Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip praleidome savo dieną šiandien?

QUOTE(cambala @ 2020 03 02, 12:08)
Skaiciau apie ta pirma uzsikretusi itala - jaunas  vyras, net 30 nera, bukle lb sunki, reanimacijoje.

Del to ji ir zino ir net galvoja, kad pirmas.

O tie kurie net lovoje negulejo, ramiai sau vaiksto ir uzkrete kitus. Bet jie nepirmi...

As skaiciau pie kita pagyvenusi itala. Pateko ii ligonine sausi del visai kitu priezasciu, ligoninej dar priedo gavo ta virusa ir labanakt...

Tai juk ne naktibariuose lankesi ir ne stotyse trynesi.
Su tuo virusuu teks gyvent
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 03 02, 12:38)
Del to ji ir zino ir net galvoja, kad pirmas.

O tie kurie net lovoje negulejo, ramiai sau vaiksto ir uzkrete kitus. Bet jie nepirmi...

As skaiciau pie kita pagyvenusi itala. Pateko ii ligonine sausi del visai kitu priezasciu, ligoninej dar priedo gavo ta virusa ir labanakt...

Tai juk ne naktibariuose lankesi ir ne stotyse trynesi.
Su tuo virusuu teks gyvent

Tai aisku, jei neizoliuotose palatose gupi, tai 8r perduoda. Kaip kinijoj rode lovos viena prie kitos stadione dengtam sustatytos.
Tai aisku plis.
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2020 03 02, 11:36)
Kiek man suprantama, karantine laiko tuos, kurie turėjo ar galėjo turėti kontaktą tam, kad pažiūrėti ar nesusirgo/neužsikrėtė. Šiuo atveju nustatytas užkratas, tai mano supratimu užtenka ją laikyti tol, kol tyrimais patvirtinama, kad pasveiko ir nebeužkrės nieko, t.y. kad žmogus nebėra viruso nešiotojas. Kam ją tada laikyt karantine?

Pvz. vėjaraupiai gali pasireikšti per 21 dieną, bet jau susirgus užkrečiamumas tęsias tik pirmą savaitę. Tai kai jau pasveiksta (susdaro šašai), liga nebeužkrečiama, atitinkamai niekas neliepia dar dvi savaites po ligos sirgusįjį karantinuoti ar jo saugotis. Nes tame nėra prasmės.

Būtų man artimas žmogus, nueičiau kai tik būtų paleista iš ligoninės.

ooo, vėjaraupių temą palietėt. O cambala pas mus vėjaraupių žinovė bei ekspertė. Nenustoja ant Burbančios duotis kaip ta specialiai apkrėtinėjo jaunimą. Apskaičiavo internetu Burbančios sirgimo savaites, gal net minutes ir aiškino kaip ji pažeidė karantiną.
Radot su kuo diskutuoti apie ligas biggrin.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2020 03 02, 12:57)
Radot su kuo diskutuoti apie ligas biggrin.gif  mirksiukas.gif

Nu aš jau kaip ir supratau, kad su tikrais ekspertais nepadiskutuosiu šia tema, tai tam kartui baigiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2020 03 02, 13:08)
Nu aš jau kaip ir supratau, kad su tikrais ekspertais nepadiskutuosiu šia tema, tai tam kartui baigiau biggrin.gif

Tai jo. Juk toje diskusijoje, kur monteverte teige, jog storejama nuo meningito, jus parasete, kad ne medike.
Tai kad apie korona virusa reiskia irgi nieko nenusimanot. Bet piktinates ta tema biggrin.gif 4u.gif .
Siulyciau straipsniais is vakaru pasailio pasidomet, i ka reiktu demesi atkreipti, o ne tusciai barskenti klavisais. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cambala: 02 kovo 2020 - 13:26
QUOTE(cambala @ 2020 03 02, 13:24)
Tai jo. Juk toje diskusijoje, kur monteverte teige, jog storejama nuo meningito, jus parasete, kad ne medike.
Tai kad apie korona virusa reiskia irgi nieko nenusimanot. Bet  piktinates ta tema biggrin.gif  4u.gif .
Siulyciau straipsniais is vakaru pasailio pasidomet, i ka reiktu demesi atkreipti, o ne tusciai barskenti klavisais. mirksiukas.gif

