Įkraunama...
Įkraunama...

Šildymas granulėmis 4

QUOTE(mykas @ 2010 12 23, 12:25)

Dabar zvalgausi naujo kuro rusies. Matau, kad durpiu granules yra panasaus kaloringumo kaip ir pjuvenu, bet kaina big baguose tik 250 lt/t, be to atsiliepimai neblogi. Reikes pabandyti.
Tai tiek.

Gal turite kokius kontaktus durpiu granuliu pardaveju? Kazkaip dar neteko matyti...
Atsakyti
Durpiu granuliu gamintoju kontaktu keletas yra internete.

Pvz. http://www_balosa_lt/?part=2
http://www.agromax.l...g=lt&page_id=41

Reiktu pabandyti. Skaiciau atsiliepimus ir cia www.gudrussildymas.lt
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2010 12 22, 07:59)
Ne savaitei tikrai nusikelia, geriau ilgiau padziovinkit - klientu (anglies su sniegu) patirtis sad.gif

Na, pradžiovinau Naujintos anglį ir pradėjau eksperimentą. Pirmas įspūdis buvo visai neblogas- įsidegusios anglys nebetaip ir smirda, lauke iš kamino net nelabai matoma dūmų (garų ?) sruoga. Nustačiau katilą 5s-50s, oro sklendė atidaryta pilnai, ventiliatoriaus galingumas 50%. Po nakties patikrinau pelenų dėžę, neradau nesudegusių anglies gabaliukų, reiškia sudega pilnai. Deja palyginti nemažai radau akmenukų... g.gif , bet dabar visiems sunku mirksiukas.gif , Naujintai irgi...
Po paros patikrinau bunkerio turinį- per 1 parą sudeginta apie 50kg (2 maišiukai) anglies granulių doh.gif . Net keista- pagal katilo pasą prie nustatymų 5s-50s kuro sąnaudos 1,19kg/h, taigi po paros turėtų būti 28,56kg (net jei katilas dirbtų ištisai, o jis kartais juk pereina į budėjimo rėžimą). Aišku, galima paklaida, bet ne dviguba... schmoll.gif Na, gal dar drėgmė padarė savo darbą... Taigi pabaigsiu dabar turimą anglies kiekį ir imsiuos naujo eksperimento: Vakar iš Jonavos parsivežiau lietuvių gamybos durpių granulių- kaina 369Lt/t. Pirmas įspūdis neblogas- sugranuliuota puikiai, beriant iš saujos net skamba, palaidų dalelių nėra visai. Vėliau pateiksiu atsiliepimus apie šito kuro savybes.

newyear.gif
Atsakyti
o man tai jau nerimas del sildymo islaidu.
Gruodi tiksliai rasiausi (bet neatsimenu kiek), taciau apie 750Kg granuliu supleskinau. Namo sildomo ploto 120m2 ir dar boileris 150l pradejo veikti nuo gruodzio vidurio. Namas naujas, kiek zinau blush2.gif gerai apsiltintas ir uzsandarintas.
Kazko man atrodo, kad brangu kaip tokiam plotui doh.gif
Gal cia del to kad pirmas menuo kada taip ruimtai sildyta ir tiek supleskinta. Bandau surasti priezasciu ir pasiaiskinimu ax.gif del ko taip barngaii cia iseina.
Atsakyti
QUOTE(zojux @ 2010 12 31, 15:12)
Gruodi tiksliai rasiausi (bet neatsimenu kiek), taciau apie 750Kg granuliu supleskinau. Namo sildomo ploto 120m2 ir dar boileris 150l pradejo veikti nuo gruodzio vidurio. Namas naujas, kiek zinau  blush2.gif gerai apsiltintas ir uzsandarintas.
Kazko man atrodo, kad brangu kaip tokiam plotui  doh.gif
Gal cia del to kad pirmas menuo kada taip ruimtai sildyta ir tiek supleskinta. Bandau surasti priezasciu ir pasiaiskinimu  ax.gif del ko taip barngaii cia iseina.

Pas patį, jei gerai pamenu, blokelių namas... Tai pirmam mėnesiui, kol sienos akumuliuoja šilumą, būtų visai normalu.
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2010 12 31, 15:42)

Po paros patikrinau bunkerio turinį- per 1 parą sudeginta apie 50kg (2 maišiukai) anglies granulių  doh.gif .

newyear.gif

Siaip normalu anglies sudeginti 50 kg / dienai - priklausomai nuo ploto. reiketu ziureti anglies sudegima - ar ne per didelis kalnelis susidaro virs degiklio (3-5 cm), jei yra galimybe didinti paputima, kad kaitriau degtu a - tada gal ir maziau sunaudos.

Idomu bus isgirsti apie durpiu granuliu degima. Kazkaip kaina nemaza - gal tada apsimoketu pirkti tiesiai is durpyno....

Nepakartojamu Naujuju Metu - tokie jie ir bus...
Atsakyti
QUOTE(mykas @ 2010 12 31, 16:46)
Siaip normalu anglies sudeginti 50 kg / dienai - priklausomai nuo ploto. reiketu ziureti anglies sudegima - ar ne per didelis kalnelis susidaro virs degiklio (3-5 cm), jei yra galimybe didinti paputima, kad kaitriau degtu a - tada gal ir maziau sunaudos.

Idomu bus isgirsti apie durpiu granuliu degima. Kazkaip kaina nemaza - gal tada apsimoketu pirkti tiesiai is durpyno....

Nepakartojamu Naujuju Metu - tokie jie ir bus...

