Įkraunama...
Įkraunama...

Šildymas granulėmis 4

QUOTE(silainiai @ 2011 01 03, 17:10)
Paskutinio eksperimento rezultatai:
Vakar pripyliau apie 50kg grūdų-durpių granulių mikso (1:3) į bunkerį. Vaizdas ryte neblogas, šlako neradau visai. Po visų eksperimentų paskutinio rezultatais patenkintas labiausiai. Šildymo kaina parai gaunasi iki 5Lt grūdai ir 5 Lt durpių granulės, viso 10Lt/parai, kai lauke tarp -5 ir -10. mirksiukas.gif

Man kaip "neciupinejusiam" klausimas del durpiu granuliu - jeigu kurenant tik jom (vertinant su medienos granulem) "ant kiek" daugiau pelenu? bent jau is akies

P.S. Rezultatai manau nebogi, kyla ir paciam noras koki maisa imesti durpiu granuliu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2011 01 03, 19:16)
Man kaip "neciupinejusiam" klausimas del durpiu granuliu - jeigu kurenant tik jom (vertinant su medienos granulem) "ant kiek" daugiau pelenu? bent jau is akies

P.S. Rezultatai manau nebogi, kyla ir paciam noras koki maisa imesti durpiu granuliu wink.gif

Net gėda prisipažinti, bet per antrus granulinio katilo kūrenimo ir eksperimentavimo metus neprisiruošiau normaliai išbandyti medžio granulių... blush2.gif ax.gif Todėl sunku lyginti tą, ko nesi bandęs... O dėl pelenų nuo durpių granulių pasikartosiu iš ankstesnio savo pranešimo: sudeginus maišą granulių (apie 50kg) liko kokie 2 ltr (pusė 15 kW katilo peleninės).
Dėl medžio granulių. Kaune jos arba baltarusiškos/ukrainietiškos, arba kaina perlipa 600Lt/t ir noras tokias bandyti praeina. O dar vienas ūkininkas vėl pasiūlė 6t grūdų po 200Lt/t. ax.gif Jaučiu, neteks man greitai išbandyti medžio granulių privalumų... mirksiukas.gif blush2.gif
Atsakyti
Aciu, Silainiui, uz eksperimentus. Man idomu, ka galetumete pakomentuoti del mano katilo Kostrzewa pellets fuzzy logic 40 KW. Ar jis daug ryja 52kg/ parai anglies. Sildomas plotas 350 m2, neskaiciuojant rusio 160m2, kur nera sildymo, tik praeina vamzdeliai ir temperatura apie +15C. Anglies paputimas didelis, ziezirbos kyla, bet kitu atveju nesudega visa. Jei mazinciau anglies padavima kartu ir paputima, bijau kad neuzteks karscio. Pelenuose yra sudegusiu gabaliuku, kuriuos perlauzus viduje matosi mazytis ruoselis juodumo (1mm) - ar taip turi buti? Durpiu granules pabandysiu kuo greiciau , bet turiu uzsipirkes anglies daugokai, itariu liks keleta tonu ir kitiem metam, visada norisi pigiau, be to ir durpiu pelenus galima kaip trasa panaudoti.
Atsakyti
QUOTE(mykas @ 2011 01 03, 22:49)
Aciu, Silainiui, uz eksperimentus. Man idomu, ka galetumete pakomentuoti del mano katilo Kostrzewa pellets fuzzy logic 40 KW. Ar jis daug ryja 52kg/ parai anglies. Sildomas plotas 350 m2, neskaiciuojant rusio 160m2, kur nera sildymo, tik praeina vamzdeliai ir temperatura apie +15C. Anglies paputimas didelis, ziezirbos kyla, bet kitu atveju nesudega visa. Jei mazinciau anglies padavima kartu ir paputima, bijau kad neuzteks karscio. Pelenuose yra sudegusiu gabaliuku, kuriuos perlauzus viduje matosi mazytis ruoselis juodumo (1mm) - ar taip turi buti? Durpiu granules pabandysiu kuo greiciau , bet turiu uzsipirkes anglies daugokai, itariu liks keleta tonu ir kitiem metam, visada norisi pigiau, be to ir durpiu pelenus galima kaip trasa panaudoti.

Jeigu pas Jus yra fuzzy logic funkcija, tai nepaprasciau ventiliatoriaus sklende atidaryti iki galo ir palikti ant sios busenos vietoj to kad rankiniu budu vesti nustatymus?
Tuomet ir sudegs pilnai viskas.

52kg anglies - lyg ir vidurys, bet siulyciau paimti tech. instrukcija ir paziureti kiek kg sunaudoja max ir min per valanda, tuomet zinosite.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 04 sausio 2011 - 09:40
QUOTE(mykas @ 2011 01 03, 21:49)

