Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip praleidome savo dieną šiandien?

QUOTE(mylimuke! @ 2021 02 19, 23:28)
biggrin.gif  vargšai jūs intrigų mezgėjai. Matosi, kad gyvenimo už kompo ribų neturit, jei jums čia stresai, įtemptai reik bendraut.  lotuliukas.gif  doh.gif

Aha, mes susitvarke gyvenimus. pas mus viska ramu, vos ne idilija, Glaustomes prie savo zmoniu. Ramuma, todel norisi nuotykiu astresniu.

O jusu gyvenimai sudirbti stresai, kazkokie pusiau atsitiktiniai zmones nelabai patikimi, visa tai istampe nervus, visi tie priestaravimai, jums norisi ramios vietos pailseti
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2021 02 20, 10:23)
Aha, mes susitvarke gyvenimus. pas mus viska ramu, vos ne idilija, Glaustomes prie savo zmoniu. Ramuma, todel norisi nuotykiu astresniu.

O jusu gyvenimai sudirbti stresai, kazkokie pusiau atsitiktiniai zmones nelabai patikimi, visa tai istampe nervus, visi tie priestaravimai, jums norisi ramios vietos pailseti

Nebejuokink, graudu, jeigu pas jus tokie "aštrūs nuotykiai" unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2021 02 20, 00:04)
idomu, kad niekad nesi nieko panasaus rasiusi cambalai smile.gif Kai Given tik iskelia idomias diskusijas, tai tikrai ne tersimas ir taip trukst adiskusiju cia, o pastaroji tik varo ir varo be perstpjo VISUOSE temose savo briedus...kaip beja ir niekas kitas tiek neuzkliuva, kiek Given, kazin kodel? Tik pastebejimas...

Cia reik suprasti, man reik pradeti draskyti bliuske ir irodineti, kad tai netiesa...
Pasvajok ir praeis.
Papildyta:
QUOTE(mylimuke! @ 2021 02 20, 00:28)
biggrin.gif  vargšai jūs intrigų mezgėjai. Matosi, kad gyvenimo už kompo ribų neturit, jei jums čia stresai, įtemptai reik bendraut.  lotuliukas.gif  doh.gif

Na kaip be ju... Anu gyvenimas prieskas

QUOTE(Montekrista.back @ 2021 02 20, 09:55)
Juokinga , kai tos mandavoškės bando toj normalių moterų temoj rašyt, akivaizdu, kaaaaip jos ištroškusios dėmesio. Ď tokua apgailėtina desperacija, net truputį jų gaila smile.gif

Na bet gavo moteriskes preteksta, iskart prisistate. O kiek pries tai buvo "issiputusios", kad jau jos niekada, niekada... O Idomucia ir tas, bac ir pasizymejo temoje, kur anam nelygis. Is serijos, ups suklydau biggrin.gif

Tarkim tema apie mirti, kaip ir... Turiu ka pasakyti sia tema, bet man ji tabu, nes zinau kas ja uzvede. Nematau prasmes ten lankytis, skaityti, ka rasyti, na ne tas zmogus ir tiek. Nei einu, nei rasau, nei reiskiu pretenzijas, nei niekinu ten rasancius zmones. Bendrauja ir i sveikata.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2021 02 19, 18:31)
ar empatija nežmogiškai būtybei tai madinga mada?
stebini.
ar empatija ir išvis meilė skirta tik dvikojams homo sapiens?
p.s. man ne pofig niekieno skausmas, kodėl vėl su tulžim bendrauji. aš nevalgau nieko, kas turi akis, galvą, uodegą. yra veganų, kurie neapsisprendę dėl jūros gėrybių, nes nėra pilnai ištirta, ar midijos, etc jaučia skausmą.  p.s. žuvys jaučia skausmą tikrai.
yra, kurie valgo medų, nes (?).
tokiems kriterijus - jautra arba nejautra skausmui.
aš nevalgau, nei midijų, nei žuvies.
man kriterijus - kita gyva būtybė, ji turi teisę gyventi, o ne tapti mano skrandžio turiniu.
turiu dar ką valgyti, be jų.

