Tai yra vartymasis.
Taip, isviso nevalgyciau gyvu organizmu, be islygu, nepreparuojant, nebandant liuliuoti sazines, nes neva vieniem labiau skauda kitiem maziau, nes mazau istirti, neturi kazko ir t.t.....
Melas. Prasau realia nuoroda i PSO, ne is agenturos VBS.
Mesa butina vlagyti. PSO to negalejo paskelbti, nes nei vegetarizmas, nei veganizmas neaprupina organizmo reikiamom medziagm tam, kad isgyventu. Taip maitinantis, butina pastovi mediku prieziura, papildai irgi butini.
PSO teigia, kad zmogaus mityba turi buti SUBALANSUOTA, tokia, kad galetu naturaliai maitinantis apsieiti be visokiu ten papildu. Tokia mityba yra siekiamybe.
Pavyzdys su su vaiku, neislaiko jokios kritikos. Idomu kas ant tokio pvz. gali pasimauti....
Zmones, dazniausiai valgo mesa termiskai apdorota. Zinoma, galima neigti kulturinius, mitybinius zmoniu iprocius, bet... Obuoliui kailio nereikia nulupti ir t.t. Desninga, kad vaikas pasirinks greitai ir lengvai pasiekiama maista. Ar obuolys patenkins organizma visom jam reikiamom medziagom... Cia jau kitas klausimas.
Zinoma, kad galime, kaip ir galime nevalgyti augalus... Kodel reikia priespastatyti gyvu organizmu grupes viena kitai?
TArkim, siaures tautos valgo daugiau mesa nei augalus. Del suprantamu priezasciu. Bet galimai jie labai empatiski, augalam... Gali sau pasistatyti pliuspunkta ir moralizuoti, augalu valgytojams, reikalaudami kad atsisakytu augalu valgymo, nes tai gyvybe, kuriai skauda.
Mano mitybos racione yra didziausia dalis augalines kilmes, veliau riebalai. Maistas labai skanus, nes megstu gaminti. Valgydama mesa daugiau vadovaujuosi, ne skanumo principu, o sveikumo, tam kad organizmas gautu visas mano pagalba, organizmui reikiamas medziagas. TArkim organizmui labai sunku isisavinti augalines kilmes gelezi. Bet kartu valgant augalines ir gyvulines kilmes maista, kur yra gelezis, gyvulines kilmes gelezis, pagerina augalines kilmes gelies isisavinima is maisto produktu. Tai velgi, padeda maziau auginti augalus, eikvoti zemes resursus.
Rasyk tik uz save, ne uz kitus. Jei vadovauciausi skanumo principu, netasisakyciau angliavendeniu. O tai labai didele ir skani, augalines kilmes grupe.
QUOTE(given444 @ 2021 02 24, 14:35)
tu negirdi manęs savo neapykantoje. kur aš parašiau, kad neskauda. pasaulis netobulas, ir visad renkiesi nekankinti gyvų padarų, su kojomis, akimis. bent šitų pradžiai.
jie negali, apsisukti, palakstyti, pildyti savo smalsumo, žainimo , prieraišumo poreikius. tai ne pomidoras, kuris tokių poreikių neturi. jie negali žindyti savo vaikų, nes veršiukas gauna pieno miltelius (kokia ironija). apie vištų gyvenimą išvis nekalbu, apie viščiukų išvis.
šiame nelaimingame pasaulyje vis tike galime kažką palyginti, kraują, pūlius, ar augalo žeievę, nemanai?
o tu lygini viskvienoj vietoj, rėki, kad skauda VISIEMS, ir nieko nedarai. nes tau viskas
beviltiška. va čia yra tikroji tavo stancija.
tu tuomet ir nevalgyk tų gyvūnų. Lutukė teigė, kad pati auginiesi mėsą, tai ar negyveni kognityviniam disonanse, užaugini pati, juos glostai, užglostai, paskui tokio ūkininko šeimoj vis tiek vaikai suprantu: ech, suvalgė tą triušėlį , nes gi Velykos, kurį vaikas glostė visą laiką.
tai lyg geriau, tas gentle killing, tos kitokios sąlygos, bet jos vis tiek tas pats objectification. kitos gyvybės panaudojimas sau.
Neprojektuok man savo jausenu. GAlimai suprasi ka as tau rasau.
Tu man, kuri daugiau kaip 10 metu turi uki, siuo metu gyvenciai sodyboje, dar moralizuoji apie auginima... Sakai lutuke man yra pvz., kuri neva nesenai igijo NT...
Isties, kelti pretenzijas oponentui, greita, bet pati net nesivargini kelti reikalavimus sau. Verzies kaip tas budozeris, i atvirus vartus.
Vel eilinis puolimas ir moralai ne vietoje. BEt zinoma, tu gi tai darai isskirtinai geranoriskumo vedina, cia tik as pagiezinga, jaucianti tau neapykanta, todel kad esi vegane, cia gi tavo verdiktas.