Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip praleidome savo dieną šiandien?

QUOTE(IDOMUCIA @ 2021 02 19, 19:14)
Kas dabar vyksta... masiskai zudomi virusai. Kur gyvunu teises ziuri

Eik corone valgyt.
Tai ne gyvunas, tiesiog mmmdydzio sudelis. Irgi gyvas. Pasiulyk given. Gal ji atsisakys, nes jis gyvas.
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2021 02 19, 19:20)
Eik corone valgyt.
Tai ne gyvunas, tiesiog mmmdydzio sudelis. Irgi gyvas. Pasiulyk given. Gal ji atsisakys, nes jis gyvas.

Nu tai ji ir nesiskiepija dėl to, nenori žudyti viruso, kuria palankią terpę jam smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2021 02 19, 19:31)
Nu tai ji ir nesiskiepija dėl to, nenori žudyti viruso, kuria palankią terpę jam smile.gif

Nieks jo neskiepys maziausiai menesi ar trp su laiku.
Pirma med darbuotojai, slaugos namu gyventojai, antri mokytojai ir pensinykai.
Tas kol kasjis ne prie ju.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2021 02 19, 16:20)
Tu edi, gyvus sutverimus augalus ir tau sirdis neskauda, morale leidzia...

tu išvis skaitai mano postus?
ko toks pyktis, kad aš nevalgau karvės, bet valgau pomidorą?
bet tu valgai ir tą, ir tą.
aš ir sakau: mes riboti ir tobuli, bet pradžiai, čia pradžiai - geriau nežudyti tų, kurie turi nervų sistemą, ar tai blogai?
labai paranku apšaukti, kad tie, kas nevalgo mėsos, vis dar žudo uodus, muses, ginasi nuo gyvačių. nukrypti nuo esmės (čiuo atvejo, galvijo kančios labai paranku.)

taip išeina, kad jei jau pomidorui skauda, tai ai, davai, žudom ir karvę, nes nu, neveidmainiaukim, ar ne.

turiu draugę, kuri irgi argumendavo, kad man rūpi gyvūnai labiau nei azijos/afrikos vaikai, nes perku cukrų, šokoladą ir kavą.
po kurio laiko (mano toks ir buvo tikslas), perėjau ant fair trade kavos ir fair trade šokolado ir kurį laiką (virš metų ar daugiau) valgiau tik juos.
draugė, kuri kritikavo, nenustojo valgyti nei mėsos, nei cukraus vartoti, nei savo paulig gerti.

ir temų teršimas prie ko? vyko diskusija kontekste, aš į ją ir atreagavau. niekas nediskutuoja, hey, ir neima diskutuoti randam iš nieko.
jei kontekstas: godumas, planetos naikinimas, žmonių ego, kitų kančios, sveikata, ko nešnekėti. juk visi šneka išvis ką nori, juk tuo ir remiasi demokratija, ar arabų šeichų tvarkos pasiilgai? negalvok kad čia vieni švieti kaip saulė.
nenurodinėk, kur man šnekėti, nes seniai ad hominem į mane reaguot ėmei.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2021 02 19, 22:21)
tu išvis skaitai mano postus?
ko toks pyktis, kad aš nevalgau karvės, bet valgau pomidorą?
bet tu valgai ir tą, ir tą.
aš ir sakau: mes riboti ir tobuli, bet pradžiai, čia pradžiai - geriau nežudyti tų, kurie turi nervų sistemą, ar tai blogai?
labai paranku apšaukti, kad tie, kas nevalgo mėsos, vis dar žudo uodus, muses, ginasi nuo gyvačių. nukrypti nuo esmės (čiuo atvejo, galvijo kančios labai paranku.)

