliavimo galiu papasakoti kaip as tai darau, gal kam nors ir padetu.
Koki padavima nusistatote, tai jusu reikalas - katilas esant -20 C salcio lauke, tureti palaikyti reikiama temperatura. As nusistates 1.9 padavima, nes man daugiau neisdegina, bet sildau plota 350m2, plius nesildomas rusys kuriame pliusine temperatura.
Nusistacius padavima, reikia nusistatyti ss siurblio minimalia temperatura 55 C, nes katile su liambda zondu nera griztamos temperaturos daviklio ir tada katilo temperatura reguliuojama cirkuliaciniu siurbliu - nekrenta zemiau 52 C.
Svarbu isvalyti katilo dureliu akutes stikla, kad stebeti degima.
Parametru keitime nustatome TAIP ir isjungiame liambda zonda, ir nustatome katilo galinguma 100%. Tada stebime degima per akute (apie10min - 20min) ir reguliuojame ventiliatoriu galinguma (didiname maziname) taip, kad angliu zariju kruvele nei didetu, nei mazetu ir butu apie 3 - 5 cm . Kai nustatome teisinga anglies degima, laukiame apie 10 min, kol nusistovi deguonies parodymai - deguonies parodymus suvedame prie atitinkamos katilo galios parametruose.
Ir taip kartojame su visais galingumais 100 , 80, 60, 40, 20. kai baigiame, parametruose ijungiame liambda zonda, ne pamirstame nustatyti parametru keitimas NE ir viskas.
Svarbu degiklio lekstele pastatyti ant silikono, reguliuoti kai lauke nera vejo ir nepadidejusi trauka kamine, pageidautina, kad katilo dureles butu uzdarytos.
Svarbu valyti katilo silumokaicius pagal poreiki - jei pastebite, kad kila ismetamuju duju temperatura - zenklas kad laikas pavalyti.
Tokiu budu katilas pasieks maksimalu naudingumo koeficienta.
Papildyta:
Silikonas turetu buti pritaikytas karsciui 1500 c ir daugiau.
O del degimo non stop - tegul dega non stop - taip jis ir nori dirbti. jei pastebejote, tai kai pasiekia 60 C temperatura, stengiasi apie ir laikytis. Jam nepatinka pasiekti 66 irr uzgesti. Turbut neekonomiska - isijungia ugnies patikrinimas, atsala ismetimo dumas - dideja sanaudos.
Pagrindins rodiklis - karscio turi uztekti esant labai saltam orui lauke.
Koki padavima nusistatote, tai jusu reikalas - katilas esant -20 C salcio lauke, tureti palaikyti reikiama temperatura. As nusistates 1.9 padavima, nes man daugiau neisdegina, bet sildau plota 350m2, plius nesildomas rusys kuriame pliusine temperatura.
Nusistacius padavima, reikia nusistatyti ss siurblio minimalia temperatura 55 C, nes katile su liambda zondu nera griztamos temperaturos daviklio ir tada katilo temperatura reguliuojama cirkuliaciniu siurbliu - nekrenta zemiau 52 C.
Svarbu isvalyti katilo dureliu akutes stikla, kad stebeti degima.
Parametru keitime nustatome TAIP ir isjungiame liambda zonda, ir nustatome katilo galinguma 100%. Tada stebime degima per akute (apie10min - 20min) ir reguliuojame ventiliatoriu galinguma (didiname maziname) taip, kad angliu zariju kruvele nei didetu, nei mazetu ir butu apie 3 - 5 cm . Kai nustatome teisinga anglies degima, laukiame apie 10 min, kol nusistovi deguonies parodymai - deguonies parodymus suvedame prie atitinkamos katilo galios parametruose.
Ir taip kartojame su visais galingumais 100 , 80, 60, 40, 20. kai baigiame, parametruose ijungiame liambda zonda, ne pamirstame nustatyti parametru keitimas NE ir viskas.
Svarbu degiklio lekstele pastatyti ant silikono, reguliuoti kai lauke nera vejo ir nepadidejusi trauka kamine, pageidautina, kad katilo dureles butu uzdarytos.
Svarbu valyti katilo silumokaicius pagal poreiki - jei pastebite, kad kila ismetamuju duju temperatura - zenklas kad laikas pavalyti.
Tokiu budu katilas pasieks maksimalu naudingumo koeficienta.
Papildyta:
QUOTE(lietis @ 2011 01 13, 19:22)
Silikonas turetu buti pritaikytas karsciui 1500 c ir daugiau.
O del degimo non stop - tegul dega non stop - taip jis ir nori dirbti. jei pastebejote, tai kai pasiekia 60 C temperatura, stengiasi apie ir laikytis. Jam nepatinka pasiekti 66 irr uzgesti. Turbut neekonomiska - isijungia ugnies patikrinimas, atsala ismetimo dumas - dideja sanaudos.