Given, va čia man atrodo, kad tu klysti: absoliuti dauguma žmonių arba žino, kad su tais auginamais gyvūnais elgiamasi bjauriai arba tiesiog užmerkia akis į tai, nes vis tiek niekas nepasikeis, vis tiek jie (aš tose pačiose gretose) valgys mėsą. O kodėl jau rašiau ankstesniame poste.
Į forumą kiekvieno valia rašyti kiek ir ką nori. Ne apie tai kalba. Tik man visad buvo sunku suprasti žmones, kurie labai nori atversti kitus į savo kelią (religinį/mitybini/vertybinį) net kai tie priešinasi bet kokioms pastangoms. Aš visai suprantu ir palaikau tavo info, jei ja dalinamasi tarp bendraminčių, bet juk čia jau sukeli visiškai priešingą efektą.

Papildyta:
QUOTE(lutuke123 @ 2021 02 19, 22:49)
Na ir visavalgiam truksta gelezies labai daznai. O vegetarizmas tai is vis galima pakibti ant bulku ir pieno produktu, tai is kru ten mineralai. biggrin.gif

As su tavim sutinku del apsiprendimo, as lygiai taip pat mastau. Neturi buti priezastis gailestis, ar dar kazkas, del to ir gaunasi absurdiskos diskusijos, kaip dabar kieno skausmas didesnis, kas vertensis gyevnti ir t.t.
As manau reikia spresti pagal tai, kas sveikiau.

Zmogus pagal kuna visavalgis ir jis tikrai gali mesa valgyti ir suvirskina, nereikia neigti faktu. Tiek,kad jis visgi ne plesrunas, jos perteklius tikrai nesveika, kai zmogus valgo ir pusryciam, ir pietum, ir vakarienei idar kai valgo gmo sertus gyvunus,kurie nemate suales svieos ir t.t. na irgi sveikatos bus mazai is tokios mesos.

Tikrai reikai stebeti savo kuna dabar vis daugiau demesio skiriama bakterijom musu kune ir vis daugiau faktu, kad jei musu zarnyno mikroflora sutrinka, jei pritruskta zmogus geruju bakteriju, vystosi galybe ligu, netgi depresija...o gerosios bakterijos turi gauti prebiotiku, o ju mesoje tikrai nera. Vis daugiau snekama apie rauginto maisto naudo, o mesa irgi nerugsta.
Butent stebint savo organizma geriausi atsirinkti, ka nori valgyti, kas geriau tinka, bet samoningai stebint, pvz pavalgai mesos ir stebi, pavalgai bandele ir stebi, pavalgai darzoves vaisius ir t.t ir vel stebi...pvz kelias diena maitiniesi veganiskai stebi jausmus, kaip atsibundi ryte, kiek energijos turi, kaip jautiesi kai valgai skirtingus maistus...ir t.t. ilgai kramtai maista ir megaujiesi skoniais.

Lutuke, visai sutinku, kad reikia įsiklausyti į save. Nors va kai tėtis mano suvalgydavo anksčiau po trečdalį stiklainiuko uogienės su batonu vienu prisėdimu ir porina, kad gerai jaučia ko jo organizmui reikia, tai aš suabejoju šia idėja biggrin.gif
Aš valgau tikrai labai daug daržovių, vaisių, nuo pieniškų produktų ir visokių pyragų jaučiu, kad negerai tampa (nors kai kurie oi kaip skanu). Ir va būtent nuo to derinio (mėsa ar žuvis+daug daržovių) jaučiuosi super energinga ir puikiai. Jei bandau kokią košę vietoj to ar daržovių troškinį-aš alkana, irzli ir tiek. Tai kolei kas mano mityba tokia, ji tokia man geriausia.

Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2021 02 20, 10:46)
O Idomucia ir tas, bac ir pasizymejo temoje, kur anam nelygis. Is serijos, ups suklydau  biggrin.gif

Elgiesi negarbingai
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2021 02 20, 10:54)
Elgiesi negarbingai

Tik jau ne tau apie garbę mokyti
Atsakyti
Kristina, aš jokio efekto nebandau sukelti. efektas - oponentų galvose. rutuliojasi kažkoks kontekstas ir aš įterpiu ką žinau.
kam neįdomu išvis, tas neužsikabina. gi kiek postų žmonės prasrolina, jei tai neužkabina jų ego.
o iš diskusijų visad gimsta tiesa. kažkada.
gal ne darbar, gal po 10 metų. bet žmonės viską atsimena. kiekvienam savas kelias.

aš tai, priešingai, neturėjau žinių, ir neeritariu tau, labai daug žmonių neturi žinių.
viena pažįstama buvo pasakiusi man: nevalgau mėsos, nes NESKANU.
o man SKANU, pagalvojau. TAI tiek. nieko daugiau ji nesakė, gal mano širdis ir protas būtų pasikeitęs anksčiau, ne 32.

