[quote=zojux,2010 11 11, 23:14]
Pas mane toks pat irengimu variantas kaip ir pas jus Ar cia sutapimas ar kaip
Siaip paskambinkite vienu is nurodytu tu pardaveju puslapyje telefonu ir jie paaiskins kaip ten kas reaguoja. Ar irgi siuo metu zaidziuosi, juolab, kad dar eksperimentuoju ir su granulemis. Dabar deginu 6mm, tai kazko degimo procesas ne toks sklandus kaip buvo pries tai. Aiksu ir biskuti itakoja siuo metu zemas oro slegis ir oro salygos, nes jauciasi silpna kamino trauka.
O siaip prilietus prie to vamzdzio kuris eina nuo katilo iki kamino tai ryskiai jauciasi zemesne temperatura nei deginant malkas. Tai reiskiasi maziau silumos ismetama lauk
Tikriausiai sutapimas
Granules bandau 6 mm , bet mano granules ner labai svarios.. t.y. gan nemazai siuksliu (t.y. palaidu pjuvenu).. todel truputi tos pjuvenos kemsa man degikli . t.y. ta vieta kur ibyra granules i degikli ir nuolydziu turi subiret i degimo kamerele
tenka karts nuo karto pravalyt... (tikriausiai teks nusipirkt svaresniu granuliu)
Kitas klausimelis yra iseiga granuliu, kolkas kazkodel didoka man gaunasi ir pelenu spalva labai tamsi . kaip suprantu pelenai turetu buti sviesiai pilki?
Cia kaip suprantu neteisingas oro srautas paduodamas ? per didelis ar per mazas?
granules del siuksliu prastokai byra , todel dabar mano nustatymai:
High power 70% doze kuro ir apie 35 % ventiliatoriaus galia
low power 45% kuro ir apie 25 % ventiliatoriaus
jei bandau mazint ventiliatoriaus galinguma pradeda kimstis per ilgesni laika ,
jei padidinu .. gesta .t.y. pritruksta granuliu degimui.
QUOTE(Paliukas @ 2010 11 12, 09:09)
a) Cirkuliacinis siurblys isijungia, katilui pasiekus +50;+55;+60 ir t.t. (kiekvienam skirtingai)
b ) cirkuliacinis stabdomas kai katilo temperatura krenta zemiau +50; +55; +60 ir t.t.
c) cirkuliacinis dar gali buti stabdomas jeigu kambario termostatas duoda signala (kitais atvejais uzdaromas pamaisymas)
d) Nepageidaujama cirkuliacija - kas cia per nesamone? Skaitom dar karta ir aiskinames kodel aprisant katila mazojo rato vamzdziu diametras turi buti didesnis - atsakymas kad vyktu savaimine (nors ir nedidele) cirkuliacija
e) paleidziam katila - ijungiam cirkuliacini kad varinetu po namus, katilo temperatura po truputi kyla kaip ir radiatoriu = katilas "apsiverkia" (jeigu plienas) - cia tamstos teorijos pasekmes
f) srautas per boileri TURI keliauti nuo mazojo rato, kaip kitaip jeigu ne savitaka arba cirkuliacinio siurblio (tiksliau) pagalba pasildys boileri? gal nuo didziojo rato????
e) gilinames dar karta, skaitykit forumus, dar kokius pasisakymus, o gal geriau kokia kygute kaip antai "skysciu mechanika", "tribologija", taip pat reiketu pradeti ir nuo "teorines mechanikos" ir t.t. - o ne nuo forumu jei jau toki "apsiskaiciusi" lauziat
f) kodel nepirkciau tokio pacio? vel nusisnekat... namuose pusantros tonos smulkios anglies, miske pilna isvartu, dar statybine mediena ne visa sudeginta ir jos bus - tai kodel man spyzineje kapsuleje nesudeginti visko sito?
Menesis kainavo apie 300lt, nulauztu "spylku" = 0
Zodziu kai rasot paskaitykit dar karta ka rasot, o ne "as paskaiciau forumus ir dabar viska zinau, kad galeciau pasakoti apie daiktus ar ju pajungimus kuriu net neturiu..."
b ) cirkuliacinis stabdomas kai katilo temperatura krenta zemiau +50; +55; +60 ir t.t.
