QUOTE(alinuksss @ 2008 11 08, 19:10)
o mano vyras pvz: zele vadindavo bijotiniu, nes si visada drebedavo, o mano sunus rauginta namini piena, vadina pienu su kalniukais
Na, mūsų šeimoje taip pat naminis raugintas pienas buvo "kalnuotas pienas"
Ir dar vienas prisiminimas iš vaikystės: brolis, kai pas močiutę nuvažiuodavom, atsisakydavo gerti tokį gėrimą, kuris vadinamas "arbatos grybu", o tuomet buvo manoma, kad tai labai sveika (nežinau, kaip dabar), tad močiutė vis sakydavo, kad "čia vitaminai", ir vis mėgindavo broliui to arbatos grybo įpiršti. Kartą tėvai brolį apgavo, pasakę, kad čia pepsi, net pripylė to arbatos grybo į buteliuką nuo pepsio (spalva, o ir skonis - tikrai panašūs). O broliui nuo jo paleido vidurius. Vos spėjo, vargšas, prie puoduko nubėgti. O tada ir pats turbūt susiprotėjo, kad joks čia ne pepsis buvo... Atlikęs reikalą, atsistojo, pažiūrėjo, ir sako: "vitaminai, vitaminai, o išėjo kakuminai"...

Papildyta:
QUOTE(incia @ 2009 01 15, 16:59)
Mano mazasis, net nezinau kodel, vietoj dramblys sakydavo b..bys - ta negrazu zodi. Ilgai negalejau permokint, nors jis jau suprasdavo, kad kazka negero tas zodis reiskia.
Situacija:
buvom pas okulista, regejimo tikrint. Vyresnelis susake rodomus paveikslelius. Atejo eile mazojo. Gydytoja rodo masina, egle ir t.t. ir parodo ...drambli. Mazas ziuri, bet tyli. Ji klausia: nematai? O tada isikiso vyresnelis ir sako: mano brolis nemoka sito zodzio sakyt, nerodykit jam dramblio, nes jis pasakys - b..bys...
. Nezinojau, kur detis 
Situacija:
buvom pas okulista, regejimo tikrint. Vyresnelis susake rodomus paveikslelius. Atejo eile mazojo. Gydytoja rodo masina, egle ir t.t. ir parodo ...drambli. Mazas ziuri, bet tyli. Ji klausia: nematai? O tada isikiso vyresnelis ir sako: mano brolis nemoka sito zodzio sakyt, nerodykit jam dramblio, nes jis pasakys - b..bys...

SUPER!!!!!

Tokio atvirumo ir nuoširdumo - tik iš vaikų ir galima laukti..
Laabai patiko! Iki ašarų juokiausi!
Papildyta:
QUOTE(mamaly @ 2009 01 28, 17:27)
Sunku vaikams su tuo begemotu...
Mūsų mergina taip pat sakydavo kažką panašaus: gemenotas. Bet kai klausdavom prie svetimų - tada sakydavo "bobo".
Iš kitų "perliukų":
kamuoliukas - kaliamunas
policininkas - policinkas
greitoji pagalba - greitoji pagauta
O dabar nemoka dar pasakyti "kakariekū", tai sako "kariekū".
Kai nemokėdavo ištarti "kaip", o jau žinojo visas mandagaus pasisveikinimo ir pasidomėjimo taisykles - sakydavo: "Labas. Gyveni?"
Vakar, tėčiui dukart kostelėjus, ji iš kito kambario jam šaukė "į sveikatą, į sveikatą!".
Na, ir kartą štai taip "atkartojo" dainą "Viens-du-trys graži Lietuva":
Viens du trys
Lietuva graži
gėlytė visada