QUOTE(paštininkė @ 2020 02 28, 15:21)
Šiaip jau į VDU žmonės jau įstoja mokėdami lietuvių kalbą ir tokių kaip Jūsų tekstuose rašybos klaidų nedarydami - juolab, jomis nesididžiuodami ir tarme jų nevadindami...
tai kam tada is vis minit tas aukstasias ? galu gale priejom, kad turi uztekti vidurines issilavinimo
O jus manot as nemoku? jei moku tai nebutinai stengiuosi rasyti taisyklingai,jei riekai susikaupiu ir parasau, gal ne 10tukui, bet 7-8 drasiai o ci adauguma klaidu , tai ne rankarasytos, su klavetura, skubant elementariai. ir praejo 20+ metu gi, kazko, jei nenaudojat daug tiek metu , manot nepasimirtsa? Man ir zodziai buna kai kurie uztringa, jau nesnekant apie gramatika. Grizau kazkada per atostogas, nuejau i turgu ir mastau kaip dabar kainos paklausti. Zinom agali sakyti keik kainuoja, bet yra issireiskiams po kiek, va tas buvo uztriges
Dar beja, ir nereikejo 10 is lietuviu, uzteko pilnai mano 8. Dar nusistebejimu bus ta tema? manau, pakankamai placiai atsakiau , ne?
Jus nemaisykit gramtiniu klaidu ir tarmiu As sakiau sneku tarmiskai, o ne rasau. bet zinoma rasydama parasau ir tokiu zodziu, kuriuos naudoju snekedama, kurie nera bendrines kalbos zodziai, bet tai mano kalba, mano miestelyje taip zmones sneka, tokia musu tarme Kalba yra gyvas organzimas, jis kinta, vystosi, taip kaip kalbejo zmones pries 300m mes ju tikrausiai nesuprastume. Todel bendrines kalbos poziuriu visi barbarizmai ir t.t. man yra mano kalbos dalis, kaip ir daug zodziu jie irgi ateje is kitu kalbu ir prigije pas mus.