Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip praleidome savo dieną šiandien?

QUOTE(given444 @ 2021 02 19, 16:54)
skanaus, svogūnėliai laimi, kaip sakoma.
the food that you kill will kill you.
Bet žmonių mąstysena, žiūriu, pilna defense meachanizmų.
pirma, didžiuojamės, kad esam rūšis su "morale", tai viena. paskui išeina, moralę/empatiją taikom tik savo rūšiai, kiti to neverti.
paskui staiga lygiuojamės su tigrais, ir rodom pirštu: o, tai jie, tai jie...
(tai okei, pulkime tigrus, o ne romias, avis, karves, ėriukus skerskime, kuriems dar iki skerdimo valandos sukėlėm aibes kančių.)

mes patys, žinoma, iš šimpanzių, bet gi giriamės, kad mes  - upper class virš visų gyvių.
tai ar ne mūsų pareiga/dalis atsižvelgti į savo vietą ekosistemoje?
atėjome, suniokojome...pakeitėme visą klimatą, kražtovaizdį.
šiuo metu žemėje esame užveisę naminių gyvulių daugiau nei liko laukinių.
laukinius išnaikinome.
visą pasaulį dabaigsime sunaikinti.
kažkada tikrai su džiaugsmu valgysime bio mėsą, kai daeis išties kiek ta gyvulininkystės ir pieno pramonė atseina mūsų planetai.

Given, aš va buvau vegetarė kažkada seniai (dėl tų priežasčių, nes man gyvūnų gaila). Gal ko ir nepažiūrėjau, nes labai jauna buvau, bet kai hemoglobinas tapo 76 ir vaikščiojau kaip zombis, gavau geležį gerti ir grįžau į visavalgystę. Gali sakyti, kad kažko reikalingo nevalgiau, na, bet daug žmonių vegetarai/veganai ir viskas jiems gerai, tai gal jiems tiesiog tinka toks mitybos būdas? Ir dabar jau būdama žymiai vyresnė, labai aiškiai suvokiu, kad ok, gyvūnų požiūriu, egoistė absoliuti. Taip, tokia esu, valgau tai, kas man tinka labiausiai. Ir labai ramiai priimu, kad pirmiausia rūpinuosi tik savo poreikiais. Ir visai nesigraužiu dėl to, kad neužsiauginu pati mėsos ar kad mano dantys labiau pritaikyti ne mėsa (ar kokie ten dar argumentai yra).
Ir šio mano požiūrio nepakeis jokia argumentacija kol aš pati nepajausiu, kad tokia mityba man netinka. Viskas. Gal todėl man nelabai suprantama koks tikslas va čia įrodinėti tau? Aš suprantu, kad kai skauda, tai norisi visiems šaukti apie tai. Bet efektas tai priešingas. Gal geriau kalbėti su tais, kurie svyruoja/yra susidomėję? Juos galima palenkti į kažkurią pusę.
Man patinka tie, kurie rūpinasi planeta ir jos pusiausvyra, bet turiu pripažinti, kad esu per didelė egoistė. Ir dėl to nesigraužiu. Gal turiu kitus uždavinius savo gyvenime.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2021 02 19, 17:54)
skanaus, svogūnėliai laimi, kaip sakoma.
the food that you kill will kill you.
Bet žmonių mąstysena, žiūriu, pilna defense meachanizmų.
pirma, didžiuojamės, kad esam rūšis su "morale", tai viena. paskui išeina, moralę/empatiją taikom tik savo rūšiai, kiti to neverti.
paskui staiga lygiuojamės su tigrais, ir rodom pirštu: o, tai jie, tai jie...
(tai okei, pulkime tigrus, o ne romias, avis, karves, ėriukus skerskime, kuriems dar iki skerdimo valandos sukėlėm aibes kančių.)

mes patys, žinoma, iš šimpanzių, bet gi giriamės, kad mes  - upper class virš visų gyvių.
tai ar ne mūsų pareiga/dalis atsižvelgti į savo vietą ekosistemoje?
atėjome, suniokojome...pakeitėme visą klimatą, kražtovaizdį.
šiuo metu žemėje esame užveisę naminių gyvulių daugiau nei liko laukinių.
laukinius išnaikinome.
visą pasaulį dabaigsime sunaikinti.
kažkada tikrai su džiaugsmu valgysime bio mėsą, kai daeis išties kiek ta gyvulininkystės ir pieno pramonė atseina mūsų planetai.

Tu edi, gyvus sutverimus augalus ir tau sirdis neskauda, morale leidzia...

Nes tu kazka vis del to turi suesti, kad gyventum, nutraukti to gyvo, jauciancio skausma augalo gyvybe.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2021 02 19, 18:20)
Tu edi, gyvus sutverimus augalus ir tau sirdis neskauda, morale leidzia...

Nes tu kazka vis del to turi suesti, kad gyventum, nutraukti to gyvo, jauciancio skausma augalo gyvybe.

