QUOTE(given444 @ 2021 02 19, 22:21)
tu išvis skaitai mano postus?
ko toks pyktis, kad aš nevalgau karvės, bet valgau pomidorą?
bet tu valgai ir tą, ir tą.
aš ir sakau: mes riboti ir tobuli, bet pradžiai, čia pradžiai - geriau nežudyti tų, kurie turi nervų sistemą, ar tai blogai?
labai paranku apšaukti, kad tie, kas nevalgo mėsos, vis dar žudo uodus, muses, ginasi nuo gyvačių. nukrypti nuo esmės (čiuo atvejo, galvijo kančios labai paranku.)
taip išeina, kad jei jau pomidorui skauda, tai ai, davai, žudom ir karvę, nes nu, neveidmainiaukim, ar ne.
turiu draugę, kuri irgi argumendavo, kad man rūpi gyvūnai labiau nei azijos/afrikos vaikai, nes perku cukrų, šokoladą ir kavą.
po kurio laiko (mano toks ir buvo tikslas), perėjau ant fair trade kavos ir fair trade šokolado ir kurį laiką (virš metų ar daugiau) valgiau tik juos.
draugė, kuri kritikavo, nenustojo valgyti nei mėsos, nei cukraus vartoti, nei savo paulig gerti.
ir temų teršimas prie ko? vyko diskusija kontekste, aš į ją ir atreagavau. niekas nediskutuoja, hey, ir neima diskutuoti randam iš nieko.
jei kontekstas: godumas, planetos naikinimas, žmonių ego, kitų kančios, sveikata, ko nešnekėti. juk visi šneka išvis ką nori, juk tuo ir remiasi demokratija, ar arabų šeichų tvarkos pasiilgai? negalvok kad čia vieni švieti kaip saulė.
nenurodinėk, kur man šnekėti, nes seniai ad hominem į mane reaguot ėmei.
Esme yra tame, given, kad as nelinkusi sau meluoti ir vaizduoti, kad as neva dvasinga. Nevynioju suduko i spalvota, ar blizganti popieriuka. AS VALGAU GYVUS SUTVERIMUS. Ta pati karve ir tas pats pomidoras yra givi.
Valgydama juos, gyvus, as tai pripazistu, neieskau islygu, negraduoju, kuris vertingesnis, turi/neturi nervu sistema, ar dar ka nors. Man nereikia uzkalbeti sazines, neva tas gyvas sutverimas neturi nervu sistemos, tai anas mat maziau vertingas, ar maziau kencia...
Visi suprantam, kad skrandi prikimsti kazkujo reikia, siuo atveju, tas kazkas, yra gyvi augalai, nes jie tau yra mazesne vertybe.
EILINI KARTA VEL PRIMETI. As niekada, niekam tokiu tavo teiginiu nerasiau ir nerasysiu. Man nemaiso nei uodas, nei tarakonas, ar karkvabalis, tuo labiau pele, ar dar koks ten zinduolis, tol kol neisiverzia i mano erdve. Na neturiu poreikio, kad koks NEKVIESTAS gyvis mano namuose platintu ligas. Mano seimos nariu gyvybe, siuo atveju yra didesne vertybe.
Tai tavo, gebejimas mastyti, o ne mano isvados. As gi tau atskiau, virsuje, ka manau. Tiesiog as nemeluoju, kaip ir su tarkonais, pelemis ir t.t. kurie isiverze i mano erdve. Taip ir su maistu. Man gaila pomidoru, kai juos nuskinti, jie skleidzia savo mirties kvapa, kaip ir karves, turincios centrine nervu sistema. Bet gi as NORIU GYVENTI, o tam, kad gyvenciau, as turiu savo organizma aprupinti visom reikiamom maisto medziagom. Cia tu gali eksperimentuoti, zaisti savo, net kitu sveikata, maitintis papildais, as to negaliu, man tai perdidele prabanga. Man reikia pilnavercio maisto, kuris be papildu (sintetikos) aprupintu mano organizma. As valgau maista, su didziausiu dekingumu ir pagarba, tam paciam pomidorui ir karvei. Neismesdama nei vieno gabalelio. Tiesa, velgi, as ta pomidora skriaudziu labiau nei karve, nes pomidorai mano meniu vos ne kiekviena diena, o karve karta per savaite, gabalelis mano delno didumo.
O kiek tau moteru rase, kad deretu nustoti rasyti... Ju prasymas, ar yra kokia nors tau vertybe, negi neverta isiklausyti? AR tave konkreciai reikia pasiusti, kad suprastum? Bet tada sielosis ir veidmainsikai reiksi, kad tave puola. AR kad i tema atsitempei savo drauges ir ten joms atsakineji, kai zmones, normaliai, graziai tave praso to nedaryti? Negi sunku suprasti, kad zmones nenori su lutuke, Monteverte bendrauti, tu nori to paties? Kam per prievarta verztis, moralizuoti ir t.t.? AR gali surasti, kad sios tavo gvildenamos temos, galimai idomios tik tau, bet ne kitiem. Kad tos temos kitiems zmonem idomios kitu kampu, nei tavo...
As pvz. kojos nekeliu i tavo drauguziu tema. Tik nekiskit man cambalos. As siuo metu kalbu su tavimi, given, kuri elgiasi kaip cambala, gal forma ne ta, bet elgesio esme, identiska "pofig i prasymus, noriu".
Kai tu rasai ad hominem, primeti man savo jausenas, net nejauti, bet man moralizuoji. As tau ne Saule, kita vertus, Saule ne vien sildo, bet ir nudegina.