Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip praleidome savo dieną šiandien?

QUOTE(mjforever @ 2020 03 09, 11:41)

aš siūlau nustoti vadinti vyrais ir moterimis  biggrin.gif

Idomus pasiulymas, bet va zmoniu vardai isduos...

Jonas, Petras, Nijole, Danguole...

Reikia uzdrausti vardus, palikti tik numerius... Kaip konclageriuose.
Draugus bus galima vadinti tik paskutiniais skaiciais...

LT381154678015 zmogu bus artimame rate vadinti "penkioliktas"

Vaikysteje turejau draugu... Vienas ju gyveno uz puskilometrio name kurio numeris 14. Tai mano seimoje ji vadino "keturioliktu"
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 03 09, 10:58)
Na bet pamastyk, ar tikrai tokios analizes tinka Ubuntienei ar man?

Aš nemanau, kad visi nepatenkinti yra toje grupėje. Bet didelė dalis ten.

Jūs man atrodot (iš pasisakymų) kaip žmogus, kuris linkęs prieštarauti bet kam (kartais tiesiog iš sportinio intereso, kartais iš manymo, kad tik Jūs žinote tiesą smile.gif) ir žmogus, kuris gyvenimo saulėlydžiui artėjant tiesiog viską vertina per prizmę "viskas tik blogyn, nieko geresnio jau niekada ir niekur nebus". Jūs visur tą matot, ne tik Lietuvoj, visas pasaulis griūva ir nėr jam jokios perspektyvos. Nu Jūs tas klasikinis toks negatyvas. Ir dar į dramatizmą linkęs, kiekvieną neigiamą potyrį paversdamas globaline katastrofa biggrin.gif

Lutuke vienok.... nzn. Man ji patenka į tų žmonių, apie kuriuos kalbama mano cituotame straipsnyje grupę vien prisimenant jos ankstesnius argumentus, kodėl anksčiau buvo geriau (įsivaizduojami nemokami butai, nemokamas mokslas, privalomas darbas visiems, visiems vienodai "sąžiningi" atlyginimai, švaresnė gamta ir t.t. Nesvarbu kiek argumentų kas teikė, jog nebuvo viskas taip, ji nenusileidžia ir kelia youtube filmukus apie tobulus ir unikalius LTSR restoranus ir pan.). Mano nuomone ji iš tų žmonių aplinkos, kuriems LT nepavyko prisitaikyti prie pokyčių. Tam, kad keisti kažką, jai reikėjo išvažiuoti ten, kur to pereinamojo ir prisitaikomojo periodo nebuvo. Ten, kur gerovė tiesiog buvo sukurta ant kitų pamatų. Ir grįžus ji net dabar neprisitaikytų, nes požiūris į Lietuvą užstrigęs toje sovietinėje perspektyvoje. Šiaip gerai, kad ji rado savo ir savo gerovę kitur, o ne liko užsigraužti čia iš nevilties. Nuoširdžiai manau, kad gerai. Nepaisant to, kad emigracijos skaičiai nedžiugina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 09 kovo 2020 - 12:09
QUOTE(Hmmm... @ 2020 03 09, 12:04)
Mano nuomone ji iš tų žmonių aplinkos, kuriems LT nepavyko prisitaikyti prie pokyčių. Tam, kad keisti kažką, jai reikėjo išvažiuoti ten, kur to pereinamojo ir prisitaikomojo periodo nebuvo. Ten, kur gerovė tiesiog buvo sukurta ant kitų pamatų.

Ar jus suprantate, kad va sis jusu poziuris yra gristas tuo, ka jums ipompavo sovietai... O jie tiesiog buvo ATSILIKE.

Kai kazkas operuoja "pareigomis Tevynei", reikalu prisitaikyti blogose salygose, vel del NESUPRANTAMU priezasciu...(gal del tu paciu, del kuriu zmones zaloja savo kojas ir nesioja per klaida nupirktus ankstus batus).
Tai va tokios idejos is karto rodo sovietiska ju kilme.
Gal jei kas jas sakytu kur vakaruose, tai butu naturaliai pavaziavusiais stogais, bet LIETUVOJE, kai tiekk buvo sovietiniu filmu su ju vertybemis, kai zmones augo pas tevus kurie paveikti sovietine dvasia, tai aisku is kur tokios idejos..

