Įkraunama...
Įkraunama...

Šildymas granulėmis 4

QUOTE(morkus @ 2010 10 19, 16:25)
degikli statyti reiktu ten kur ir siulo statyti gamintojas http://www.atmos.cz/english/kotle-009 yra ir dureles gatavos atmoso nusipirkti degikliui. nvk nebus zemesnis negu katilo. ir baik cia sekt pasakas del tu nvk. kai pradesi prekiauti degikliais pakeisi giesmele savo iskart  biggrin.gif

O kodel tamsta manot kad mes neprekiaujame degikliais?
Mes prekiaujame, paprasciausiai visiems siulom atskirai nepirkti, o pirkti iskarto komplekta. Galbut prarandame tokius vartotojus kaip Jus, bet po to netenka raudonuoti del pazadetu kuro sanaudu.

Ir vel Jus su savo izeidinejimais...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 19 spalio 2010 - 15:28
90 ar 95 % skirtumas , per metus jei bus kurenama ~ 4 tonos granuliu - 200kg viso labo,taip kad investicijos i 15K + kainuojancius pecius na man atrodo nesamone , visur racionalumas yra sveika smile.gif
O strupuva visiskas shhh ir cia diskusija manau net nera ko pletoti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyss @ 2010 10 19, 21:40)
90 ar 95 % skirtumas , per metus jei bus kurenama ~ 4 tonos granuliu - 200kg viso labo,taip kad investicijos i 15K + kainuojancius pecius na man atrodo nesamone , visur racionalumas yra sveika smile.gif
O strupuva visiskas shhh ir cia diskusija manau net nera ko pletoti  biggrin.gif

Jeigu skaiciuoti taip - Jus teisus, jeigu skaiciuoti laika prie katilo - neteisus. Paprastai 95% katiluose silumokaiciai issivalo patys - Jums nereikia, ir katilas dirba nasiau negu tas kuriame kas menesi/sezona valysite silumokaiti.
O del stropuvos... drinks_cheers.gif
Atsakyti
Na mano pirktasis ecofire degiklis moka issivalyti , o kad kazkiek pelenu liks , liks bet kokiu atveju ir cia jau nuo granuliu kokybes manau priklauso . Kaip ir beje tarp granuliu pvz virves gabalas buvo , kuris uzsivyniojo ant sneko , bet negi sakysi kad degiklis blogas ... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyss @ 2010 10 20, 13:10)
Na mano pirktasis ecofire degiklis moka issivalyti , o kad kazkiek pelenu liks , liks bet kokiu atveju ir cia jau nuo granuliu kokybes manau priklauso . Kaip ir beje tarp granuliu pvz virves gabalas buvo , kuris uzsivyniojo ant sneko , bet negi sakysi kad degiklis blogas ... biggrin.gif

Lynas lynu bet... pas tevuka akmenu radom vamzdyje (padavimas is apacios).

Snekejau ne apie degiklio issivalyma, o silumokaicio - cia pacio katilo sieneles kurios su laiku apsinesa smile.gif
Atsakyti
Sedziu, skaitau kelinta puslapi, kaip morkus su paliuku kalasi... ir galvoju, del ko?!

Paliukai, klausyk, palik tu morku viena ieskoti teisybes. nu nenori zmogus gatavo sprendimo, ko tu ji megini perkalbeti? Matyt, jam zodiniu patarimu mazai, ir norisi ne is svetimu, bet is kitu klaidu mokytis.
Morkau, o tu imk ir padaryk toki derini, apie koki svajoji. Veliau galesi pasigirti, kaip puikiai, pigiai, patikimai viskas isejo ir tavo pedomis kiti gales sekti. Kol nepabandysi, taip ir liksi tik su teoriniais isvedziojimais.

Kadangi vis vien kiekvienas liks su savo nuomone, gal visi draugiskai palauksim realiaus gaminio ir jo bandymu rezultatu, a?
Atsakyti
QUOTE(Iriska @ 2010 10 20, 16:55)
Sedziu, skaitau kelinta puslapi, kaip morkus su paliuku kalasi... ir galvoju, del ko?!

