Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip praleidome savo dieną šiandien?

Zmogaus tik kunas sensta, nes jis kunas, jis laikinas, kaip ir viskas sioje zemeje, nors is kitos puses atomai sudarantys kuna amzini.. O zmogaus siela vysta, nuo viso negatyvo, ka jis is savo sirdies isspinduliuoja....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 28 rugsėjo 2020 - 14:07
QUOTE(paštininkė @ 2020 09 28, 12:57)
Ne visada senatvė = negalia ir Jūs teisi, visokių žmonių būna: senas senam nelygu. Bet čia jei kalbam apie žmogaus metus. Žinot, mano močiutė, kuri nugyveno ilgą amžių (93 metus), kai jai buvo 80-imt tik tada pasakė: viskas, senatvė. Sakau, močiut, kodėl? Nugi, sako, sunku pasidarė paprastus darbus pasidaryt. Iki tol sunku nebuvo. Tai aš normalią, natūralią senatvę siečiau su tuo sunkiu, kuris dažniausiai būna fizinis, taip pat ir psichinis. Čia aš nekalbu apie konkrečias diagnozes, kurios senatvėje irgi suintensyvėja, bet tiesiog apie organizmą, kuris natūraliai sensta, prarasdamas savo galias. Ir pirmiausiai tai "sužinoma" per kūną. Problema yra kaip tai priimti? Ir tai tikrai nevienareikšmis dalykas. Aš tikrai tik už, kad vyresnio amžiaus žmonės kuo ilgiau gyventų aktyvų gyvenimą, kaip Jūs sakot, būtų džiugūs, bet yra visaip. Ir tai priklauso nuo konkretaus žmogaus. Gal todėl mes ir turim tiek mažai liudijimų apie senatvę (beje, kaip ir apie negalią ar ligas), nes priimamos tik pozityvios, laimingos istorijos, o nedžiugios atmetamos, atsainiai numetant: ai, pats žmogus kaltas. Paskaitykit, kaip ciniškai Moonte paskutiniame savo poste parašė apie lovoje tysančius ligonius. Ar gali po to, toks lovoje tysantis dėl savo ligos žmogus autentiškai papasakoti apie savo patirtį? Ne. Viena moteris man kažkaip išsitarė: "aš nenoriu savo ligoje būti didvyre, aš tiesiog noriu, kad man neskaudėtų"...

Visuomenė bijo senatvės, ligos, negalios, todėl jai priimtinesnės istorijos, kurios tarsi senatvę, ligą, negalią įveikia, lyg duodamos pažadą: nebijokit, viskas bus gerai. Bet mano supratimu, viskas bus gerai tik tada, kada mes šias patirtis priimsim, kaip natūralią žmogaus gyvenimo dalį, kuri yra neišvengiama. Ir jaustis toje patirtyje galima visaip, ne tik džiaugsmingai - tai normalu. Mylimuke, Jūs, man atrodo, esat skaitanti moteris ir feminizmui neabejinga smile.gif, tai prisiminkit, kiek studijų prirašyta siekiant išsklaidyti, pavyzdžiui, laimingos motinystės mitą. Kiek moterų liudija, kad, deja, bet ne visada jos ten laimingos, patirčių visokių, bet jei tik tos patirtys nedžiaugsmingos, tai iš karto pasakoma: tu prasta mama. Bet ar tikrai? Taip ir su ta senatve, liga ir pan. P.S. Man toli gražu dar ne 70 biggrin.gif


Cinizmas - (gr. kynismos < kynizo - elgiuosi ciniškai) - įžūlus padorumo, dorovės nepaisymas, begėdiškumas

SAtinis CIA

Nuliudinot mane, pastininke, kad mano rasliavojo tiek tiek sugebejote perskaityti. TAi matyt neverta toliau burnos ausinti. Sekmes 4u.gif
Atsakyti
Gavau pirmo turo balsavimo dokumentus ir uz ka balsuoti? bigsmile.gif