Moonte,
tavo postai tai ištisi vartymaisi.
sugrįžk prie esmės.
jei tu esi empatė, jei sugebi suprasti, kad ne vien tau skauda, (forume jau daug metų diskutuoji apie jausenas, būsenas, pojūčius), tai turėtum suprasti, kad ir žinduoliai tokie.
jei galėtum rinktis, juk nesukeltum gyvuliui kančių?
toks ir buvo klausimas.
o tu apsiputojus gini savo ego.

dar vienas dalykas.
jau daug vėliau, kai žinojau, kad gyvūnams skauda, ir kai turėjau pažįstamų vegetarų, nedrįsau jiems rėkti į akis: o pomidorui skauda, BEGĖDŽIAI jūs. jau tada suvokiau, kokia esu godi, man skanu ir taškas. žavėjausi tais, kurie mėsos nevalgė, nors jiems skanu buvo.
bet man karūna nenukrito, kai sugebėjau pripažinti savo siaurumą ir godumą, psichologinę priklausomybę nuo mėsos.
o tu skęsti savo arogancijoje. diskusija su tavim čia užbaigiu.

Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2021 02 20, 11:54)
Elgiesi negarbingai

Cia tas garbingas zmogus, kuris jam neitikusius apvadina teletabiais, zemom kastom ir t.t....
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2021 02 19, 20:49)

As su tavim sutinku del apsiprendimo, as lygiai taip pat mastau. Neturi buti priezastis gailestis, ar dar kazkas, del to ir gaunasi absurdiskos diskusijos, kaip dabar kieno skausmas didesnis, kas vertensis gyevnti ir t.t.
As manau reikia spresti pagal tai, kas sveikiau.

o gaila, kad taip mąstai.
vat db mokslas įrodytų, kad mėsa būtinai mirtinai būtina, ar tau nebūtų tragedija skersti gyvūnus? man tai būtų.
diskusjos visad gerai, nes kas sveika žmogui, neglai būti kenksminga aplinkai, viskas viename, kitiap logikos nebūtų egzistuoti.
homo sapiens ir jo galvijai neturi būti vieninteliai planetoje, eikvojantys daugiausiai resursų.
atjauta ir empatija - vieninteliai tikri dalykai, nes vienintelė tikrovė yra kito kančia/mirtis, visa kita - subjektyvu.
tau verta keletą savaičių irgi pasavanoriauti karvių skerdyklose. Vievio paukštyne dirbantys dažnas nevalgo kiaušinių.

bet sugrįžtam prie to paties.
greičiau technologijos sukurs mėsos pakaitalus, nei godusis homo sapiens leis sau pajusti tikrą atjautą kitam, (Bill Gates investavęs į tas naująsias technologijas), nes dabartinė pramonė daro krachą visai mūsų eko sistemai, tuo pačiu ir mums.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2021 02 20, 12:03)
Kristina, aš jokio efekto nebandau sukelti. efektas - oponentų galvose. rutuliojasi kažkoks kontekstas ir aš įterpiu ką žinau.
kam neįdomu išvis, tas neužsikabina. gi kiek postų žmonės prasrolina, jei tai neužkabina jų ego.
o iš diskusijų visad gimsta tiesa. kažkada.
gal ne darbar, gal po 10 metų. bet žmonės viską atsimena. kiekvienam savas kelias.

aš tai, priešingai, neturėjau žinių, ir neeritariu tau, labai daug žmonių neturi žinių.
viena pažįstama buvo pasakiusi man: nevalgau mėsos, nes NESKANU.
o man SKANU, pagalvojau. TAI tiek. nieko daugiau ji nesakė,  gal mano širdis ir protas būtų pasikeitęs anksčiau, ne 32.
Moonte,
tavo postai tai ištisi vartymaisi.
sugrįžk prie esmės.
jei tu esi empatė, jei sugebi suprasti, kad ne vien tau skauda, (forume jau daug metų diskutuoji apie jausenas, būsenas, pojūčius), tai turėtum suprasti, kad ir žinduoliai tokie.
jei galėtum rinktis, juk nesukeltum gyvuliui kančių?
toks ir buvo klausimas.
o tu apsiputojus gini savo ego.

