Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip praleidome savo dieną šiandien?

QUOTE(Iš_Šviesos @ 2021 02 04, 13:24)
Moterys irgi rinktusi didesni atlyginima. As galvos neguldyciau del sito, bet esu skaicius, kad medziokle nebuvo pagrindinis maisto saltinis. Mes ne vilkai meseedziai. Rankiojimas buvo pagrindas. Plius moterys irgi medziodavo.
Galu gale, as tai matau, kad LT vyrai tikisi, jog moterys dirbtu. Nenori vieni seimos islaikyti. Tai jei jau pagal evoliucine psichologija mes tik vaikais turetumeme rupintis, bet va is musu tikisi pajamu, gal tada ir patys per savo instinktus pereina ir nelenktyniauja su zmona del algos.
Dabar taip gaunasi, kad tu mieloji dirbk, uzdirbk, bet ne perdaug, kad as vistiek vyru pasijusciau. smile.gif

Esi visiskai teisi. Kai kas, cia esanciu uzmirsta, matriarchata ir proteguoja patriarchato normas.
Gyvunu pasaulis daugialypis, ten vyrauja ivairios tarpusavo "bendravimo" formos.
Atsakyti
QUOTE(Aimejaa @ 2021 02 04, 14:14)
Tu vis nesupranti esmės? Kad ne tavo dekretas kažkam rūpi, o tai, kad tu esi melagė ir meluodama dar apvarei Lietuvą. Kad čia tave stumdė, kad žemino ir t.t. Tau tiesiog bandė padėti. Nes tu grįžai bedarbė, neturėdama stažo. O norėjai būti iš karto drausta. Pasikartosiu, tu turi savybę pasakodama istoriją kažką nutylėti, kažką pasakyti kitaip, ta prasme pakreipti viską sau naudinga linkme ir tada varyti kaip tave skriaudžia. Kaltini kitus, bet ne save.

Ir kur as ka melavau? vis ta sakai, bet nepagrindi. Tai sakai neturi kitu hobiu tik mane, pametei fb iri isimylejai negali daugiau apie nieka kita net galvoti, dometis biggrin.gif
As niekur nesakiau,kad zemino mane, nekurk mirksiukas.gif

Dar karta kartoju, istatymu nezinai, nescios moterys ir turincios vaikus iki 7m, nepriklausomai kur kaip dirbo ar nedirbo yra draudziamos sveikatos draudimu, manes niekas niekur neklause ar as kur dirbus ar nedirbus api e jokia spazymas irgi neklause. As is vis nenorejau nieko, as nei nezinojau ivykusiu persitvarkymu, nes isvaiziavau buvo vienaip, kai grizau visai kitaip, nuejau pas savo gydytoja i poliklinika, suzinojau, kad ten jos nebera, kad atsirades kazkoks sveikatos draudimas, ligoniu kasos ir man ten reikia prisirasyti ir t.t. As tik norejau padaryti, kaip teisingiausia, kaip reikia pagal istatymus ir tiek. O vis tiek del nestumo as lankiausi privaciai pas gydytoja.
O ka sakiau, tai tik tai, kad griztantiem zmonem, bent tada, dabar nezinau, buvo labai sunku ta visa informacija susigaudyti, butent siuntinejimas manes rodo, kad ir pacios nelabai gaudesi, ka cia su manim is vis daryti biggrin.gif Kodel tu tai neigi, jei pati nesi to patyrusi? ir ne tik mano tokia patirtis, ivairiasi klausimais zmones susiduria su panasiu vaikymu. Mano puske pvz buvo grizusi kazkada seniau pasa ar ka ten keitesi, nepamenu ir reikejo jai pareiskima parasyti ant balto lapo, paprase to lapo is darbuotoju, tai buvo pasiusta nusipirkti i parduotuve, ji net apsiverke, nes tai jau buvo paskutinis lasas kantrybes po ivairiu vaikymu doh.gif

Tu negyvenai uzsienyje, negrizai, tu nezinai, ka ir kiek zmones patiria, tai ko tu cia tusciai sneki?Taip ir nesugebejai atsiusti man kokios nuorodos, kur galima rasti naujausius istatymus susijusius su NT pvz, tai kur tikrintis?

pvz Airijoje yra citizen information center, kur atejus tau viska detaliai isaiskins, galima visa ta info rasti internete, viska veinoje veitoje, prieinama parasta kalba. Lietuvoje yra kazkas panasaus ar vis dar tarp kontoru reikia lakstyti, kad kazka susizinoti?