https://www.itlietuv...dos-kandidatai/
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2020 09 28, 14:41)
Labai įdomų pvz davėt su motinyste. Tai sakyčiau, kad su senatve yra kardinaliai atvirkščiai. Sklaidosi mitai, kad motinystė yra tik gėris grožis ir t.t., bet apie senatvę galėčiau pasakyti, pagaliau sklaidosi mitai, kad po 40ies (50ies, 70ies ir tt.) tu turi jau pasilaidot, na, geriausiu atveju, apsimuturiuot babulės skarele ir vaikščiot tik į bažnyčią.
Bet matyt kiekvienam kitaip ateina. Vieni pirmiausia pasensta fiziškai ir tada jau suvokia, kad nebegali. Kiti greičiau pasensta galvoje, ir, nors dar gali, bet jau nebenori. Tada gal tikrai jau jam gyvenimo nebėr? Kol dar esi žingeidus, tai net ir prie susitraukusių galimybių gali daugiau mažiau prisitaikyt ir jaustis laimingas.
Bet juk yra ir tokių, kurie mielai į vaikystę ar bent paauglystę grįžtų, nes suaugėlio gyvenimas jam kaip kilpa po kaklu. Ir ką dėl to reiktų kaltinti?


Butent mylimuke 4u.gif
Mano mama ir uosvene gime tais paciais metais.

Man tekant, jau mano uosvene buvo gili senulyte, vilkinti beforme sunknele, rysejanti skarele, o jai dar nebuvo sukake 55 metai, +/- kaip as dabar. Mano motusei, jau 90 metu, savaime suprantama kaip ji sako "kunas isdavikas", bet ji pilnaja ta zodzio prasme gyvena. Ji prisimena kazkur girdeta aforizma "Jei atsibudus tau nieko neskauda, vadinasi esi lavonas".

Manau, kad kai kuriem deretu paziureti mirciai i akis, ir suvokti ka reiskai gyventi, matyti kylancia saule, jausti lietaus lasus ant veido, ta pati fizini skausma, neatsiejama gyvenimo dali...

Ir pagalvoti, ar jau tikrai fizine negalia, jos suteikiamas diskomfortas yra didele kaina uz tai, kad gyveni.
Atsakyti
Perskaiciau Moontes minima zinute, jei saziningai, neiziuriu cinizmo. Pastinike, kuris sakinys jum pasirode, kaip ciniskas? Kaip tik toks jautrus tekstas, apie ligu sunkuma.
Atsakyti
QUOTE(paštininkė @ 2020 09 26, 00:03)
Netiksliai čia cituojama. Paklausykit visą kalbą. Ji tiesiog sublefavo ir ją pagavo: nėra tokio stereotipo, apie kurį ji kalba, net jei tai užuomina apie antrąją feminizmo  bangą, pasibaigusią kažkur apie 1992 metus. Tai visiškas nonsensas ir jo skatinamos interpretacijos.

Bet pati kalbos idėja galėjo būti tokia (nors aš jos teiginiams apie švietimą nepritariu, bet čia ne apie nuomonę, čia apie viešą kalbos raiška), bet - redaktoriai ir patarėjai prasti. Ten stilistinio tiesiog sutvarkymo reikėjo. Visai paprasto. 
https://www.15min.lt...te-patys-187408

Bet Nausėdienę perspjovė savo FB postu Nausėda. Va, čia tai jo - čia pramuštas dugnas, mano nuomone. Gailu.

perklausiau nieko kitaip nesupratau, ji nekaltina moteru, del prastos svietimo sistemos, atvirksciai sako, kad lytis neesme, kad bunant vyru ar moterim, automatiskai to nesutvarkysi, kaip tik sako, kad jei"sistemos problemos neanalizuojamos neieskomos problemu sprendimai..ir i sia sistema isijungia moteris..ar ji gali pakeisti ateiti? "
bet manau ja taip nulinciavo, iskraipe del kitu jos pasakytu dalyku, kazkam labai nepatiko biggrin.gif

o ir prezidento pasisakymas buvo labai teisingas, kas jum ten nepatiko?
"Taip sakant, pirminio teksto neskaitėme, konferencijos neregėjome, bet smerkiame. Visai kaip Sovietų Sąjungoje XX a. septintąjį-aštuntąjį dešimtmetį: „B. Pasternako neskaičiau, bet noriu pasakyti...“ O kas atsitiko iš tikrųjų? Diskusijos tema buvo sumaniai „išplauta“, pakišant sumanipuliuotą lygių teisių problemą. Kas tai padarė? O gi tie patys komentatoriai, kurie visą dešimtmetį tylėjo ir palaimingai stebėjo, kaip Lietuvos švietimo sistema vis giliau kasama į žemę. Tik dabar bandome ją vėl pastatyti ant kojų, pristatę visą įstatymų paketą dėl tų pačių lygių galimybių. Tik jau vaikams iš skirtingo socialinio statuso šeimų. "
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2020 09 28, 15:36)
Gavau pirmo turo balsavimo dokumentus ir uz ka balsuoti?  bigsmile.gif