c) cirkuliacinis dar gali buti stabdomas jeigu kambario termostatas duoda signala (kitais atvejais uzdaromas pamaisymas)
d) Nepageidaujama cirkuliacija - kas cia per nesamone? Skaitom dar karta ir aiskinames kodel aprisant katila mazojo rato vamzdziu diametras turi buti didesnis - atsakymas kad vyktu savaimine (nors ir nedidele) cirkuliacija
e) paleidziam katila - ijungiam cirkuliacini kad varinetu po namus, katilo temperatura po truputi kyla kaip ir radiatoriu = katilas "apsiverkia" (jeigu plienas) - cia tamstos teorijos pasekmes
f) srautas per boileri TURI keliauti nuo mazojo rato, kaip kitaip jeigu ne savitaka arba cirkuliacinio siurblio (tiksliau) pagalba pasildys boileri? gal nuo didziojo rato????
e) gilinames dar karta, skaitykit forumus, dar kokius pasisakymus, o gal geriau kokia kygute kaip antai "skysciu mechanika", "tribologija", taip pat reiketu pradeti ir nuo "teorines mechanikos" ir t.t. - o ne nuo forumu jei jau toki "apsiskaiciusi" lauziat
f) kodel nepirkciau tokio pacio? vel nusisnekat... namuose pusantros tonos smulkios anglies, miske pilna isvartu, dar statybine mediena ne visa sudeginta ir jos bus - tai kodel man spyzineje kapsuleje nesudeginti visko sito?
Zodziu kai rasot paskaitykit dar karta ka rasot, o ne "as paskaiciau forumus ir dabar viska zinau, kad galeciau pasakoti apie daiktus ar ju pajungimus kuriu net neturiu..."
tu ziuriu isvis net nesupratai ka tau aiskinau nesupratai nei del siurblio ijungimo trumpam kol saltas katilas,nei del perdidelio srauto per mazaji rata ka aiskinau, nu zodziu tau aiskinti, tas pats kas su pedofilijos tinklu kariauti
esu as mokesis ir teorine mechanika ir fizika ir chemija ir elektronika univere ko manau tau paciam neteko
nu tikekimes kazkam buvo naudos is to ka rasiau, nes su tavim man jokios naudos cia gincytis, - as katilu nepardavineju.
QUOTE(morkus @ 2010 11 12, 10:43)
tu ziuriu isvis net nesupratai ka tau aiskinau nesupratai nei del siurblio ijungimo trumpam kol saltas katilas,nei del perdidelio srauto per mazaji rata ka aiskinau, nu zodziu tau aiskinti, tas pats kas su pedofilijos tinklu kariauti
esu as mokesis ir teorine mechanika ir fizika ir chemija ir elektronika univere ko manau tau paciam neteko
nu tikekimes kazkam buvo naudos is to ka rasiau, nes su tavim man jokios naudos cia gincytis, - as katilu nepardavineju.
Kolega as baiges metrologija ir man uztenka ziniu (nors gilinu kiekviena diena - ne is forumu).
Kai sedit prie kompo ir skaitot, o praktikoje nesusiduriat - tai ir nusisnekat (zmones kurie maziau isigiline pasiskaito ir susidaro klaidinga nuomone).
Kai paleisti tenka katila, kuris blogai sujungtas - nes buvo toks pats "gincas" kaip tamsta, ir po to pasirodo spragos apie kurias ne karta buvo mineta (bet zinoma viskas del taupymo), situacija pasikeicia ir pagaliau pradeda klausyti ka sakai...
Gal stebuklingas mintis apie pedofilijas sau pasilaikom? cia nevieta "ant kietu fraziu" pasispaguoti " "
QUOTE(morkus @ 2010 11 12, 10:43)
as tau nekolega, neizeidinek permazai dar igilinai savo zinias dar pasigilink zinias, tada gal suprasi, kad negerai staigus temperaturu pokyciai sistemoje, kad negerai didelis srautas mazajame rate ir t.t. o gal ir nesuprasi niekada, kitiems nelemta
Zodziu, padarysiu ignore i situos asmeniskumus.
Asmeniskumams yra az - asmenine zinute
kaip sakoma kadanors...
Minndz
"granules del siuksliu prastokai byra , todel dabar mano nustatymai:
jei padidinu .. gesta .t.y. pritruksta granuliu degimui."
Bandykit didinant ventiliatoriaus galinguma didinti ir padavima - turetu issisprest
Asmeniskumams yra az - asmenine zinute
kaip sakoma kadanors...
Minndz
"granules del siuksliu prastokai byra , todel dabar mano nustatymai:
jei padidinu .. gesta .t.y. pritruksta granuliu degimui."
