Laba-gal kam teko isigyti is Kauno ,,Naujinta" sijotos angliu?
QUOTE(Leonora_ @ 2010 12 18, 21:45)
Kiek ta keramika kainuoja? o ar ji pasiteisina kurenant pj.granules?
Pas tamsta visai kitas katilas ir kita konstrukcija, Jusu keramika virsutineje dalyje
Laba seniems granuliniu katilu turetujams!
Turiu klausima jums-kokia temperatura griztama i katila laikote nustate nustatymuose servizo? Pas mane min 35laipsniai,tai katilas(oro padavimas su granulemis) pastoviai veikia.
Katilo pase min temp 50
QUOTE(Leonora_ @ 2010 12 20, 20:39)
Laba seniems granuliniu katilu turetujams!
Turiu klausima jums-kokia temperatura griztama i katila laikote nustate nustatymuose servizo? Pas mane min 35laipsniai,tai katilas(oro padavimas su granulemis) pastoviai veikia.
Katilo pase min temp 50
Katilo pase min temp 50
Pas mus uzdeta +55 C ant gryztamo. 35 C kenkia katilams, ypac plieniniams.
Papildyta:
QUOTE(Leonora_ @ 2010 12 18, 21:04)
Laba-gal kam teko isigyti is Kauno ,,Naujinta" sijotos angliu?
Bandem, gal kiek dregnos, bet kitokiu neteko naudot, tai nelabai turim su kuo lygint...
Bet siandien skambinau, sake, kad dabar neturi.
QUOTE(silainiai @ 2010 12 20, 21:59)
Bandem, gal kiek dregnos, bet kitokiu neteko naudot, tai nelabai turim su kuo lygint...
Bandziau ir as nusipirkti neperseniausiai, tai aplink Vilniu arba kaina buvo uzsikele arba neturejo - pirkau 2t granuliu.
QUOTE(Paliukas @ 2010 12 21, 08:32)
Bandziau ir as nusipirkti neperseniausiai, tai aplink Vilniu arba kaina buvo uzsikele arba neturejo - pirkau 2t granuliu.
Na, vakar nusipirkau dar vienam eksperimentui anglies granuliu maiseliais po 25kg is Naujintos, kaina 580Lt/t. Kokios jos slapios, net su sniegu... Dabar sustaciau tuos maiselius rusyje, praardziau ir teks kokia savaite eksperimenta atidet, kol anglys pradzius.
QUOTE(silainiai @ 2010 12 22, 07:23)
Na, vakar nusipirkau dar vienam eksperimentui anglies granuliu maiseliais po 25kg is Naujintos, kaina 580Lt/t. Kokios jos slapios, net su sniegu... Dabar sustaciau tuos maiselius rusyje, praardziau ir teks kokia savaite eksperimenta atidet, kol anglys pradzius.
Ne savaitei tikrai nusikelia, geriau ilgiau padziovinkit - klientu (anglies su sniegu) patirtis
QUOTE(silainiai @ 2010 12 22, 07:23)
Dėkingas už info . Aš planavau pirkti iškart toną, bet dabar nepirksiu. Kūrenu pirmą žiemą, namas 200 m2, skylėtas ir nepilnai apsiltintas (garažo siena ir ant antro aukšto perdangos tik 10 cm akmens vatos ). Iki dabar sukūrenau apie 3 t pjuvenų - saulėgražų lukštų granulių mišinio. Katilas KOSTRZEWA Pellets® Fuzzy Logic.
Paskaičius šį forumą, o aš jį skaitau jau du metai, siaubas ima. Kiek reguliavimų . Aš apie savaitę pabandžiau kiek keitinėti, bet vėliau atstačiau katilo paleidėjo paliktus nustatymus (keliais procentais pakoreguotą gamyklinį oro padavimą). Ir viskas. Katilas dirba idealiai. Išmetamų į kaminą dūmų temperatūra retai pakyla virš 100 laipsnių C. Dažniausiai dūmai išmetami apie 60 - 90 laipsnių C.
Tarp kitko saulėgražų lukštų granulių daugiau nepirkčiau - jos dega daug lėčiau ir linkusios šlakuotis, todėl, kaip ir patarė katlo pakeidėjas, aš jas maišau perpus su pjuvenų granulėmis. Gal jūsų katiluose pažaidus kokį mėn. su katilo kuro ir oro padavimu ir pavyktų pasiekti optimalų jų degimą, bet pas mane, kaip pas vartotoją, reguliuojasi tik oro padavimas (katilas su liamda zondu), todėl manau, kad mokėti 30 Lt/t mažiau už saulėgražų lukštų granules neapsimoka.