https://www.itlietuv...dos-kandidatai/

aš kažkaip šį kartą už jaunystę visgi biggrin.gif padarė man įspūdį vienas
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2020 09 28, 16:12)
aš kažkaip šį kartą už jaunystę visgi biggrin.gif padarė man įspūdį vienas

uz ka konkreciai, nes is tu saraso as nelabai ka apie nors viena zinau biggrin.gif aisku, tik ne uz Linkeviciu tik tas..... unsure.gif Masciau balsuoti uz ta neringiski, bet dideliu argumentu kodel neturiu.

siaip grazus vyras tas lenkas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2020 09 27, 09:38)
Ta pati liga, bet buvo skirtingi zmones. Vieni tisojo kaip salierai, pasidave likimo tekmei, net nesipriesino tam, lauke savo gyvenimo galo, paskende savigailoje, pretenzijose likimui, o veliau ir pikciui aplinkiniams. Kiti likimo broliai-seses, ispaskutiniuju nepasiduodavo.

Ciniška (įžūliai nepadoru ir begėdiška) lyginti sergančių žmonių elgesį - jis visada individualus, nes žmogus konkrečiose aplinkybėse gali tiek, kiek gali.

*************
O, pasirodo, esat ne šiaip cinikė, o cinikė profesionalė!

QUOTE(Moonte @ 2020 09 28, 14:41)
Ir pagalvoti, ar jau tikrai fizine negalia, jos suteikiamas diskomfortas yra didele kaina uz tai, kad gyveni.

Tai daugiau burnos ir neaušinkit. Gaila, kad šitiek laiko Jus gyniau. Viso gero.
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2020 09 28, 16:42)
uz ka konkreciai, nes is tu saraso as nelabai ka apie nors viena zinau  biggrin.gif aisku, tik ne uz Linkeviciu tik tas..... unsure.gif Masciau balsuoti uz ta neringiski, bet dideliu argumentu kodel neturiu.

siaip grazus vyras tas lenkas  biggrin.gif

parašysiu į a/ž
Atsakyti
QUOTE(paštininkė @ 2020 09 28, 18:43)
Tai daugiau burnos ir neaušinkit. Gaila, kad šitiek laiko Jus gyniau. Viso gero.


Baikit tuos priesu ieskojimus. Paklausykit zmogaus, kurie buvo priesu ieskojimo profesionalas.

"NIKOLAJUS JEŽOVAS. Nušaukite mane tyliai

...

Per dvidešimt penkerius savo partinio gyvenimo metus aš sąžiningai kovojau su priešais ir juos naikinau. <...> Aš išvaliau 14 000 čekistų. Bet didžiausia mano kaltė ta, kad išvaliau jų per mažai. Mano darbas buvo toks. Aš liepdavau vieno ar kito skyriaus viršininkui atlikti suimtojo apklausą ir kartu galvodavau: tu šiandien apklausi jį, o rytoj aš suimsiu tave. Aplink mane buvo liaudies priešai, mano priešai. Aš čekistus valiau visur."

Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt...i.d?id=85336001


Papildyta:
QUOTE(lutuke123 @ 2020 09 28, 16:36)
Gavau pirmo turo balsavimo dokumentus ir uz ka balsuoti?  bigsmile.gif

https://www.itlietuv...dos-kandidatai/


Baisus jie visi... Net nesuvokia, uz ka atsako seimo nariai. Seimo nariai turetu rupintis valstybe o ne interesu grupemis, kad ir emigrantu interesu
Atsakyti
QUOTE(paštininkė @ 2020 09 28, 17:43)
Ciniška (įžūliai nepadoru ir begėdiška) lyginti sergančių žmonių elgesį - jis visada individualus, nes žmogus konkrečiose aplinkybėse gali tiek, kiek gali.

*************
O, pasirodo, esat ne šiaip cinikė, o cinikė profesionalė!
Tai daugiau burnos ir neaušinkit. Gaila, kad šitiek laiko Jus gyniau. Viso gero.


Aciu.
Pasirodo ir tamsta valdoma emociju. Tikiuosi, paciai veliau bus geda, uz tai kas buvo parasyta.

Siai dienai pakaks.
Palauksim blaivaus proto.
Atsakyti