Įkraunama...
Įkraunama...

Šildymas granulėmis 4

QUOTE(silainiai @ 2011 01 07, 09:12)
Mano katilo degiklis irgi yra pasodintas ant silikono.
Ir dar vienas pastebėjimas- dabar nustatymuose nustačiau 15s padavimas-60s laukimas (prieš tai buvo 5s-20s), tai šlako praktiškai nebeliko visai...  smile.gif

Hm.... O kai as apie savo ilgus nustatymus angliai parasiau, tyla buvo... schmoll.gif
Pasirodo, dar vienas zmogus prie to paties priejo. Šlako ir pas mus nera, bet yra tarsi akmenukai, kurie juos suspaudzius pirstais subyra i pelenus. Juk klasikinis slakas - tai tvirti gabaliukai/akmenukai, kuriu taip paprastai nesulauzysi. Taip?
Atsakyti
Sveikos ir sveiki,
Is karto atsiprasau jei ne i tema ax.gif
Siuo metu kaip tik bandom apsispresti del katilo (sildysime granulemis) ir ieskom, gal kas Kaune mums pagelbetu renkantis katila bei irengiant sildymo sistema /pirmame aukste grindininis sildymas, antrame - radijatoriai/? 4u.gif
Is anksto aciu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Iriska @ 2011 01 10, 22:41)
Hm.... O kai as apie savo ilgus nustatymus angliai parasiau, tyla buvo...  schmoll.gif
Pasirodo, dar vienas zmogus prie to paties priejo. Šlako ir pas mus nera, bet yra tarsi akmenukai, kurie juos suspaudzius pirstais subyra i pelenus. Juk klasikinis slakas - tai tvirti gabaliukai/akmenukai, kuriu taip paprastai nesulauzysi. Taip?

O kada tyla buvo? smile.gif

Granuliu slakas tai dazniausiai po kurio laiko sulimpa i "akmeni", smulkios anglies tai jis toks "padrikas".
Pvz atsalus granuliu slaka dar galima perlauzti.
Atsakyti
QUOTE(rutulia @ 2011 01 11, 07:52)
Sveikos ir sveiki,
Is karto atsiprasau jei ne i tema  ax.gif
Siuo metu kaip tik bandom apsispresti del katilo (sildysime granulemis) ir ieskom, gal kas Kaune mums pagelbetu renkantis katila bei irengiant sildymo sistema /pirmame aukste grindininis sildymas, antrame - radijatoriai/?  4u.gif
Is anksto aciu  mirksiukas.gif

Na visuomet as prisistatau pardaveju, tai jeigu pageidaujate mano paslaugu, brukstelkit i AZ
Atsakyti
suklydau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 11 sausio 2011 - 08:19
Sveiki granuliniu katilu naudotojai,
esu ir as istojas i jusu gretas. Jau tris mensius kurenu su Kostrzewa pellets fuzzy logic, 25kw.
Noriu paprasyti Jusu patarimo del kuro padavimo laiko ir kitu niuansu.
As kurenu su smulkinta anglimi.
Is pradziu, neskaiciavau kokios gaunasi sanaudos. Kai galiop paskaiciavau, tai visai nelinksma pasidare. Namo plotas ~200 kv. ir nera skyletas kaip retis, siltintas 15 cm polistirolu, sildomo ploto ~160 kv. Kuro padavimo laika buvau nustates 2.7s. ventiliatorius 80%. Taciau anglis pilnai nesudegdavo, likdavo gabaliukai kuriuos perlauzus rasdavau anglies, o sanaudos 50kg i para ir katilo praktiskai nebuvau aptikes sustojusio "pailseti". Tikrai ne tokio rezultato tikejausi. Dabar esu padares padavima 1.2s., ventiliatorius 100%. Katilas dirba be sustojimo, bet uzduota temperatura palaiko, taciau anglis vis tiek nesudega. Sanaudos 40kg i para. Taip pat ne koks rezultatas. Buvau padares padavima 1s., bet tada jau neuzteko silumos.
Nu niekaip nesuprantu kur yra optimaliausias variantas, koks turetu buti padavimo laikas ir kaip isnaudoti visas anglis???
Gal turit kokiu patarimu?

Aciu.
Atsakyti
kokia kreivė nustatyta?
Atsakyti
kreive 1.2, bandziau ir 1.4
Atsakyti
o kokia šildymo sistema - grindinis ar radiatoriai?
Atsakyti
Sistema maisyta ir pirmam, ir antram aukstuose.
Grindinis + radiatoriai.
Atsakyti
QUOTE(lietis @ 2011 01 11, 20:22)
Sveiki granuliniu katilu naudotojai,
esu ir as istojas i jusu gretas. Jau tris mensius kurenu su Kostrzewa pellets fuzzy logic, 25kw.
Noriu paprasyti Jusu patarimo del kuro padavimo laiko ir kitu niuansu.
As kurenu su smulkinta anglimi.
Is pradziu, neskaiciavau kokios gaunasi sanaudos. Kai galiop paskaiciavau, tai visai nelinksma pasidare. Namo plotas ~200 kv. ir nera skyletas kaip retis, siltintas 15 cm polistirolu, sildomo ploto ~160 kv. Kuro padavimo laika buvau nustates 2.7s. ventiliatorius 80%. Taciau anglis pilnai nesudegdavo, likdavo gabaliukai kuriuos perlauzus rasdavau anglies, o sanaudos 50kg i para ir katilo praktiskai nebuvau aptikes sustojusio "pailseti". Tikrai ne tokio rezultato tikejausi. Dabar esu padares padavima 1.2s., ventiliatorius 100%. Katilas dirba be sustojimo, bet uzduota temperatura palaiko, taciau anglis vis tiek nesudega. Sanaudos 40kg i para. Taip pat ne koks rezultatas. Buvau padares padavima 1s., bet tada jau neuzteko silumos.
Nu niekaip nesuprantu kur yra optimaliausias variantas, koks turetu buti padavimo laikas ir kaip isnaudoti visas anglis???
Gal turit kokiu patarimu?

Aciu.

Del padavimo 1.2 gal ir uztektu, svarbu, kad uztektu namui isildyti.
Nesudega anglis, nes neuztenka paputimo. 100 % ventiliatorius kostrzewoje dar ne viskas - prie ventiliatoriaus yra rankenele su trim padetim - pastatyk i antra padeti, o jei neuzteks i trecia.
Taip pat, kad daugiau oro patekti i degikli, reikia degiklio lekstele pasodinti ant silikono - tada prades normaliai rodyti deguoni, galesi nusistatyti teisingai deguonie kiekius prie tam tikro galingumo (deguoni matuoti isjungus liambda parametruose).
Jei bus daugiau klausimu - visada prasom.
P.S.
Kreive, cia ne prie ko, jei nesudega anglis.

Atsakyti
Paantrinsiu, sildymo kreive tam kad kintant temperaturai lauke, butu keliama ir katilo/namu temperatura. Su sudegimu nieko bendra.
Sudegimui itakoja:
padavimas
laukimas
putimas

Atsakyti