Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip praleidome savo dieną šiandien?

QUOTE(paštininkė @ 2020 02 28, 15:21)
Šiaip jau į VDU žmonės jau įstoja mokėdami lietuvių kalbą ir tokių kaip Jūsų tekstuose rašybos klaidų nedarydami - juolab, jomis nesididžiuodami ir tarme jų nevadindami...

tai kam tada is vis minit tas aukstasias ? lotuliukas.gif galu gale priejom, kad turi uztekti vidurines issilavinimo lotuliukas.gif

O jus manot as nemoku? biggrin.gif jei moku tai nebutinai stengiuosi rasyti taisyklingai,jei riekai susikaupiu ir parasau, gal ne 10tukui, bet 7-8 drasiai biggrin.gif o ci adauguma klaidu , tai ne rankarasytos, su klavetura, skubant elementariai. biggrin.gif ir praejo 20+ metu gi, kazko, jei nenaudojat daug tiek metu , manot nepasimirtsa? Man ir zodziai buna kai kurie uztringa, jau nesnekant apie gramatika. Grizau kazkada per atostogas, nuejau i turgu ir mastau kaip dabar kainos paklausti. Zinom agali sakyti keik kainuoja, bet yra issireiskiams po kiek, va tas buvo uztriges biggrin.gif
Dar beja, ir nereikejo 10 is lietuviu, uzteko pilnai mano 8. Dar nusistebejimu bus ta tema? bigsmile.gif manau, pakankamai placiai atsakiau , ne?

Jus nemaisykit gramtiniu klaidu ir tarmiu doh.gif As sakiau sneku tarmiskai, o ne rasau. mirksiukas.gif bet zinoma rasydama parasau ir tokiu zodziu, kuriuos naudoju snekedama, kurie nera bendrines kalbos zodziai, bet tai mano kalba, mano miestelyje taip zmones sneka, tokia musu tarme mirksiukas.gif Kalba yra gyvas organzimas, jis kinta, vystosi, taip kaip kalbejo zmones pries 300m mes ju tikrausiai nesuprastume. Todel bendrines kalbos poziuriu visi barbarizmai ir t.t. man yra mano kalbos dalis, kaip ir daug zodziu jie irgi ateje is kitu kalbu ir prigije pas mus.
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2020 02 28, 15:34)
As sakiau sneku tarmiskai, o ne rasau.  mirksiukas.gif

Tikrai nežinau, kaip Jūs šnekat - bet rašot Jūs netarmiškai. Tarmės lietuvių kalboje turi savo raštą (grafinę išraišką) - Jūs jos nevartojat. Todėl turėkit sąžinės savo neraštingumą vadinti tarme!
Atsakyti
QUOTE(paštininkė @ 2020 02 28, 15:39)
Tikrai nežinau, kaip Jūs šnekat - bet rašot Jūs netarmiškai. Tarmės lietuvių kalboje turi savo raštą (grafinę išraišką) - Jūs jos nevartojat. Todėl turėkit sąžinės savo neraštingumą vadinti tarme!

Sazine...
Ji sia savybe nepasizymi. Nes priesingu atveju, elgtusi kitaip nei dabar.
Papildyta:
Siais metais, kaip niekada greitai isseko namuose paruostu arbatu atsargos. Islakem viska, net dziovintas uogas sulapnojom.

Siandiena neapsikentus nupedinau i parduotuve, nusipirkau JUODUJU SERBENTU ARBATA Visai nebloga.

Kokias arbatas geriat?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 28 vasario 2020 - 15:44
QUOTE(lutuke123 @ 2020 02 28, 15:34)
galu gale priejom, kad turi uztekti vidurines issilavinimo lotuliukas.gif

taip, va taip ir perėjom (t.y. seniai supratom), kad Jūs Lietuvoje nesat baigusi VDU teologijos studijų - na, galbūt katechezės kursus...
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2020 02 28, 15:50)

Kokias arbatas geriat?

Dabar

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2020 02 28, 16:50)
Kokias arbatas geriat?

Perku sveriamas is Delona, labiausiai raudona megstu, su vaisiais ivairiais. Ajurvedine labai skani, su prieskoniais visokiais (kardamonas, apelsinas, pipirai ir tt)
Pernai ramunes dziovinom, metu biski turejom. Siemet reiks daugiau, ziema labai sueina smile.gif
Dar prieskonius dziovinau wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mylimuke!: 28 vasario 2020 - 16:06
...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paštininkė: 28 vasario 2020 - 16:06
Lutuke 8 is lietuviu nebent is gailescio turejo. Arba taip mokytoja daede, kad parase, jog atstotu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2020 02 28, 16:10)
Lutuke 8 is lietuviu nebent is gailescio turejo. Arba taip mokytoja daede, kad parase, jog atstotu smile.gif

Tu bent mokykla lankei , egzus laikei, kad tokius vejus sneki? unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(paštininkė @ 2020 02 28, 15:39)

jus sulogika visai visai nedraugaujat? unsure.gif

dar skaitykit mano sakini As sakiau sneku tarmiskai, o ne rasau.
Atsakyti
Geriausia diskutuot UK forumuose.
Ten parasiau postinga, kad brexitas buvo ivykdytas, kad anglai galetu nesiplauti ranku po tuoleto. tai buvo eiline kvaila EU direktyva.
Man atsake, kad Prancuzu vyrai dar maziau higienos laikos.
Kitas parase, kad del to kalta Greta kuris liepe taupyti vandeni.
Na tai as parasiau, kad Coronavirus will save the planet...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IDOMUCIA: 28 vasario 2020 - 16:20
QUOTE(mylimuke! @ 2020 02 28, 16:10)

Turejo nebent tokiu atveju, jei mokesi pagalbinej mokykloj ar kokioj palengvintoj grupej.
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2020 02 28, 15:50)

Siandiena neapsikentus nupedinau i parduotuve, nusipirkau JUODUJU SERBENTU ARBATA Visai nebloga.

Kokias arbatas geriat?

Ka pas jus kraste pardese? Irgi visi isproteje vezimais tempia?
Nemegstu vaisiniu arbatu. Geriam juoda su normalia citrina arva zalia su jazminais is skonis ir kvapas.

O juoduosius serbentus kaip uogas galiu litrais valgyt. Tik kad praeitais metais ju beveik nebuvo.
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2020 02 28, 16:19)
Tu bent mokykla lankei , egzus laikei, kad tokius vejus sneki? unsure.gif
Papildyta:

jus  sulogika visai visai nedraugaujat?  unsure.gif

dar skaitykit mano sakini As sakiau sneku tarmiskai, o ne rasau.

Tai kodėl tarmę kišat ten, kur Jums nurodomos, deja, bet Jūsų tekstuose esančios elementarios trečioko rašybos klaidos?

Ar ne Jums pačiai, Lutuke, būtų geriau nusiraminti ir rašyti tiesiog atidžiai (parašius - perskaityti, redaguoti). Nereiktų labai dabar aiškintis mirksiukas.gif

O sistemingai vartojamos klaidos, sistemingai ir su pasididžiavimu rašomas analfabetinis tekstas, kad ir koks jo turinys bebūtų - na, nei pasitikėjimo, nei noro jį skaityti nekelia mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paštininkė: 28 vasario 2020 - 16:30