supranti zmoniskumo elementaraus truksta salyje, kontorose ir tai kaip jsu cia rasot, tai tik patvritina. mirksiukas.gif

issemta ta tema ar dar sekancius 4 m kartosi?
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2021 02 04, 14:23)
Bet čia kita bėda gali tada išlįsti. Ar nebus taip, kad toksai ant kokių 40-45 jau bus be sveikatos? Išlys bėdos nuo prastos mitybos, nedamiegojimų,

Taip svarbiausia yra gerai issimiegoti. DIrbti galima tik gerai issimiegojus
Atsakyti
QUOTE(Aimejaa @ 2021 02 04, 15:14)
Tu vis nesupranti esmės? Kad ne tavo dekretas kažkam rūpi, o tai, kad tu esi melagė ir meluodama dar apvarei Lietuvą. Kad čia tave stumdė, kad žemino ir t.t. Tau tiesiog bandė padėti. Nes tu grįžai bedarbė, neturėdama stažo. O norėjai būti iš karto drausta. Pasikartosiu, tu turi savybę pasakodama istoriją kažką nutylėti, kažką pasakyti kitaip, ta prasme pakreipti viską sau naudinga linkme ir tada varyti kaip tave skriaudžia. Kaltini kitus, bet ne save.

Tuoj parasys eiline issivartymo paklode. Nors kad atsimintu ka ir kada rase.

Ups, jau parase ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 04 vasario 2021 - 14:41
QUOTE(Montekrista.back @ 2021 02 04, 14:06)
koks bomžas? Kalbame apie statistinį dvidešimtmetį, na uždirba 700, mesi lauk po kelerių metų, kai uždirbs tik 900?  biggrin.gif

As nezinau, kiek siuo metu statistinis 20m Lietuvoje uzdirba. Dauguma, manau, studijuoja tokio amziaus, o i ka atkreipti demesio jau rasiau, eik is naujo skaityk.

Galiu is senu laiku parasyti pvz dar, kai pradejom gyventi su vyru, jis atsikele i ta miesta, kur as studijavau, ten susirado darba, tuo met buvo gana populiaru nemoketi atlyginimu, tai ir toje imonoje ir nemokejo, Jis po menesio isejo, kai jam nesumokejo, veliau susirado gana gera darba su geru atlyginimu. O jo buves bendradarbis, jie ten susidraugavo, pasiliko toje imoneje dar gal net metus ten dirbo, taip be atlyginimo, vis tikejosi , o gal sumokes... na ten vis numesdavo siek tiek, kad is bado nemirtu, bet va tokie skirtingi yra zmones. Ka kam rinktis, tik jusu reikalas.
Svarbu pats zmogus man, jo charakteris, jo asmenybe, o ne konkretus atlyginimas siandiena. Verzlus zmogus, jis visada prasisusk, issisuks gal ir is sunkiu kriziu, o kitas gal saugiai ramiai gyvens na, kad ir 1000 gaudamas (nezinau kiek Lt dabar pakankamai), ir niekad nieko kito nemegins, netobules, na kaip ir uzteks isgyvenimui, o kam ka keistis....manes netraukia vien tai, kad vyras daug uzdirba, mane traukia vyro verzlumas, noras tobuleti, noras realizuoti savus projektus, kuryba, asmenybes ,o ne meduzos. biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2021 02 04, 14:19)
Ji tave niekada nesupras.
Ji visa gyvenima gyvens nuo pasalpos, algos, ar dar ten, ka nors. Cia toks zmogaus mentalitetas.

Siaip, tu jai rasai apie viena, ji nesuvokdama apie ka pati rasai, raso apie tik jai supantama, nes taip gali pateisinti savo gyvenimeli.

kodel dabar tu apie mane meluoji?

tai gal jus manes nesuprantat, kad tokius vejus rasot? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2021 02 04, 15:44)

kodel dabar tu apie mane meluoji?

tai gal jus manes nesuprantat, kad tokius vejus rasot?  blink.gif

Taip, dalis tiesos yra. As niekada nesuprasiu tokiu moteru, kaip tamsta, be SAVIGARBOS. Rasau tai galvodama ne vien apie santykius su vyrais... Bet tiek to, nesuprasi.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2021 02 04, 14:23)
Bet čia kita bėda gali tada išlįsti. Ar nebus taip, kad toksai ant kokių 40-45 jau bus be sveikatos? Išlys bėdos nuo prastos mitybos, nedamiegojimų, stresų? Slidokas reikalas, nors kaip pavyzdys kol viskas jam gerai aišku gražus
Papildyta:

pala pala, pilnačių fanatike biggrin.gif o tai ne tu taip baisiesi kad Lutukė su saviškiu susitaikė, atleido jam ir t.t.? Turėjo gi mest, nebe mylėt ir t.t.? O pati netaikai sau to, ką kitiems siūlai? biggrin.gif

aisku, jei zmogus nemoka ilsetis , jei nesusiderina mitybos ir t.t. tas vaikinas atrode pakankamai sveikas. O pas jaunima gi kiek energijos, tai, ka kiti po naktinius klubus vaiskto, geria, tai jis ta laika isnaudoja darbui.

