QUOTE(Montekrista.back @ 2021 02 05, 08:51)
o vyrai neįgalūs pasirūpinti? Kur tie gebėjimai įgimti, koks genas ar chromosoma už tai atsakinga? Kad pyst ir moki, žinai, kaip palikuonimi pasirūpinti.
aišku, įgalūs, bet kai priverčia bėda ar kitokios aplinkybės. patelių ir patinų psichika skiriasi, evoliuciškai skiriasi, todėl mus ir traukia vyrai, aš nesu lesbietė. nesu gay dėl to.
nenorėčiau vyro, kurio psichika tokia pat kaip mano. mane toks netrauktų.
dėl gebėjimo tai viskas ok. gi kiek vyrų užauginta našlaičius. bet ar tai įgimtas gėbėjimas, hormonų stimuliuojamas? jei ir įgimtas, vis tiek patelė labiau linkusi suformuoti stipresnį ryšį dėl tų pačių hormonų, (išnešiojimas, gimdymas,laktacija.) simple as that.
ar tai moters nuopelnas, kad ji geriau, intuityviau rūpinasi? ne, tai gamta.
ar vyro nuopelnas, kad jis turi stipresnius kaulus/raumenis? ne, čia gamta.
mes gi nekalbam, kas gerenis, kas blogesnis.
dabar civilizacija viską apvertė. moteris gali apsiginti su šautuvu ir asmens sargybiniu, bet ir pagimdyti taip pat gali.
o vyras? vyriškumo krizė tik gilėja, ir daug tyrimų, knygų kalba apie tai. vyrų savižudybių didesnis skaičius daug ką reiškia.
o jei dar gimsta vaikas su negalia?
mano vyresnėlis ją turi, ir kiek turim šnekėtis, kad vyriškumas - Ne tame, bet prigimtį sunku įveikti, netgi terapija.
nes tas ir yra, kad jei galėtų, VISI BŪTŲ IR SVEIKI, IR UŽDIRBANTYS, ir pajėgus, ne vien "kaip kitaip", bet visaip.