Paliukai, klausyk, palik tu morku viena ieskoti teisybes. nu nenori zmogus gatavo sprendimo, ko tu ji megini perkalbeti? Matyt, jam zodiniu patarimu mazai, ir norisi ne is svetimu, bet is kitu klaidu mokytis.
Morkau, o tu imk ir padaryk toki derini, apie koki svajoji. Veliau galesi pasigirti, kaip puikiai, pigiai, patikimai viskas isejo ir tavo pedomis kiti gales sekti. Kol nepabandysi, taip ir liksi tik su teoriniais isvedziojimais.

Kadangi vis vien kiekvienas liks su savo nuomone, gal visi draugiskai palauksim realiaus gaminio ir jo bandymu rezultatu, a?

kadangi mano namo irengimas nusikele kitam metui , tai turiu daug laiko kaip tu sakai svajoti smile.gif o be to ir neesu nusprendes kaip darysiu. neesu pries ir gatava katila, jeigu tas katilas kainuoja proto ribuose. bet kuo daugiau skaitau malku skyriuje zinutes, tuo labiau mane vilioja malkos smile.gif nes mano darbas prie kompo, tai man butu labai gera priverstine manksta su tomis malkomis thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Iriska @ 2010 10 20, 16:55)

Sutinku drinks_cheers.gif
Atsakyti
@Morkus ,
Geriau i sporto sale vaiksciok , ne malkas nesiok smile.gif , patikek kai - 20 lauke bus malkas nesiotis menkas malonumas .
Tai vat uzsisakiau atmos'a papasakosiu kas gausis smile.gif
Tiesa apie tuos brangius kur viskas jau sukomplektuota , pazystamas kazkoki lenkiska pirko , prasikeike ir pasikeite i geotermini , taip kad didele kaina nera kokybes rodiklis ypac musu marijos zemeje
Atsakyti
QUOTE(saulyss @ 2010 10 20, 23:07)
@Morkus ,
Geriau i sporto sale vaiksciok , ne malkas nesiok smile.gif , patikek kai - 20 lauke bus malkas nesiotis menkas malonumas .
Tai vat uzsisakiau atmos'a papasakosiu kas gausis smile.gif
Tiesa apie tuos brangius kur viskas jau sukomplektuota , pazystamas kazkoki lenkiska pirko , prasikeike ir pasikeite i geotermini , taip kad didele kaina nera kokybes rodiklis ypac musu marijos zemeje

Nera katilo kuris dirbtu idealiai, neisimtis ir pats geoterminis, yra irgi ne viena istorija apie nukentejusius. Cia labiau ne salis ir kaina itakoja, o tai kaip servisas susitvarko su gedimais (genda viskas jeigu ka)...
Atsakyti
Yra pas ka ir stropuva veikia puikiai ir zmones patenkinti biggrin.gif , cia jau kaip pasiseks ir tai galioja daugumai sildymo budu. Sel to kaip Saulys rase, kad idejus degikli stropuvai ideklas visa laika karstas tai manau normalu. Kokio galingumo degiklis? jei stropuva isikuria ir eina pilnu ciongu tai ir taip ideklas buna karstas kaip ir bet kurio katilo veikiancio pilnu galingumu. Stropuvos pliusas, kad nesant silumos poreikiui ji gali ilgai "bezdeti", smilkti ar dar kazka daryti, o ideklas tada buna saltas. didzioji dauguma kitu kieto kuro katilu tuomet susiduria su kondensatu, o stopuva sau bezda i vsio smile.gif .
nepulkit as ju nepardavineju, pats toki kurenu jau penkta ziema bus. Siai dienai dairausi alternatyvos nes malkos jau uzkniso nors peciumi esu tikrai patenkintas.
Granulinis vienas is galimu sprendimu.
Atsakyti
QUOTE(Vyckaju @ 2010 10 21, 09:40)
Yra pas ka ir stropuva veikia puikiai ir zmones patenkinti biggrin.gif

Atsiprasau, nenorejau izeisti - nepagalvojau kad yra ir Stropuvos vartotoju, teks atsargiau zodzius parinkineti smile.gif
Atsakyti