Bandykit didinant ventiliatoriaus galinguma didinti ir padavima - turetu issisprest
QUOTE(Minndz @ 2010 11 12, 08:48)
Tikriausiai sutapimas
Granules bandau 6 mm , bet mano granules ner labai svarios.. t.y. gan nemazai siuksliu (t.y. palaidu pjuvenu).. todel truputi tos pjuvenos kemsa man degikli . t.y. ta vieta kur ibyra granules i degikli ir nuolydziu turi subiret i degimo kamerele
tenka karts nuo karto pravalyt... (tikriausiai teks nusipirkt svaresniu granuliu)
Kitas klausimelis yra iseiga granuliu, kolkas kazkodel didoka man gaunasi ir pelenu spalva labai tamsi . kaip suprantu pelenai turetu buti sviesiai pilki?
Cia kaip suprantu neteisingas oro srautas paduodamas ? per didelis ar per mazas?
granules del siuksliu prastokai byra , todel dabar mano nustatymai:
jei padidinu .. gesta .t.y. pritruksta granuliu degimui.
Na pradzioje gal ir daug granuliu naudos, jei ypac naujas namas, kol persils, bet jei ne naujas tada gal ne per daug apsiltintas ir kt. ARBA reguliavimas
Pagal jusu surasytus nustatymus matau, kad jie labai disproporciski ypac minimaliose reiksmese. Realiai tai ir dodes ir ventiliatoriaus rodikliai turi buti panasus. Kai deginau tas 8mm tai labai gerai dege isidegus ant 25/25, o maximumo neatsimenu, gal yra nustatytas 55/35 ventiliatorius/doze.
Siaip sakau, skambinkite pardavejams jie pasiulys variantu, juk turi daugiau patirties.
O del tos paskutines problemos tai ir pas mene su tom 6mm dabar panasi kartai problema islenda, tai vel pradeda uzsidegineti, o viena karta tai peripilde ir uzsikimso. Kazkodel manau, kad cia del oro slegio.
QUOTE(zojux @ 2010 11 12, 12:14)
Na pradzioje gal ir daug granuliu naudos, jei ypac naujas namas, kol persils, bet jei ne naujas tada gal ne per daug apsiltintas ir kt. ARBA reguliavimas
Pagal jusu surasytus nustatymus matau, kad jie labai disproporciski ypac minimaliose reiksmese. Realiai tai ir dodes ir ventiliatoriaus rodikliai turi buti panasus. Kai deginau tas 8mm tai labai gerai dege isidegus ant 25/25, o maximumo neatsimenu, gal yra nustatytas 55/35 ventiliatorius/doze.
Siaip sakau, skambinkite pardavejams jie pasiulys variantu, juk turi daugiau patirties.
O del tos paskutines problemos tai ir pas mene su tom 6mm dabar panasi kartai problema islenda, tai vel pradeda uzsidegineti, o viena karta tai peripilde ir uzsikimso. Kazkodel manau, kad cia del oro slegio.
na namas naujas , bet manau apsiltintas normaliai ... 20 cm polistirolio musu ziemoms turetu but pakankamai .. bet ne tame esme...
manau cia nustatymai didesne reiksme turi , manau granules pas mane negerai sudega... kaip minejau pelenu spalva kazkokia netokia... na savaitgali daugiau pasizaisiu gal ..
reiks bandyt skambint pardavejams ir ziuresim ka papasakos...
AČIŪ PALIUKUI-uz katilo normalu suderinamuma,db ir katilas budi jau ir 21min.,ir sila namai,ir sanaudos normalios kai granules pakeiciau,ir pagal lauko davikli reguliuojasi ir nereikejo 3 siurbliuko statyti.
,,Technika Jums'' tai nenoriu net prisiminti tokios firmos
QUOTE(Leonora_ @ 2010 11 13, 00:36)
AČIŪ PALIUKUI-uz katilo normalu suderinamuma,db ir katilas budi jau ir 21min.,ir sila namai,ir sanaudos normalios kai granules pakeiciau,ir pagal lauko davikli reguliuojasi ir nereikejo 3 siurbliuko statyti.
Dekoti reiketu ne man, o Jums, nes klauset ka sakiau ir daret kaip prasiau.
Priesingu atveju iki siol dar gincytumemes ir svarstytumet galingesnio katilo isigyjima
QUOTE(Leonora_ @ 2010 11 12, 23:36)
Buvo ir mano galimybiu studijoje sita firma, beet atkrito ziaurioje kovoje del uzsakymo
Ar galima truputi detaliau apie si momenta? Is instrukcijos supratau, kad jei sujungti visi davikliai, tai RecalArt A3000D nestabdo cirkuliacinio siublio, neziurint i 10-o punkto nustatymus (nuolatinis darbas / darbas su pauzemis). Taciau jei vietoj kambario temp.daviklio pakabinti termostata, sis nustatymas atgauna savo prasme, ir galima bus cirk.siurbli matyti kartais isijungianti?