Pagrindins rodiklis - karscio turi uztekti esant labai saltam orui lauke.
Truputi informacijos apie durpiu granules is gudrussildymas.lt. Sie zmones perka jas po 350lt / tona. Maciau ir pigiau balosa.lt
2011 01 11d. Suderinus sistemos mechanines priemones vel kurensime durpiu granules. Energijos atskaita 8632kWh.
2011 01 13d. Pabaiga 8850,41Wh. Gauta 218kWh is 45kg durpiu granuliu. Tai po 4,84kWh is 1kg. Automatinio ardeliu valymo deka durpes dega nesukeldamos jokiu papildomu rupesciu ir pasekdamos rekordiskai maza 7,2cnt. uz 1kWh kaina! Toliau testas tesiamas, uzdapilti papildomi 49kg.
2011 01 15d. Tarpine atskaita 9093,42. Gauta 243kWh. Gauta po 4,96kWh is vieno kilogramo. Toliau tesiu testa durpemis.
2011 01 11d. Suderinus sistemos mechanines priemones vel kurensime durpiu granules. Energijos atskaita 8632kWh.
2011 01 13d. Pabaiga 8850,41Wh. Gauta 218kWh is 45kg durpiu granuliu. Tai po 4,84kWh is 1kg. Automatinio ardeliu valymo deka durpes dega nesukeldamos jokiu papildomu rupesciu ir pasekdamos rekordiskai maza 7,2cnt. uz 1kWh kaina! Toliau testas tesiamas, uzdapilti papildomi 49kg.
2011 01 15d. Tarpine atskaita 9093,42. Gauta 243kWh. Gauta po 4,96kWh is vieno kilogramo. Toliau tesiu testa durpemis.
QUOTE(rutulia @ 2011 01 11, 07:52)
Sveikos ir sveiki,
Is karto atsiprasau jei ne i tema
Siuo metu kaip tik bandom apsispresti del katilo (sildysime granulemis) ir ieskom, gal kas Kaune mums pagelbetu renkantis katila bei irengiant sildymo sistema /pirmame aukste grindininis sildymas, antrame - radijatoriai/?
Is anksto aciu
Is karto atsiprasau jei ne i tema
Siuo metu kaip tik bandom apsispresti del katilo (sildysime granulemis) ir ieskom, gal kas Kaune mums pagelbetu renkantis katila bei irengiant sildymo sistema /pirmame aukste grindininis sildymas, antrame - radijatoriai/?
Is anksto aciu
Laba laba, tikrai nera ko atsiprasineti
Situo klausimu labai galiu daug kuo pagelbeti parekomenduodamas ir patardamas sia aktualia jums tema. Mes patys pirma ziema kaip gyvenam savame name Taigi del paciu meistru kurie atliktu visus darbus jusu name turiu labai labai gerus zmones, kurie tikrai profesionaliai atliko pas mus viska nuo A iki Z Jei sudomintu visa info apie juos, tai brukstelkit i AZ. Mielai atsakysiu ir patarsiu. Musu klatilas granulinis EKO PERFEKT. Sita produkta pirkom is PALTAJA firmos. Nusipirkom ir nesigailim. Tiek paciu irenginiu tiek servizu. Zmones pardave katila tikrai jusu nepamirs ir su visomis iskilusiomis problemikemis pagelbes ir patars. Aisku pirmomis katilo paleidimo dienomis teks praleisti daugiau laiko katilineje nei prie televizoriaus tas neisvengiama. Kai viska sustyguosit ir perprasite visus katilo valdymo ypatumus gyvensite silatai ir nesuksite galvos. Pats katilas yra spizinis tai jau mano galva privalumas, bet to gali kurenti viska kas dega, tiek malakas, briketus, anglis ir ttt. Katilas gali dirbti automatiniu rezimu ir kaip paprastas pecius Taigi daug patikimesnis nei kiti prifarsiruoti pilna automatiku valdikliu ir davikliu. Kuo daugiau situ daukciuku tuo daugiau yra kam gesti .
QUOTE(nopsiukas @ 2011 01 17, 19:21)
Laba laba, tikrai nera ko atsiprasineti
Smagu girdeti kad nesiskundziate, tik idomu katras is vartotoju busit?
Bet aisku kiti pagalvos kad reklama pasidareme...
QUOTE(gudas @ 2011 01 18, 09:32)
Gerb. Paliukas gal galetume patarti kokiu ismatavimu turetu buti katiline, kad i ja tilptu granulinis su visais bunkeriais ir pan. ir kad nereiektu pastacius namo sienu ardyt kad katila inesti.
Aciu
Aciu
Toks as ir gerbiamas....
Butu geriausias variantas 3mx3m
katilu ilgiu buna ivairiu, bet kai katilas stovi "be problemu" tai ir lengviau ji po to aptarnauti. Tiek kraunant kura, tiek valant, tiek salinant gedimus - betkokia technika gali sugesti.