QUOTE(edmundask @ 2010 12 22, 20:54)
Dėkingas už info . Aš planavau pirkti iškart toną, bet dabar nepirksiu. Kūrenu pirmą žiemą, namas 200 m2, skylėtas ir nepilnai apsiltintas (garažo siena ir ant antro aukšto perdangos tik 10 cm akmens vatos ). Iki dabar sukūrenau apie 3 t pjuvenų - saulėgražų lukštų granulių mišinio. Katilas KOSTRZEWA Pellets® Fuzzy Logic.
Paskaičius šį forumą, o aš jį skaitau jau du metai, siaubas ima. Kiek reguliavimų . Aš apie savaitę pabandžiau kiek keitinėti, bet vėliau atstačiau katilo paleidėjo paliktus nustatymus (keliais procentais pakoreguotą gamyklinį oro padavimą). Ir viskas. Katilas dirba idealiai. Išmetamų į kaminą dūmų temperatūra retai pakyla virš 100 laipsnių C. Dažniausiai dūmai išmetami apie 60 - 90 laipsnių C.
Tarp kitko saulėgražų lukštų granulių daugiau nepirkčiau - jos dega daug lėčiau ir linkusios šlakuotis, todėl, kaip ir patarė katlo pakeidėjas, aš jas maišau perpus su pjuvenų granulėmis. Gal jūsų katiluose pažaidus kokį mėn. su katilo kuro ir oro padavimu ir pavyktų pasiekti optimalų jų degimą, bet pas mane, kaip pas vartotoją, reguliuojasi tik oro padavimas (katilas su liamda zondu), todėl manau, kad mokėti 30 Lt/t mažiau už saulėgražų lukštų granules neapsimoka.
Vakare paziurejau savo pirkini- po kiekvienu maiseliu - bala, tikrai teks dziovinti ilgiaau nei savaite... Gerai, kad dar turiu kuo kurent, jei taip nusipirkus ir tiesiai i bunkeri...
Isvada: bet koki kura, ar medzio , ar anglies granules reikia pirkti vasara, tada ir kaina zemesne, ir kokybe geresne.
Pas mane irgi kaminas buna tik siltas- dazniausiai galima ramiai pridejus ranka laikyt.
Del saulegrazu lukstu granuliu pritariu- visiskas slamstas, labai apsinesa katilas, o pardaveju deklaruojamu "angliai prilygstanciu kaloriju" nei su ziburiu nesimato.
Visiems siltu namu ir smagiu artejanciu svenciu...
Hufoje tada geriau angli pirkti,nebuvo su sniegu,nes persijota neblogai,net anglinio smelio visai nera,tiek kad dregna,bet maisus atidarius ir pastacius katilineje,jau po paros apysause anglis
QUOTE(silainiai @ 2010 12 22, 22:29)
Visiems siltu namu ir smagiu artejanciu svenciu...
Prisidedu
Noriu parasyti apie savo granulini katila. neseniai isigyjau kostrzewa pellets fuzzy logic 40KW. sildymo plotas 350 m2. Kurenu anglies granulem. Padavimas 1.9 / 8.1. padavimo ventiliatoriai abu stovi ant 3 pozicijos (auksciausios). Istraukimo ventiliatorius prie 100 % galingumo veikia 100%. Per du menesius jau sunaudojau 2 tonas anglies, kambarinio matuoklio nustatymai 21.75 C/ 20.75 C. Gaila, kad liambda zondas veikia netinkamai ir teko ji isjungti, gal prie medzio granuliu veiks. Liambda zondas mazina istraukimo ventiliatoriaus darba iki 90% ir nesudega visa anglis, mazeja temperatura. Kitas pastebejimas - esant liambda zondo blokui, nera katile griztamos temperaturos daviklio, todel minimali katilo temperatura reguliuojama cirkuliaciniais siurbliais, kuriuos nustates, kad isijungtu prie 55 C. automatinis uzdegimas kai reikia angli uzdega be problemu. Prasikankinau reguliuodamas si katila. Bet patenkintas jo darbu.
Dabar zvalgausi naujo kuro rusies. Matau, kad durpiu granules yra panasaus kaloringumo kaip ir pjuvenu, bet kaina big baguose tik 250 lt/t, be to atsiliepimai neblogi. Reikes pabandyti.
Tai tiek.
Dabar zvalgausi naujo kuro rusies. Matau, kad durpiu granules yra panasaus kaloringumo kaip ir pjuvenu, bet kaina big baguose tik 250 lt/t, be to atsiliepimai neblogi. Reikes pabandyti.
Tai tiek.