Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip praleidome savo dieną šiandien?

QUOTE(lutuke123 @ 2020 03 09, 15:35)
o koks is esmes skirtumas, man taip ir neatskaot i mano anksciua iskeltus klausimus?

O čia aš kažkur įpareigota į kiekvieną Jūsų klausimą atsakyti? Aš ne su Jumis kalbėjau net jei Jūs buvot paminėta susirašinėjime (kaip pasakytų vaikai - ne aš pirma pradėjau smile.gif).

Jūs galit klausti kiek norit, aš nematau prasmės atsakinėti į klausimus, į kuriuos jau esu atsakiusi arba kurie vienu ar kitu kampu diskusijų eigoje buvo išrašyti iki negalėjimo. Jūs turėkit savo nuomonę, aš turėsiu savo. Ties tuo ir baikim, kam tuščiai švaistyti interneto erdvę?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 09 kovo 2020 - 16:05
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 03 09, 16:27)
Nesuprantu apie ka tamsta.
Pasikartosiu... parduotuvese yra ir zirenliu ir visa ka po to isvardinau, bet jei valstybeje nera elementaraus teisingumo, tai nepades jums nei majonezas nei jachta Vidurzemio juroje

pvz. ? To elementaraus ?
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2020 03 09, 16:00)
vienu ar kitu kampu diskusijų eigoje

Galima ir kitu kampu.
Tas jusu paminejimas, kad kazkokios salys turi geresni pagrinda nebuvo pagristas jokio nuomone, ka jus tuo norit pasakyt.
Standartiskai, dauguma zmoniu bloga LT pagrinda naudoja kaip pasiteisinima... Nors KAM JIS IDOMUS.
Bet yra ir kitas variantas.
Kai kas gali taip mastyti -ziurekit LT pradejo nuo prasto pagrindo oo jau kiek pasieke, tai per trumpa laika jei taip vystysis, tai "obgonit i peregonit" (Chruschiovo terminai kai SSSR Amerika aplenks ir pralenks)
Na matet, kuo visa tai baigesi.

Lietuva su savo potencialu jau issiseme. Sedi ES uodegoje virs Rumunijos ir Bulgarijos ir nesimato jokiu ten perspektyvu. Praejo jau 30 metu po 1990. Kadangi su saulenegyvensim tai jau aisku kas bus po 10-15 metu. Gal bus greitkelis i Europa iki to laiko. Tik tiek. O gal jo niekad nebus
Papildyta:
QUOTE(mjforever @ 2020 03 09, 16:09)
pvz. ? To elementaraus ?

Jurbarko bandito byla buvo virsune. Nesvarbu, kad nebaigta. Netikejau, kad politiskai bus daleista, kad butu pasityciota is visu zmoniu. Nesitikejau.

Tik nesakykit, kad teismas yra nepriklausomas, nes tokiu atveju situacija yra dar baisesne. Nesenai buvo teiseju korupcijos skandalas.
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 03 09, 16:09)
Tas jusu paminejimas, kad kazkokios salys turi geresni pagrinda nebuvo pagristas jokio nuomone, ka jus tuo norit pasakyt.
Standartiskai, dauguma zmoniu bloga LT pagrinda naudoja kaip pasiteisinima... Nors KAM JIS IDOMUS.

Su Jumis neįdomu diskutuoti, nes Jūs net pasisakymo esmės nesupratot. Du variantai - arba aš neaiškiai rašau, arba Jūs nemokat skaityti atsiribojant nuo savo vidinių kontekstų. Abu atvejai beviltiški smile.gif

Nebuvo čia jokio pasiteisinimo ar pateisinimo. Ir aš nieko nesakiau apie geresnį ar blogesnį pagrindą. Aš rašiau apie kitokį pagrindą. O tai, kad Jūs preziumuojat, jog turėjau omenyje "geresnį" - čia jau Jūsų bėda, ne mano. Man ir Lietuvoje pagrindas yra geras. Ir jis man yra geresnis nei Airijoj ar UK. Ir aš Lietuvoje gerai gyvenu. Ir mano artimieji gyvena gerai. Kadangi Jūs bandot vystyti diskusiją sava vaga, įdėdamas savo fantazijas į mano pasisakymus, kuriuose nieko panašaus nebuvo, aš neturiu apie ką diskutuoti.

Apie kažkokius standartinius daugumos žmonių pasisakymus Jūs su ta dauguma ir diskutuokit. Man tai nėra įdomu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 09 kovo 2020 - 16:17
QUOTE(Hmmm... @ 2020 03 09, 16:16)
Nebuvo čia jokio pasiteisinimo ar pateisinimo. Ir aš nieko nesakiau apie geresnį ar blogesnį pagrindą. Aš rašiau apie kitokį pagrindą.

AR jus suvokiat, kad tiesiog neturit logisko paaiskinimo...

Beliko tik vartytis, kad nesakysit, kad kazkas trecio...

Na trecio ar ketvirto, bet turi buti tame logika. Praejo 30 metu nuo 1990. Tai daug...
1949 metais susikure Vakaru Vokietija. Visa salis buv sugriauta ir nugaletoju isgrobstyta. 1979 metais tai buvo svajoniu valstybe o 1989 metais -trecia pasaulyje.
Ar Lietuva pasieks kazka panasaus 2030?
Ar pasieke kazka panasaus DABAR kaip Vokietija 1979?
NE

"Germany's ascent to becoming a global economic power—known as the "German economic miracle" or Wirtschaftswunder—had its origins at the end of World War II when much of the country was in ruins. Allied Forces had attacked or bombed large parts of its infrastructure. The city of Dresden was completely destroyed. The population of Cologne had dropped from 750,000 to 32,000.