Normalus zmones nesikankins gyventi blogose salygose jei yra galimybe gyvent geresnese (neidomu istorija) ir nejaucia jokios pareigos tevynems kurios jau neegzistuoja. (dar isimtys Kinija, Rusija ir USA)

Papildyta:
Problema ne tiek kur isvyko.
Lietuva nebuvo kokia profesoriu ar mokslininku valstybe, tai dauguma isvykusiu aisku juodadarbiai ar net asocialai.
Problema tie kurie liko...

Na aisku, kad liko tie, kurie del socialiniu kliuciu neisvyko. neturejo ka pasiulyti vakaru rinkai, ar nepasitikintys ar turintys kazkokius turtelius ir bijantys rizikuot.

Tokie zmones neprrisipazins, kad jie nevykeliai... Ar nesugeba pakankamai daug tuoletu isvalyti, ar mokslo pasaulyje nelabai iskirtiniai... ar kazkur vidurio kvalifikacijose nelabai pakonkuruos.

Tai va jie groja ta nuvalkiota dainele, apie stiprius zmones, kurie ir Sibire neprazuva, kazka ten irodo... Be to jie myli Tevyne...

Pasigailetina... Sugalvokit kazka gal protingiau... Gi jus norit parodyt, kad liko protingi...
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2020 03 09, 08:20)
Aš tai laukiu, kada ta panika baigsis ir žmonės atsitokės, kad jo, tai dar vienas virusas, kuris gali turėti mirtinas komplikacijas, bet kuris nėra kažkuo tai siaubingai ypatingas.

O čia temą ir jos turinį kas nustatė? Jūs? Galbūt Jūs nesugebat išlipti ir savo nusistatyto siauro požiūrio vienu kampu ir nemokat į temą pažvelgti plačiau? Negali taip būt? 4u.gif

kazkam tai naudinga.

Galima ziureti i ja kaip nori, galime kelti naujas temas ir t.t., bet jei zmones mini mane ir tai ,ka as rasau, tai gal nereiktu prikurti, to ko as nerasiau? nemanot? Tai ir rasykit, o as manau, matau, siuos reiskiniu sitaip. O dabar raso apie mano mama ir jos asmenini gyvenima ir priplaka prie temos, kuria iskeliau apie Lietuvos kaip valstybes kelia ir perspektyvas, nematot siek tiek loginiu nesutikimu?
Prasom labai noreciau pamatyti tuos platesnius kampus, mane jie visada domina, kokias jus perspektyvas matot lietuviu tautai, kuriai mokslininkai piesia liudnas perspektyvas?
Papildyta:
QUOTE(Aimeja @ 2020 03 09, 09:12)
Tai va kodel tu tokia pikta, tu gyvenai blogai, isvykai, o dabar sedi ir PAVYDI, tiems kas liko ir gerai gyvena. Tai akivaizdu.  biggrin.gif Tau belieka tik apgailetinai verkti SM.  biggrin.gif Ka visi ir mato.

Todel ir dribo putos is pykcio, kai pasvarsciau, ka pasakytu tavo mama ar vyras, paskaite tavo trydas apie Lietuva.

Tave visi artimieji ir draugai seniai pasiunte nx. Ka gali su tavim kalbeti gerai gyvenantys Lietuvoje? Nieko.  Klausyti tavo trydu, kaip Lietuvoje viskas blogai, kai akivaizdu, kad tu  Airijoje neatradai nei gero gyvenimo, nei laimes.

ziuriu be varymo ant kitu nelabai ka ir sugebi, matomai pavydas tave pacia grauzia is vidaus, jei tokios mintys kyla, as suprantu, kad tu be mano demesio negali gyvuoti, bet atleisk, su tavim ziauriai nuobodu bendrauti, gal del to ir neturi gyvenime draugiu, nes esi bjauri elementariai boba, nei logikos, nei idomiu minciu, nei aplamai kazko, bent kazko neturi.... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(mjforever @ 2020 03 09, 11:41)
Naujienų portalas 15min žengia dar vieną drąsų žingsnį į priekį – portale nebelieka vietos tokioms stereotipinėms lyčių etiketėms, kaip „dailioji“, „silpnoji“ ar „stiprioji“ lytis, taip pat „moteriška“ ir „vyriška“ profesijos, pareigos ar darbai, dar didesnį dėmesį portalas sutelks į lyčių lygybės svarbą, informacijos sklaidą šia tema.

Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt...-1286774?copied

aš siūlau nustoti vadinti vyrais ir moterimis  biggrin.gif

kokie jie pigūs biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2020 03 09, 09:48)
Pasake nabage ubunte pamirsusi, kad ji irgi atvaziavo i kita sali ir ten gyvena. biggrin.gif
Airijoje pilna emigrantu. Bet ubunte nesirupuna Airija, kad kiek liks airiu, nes pati kaip erke ten isisiurbe . biggrin.gif
Papildyta:

Geras gyvenimas yra emigruoti ir kasdien sedeti SM
forume ir verkti kaip LT viskas blogai.  biggrin.gif

nera pagrindo rupintis airiais, kol kas Airija atrodo gana gerai, ir airiu tauta nenyksta, kaip lietuviu. Butent Airijoje pilna emigrantu, bet ne airiai emigruoja taip masiskai, kaip per kara. Lietuva neteko dabar tiek gyventoju, kaip per 2 pasaulini kara, o tu vietoj to, kad pasistengtum suvokti sita fakta, varai ant manes nesustodama. To fakto nepakeis, nei tai ar as nabage ar nenabage, ar tu mano nikus iskraipysi ar ne, ar putosiesi ir toliau ir apalamai nelabai airiu tauta itakoja lietuviu tautos gausejima ar nykima, airiai neuzpuole Lietuvos, taigi nelabai tau are man reikia jais rupintis, jie labai gerai sugeba rupintis savim, sava salis, salis auga ir klesti...

geras gyveinmas yra sedeti Lietuvoje prisijungti i SM ir varyti ant visu , kas tik neitinka...tiesiog gero gyvenimo virsune unsure.gif unsure.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2020 03 09, 13:58)

geras gyveinmas yra sedeti  Lietuvoje prisijungti i SM ir varyti ant visu , kas tik neitinka...tiesiog gero gyvenimo virsune  unsure.gif  unsure.gif  unsure.gif

Tu - visi?
Nesusireiksmink sitaip.
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 03 09, 11:47)
Idomus pasiulymas, bet va zmoniu vardai isduos...
Jonas, Petras, Nijole, Danguole...
Reikia uzdrausti vardus, palikti tik numerius... Kaip konclageriuose.
Draugus bus galima vadinti tik paskutiniais skaiciais...
LT381154678015 zmogu bus artimame rate vadinti "penkioliktas"
Vaikysteje turejau draugu... Vienas ju gyveno uz  puskilometrio name kurio numeris 14. Tai mano seimoje ji vadino "keturioliktu"

jo gal prie to ir nori prieiti sios tendencijos... unsure.gif Jav berods, darbdavys negali prasyti nurodyti lyties ant CV ar per interviu pvz, bnbet angliski vardai ri pavarde sgali buti belekokie, nenusakantys lyties, su lietuviskais sudetingiau.... biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Hmmm... @ 2020 03 09, 12:04)
Lutuke vienok.... nzn. Man ji patenka į tų žmonių, apie kuriuos kalbama mano cituotame straipsnyje grupę vien prisimenant jos ankstesnius argumentus, kodėl anksčiau buvo geriau (įsivaizduojami nemokami butai, nemokamas mokslas, privalomas darbas visiems, visiems vienodai "sąžiningi" atlyginimai,  švaresnė gamta ir t.t. Nesvarbu kiek argumentų kas teikė, jog nebuvo viskas taip, ji nenusileidžia ir kelia youtube filmukus apie tobulus ir unikalius LTSR restoranus ir pan.). Mano nuomone ji iš tų žmonių aplinkos, kuriems LT nepavyko prisitaikyti prie pokyčių. Tam, kad keisti kažką, jai reikėjo išvažiuoti ten, kur to pereinamojo ir prisitaikomojo periodo nebuvo. Ten, kur gerovė tiesiog buvo sukurta ant kitų pamatų. Ir grįžus ji net dabar neprisitaikytų, nes požiūris į Lietuvą užstrigęs toje sovietinėje perspektyvoje. Šiaip gerai, kad ji rado savo ir savo gerovę kitur, o ne liko užsigraužti čia iš nevilties. Nuoširdžiai manau, kad gerai. Nepaisant to, kad emigracijos skaičiai nedžiugina.