taip išeina, kad jei jau pomidorui skauda, tai ai, davai, žudom ir karvę, nes nu, neveidmainiaukim, ar ne.
turiu draugę, kuri irgi argumendavo, kad man rūpi gyvūnai labiau nei azijos/afrikos vaikai, nes perku cukrų, šokoladą ir kavą.
po kurio laiko (mano toks ir buvo tikslas), perėjau ant fair trade kavos ir fair trade šokolado ir kurį laiką (virš metų ar daugiau) valgiau tik juos.
draugė, kuri kritikavo, nenustojo valgyti nei mėsos, nei cukraus vartoti, nei savo paulig gerti.
ir temų teršimas prie ko? vyko diskusija kontekste, aš į ją ir atreagavau. niekas nediskutuoja, hey, ir neima diskutuoti randam iš nieko.
jei kontekstas: godumas, planetos naikinimas, žmonių ego, kitų kančios, sveikata, ko nešnekėti. juk visi šneka išvis ką nori, juk tuo ir remiasi demokratija, ar arabų šeichų tvarkos pasiilgai? negalvok kad čia vieni švieti kaip saulė.
nenurodinėk, kur man šnekėti, nes seniai ad hominem į mane reaguot ėmei.

Esme yra tame, given, kad as nelinkusi sau meluoti ir vaizduoti, kad as neva dvasinga. Nevynioju suduko i spalvota, ar blizganti popieriuka. AS VALGAU GYVUS SUTVERIMUS. Ta pati karve ir tas pats pomidoras yra givi.

Valgydama juos, gyvus, as tai pripazistu, neieskau islygu, negraduoju, kuris vertingesnis, turi/neturi nervu sistema, ar dar ka nors. Man nereikia uzkalbeti sazines, neva tas gyvas sutverimas neturi nervu sistemos, tai anas mat maziau vertingas, ar maziau kencia...

Visi suprantam, kad skrandi prikimsti kazkujo reikia, siuo atveju, tas kazkas, yra gyvi augalai, nes jie tau yra mazesne vertybe.

EILINI KARTA VEL PRIMETI. As niekada, niekam tokiu tavo teiginiu nerasiau ir nerasysiu. Man nemaiso nei uodas, nei tarakonas, ar karkvabalis, tuo labiau pele, ar dar koks ten zinduolis, tol kol neisiverzia i mano erdve. Na neturiu poreikio, kad koks NEKVIESTAS gyvis mano namuose platintu ligas. Mano seimos nariu gyvybe, siuo atveju yra didesne vertybe.

Tai tavo, gebejimas mastyti, o ne mano isvados. As gi tau atskiau, virsuje, ka manau. Tiesiog as nemeluoju, kaip ir su tarkonais, pelemis ir t.t. kurie isiverze i mano erdve. Taip ir su maistu. Man gaila pomidoru, kai juos nuskinti, jie skleidzia savo mirties kvapa, kaip ir karves, turincios centrine nervu sistema. Bet gi as NORIU GYVENTI, o tam, kad gyvenciau, as turiu savo organizma aprupinti visom reikiamom maisto medziagom. Cia tu gali eksperimentuoti, zaisti savo, net kitu sveikata, maitintis papildais, as to negaliu, man tai perdidele prabanga. Man reikia pilnavercio maisto, kuris be papildu (sintetikos) aprupintu mano organizma. As valgau maista, su didziausiu dekingumu ir pagarba, tam paciam pomidorui ir karvei. Neismesdama nei vieno gabalelio. Tiesa, velgi, as ta pomidora skriaudziu labiau nei karve, nes pomidorai mano meniu vos ne kiekviena diena, o karve karta per savaite, gabalelis mano delno didumo.

O kiek tau moteru rase, kad deretu nustoti rasyti... Ju prasymas, ar yra kokia nors tau vertybe, negi neverta isiklausyti? AR tave konkreciai reikia pasiusti, kad suprastum? Bet tada sielosis ir veidmainsikai reiksi, kad tave puola. AR kad i tema atsitempei savo drauges ir ten joms atsakineji, kai zmones, normaliai, graziai tave praso to nedaryti? Negi sunku suprasti, kad zmones nenori su lutuke, Monteverte bendrauti, tu nori to paties? Kam per prievarta verztis, moralizuoti ir t.t.? AR gali surasti, kad sios tavo gvildenamos temos, galimai idomios tik tau, bet ne kitiem. Kad tos temos kitiems zmonem idomios kitu kampu, nei tavo...
As pvz. kojos nekeliu i tavo drauguziu tema. Tik nekiskit man cambalos. As siuo metu kalbu su tavimi, given, kuri elgiasi kaip cambala, gal forma ne ta, bet elgesio esme, identiska "pofig i prasymus, noriu".

