QUOTE(given444 @ 2021 02 20, 12:03)
Kristina, aš jokio efekto nebandau sukelti. efektas - oponentų galvose. rutuliojasi kažkoks kontekstas ir aš įterpiu ką žinau.
kam neįdomu išvis, tas neužsikabina. gi kiek postų žmonės prasrolina, jei tai neužkabina jų ego.
o iš diskusijų visad gimsta tiesa. kažkada.
gal ne darbar, gal po 10 metų. bet žmonės viską atsimena. kiekvienam savas kelias.
aš tai, priešingai, neturėjau žinių, ir neeritariu tau, labai daug žmonių neturi žinių.
viena pažįstama buvo pasakiusi man: nevalgau mėsos, nes NESKANU.
o man SKANU, pagalvojau. TAI tiek. nieko daugiau ji nesakė, gal mano širdis ir protas būtų pasikeitęs anksčiau, ne 32.
Moonte,
tavo postai tai ištisi vartymaisi.
sugrįžk prie esmės.
jei tu esi empatė, jei sugebi suprasti, kad ne vien tau skauda, (forume jau daug metų diskutuoji apie jausenas, būsenas, pojūčius), tai turėtum suprasti, kad ir žinduoliai tokie.
jei galėtum rinktis, juk nesukeltum gyvuliui kančių?
toks ir buvo klausimas.
o tu apsiputojus gini savo ego.
dar vienas dalykas.
jau daug vėliau, kai žinojau, kad gyvūnams skauda, ir kai turėjau pažįstamų vegetarų, nedrįsau jiems rėkti į akis: o pomidorui skauda, BEGĖDŽIAI jūs. jau tada suvokiau, kokia esu godi, man skanu ir taškas. žavėjausi tais, kurie mėsos nevalgė, nors jiems skanu buvo.
bet man karūna nenukrito, kai sugebėjau pripažinti savo siaurumą ir godumą, psichologinę priklausomybę nuo mėsos.
o tu skęsti savo arogancijoje. diskusija su tavim čia užbaigiu.
Labai geras pastebejimas, tai kas yra tavo galvoje, nebutinai tinka oponentams.
Vartymasis, ar tavo negebejimas suvokti, PRIIMTI, KITOKI zmogaus poziuri?
Sakai empatija, tu gali suvokti, kad empatija nebutinai turi puti tokia kaip tu isivaizduoji?
Dar karta pakartosiu, tu apart zinduoliu nieko nematai ir nenori girdeti. Tai tavo atspirties taskas. As gi, aprepiu visa givasti, nepreparuodama ja. Tu gi ispreparuoji viena segmenta, tau patogu, bet kitu segmenu puikiausiai, be empatijos, sazines grauzaties, maitiniesi. As neisbraukiu nieko, matinuosi, nebandau uzliuliuoti savo sazines, suprask... As valgau gyvus sutverimus, tam kad pati buciau gyva. Valgau ne is nuobudolio, ar gurmanisku paskatu, nors gamindama sau maista stengiuosi, kad jis butu gardus. Valgau viena, du kartus per para. Tai mano, pasirinkimas, mazinatis vartojima.
Apsiputojusi esi tu, nes negebi, nenori suprasti, jei nepreparuoji gyvybiu formu, tai nereiskia kad nieko negaili. Man bjauru, kai vienus valgo, o kitus neva gailisi. Svarbiausia, del to jaustis empatiska. Mano galva tai melas, nes yra valgomi gyvi sutverimai, jei jie galetu rinktis, abejoju, kad augtu tam kad butu suvalgyti.
SAkai mano ego, o tu ko cia draskaisi, ar ne savo ego tenkini. Neviedmainiauk, esi isijautusi i ematiskosios vaidmeni, kas ne su tavimi tas pries tave. Viskas, zmones tampa neempatiski, pagiezingi ir t.t. nes neva tu esi vegane, tu gi viska tam nurasai.
Aciui, Dievui, kad daugiau nekibsi man su savo interpretacijom i atlapus. SAkai as arogantiska, as to neneigiu, bet ne as ant kivekvieno kampo rekiu, apie savo dorybes, pripazinimus ir t.t. REikalaudama kad kiti tokie butu. Tai zmogaus asmeninis reikalas, beje tau tai netrudko esti negalia turinti zmogu.
Ir dar, as galvojau kas jus taip sieja su lutuke, ir kas atgraso nuo jusu zmones, nes jus negebat baigti diskusijos civilizuotai, be kaltinimu, be kibimu i atlapus. Paliekant pagarbia teise zmogui gyventi taip kaip jis nori, nereminant i savo stereotipu remus.
Si diskusija puikus pvz. as tau niekur nerasiau, kaip tu privalai maitintis, visa diskusija buvo, atremti tavo pramanus, kaltinimus nebutais dalykais.