In short, Germany was a ruined state facing an incredibly bleak future. But by 1989, when the Berlin Wall fell and Germany was once again reunited, it was the envy of most of the world. Germany had the third-biggest economy in the world, trailing only Japan and the United States in terms of gross domestic product (GDP).
"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IDOMUCIA: 09 kovo 2020 - 16:26
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 03 09, 17:16)
Jurbarko bandito byla buvo virsune. Nesvarbu, kad nebaigta. Netikejau, kad politiskai bus daleista, kad butu pasityciota is visu zmoniu. Nesitikejau.

Tik nesakykit, kad teismas yra nepriklausomas, nes tokiu atveju situacija yra dar baisesne. Nesenai buvo teiseju korupcijos skandalas.

nieko aš ir nesakau, nematau prasmės. Tas teisingumas toks jau savotiškas dalykas, jo kriterijus susideda iš asmeninių poreikių. Man, pvz., norisi, kad aukai būtų atlyginta, o kaltininkas daugiau niekada nenusikalstų, ta prasme ir man pavojų būtų mažiau. Todėl toks teismo sprendimas mano poreikių atžvilgiu buvo teisingas. Tavo poreikių atžvilgiu galbūt kitaip.
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 03 09, 16:25)
AR jus suvokiat, kad tiesiog neturit logisko paaiskinimo...

Jūsų mintims ir idėjoms aš tikrai neturiu ir neieškosiu jokio logiško pateisinimo biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

P.S.: mano sutikti vakarų vokiečiai sako, kad iki šiol egzistuoja akivaizdūs skirtumai tarp jų rytų vokiečių praktiškai visose gyvenimo srityse.

Baigiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 09 kovo 2020 - 16:35
QUOTE(mjforever @ 2020 03 09, 16:31)
nieko aš ir nesakau, nematau prasmės. Tas teisingumas toks jau savotiškas dalykas, jo kriterijus susideda iš asmeninių poreikių. Man, pvz., norisi, kad aukai būtų atlyginta, o kaltininkas daugiau niekada nenusikalstų, ta prasme ir man pavojų būtų mažiau. Todėl toks teismo sprendimas mano poreikių atžvilgiu buvo teisingas. Tavo poreikių atžvilgiu galbūt kitaip.

AUkai atlyginta nebuvo normaliai, o atleidimas nuo realios bausmes uz toki brutalu nusikaltima pasiunte zinia, kad reikia nusikalteliams arba nusileisti arba nuo tokio rezimo begti.

Net nesuvoki, kad problema ne kaltininkai o visi potencialus kaltininkai kurie dabar zinos, kad jie liks nenubausti ir gali daryti ka nori.

Tokios valstybes zmonems zinok nereikia... net su majonezu be talonu parduotuvese
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 03 09, 15:58)
10 milijonu jachtai tai dziaugsmas ubagui.
M. Chodorkovskis valde Jukos nezinia kiek milijardu vertes o praleido daug metu kalejime

papuolė gal ant principingų, nykstančios rūšies biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2020 03 09, 16:00)
O čia aš kažkur įpareigota į kiekvieną Jūsų klausimą atsakyti? Aš ne su Jumis kalbėjau net jei Jūs buvot paminėta susirašinėjime (kaip pasakytų vaikai - ne aš pirma pradėjau smile.gif).

Jūs galit klausti kiek norit, aš nematau prasmės atsakinėti į klausimus, į kuriuos jau esu atsakiusi arba kurie vienu ar kitu kampu diskusijų eigoje buvo išrašyti iki negalėjimo. Jūs turėkit savo nuomonę, aš turėsiu savo. Ties tuo ir baikim, kam tuščiai švaistyti interneto erdvę?

nu taip, kai paprasciau argumnetu ir konkretumo, begat i krumus. Zinoma nieko neprivalot, ir mane charakterizuoti is savo sapnu pasaulio neprivalot biggrin.gif

Deja, nesat atsakiusi nei i viena is iskeltu klausimu.
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2020 03 09, 16:31)
mano sutikti vakarų vokiečiai sako, kad iki šiol egzistuoja akivaizdūs skirtumai tarp jų rytų vokiečių praktiškai visose gyvenimo srityse.

Kodel?

Nes normalus vokieciai persikrauste i Vakarus, o liko visokie NEVYKELIAI... Tas procesas vyko is karto po 1989 metu

Tas pats vyksta ir rytu Europoje... Lieka nevykeliai, neinciatyvus, nesugebantys logiskai mastyti... Jiems aisku gerai Lietuvoje... Tik Lietuvai nuo ju vargu ar gerai...

1948 metais vakaru vokieciams kur isvykti buvo labai labai nedaug galimybiu.
Antra vertus sovietine sistema sugadino zmones. Dauguma pasidare tokie, kad gerai viskas kaip yra. Todel progreso nebus
Atsakyti
QUOTE(mjforever @ 2020 03 09, 16:31)

Bet gi yra kakzokie kriterijai, pajautimas teisingumo, ir jei vienas is didziausiu motyvu emigruoti yra teisingumo nebuvimas salyje, tai gal visgi kazka tai reiskia? Na jei emigruotu 10 proc gyventoju, galetume nekreipti demesio, bet dabar kai isemigravo jau 3 -alis, ir toliau emigruoja zmones ir jaunimo didele dalis kalba apie emigracija, gal visgi reikti atsibusti?kazkoks teisingumo pajautimas
Atsakyti