Kai tu rasai ad hominem, primeti man savo jausenas, net nejauti, bet man moralizuoji. As tau ne Saule, kita vertus, Saule ne vien sildo, bet ir nudegina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 19 vasario 2021 - 22:07
QUOTE(Moonte @ 2021 02 19, 21:57)
AR kad i tema atsitempei savo drauges ir ten joms atsakineji, kai zmones, normaliai, graziai tave praso to nedaryti?

Grasino peiliu, atitempe jega?
Niekas nieko jega neatitempe.
Jei kazkas ten postina, tai daro savo valia.
Manau, kad jos save zemina ten postindamos. Tema priklauso zemesnei kastai. Tai viena. Narems kurioms per sunku astresni platesni suvokimai ir nori, kaip cia pasakius moteriskai ar bobiskai nelabai isitempusios pabendrauti.
Reiktu tai gerbti. Ne visi pajegus istisai buti strese. Ne visi to nori. Eiti i tokia tema ir ten erzinti savo buvimu - nereiketu.

Jei esi zmogus, kuriam OK visokios itampos, jei sunku susivaldyti, ar net tycia provokuoti neimanoma nustot, na tai reikia gerbti zmoniuu teise tureti savo kampeli.

Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2021 02 19, 23:29)
Manau, kad jos save zemina ten postindamos. Tema priklauso zemesnei kastai. Tai viena. Narems kurioms per sunku astresni platesni suvokimai ir nori, kaip cia pasakius moteriskai ar bobiskai nelabai isitempusios pabendrauti.
Reiktu tai gerbti. Ne visi pajegus istisai buti strese. Ne visi to nori. Eiti i tokia tema ir ten erzinti savo buvimu - nereiketu.

Jei esi zmogus, kuriam OK visokios itampos, jei sunku susivaldyti, ar net tycia provokuoti neimanoma nustot, na tai reikia gerbti zmoniuu teise tureti savo kampeli.

Parase tas, kuris pastoviai inkscia isgirdes astresni komentara. Bet tiek to, neva aukstoji kasta, kas mopsiui uodaga pakels jei ne jis pats... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristi_na @ 2021 02 19, 17:21)
Given, aš va buvau vegetarė kažkada seniai (dėl tų priežasčių, nes man gyvūnų gaila). Gal ko ir nepažiūrėjau, nes labai jauna buvau, bet kai hemoglobinas tapo 76 ir vaikščiojau kaip zombis, gavau geležį gerti ir grįžau į visavalgystę. Gali sakyti, kad kažko reikalingo nevalgiau, na, bet daug žmonių vegetarai/veganai ir viskas jiems gerai, tai gal jiems tiesiog tinka toks mitybos būdas?  Ir dabar jau būdama žymiai vyresnė, labai aiškiai suvokiu, kad ok, gyvūnų požiūriu, egoistė absoliuti. Taip, tokia esu, valgau tai, kas man tinka labiausiai. Ir labai ramiai priimu, kad pirmiausia rūpinuosi tik savo poreikiais. Ir visai nesigraužiu dėl to, kad neužsiauginu pati mėsos ar kad mano dantys labiau pritaikyti ne mėsa (ar kokie ten dar argumentai yra).
Ir šio mano požiūrio nepakeis jokia argumentacija kol aš pati nepajausiu, kad tokia mityba man netinka. Viskas. Gal todėl man nelabai suprantama koks tikslas va čia įrodinėti tau? Aš suprantu, kad kai skauda, tai norisi visiems šaukti apie tai. Bet efektas tai priešingas. Gal geriau kalbėti su tais, kurie svyruoja/yra susidomėję? Juos galima palenkti į kažkurią pusę.
Man patinka tie, kurie rūpinasi planeta ir jos pusiausvyra, bet turiu pripažinti, kad esu per didelė egoistė. Ir dėl to nesigraužiu. Gal turiu kitus uždavinius savo gyvenime.