Matot, skirtingai nei Jūs, aš nesiūlau pasveikusių (su sąlyga kad tyrimai tai patvirtina) žmonių karantinuoti taip pat, kaip tiesiog kontaktą turėjusių. Bet žinoma, Jūs, kaip medikė, matyt žinot geriau ir turit tuos vakarų pasaulio straipsnius, kuriuose nurodyta, kad susirgusį ir pasveikusį žmogų privaloma 14 d. karantinuoti. Negi ginčysiuos su ekspertais 4u.gif

O piktintis aš galiu bet kokia tema. Net ir ta, kurioje nesu ekspertė. Net ir be Jūsų leidimo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2020 03 02, 13:29)
Matot, skirtingai nei Jūs, aš nesiūlau pasveikusių (su sąlyga kad tyrimai tai patvirtina) žmonių karantinuoti taip pat, kaip tiesiog kontaktą turėjusių. Bet žinoma, Jūs, kaip medikė, matyt žinot geriau ir turit tuos vakarų pasaulio straipsnius, kuriuose nurodyta, kad susirgusį ir pasveikusį žmogų privaloma 14 d. karantinuoti. Negi ginčysiuos su ekspertais 4u.gif

O piktintis aš galiu bet kokia tema. Net ir ta, kurioje nesu ekspertė. Net ir be Jūsų leidimo mirksiukas.gif

Kur parasyta, kad ji yra pasveikusi?
https://m.delfi.lt/l...php?id=83668385
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2020 03 02, 13:34)
Kur parasyta, kad ji yra pasveikusi?
https://m.delfi.lt/l...php?id=83668385

Bet tai ir nepaleido, kaip suprantu. Kol neįsitikins. Kame problema?
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2020 03 02, 13:38)
Bet tai ir nepaleido, kaip suprantu. Kol neįsitikins. Kame problema?

Ryte kitaip teige.
Atsakyti
O dabar logiska seka - pirma sitos moters tyrimu rezultatas buvo neigiamas( kaip ir jos seimos, kur po stebejimo dienos ar dvieju juis namo isleido). Antri tyrimu rezultatai jos jau buvo teigiami. Tai jei patikrintu is naujo vel jos seimos narius - gal taip pat jau butu i butu neigiami.
Ar cia reikia laukt aukstos temperaturos? Juk buvo teigiama, kad ligone jauciasi gerai, temperaturos neturi. biggrin.gif
Atsakyti
Veryga gal vis tik leis prigaminti dezinfekuojanćio skysčio. Dar aiškinsis kažkokias gamybos formules, lyg nebūtų aiškios, dar skaičiuos gydymo įstaigų poreikius, lyg paslaptis būtų. Dar laimė kad sureagavo jog reikia gaminti, nes visiems, tik ne kolchoznikams matėsi, jog vaistinėse šluojami dezinfektantai.
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2020 03 02, 11:16)
O tai ką su ta moterim turėtų daryti, jei ji pasveiko? Nušauti?

Man ta panika dėl viruso atrodo absurdiška, o sąmokslo teorijos dar labiau absurdiškos. Neturi žmonės ką veikti man rodos. O žiniasklaida irgi viena per kitą labiau stengiasi paniką didinti. Nei pirmas, nei paskutinis virusas. Mirštamumas neatrodo stulbinamai didelis. Ligos eiga irgi nebūtinai sunki. Šalia esantys nebūtinai užsikrečia. Besiruošiantys pasaulio pabaigai turėtų lįsti į karantinus ir išjungti internetą (nes ką gali žinot, gal ir juo plinta, tik niekas nesako apie tai, slepia...). Taip ir save maksimaliai apsaugotų nuo gyvenimo ir tuo pačiu leistų kitiems ramiai gyventi.

kiek klausausi normaliu mediku tai sako, kad tai normalus virusas jau senokai sioje zemeje gyvenantis smile.gif Ir tiketinai ateityje tos grupes virusai ir bus pagrindinis gripo sukelejas. Nieko per daug naujo nuo ankstensiu gripu.
Klausimas kam tas visas marketingas del sio viruso ir toks panikos kelimas naudingas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 02 kovo 2020 - 14:46