kazka siek tiek jau nusisvaigai smile.gif As gi tik vos 13 buvau, ia vsikas zlugo, tai kaip galejau priprasti prie tos sistemos, kur kazka ten duoda, nusprendzia ir t.t , man taigi niekas nieko nedave , niekad. Dirbu nuo 16m. tai tavo pasidarytos isvados labai jau klaidingos ir ivaizdis apie mane susikurtas matomai is aimejos ir cambalos kliedesiu biggrin.gif
O ir pati matau visai nieko nesupratai,ka ir kodel rasiau apie tarybu laikus, kad matau tada buvusius privalumus ir trukumus, tai nereiskia, kad ju nematau siuo metu ar ne? tai tera mastymas, ieskojimas kokia sistema zmonem geriausia, teisingiausia gyventi. Ir ne tik as dabar nemazai valstybiu eina link socializmo is jo galima daug geru dalyku pasisemti. Bet jsu daznai kaip aklos visos, pritvuinkusio stik pykcio ir pagiezos, be pasiepimu,nelabai ir galit sdiskutuoti tomis temomis...jei kas mato privalyuumu socializme, vadinasi jie nesugeba prisitaikyti , kas per isvada doh.gif

Jei as buciau bent 50+ gali sakyti, kad nesugebejau prisitaikyti prie pokyciu, o dabar siek tiek kvailokai skamba ar ne? biggrin.gif Airija visada buvo kapitalistine valstybe, bet cia sugebejau prisitaikyti ar ne? tai kazin problema manyje ar salyje?
Arba konkreciai ivardink, prie ko man reikejo prisitaikyti ir prie ko as nepsiristaikiau? prie mokejimo meluoti, sukti aferas, lipti per galvas, vogti? Ar prie zeminancio darbdaviu elgesio, prie isnaudojimo, nemokejimo atlyginimu, dalies mokejimo vokeliuose? Taip, va prie sito nesugebejau ir nesugebeciau prisitaikyti...Gal del to darbdavaiia nelabai ir nori emigrantu grizusiu priimti, sako jus per daug mandrus biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(mylimuke! @ 2020 03 09, 13:05)
Tu - visi?
Nesusireiksmink sitaip.

vardinti ant ko konkreciai varot? biggrin.gif Juk ziurek nebeisistenkat savo temoi, neber matyt kam ikasti ar ne? visi savi, ner ka pasiusti?
Aimejai tai gero gyvenimo virsune prisijungti prie sm, vien tam kad mane iskeiktu, jo super duper laiminga moteris lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2020 03 09, 13:58)
nera pagrindo rupintis airiais, kol kas Airija atrodo gana gerai, ir airiu tauta nenyksta, kaip lietuviu. Butent Airijoje pilna emigrantu, bet ne airiai emigruoja taip masiskai, kaip per kara. Lietuva neteko dabar tiek gyventoju, kaip per 2 pasaulini kara, o tu vietoj to, kad pasistengtum suvokti sita fakta, varai ant manes nesustodama. To fakto nepakeis, nei tai ar as nabage ar nenabage, ar tu mano nikus iskraipysi ar ne, ar putosiesi ir toliau ir apalamai nelabai airiu tauta itakoja lietuviu tautos gausejima ar nykima, airiai neuzpuole Lietuvos, taigi nelabai tau are man reikia jais rupintis, jie labai gerai sugeba rupintis savim, sava salis, salis auga ir  klesti...

geras gyveinmas yra sedeti  Lietuvoje prisijungti i SM ir varyti ant visu , kas tik neitinka...tiesiog gero gyvenimo virsune  unsure.gif  unsure.gif  unsure.gif

Nabage tu, tau nera pagrindo rupintis Lietuva. Va ko tu nesupranti. Ne tavo reikalas.
Sedi AIrijoje ir sedek. Bet pavydas grauzia, kad VISOS drauges gyvena gerai. Turi idomius darbus ir kasdien neverkia, kaip tu, kad nuobodu, neturi ka veikti.
O tu gi irgi prisiplakei prie Airijos susikurtos geroves, nes pati nesugebejai nieko.

Aisku, kad geras gyvenimas Lietuvoje. Sedziu savo salies forume. Dirbu. Moku mokescius. Vaikai uzauginti. Verslai sukurti. Gerbuvis. Jokiu paskolu. Aplinkui artimieji, kuriuos myliu, draugai, gimines, nuostabus mano krastas ir dvasine ramybe. O tu neturi ramybes, nerimsti, manai niekindama savo Tevyne, kazkaip pagerinsi savi apgailetina kasdienybe vienatveje...

Tu man esi visiskas nulis, kaip ir daugeliui siame forume. Bet i tave privaloma reaguoti, nes tu varai ant musu salies ir kiekvieno normalaus zmogaus, ne padugnes, pareiga, tokiems kaip tu duoti atkirti.
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 03 09, 12:35)
Ar jus suprantate, kad va sis jusu poziuris yra gristas tuo, ka jums ipompavo sovietai... O jie tiesiog buvo ATSILIKE.