dar vienas dalykas.
jau daug vėliau, kai žinojau, kad gyvūnams skauda, ir kai turėjau pažįstamų vegetarų, nedrįsau jiems rėkti į akis: o pomidorui skauda, BEGĖDŽIAI jūs. jau tada suvokiau, kokia esu godi, man skanu ir taškas. žavėjausi tais, kurie mėsos nevalgė, nors jiems skanu buvo.
bet man karūna nenukrito, kai sugebėjau pripažinti savo siaurumą ir godumą, psichologinę priklausomybę nuo mėsos.
o tu skęsti savo arogancijoje. diskusija su tavim čia užbaigiu.

Labai geras pastebejimas, tai kas yra tavo galvoje, nebutinai tinka oponentams.

Vartymasis, ar tavo negebejimas suvokti, PRIIMTI, KITOKI zmogaus poziuri?
Sakai empatija, tu gali suvokti, kad empatija nebutinai turi puti tokia kaip tu isivaizduoji?

Dar karta pakartosiu, tu apart zinduoliu nieko nematai ir nenori girdeti. Tai tavo atspirties taskas. As gi, aprepiu visa givasti, nepreparuodama ja. Tu gi ispreparuoji viena segmenta, tau patogu, bet kitu segmenu puikiausiai, be empatijos, sazines grauzaties, maitiniesi. As neisbraukiu nieko, matinuosi, nebandau uzliuliuoti savo sazines, suprask... As valgau gyvus sutverimus, tam kad pati buciau gyva. Valgau ne is nuobudolio, ar gurmanisku paskatu, nors gamindama sau maista stengiuosi, kad jis butu gardus. Valgau viena, du kartus per para. Tai mano, pasirinkimas, mazinatis vartojima.

Apsiputojusi esi tu, nes negebi, nenori suprasti, jei nepreparuoji gyvybiu formu, tai nereiskia kad nieko negaili. Man bjauru, kai vienus valgo, o kitus neva gailisi. Svarbiausia, del to jaustis empatiska. Mano galva tai melas, nes yra valgomi gyvi sutverimai, jei jie galetu rinktis, abejoju, kad augtu tam kad butu suvalgyti.

SAkai mano ego, o tu ko cia draskaisi, ar ne savo ego tenkini. Neviedmainiauk, esi isijautusi i ematiskosios vaidmeni, kas ne su tavimi tas pries tave. Viskas, zmones tampa neempatiski, pagiezingi ir t.t. nes neva tu esi vegane, tu gi viska tam nurasai.

Aciui, Dievui, kad daugiau nekibsi man su savo interpretacijom i atlapus. SAkai as arogantiska, as to neneigiu, bet ne as ant kivekvieno kampo rekiu, apie savo dorybes, pripazinimus ir t.t. REikalaudama kad kiti tokie butu. Tai zmogaus asmeninis reikalas, beje tau tai netrudko esti negalia turinti zmogu.

Ir dar, as galvojau kas jus taip sieja su lutuke, ir kas atgraso nuo jusu zmones, nes jus negebat baigti diskusijos civilizuotai, be kaltinimu, be kibimu i atlapus. Paliekant pagarbia teise zmogui gyventi taip kaip jis nori, nereminant i savo stereotipu remus.

Si diskusija puikus pvz. as tau niekur nerasiau, kaip tu privalai maitintis, visa diskusija buvo, atremti tavo pramanus, kaltinimus nebutais dalykais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 20 vasario 2021 - 12:03
Netingit jūs tokias paklodes aust...
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2021 02 20, 13:14)
Netingit jūs tokias paklodes aust...

Jau tingiu. Kaip ir tingiu ta pati per ta pati rasyti. Kad gaila visu gyvu sutverimu, nepreparuojant ju. Bet ne ka maziau idomu gyventi, todel juos, kuriu gaila, valgau. Zinoma, kai kam butu geriau, kad is gailescio nustociau valgyti ir mirciau.
Atsakyti