pamenu pati, kai po darbo restprane ant koju visa diena, dar galedavom varyti pasokti vos ne iki paryciu ir nieko biggrin.gif

Manau iki 40-50 jis jau bus susikures gana gera pagridna po kojom ir nereiks plesytis tarp darbu, beja jis ir pasiliko dirbti po studiju toje firmoje, manau, kitu darbu gal ir atsisake, nes nebereikejo uz moksla moketi, o ten atlyginima tikrai gana geri. Bet matai jauno zmogaus sieki, o ne dejones, o tai as neturiu pinigu mokslam, as negaliu, as per senas, zioplas ar dar kas,geriau zvirblis rankoj, nei jautis lankoj biggrin.gif tokiu zmoniu kazkaip nepernesu dejuotoju, pasyviu, neveikliu...
Atsakyti

dėl visa kita... būtum vyras, kitaip čia rašytum.
man geriau su mano pinigais. dideli dar geriau.
tai tuo labiau jei būčiau vyras.

Garantuoji, kad kitaip rasyciau? :)

tai as visada ir sakau, kad gerai, kai pats gali uzdirbti, buti nepriklausomu. ar vyras, ar moteris. as noriu gero darbo, patogios buities, saves ivertinimo - taigi gero atlyginimo. ir ne su vyru lyginuosi. galvoju kiek as galiu padaryti.

snd savo vyro paklausiau. tai jo atsakymas buvo, kad vyrai, kurie nori butinai uz zmona daugiau uzdirbti, troksta islaikyti kontrole. ir dar pridejo, kad tokie ne tik atlyginimu nori pralenkti, bet ir intelektu. kitaip prarastu savo galia pries zmona. :)

Atsakyti

ne tai keli klausimą, aš visada norėčiau uždirbti daugiau ir man dzin, kiek vyras uždirba, šeima bendra. Jei uždirbsiu štuke daugiau nei dabar-valio, šeimai nuot o tik geriau. Jei jis uždirbs daugiau tiek-valio irgi.

Butent.

Atsakyti
Man patinka, kaip bandoma neveiksnuma, infantiluma, tingejima pateisinti ilsejimusi.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2021 02 04, 14:24)
Esi visiskai teisi. Kai kas, cia esanciu uzmirsta, matriarchata ir proteguoja patriarchato normas.
Gyvunu pasaulis daugialypis, ten vyrauja ivairios tarpusavo "bendravimo" formos.

Tai ir prie matriarchato niekas nesikeicia tos pacios vyru ir moteru roles, tiek, kad turas paveldimas moteriska linija ir tiek. biggrin.gif Vyrai nepradeda gimdyti prie matsiarchato ir moterys saugoti vyru irgi. biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2021 02 04, 14:49)
Taip, dalis tiesos yra. As niekada nesuprasiu tokiu moteru, kaip tamsta, be SAVIGARBOS. Rasau tai galvodama ne vien apie santykius su vyrais... Bet tiek to, nesuprasi.

as klausiu kodel meluoji apie mane?

ir kur as be savigarbos? blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 04 vasario 2021 - 14:55
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2021 02 04, 15:50)
Garantuoji, kad kitaip rasyciau? smile.gif
tai as visada ir sakau, kad gerai, kai pats gali uzdirbti, buti nepriklausomu. ar vyras, ar moteris. as noriu gero darbo, patogios buities, saves ivertinimo - taigi gero atlyginimo. ir ne su vyru lyginuosi. galvoju kiek as galiu padaryti.
snd savo vyro paklausiau. tai jo atsakymas buvo, kad vyrai, kurie nori butinai uz zmona daugiau uzdirbti, troksta islaikyti kontrole. ir dar pridejo, kad tokie ne tik atlyginimu nori pralenkti, bet ir intelektu. kitaip prarastu savo galia pries zmona. smile.gif

Labai dziaugiuosi tai skaitydama.
Bent jau man, tai normalus, sakyciau, elementarus santykiai tarp lygiaverciu partneriu.
Atsakyti