Kai kazkas operuoja "pareigomis Tevynei", reikalu prisitaikyti blogose salygose, vel del NESUPRANTAMU priezasciu...(gal del tu paciu, del kuriu zmones zaloja savo kojas ir nesioja per klaida nupirktus ankstus batus).
Tai va tokios idejos is karto rodo sovietiska ju kilme.
Gal jei kas jas sakytu kur vakaruose, tai butu naturaliai pavaziavusiais stogais, bet LIETUVOJE, kai tiekk buvo sovietiniu filmu su ju vertybemis, kai zmones augo pas tevus kurie paveikti sovietine dvasia, tai aisku is kur tokios idejos..

Normalus zmones nesikankins gyventi blogose salygose jei yra galimybe gyvent geresnese (neidomu istorija) ir nejaucia jokios pareigos tevynems kurios jau neegzistuoja. (dar isimtys Kinija, Rusija ir USA)

Čia Jūs visa tai mano poste išskaitėt? Ar perskaitėt eilinį kartą tai, ką norėjot, o ne tai kas parašyta? biggrin.gif

Bet Jūs galit ir toliau su savim kalbėtis, jei Jums taip patogu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2020 03 09, 13:24)
Nabage tu, tau nera pagrindo rupintis Lietuva. Va ko tu nesupranti. Ne tavo reikalas.
Sedi AIrijoje ir sedek. Bet pavydas grauzia, kad VISOS drauges gyvena gerai. Turi idomius darbus ir kasdien neverkia, kaip tu, kad nuobodu, neturi ka veikti.
O tu gi irgi prisiplakei prie Airijos susikurtos geroves, nes pati nesugebejai nieko.

Aisku, kad geras gyvenimas Lietuvoje. Sedziu savo salies forume. Dirbu. Moku mokescius. Vaikai uzauginti. Verslai sukurti. Gerbuvis. Jokiu paskolu. Aplinkui artimieji, kuriuos myliu, draugai, gimines, nuostabus mano krastas ir dvasine ramybe. O tu neturi ramybes, nerimsti, manai niekindama savo Tevyne, kazkaip pagerinsi savi apgailetina kasdienybe vienatveje...

Tu man esi visiskas nulis, kaip ir daugeliui siame forume. Bet i tave privaloma reaguoti, nes tu varai ant musu salies ir kiekvieno normalaus zmogaus, ne padugnes,  pareiga, tokiems kaip tu duoti atkirti.

Tu gal man pasakysi, kuom man rupintis ir kuom ne? lotuliukas.gif kaip sakoma sovietai isejo is Lietuvos, bet is taves jie neisjo, diktaturos verkt kaip norisi, namie niekas neklauso, sakai nors cia pavadovausi? lotuliukas.gif

Kartojiesi.

Bandai save itiktinti? biggrin.gif Va kai nevarysi kiauras dienas cia atejusi ant manes tada ir suprasiu, kad tavo gyvenimas geras mirksiukas.gif

Kurioje vietoje varymas ant salies, kai nusakoma statistika, moksliniku prognozes tautai? blink.gif
Kokia tu buka, jei salies situacijos analize vertini kaip varyma ant tevynes, tupa , buka ir nemastanti , pikta pavydi butybe esi ir tiek, kam cia dabar vartaisi, prisidengdama kakzokia tevyne, gavai proga eilini karta paloti ir tiek , tai gi akivaizdu biggrin.gif putos tik drimba tau is pasitenkinimo , kad demesio is manes gavai lotuliukas.gif
Nu uzteks tam kartui, matau naujo vis tiek gi nieko nesukurpsi, tie patys poteriukai, nelabai kam idomus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2020 03 09, 13:25)
Čia Jūs visa tai mano poste išskaitėt?

Jusu patogumui as pacitavau tas jusu nuvalkiotas mastymo klishes apie kazkokia garbe prisitaikyti prie sunkumu ir apie sazhines grauzhulis kuris turetu kilti einant gyventi ANT KITO GERO.

Nors siaip ten niekas vakaruose nelaukia paruoshes "gera", zmones vaziuoja dirbti pagal tam tikras JIEMS naudingas salygas. Tiek naudingas, kad net Nausedai zadejo kelis milijonus numesti ala kompensacijai.

Jei tai butu atvirksciai, priima kitos shalies gyventojus "ant savo gero" tai gal paprashytu Lietuvos sumoket uzh vargshu priemima "ant gero"

Negi tokiu paprastu logisku dalyku neina ikirsti?
Atsakyti