Gal kam ir normalu 50kg anglies per parą, bet aš tokį kiekį grūdų dabartiniu oru sudeginu, o grūdus pirkau po 5Lt už maišą. biggrin.gif
Ventiliatoriaus galios nelabai noriu didinti, nes anglis sudega pilnai,o ir dabar matau, kaip žiežirbos spiečiais laksto, matyt daug labai smulkios frakcijos.
Dėl durpių granulių dabar pabandysiu, jei patiks bandysiu sekančiam sezonui užpirkti vasarą, tada ir kainą bus kita.
Atsakyti
QUOTE(zojux @ 2010 12 31, 16:12)
Gruodi tiksliai rasiausi (bet neatsimenu kiek), taciau apie 750Kg granuliu supleskinau. Namo sildomo ploto 120m2 ir dar boileris 150l pradejo veikti nuo gruodzio vidurio. Namas naujas, kiek zinau  blush2.gif gerai apsiltintas ir uzsandarintas.
Kazko man atrodo, kad brangu kaip tokiam plotui  doh.gif
Gal cia del to kad pirmas menuo kada taip ruimtai sildyta ir tiek supleskinta. Bandau surasti priezasciu ir pasiaiskinimu  ax.gif del ko taip barngaii cia iseina.

Šildau pirmą žiemą. Šiandien perskaičiavau šildomą plotą, pasirodo šildau daugiau nei galvojau - vietoj 200 gaunasi virš 220 m2, granulių per gruodį sunaudojau lygiai 1 t. Naudoju 1 : 1 pjuvenų ir saulėgražų lukštų granulių mišinį. Bet, kaip jau ir rašiau anksčiau, saulėgražų lukštų granulės šlakuojasi, jų kaina pagal vertę yra per aukšta.
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2010 12 31, 18:05)
Gal kam ir normalu 50kg anglies per parą, bet aš tokį kiekį grūdų dabartiniu oru sudeginu, o grūdus pirkau po 5Lt už maišą.  biggrin.gif
Ventiliatoriaus galios nelabai noriu didinti, nes anglis sudega pilnai,o  ir dabar matau, kaip žiežirbos spiečiais laksto, matyt daug labai smulkios frakcijos.
Dėl durpių granulių dabar pabandysiu, jei patiks bandysiu sekančiam sezonui užpirkti vasarą, tada ir kainą bus kita.

Angliai nustatymus statykit:
padavimas - 20/25s
laukimas - 5s
ventiliatorius - 80-100%

O po to is akies parametru taisymas.

Tuomet turetu buti geresnis degimas.
50kg per para tai kazkas nelabai gero, man gaudavos iki 30kg (maiselis) per para.
2t anglies uzteko beveik 3 men (gal dar slapia?).

Kas del durpiu granuliu, atsiliepimus esu skaites kad kiek supilsit i bunkeri, tiek ir isimsit pelenu - durpes. Bet geriau viena karta pameginti negu 100 pasneketi wink.gif

Visus su Naujaisiais bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2011 01 01, 18:21)
Angliai nustatymus statykit:
padavimas - 20/25s
laukimas - 5s
ventiliatorius - 80-100%

O po to is akies parametru taisymas.

Tuomet turetu buti geresnis degimas.
50kg per para tai kazkas nelabai gero, man gaudavos iki 30kg (maiselis) per para.
2t anglies uzteko beveik 3 men (gal dar slapia?).

Kas del durpiu granuliu, atsiliepimus esu skaites kad kiek supilsit i bunkeri, tiek ir isimsit pelenu - durpes. Bet geriau viena karta pameginti negu 100 pasneketi wink.gif

Visus su Naujaisiais  bigsmile.gif

Mano katilas yra 15kW, todėl nelabai galiu nustatyti 5-20 (pagal lentelę gaunasi jau 20,5kW), reiškia nepilnai sudegs anglys. Jei mano anglių maiše yra koks 10% visai smulkios frakcijos, tai ji prie ventiliatoriaus 80-100% galingumo nuskris nuo degiklio, vėl dalis kuro veltui.

Kas dėl durpių granulių: pripyliau vakar ryte apie 50kg į bunkerį, nustačiau kuro padavimą 12s-60s, ventiliatoriaus 50%. Pirmas vaizdas buvo neblogas, temperatūrą katile palaiko net lengviau nei prieš tai anglis. Ryte pelenų (tiksliau gelsvo smėliuko) radau apie pusę dėžutės, t.y. apie 2 ltr. Reiškia tikrai neteisybė, kad kiek supili, tiek pat išsemi. Bet nepatiko, kad ant degiklio radau gero kumščio dydžio šlako gabalą ir katilo sienelės gerokai "pageltonavo" per naktį. Vienu žodžiu, šitas kuras irgi ne stebuklas. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2010 12 31, 15:41)
Pas patį, jei gerai pamenu, blokelių namas... Tai pirmam mėnesiui, kol sienos akumuliuoja šilumą, būtų visai normalu.

Na tikekimes. Kad is tavo lupu i mano katilo ir sienu ausis thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2011 01 02, 10:18)

Paskutinio eksperimento rezultatai:
Vakar pripyliau apie 50kg grūdų-durpių granulių mikso (1:3) į bunkerį. Vaizdas ryte neblogas, šlako neradau visai. Po visų eksperimentų paskutinio rezultatais patenkintas labiausiai. Šildymo kaina parai gaunasi iki 5Lt grūdai ir 5 Lt durpių granulės, viso 10Lt/parai, kai lauke tarp -5 ir -10. mirksiukas.gif
Atsakyti