Na ir visavalgiam truksta gelezies labai daznai. O vegetarizmas tai is vis galima pakibti ant bulku ir pieno produktu, tai is kru ten mineralai. biggrin.gif

As su tavim sutinku del apsiprendimo, as lygiai taip pat mastau. Neturi buti priezastis gailestis, ar dar kazkas, del to ir gaunasi absurdiskos diskusijos, kaip dabar kieno skausmas didesnis, kas vertensis gyevnti ir t.t.
As manau reikia spresti pagal tai, kas sveikiau.

Zmogus pagal kuna visavalgis ir jis tikrai gali mesa valgyti ir suvirskina, nereikia neigti faktu. Tiek,kad jis visgi ne plesrunas, jos perteklius tikrai nesveika, kai zmogus valgo ir pusryciam, ir pietum, ir vakarienei idar kai valgo gmo sertus gyvunus,kurie nemate suales svieos ir t.t. na irgi sveikatos bus mazai is tokios mesos.

Tikrai reikai stebeti savo kuna dabar vis daugiau demesio skiriama bakterijom musu kune ir vis daugiau faktu, kad jei musu zarnyno mikroflora sutrinka, jei pritruskta zmogus geruju bakteriju, vystosi galybe ligu, netgi depresija...o gerosios bakterijos turi gauti prebiotiku, o ju mesoje tikrai nera. Vis daugiau snekama apie rauginto maisto naudo, o mesa irgi nerugsta.
Butent stebint savo organizma geriausi atsirinkti, ka nori valgyti, kas geriau tinka, bet samoningai stebint, pvz pavalgai mesos ir stebi, pavalgai bandele ir stebi, pavalgai darzoves vaisius ir t.t ir vel stebi...pvz kelias diena maitiniesi veganiskai stebi jausmus, kaip atsibundi ryte, kiek energijos turi, kaip jautiesi kai valgai skirtingus maistus...ir t.t. ilgai kramtai maista ir megaujiesi skoniais.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2021 02 19, 22:33)
Parase tas, kuris pastoviai inkscia isgirdes astresni komentara. Bet tiek to, neva aukstoji kasta, kas mopsiui uodaga pakels jei ne jis pats...  mirksiukas.gif

Juokai juokais, bet neturetu tos minetos nares ten eiti.
Toje temoje dalyvauja ivairios moterys. Dauguma santurios, niekur neina ir nesidrasko.
Reiketu jas gerbi, o ne kersyti del keliu.

Nusistovejo kazkokia tvarka ir reikia ja palaikyti
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2021 02 19, 18:57)
RAsyk kiek nori, mazuma, tu musu...
Tik netersk visu temu. Vientelis prasymas.

idomu, kad niekad nesi nieko panasaus rasiusi cambalai smile.gif Kai Given tik iskelia idomias diskusijas, tai tikrai ne tersimas ir taip trukst adiskusiju cia, o pastaroji tik varo ir varo be perstpjo VISUOSE temose savo briedus...kaip beja ir niekas kitas tiek neuzkliuva, kiek Given, kazin kodel? Tik pastebejimas...
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2021 02 19, 22:29)

tu vissikai teisus, reikia duoti jom kampeli pabuti ramiai pasislepus nuo musu unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2021 02 19, 22:51)
Juokai juokais, bet neturetu tos minetos nares ten eiti.
Toje temoje dalyvauja ivairios moterys. Dauguma santurios, niekur neina ir nesidrasko.
Reiketu jas gerbi, o ne kersyti del keliu.
Nusistovejo kazkokia tvarka ir reikia ja palaikyti

na va cia tai jau nesutinku, nera ten santuriu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2021 02 19, 22:29)
. Ne visi pajegus istisai buti strese. Ne visi to nori. Eiti i tokia tema ir ten erzinti savo buvimu - nereiketu.

biggrin.gif vargšai jūs intrigų mezgėjai. Matosi, kad gyvenimo už kompo ribų neturit, jei jums čia stresai, įtemptai reik bendraut. lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
Juokinga , kai tos mandavoškės bando toj normalių moterų temoj rašyt, akivaizdu, kaaaaip jos ištroškusios dėmesio. Ď tokua apgailėtina desperacija, net truputį jų gaila smile.gif
Atsakyti