Del anglies suvartojimo sunku ką ir pakomentuoti, nežinant konkrečių namo šiltinimo savybių, sakyčiau, kad tavo anglies kiekis pagal kvadratūra irgi yra norma (+-). Man anglies gabaliukai sudegdavo iki galo, t.y. paspaudus pirštais, lengvai sutrupėdavo. O durpių granules galima paprasčiausiai nusipirkti porą maišų ir pabandyti, nebent Kostrzewos katilui būtų labai sunku keisti nustatymus.
Atsakyti
Aciu uz atsakymus.
Fuzzy logic suprantu, kad jis veikimo metu kaitalioja galinguma nuo 20% iki 100%.
Bet veikimo rezima - padavima, ventiliatoriu galia reikia paciam susireguliuoti.
Yra dar liambda zondas, kuris koreguoja degima ventiliatoriu pagalba (didina arba mazina iki 10% ventiliatoriu galinguma), bet su anglimi, kai didziulis paputimas, deguonies parodymai neadekvatus, tai ir liambda zondo veikimas nekoks.
kostrzewa turi du degiklius vienas spizinis angliai ir plieninis granulem. Mastau, kad durpiu granules reiketu deginti su plieniniu.
Gaila, kad forumuose mazai rasoma apie kostrzewa, tik pas lenkus.
Pas mus sako, kad anglis musu nekokia, lenku forumuose, lenkai dziaugiasi, kad gavo rusiskos anglies ir dega geriau...
O nustaymus, kostrzewoj keisti paprasta, ten net yra trys kuro rusys nustatymuose - granules, anglis, malkos. Angli sureguliuoji, o kai kureni granules reguliuojasi tik granuliu nustatymai, anglies nesikeicia.
Skiriasi ir budejimo rezimai prie skirtingu kuro rusiu.
Zodziu paprasta, bet menesi prie katilo prasedejau, kol su juo susipazinau...
Gerai butu,kad serviso darbuotojai patys naudotusi granuliniais katilais, antraip tik teorija, o praktikos irgi tik teorija....
As cia jau per daug....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mykas: 05 sausio 2011 - 14:24
QUOTE(mykas @ 2011 01 05, 15:16)
Gerai butu,kad serviso darbuotojai patys naudotusi granuliniais katilais, antraip tik teorija, o praktikos irgi tik teorija....
As cia jau per daug....

Na manau kad Jusu pardavejas irgi granuliniu naudojas, tik matot pas visus modeliai skiriasi ir tikrai nespetu keistis i naujesnius smile.gif

Dabar apie suvartojimus:
Juk sakiau paziureti instrukcija,
jeigu minimaliai naudojant smulkia angli: apie 45kg/para
jeigu nominaliai naudojant smulkia angli: apie 150kg/para (cia turima omenyje kai reikia non stop kurenti)

Taigi 50kg sunaudojamos (cia 40kW katilui) yra mazdaug normos ribose

Cia apie Jusu katilo tech charakteristikas....
Atsakyti
Dar karta aciu.
Pagal technines dokumentacija minimaliai ima 1,87 kg/ h, maximaliai 6,24 kg/h.
Bet tik vienas niuansas- toks katilas turi buti nustatytas 3 s padavimas / 7 s laukimas. Man taip nesudega visa anglis, todel maksimaliai ka gali sudeginti nustates 1,9 s padavimas / 8,1 s laukimas.
Kitas momentas - ar jusu granuliniuose degiklis yra uzsandarintas silikonu ar dar kuo su sneko vamzdziu ar panasia vieta? pastebejau, kad per degiklio jungimosi vieta su sneku patenka oro nuo ventiliatoriu i katila, kuris niekaip neitakoja degimo. Lenku instrukcijoje yra paveksliukas su pvz. Mocowanie końcówki palnika.
Ka apie tai manote?
Jei sandarinti tai juosdu silikonu iki 1500 C, asbestine virve nelabai ten telpa ir degikli iskelia?
Atsakyti
QUOTE(mykas @ 2011 01 06, 11:52)
Dar karta aciu.
Pagal technines dokumentacija minimaliai ima 1,87 kg/ h, maximaliai 6,24 kg/h.
Bet tik vienas niuansas- toks katilas turi buti nustatytas 3 s padavimas / 7 s laukimas. Man taip nesudega visa anglis, todel maksimaliai ka gali sudeginti nustates 1,9 s padavimas / 8,1 s laukimas.
Kitas momentas - ar jusu granuliniuose degiklis yra uzsandarintas silikonu ar dar kuo su sneko vamzdziu ar panasia vieta? pastebejau, kad per degiklio jungimosi vieta su sneku patenka oro nuo ventiliatoriu i katila, kuris niekaip neitakoja degimo. Lenku instrukcijoje yra paveksliukas su pvz.  Mocowanie końcówki palnika.
Ka apie tai manote?
Jei sandarinti tai juosdu silikonu iki 1500 C, asbestine virve nelabai ten telpa ir degikli iskelia?

Norint kad anglis sudegtu pilnai, turi buti didesnis deguonies kiekis ir pakankama trauka kamine. Ar kaminas tinkamo diametro ir aukscio?

Manajam degiklis istatytas ir tiek, bei suvirinta. Jei "sodint" ant silikono tai tikrai turi buti iki 1500C.
Jeigu yra tarpu per kuriuos gali "pasiurbti" ora tai juos reikia uzsandarinti (zinoma jeigu jie nera specialiai tam padaryti).
Atsakyti
Del kamino traukos negaliu tiksliai kazka pasakyti - nematavau, nes neturiu su kuo.
Katilo ismetimo anga 160, Kamino ideklo diametras 180, aukstis 10 metru.
Atsakyti
QUOTE(mykas @ 2011 01 06, 13:00)
Del kamino traukos negaliu tiksliai kazka pasakyti - nematavau, nes neturiu su kuo.
Katilo ismetimo anga 160, Kamino ideklo diametras 180, aukstis 10 metru.

Trauka pagal tai ka pateikete turetu buti pakankamai gera. Vadinasi "saknys"
suderinime kuro.
Tiesa o anglis ne slapia?
Atsakyti
Anglis dregna, bet pastovi dar katilineje pora savaiciu atidarytuose maisuose, kol patenka i katila, kai pilu i bunkeri, atrodo lyg ir sausa. Bunkeryje dregme ant sieneliu akivaizdi.
Degiklio lekstute pasodinau ant silikono - pasijaute efektas sios toks - ta proga sumazinau truputi ventiliatoriu paputima.
Del reguliavimo, tai minejau, kad isputimas buvo maksimalus.
Taip pat kostrzewa turi ir istraukimo ventiliatoriu.
Atsakyti