Ar teisingai suprantu?
Statistika tokia pati. Per praejusi sezona, kai visus sliekus su pajungimu isgaudem - irgi jokiu problemu.
Musu atveju cirk. siurblys mazajam rate veikia minimaliu greiciu ir netik kad neduoda temp.smugiu katilui, bet atvirksciai padeda sumaisyti jame vandeni taip, kad skirtumas tarp iseinancio i griztancio vandens buna max. 9 laipsniai. Juk katilas valdo pavara pagal grizt.vandens davikli, be to pavaros pasisukimo greitis paprastai apie 90 sekundziu, o ne momentaliai. Tai kol ji vartosi, katile vanduo taip susimaiso, kad jokio smugio ar rasojimo nebuna.
Dar turiu toki klausima apie valdikli:
Paliuk, tu valdikli nuimta nuo katilo matei? Pas mus ekranas vieno skaitmens beveik nerodo, bet kai paspaudi ant korpuso apacio, tas uzsidega normaliai. Itariu kazkur bloga kontakta. Kaip ten tas LCD displejus pajungtas, kokia shina ir pan.? Kaip prisikasti iki to displejaus, gal yra ardymo instrukcija? Zodziu, uzvesk ant kelio.
Aciu!
QUOTE(Iriska @ 2010 11 14, 01:18)
Ar galima truputi detaliau apie si momenta? Is instrukcijos supratau, kad jei sujungti visi davikliai, tai RecalArt A3000D nestabdo cirkuliacinio siublio, neziurint i 10-o punkto nustatymus (nuolatinis darbas / darbas su pauzemis). Taciau jei vietoj kambario temp.daviklio pakabinti termostata, sis nustatymas atgauna savo prasme, ir galima bus cirk.siurbli matyti kartais isijungianti?
Ar teisingai suprantu?
Statistika tokia pati. Per praejusi sezona, kai visus sliekus su pajungimu isgaudem - irgi jokiu problemu.
Musu atveju cirk. siurblys mazajam rate veikia minimaliu greiciu ir netik kad neduoda temp.smugiu katilui, bet atvirksciai padeda sumaisyti jame vandeni taip, kad skirtumas tarp iseinancio i griztancio vandens buna max. 9 laipsniai. Juk katilas valdo pavara pagal grizt.vandens davikli, be to pavaros pasisukimo greitis paprastai apie 90 sekundziu, o ne momentaliai. Tai kol ji vartosi, katile vanduo taip susimaiso, kad jokio smugio ar rasojimo nebuna.
Paliuk, tu valdikli nuimta nuo katilo matei? Pas mus ekranas vieno skaitmens beveik nerodo, bet kai paspaudi ant korpuso apacio, tas uzsidega normaliai. Itariu kazkur bloga kontakta. Kaip ten tas LCD displejus pajungtas, kokia shina ir pan.? Kaip prisikasti iki to displejaus, gal yra ardymo instrukcija? Zodziu, uzvesk ant kelio.
Aciu!
Ar teisingai suprantu?
Aciu!
Cirkuliaciniai siurbliai siame valdiklyje gali:
a) jeigu yra valdoma servo pavara - siuloma statyti pastoviai
b ) jeigu nera pajungta servo pavara - siuloma pasirinkti kita funkcija
c) jeigu valdant servo pavara uzstatysit ijungima/isjungima siurbliu manau kazkiek susitaupys, nes jie isijungs tik tuomet kai kambario termostatas duos signala, bet kaip bus su grindu sildymu - nezinau, grindims geriau kai pastoviai cirkuliuoja (sita reiketu ir man paciam ant savojo katilo pameginti).
Valdiklio nuemimas nuo katilo:
1. Siulau isjungti katila is itampos
2. valdiklio priekyje yra dvi skylutes (labai nedideles) plastikineje dalyje, kaires puses virsuje ir desines apacioje (berods). Ten atsukus issitraukia valdiklis. Ji istraukus pamatysite jungtis, jos bus kazkuom panasios kaip kompiuteriuose prijungiant kieta distka (ne uzmaitinimo o info skaitymui) - pavadinimo siu jungciu deja nezinau , bet nieko sudetingo, pameginkit papildomai ispausti/pajudinti/paspausti ir manau beda dings.
Tais pareiskimais, kurie rekomenduoja nestatyti jokiu siurbliuku ir t.t. siulau nepasitiketi...
P.S. Ta imone kuria cia keikiat jei norit suzinoti kodel pasiulo tokias kainas - paprasykit s/f is ju perkant, paaiskes kad garantija gausite zodine ir nieko negalesite irodyti sunkumams atsitikus...