Zinok !s is gelininkes nusivaziavau iki pomidoru. Zinai ka radau? Kad buvo atlikti tyrinai, kazkokie laideliai prijungti kur kazkur kazka transliavo( paieskosiu) ir ten buvo uzfiksuota kaip skabant pomidoro krumo soninius uglius ar genint lapus tie krumai " verkia".
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2021 02 19, 11:57)
1. ir kas blogo čia? gi humanizmas šiandienos religija.
2. aš niekur nesakiau, kad augalams neskauda. kaip tik priešingai. suvokdama, kad skauda augalams, tuo labiau galėtume suvokti, kaip kenčia žinduoliai, koks jų auktas ne tik fizinis, bet ir mentalinis stresas.
jei juos, visą gyvenimą laksčiusius po saule, atsidžiaugusius gyvenimu, nušautum per sekundę, tai būtų dar dar...bet juos prikelti p[rievartinei egzistencijai, veisti, melžti, laikyti uždarytus, paskui vėl...
dabar, skaičiau "Homo deus", Švedijoje genetikai galvoja apie genetiškai patobulintus gyvūnus. milž karvių tešmenys, kad kuo daugiau pieno duotų, vištos, kad perėtų, bet dėl to jos praktiškai nepastovi ant kojų. genetinės manipuliacijos sukels gyvūnams dar daugiau kančių.

ir dar esu rašius, kad visai nežudyti mums neišeis. bet galim rinktis mažesnį blogį, nežudyti tų, kurie turi centrinę nervų sistemą.

1. O kur as rasiau kad tai blogai? Kai as nepaveiki nei madom, nei madingom religijom, dietom ir t.t. man tai neesme.

2. Vel, bala nemate augalai, nes zinduoliai... Sorry, o ne zinduoliai, tarkim zuvys, krevetes, midijos ir t.t. Anuos tai galima valgyti? Kodel, tau vienu skausmas yra skaudziausias, o kitu pofig?

As tau gi galiu paklode tokia apt parasyti kaip auga augalai, zydi, brandina seklutes ir t.t., ATeina kazkoks zmogysta, nes esti nori ir be skurulu sueda. Juk tie augalai auga ne tam, kad butu suesti.

O augalu, ar nemodifikuoja? Pasidomej, jei valgai soja, kiek procentaliai pasaulyje uzauginama modifikuotos sofjos.

Ach... centrine nervu sitema, patogu uzmigdyti savo sazine, kad prikimsti savo skrandi, tais kurie gyvi, jaucia skausma, bet neturi centrines nervu sistemos.
Atsakyti
ar empatija nežmogiškai būtybei tai madinga mada?
stebini.
ar empatija ir išvis meilė skirta tik dvikojams homo sapiens?

p.s. man ne pofig niekieno skausmas, kodėl vėl su tulžim bendrauji. aš nevalgau nieko, kas turi akis, galvą, uodegą. yra veganų, kurie neapsisprendę dėl jūros gėrybių, nes nėra pilnai ištirta, ar midijos, etc jaučia skausmą. p.s. žuvys jaučia skausmą tikrai.
yra, kurie valgo medų, nes (?).
tokiems kriterijus - jautra arba nejautra skausmui.
aš nevalgau, nei midijų, nei žuvies.
man kriterijus - kita gyva būtybė, ji turi teisę gyventi, o ne tapti mano skrandžio turiniu.
turiu dar ką valgyti, be jų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 19 vasario 2021 - 18:45
Ar Given nebeesi pomidoru?
https://www.15min.lt...ime-650-1244374
Atsakyti
Verta pradėti nuo tų, kurie turi centrinę nervų sistemą.
ir kurie alinami belangėse visą gyvenimą.
kodėl reikia su pagieža mėtytireplikas: apie augalus, apie skėrius, tarakonus, utėles, ir tt.
tai vadinama avoidance ir dėmesio nukreipimu.

daryk, pagal save, kas įmanoma, kad neprisidėti prie masinio išnaudojimo.
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2021 02 19, 19:24)
Zinok !s is gelininkes nusivaziavau iki pomidoru. Zinai ka radau? Kad buvo atlikti tyrinai, kazkokie laideliai prijungti kur kazkur kazka transliavo( paieskosiu) ir ten buvo uzfiksuota kaip skabant pomidoro krumo soninius uglius ar genint lapus tie krumai " verkia".

Tuo tikiu. Jau SM rasiau apie tai. Buvau dar nedidele 4,5 klase. Mama kazka ten arde, ant stalo paliko britva. Na as ta britva ilgai negalvojus, pradejau nuo lianos (Scindapso) pjaustyneti orines sakneles. Pjaustant, pajutau vibravima, kaip per augala bego srove, drebulys, vien nuo mano prisilietimo. Nusterau, dar karta prisilieciau, pasikartojo. Po to, vengiau "skaudinti" augalus. Kai isigijome sodyba, ilga laika as net negalejau skabyti pomidoru ugliu, formuoti augalus. Dabar jau, apsiparatau. Anksciau mano augalai buvo nutyse, ligoti, dabar gi, miela malonu paziureti.
Atsakyti
QUOTE(Kristi_na @ 2021 02 19, 15:21)
Given, Aš suprantu, kad kai skauda, tai norisi visiems šaukti apie tai.

aš neįrodinėju, aš tiesiog diskutuoju. vyksta diskusija, tai kuris čia turi pirmas nutilti? aš, mažuma?
čia visomis temomis vyksta diskusija, negi kažkas turi automatiškai nutilti, vos pasigirsta kitokie balsai.
ar kad 9 yra prieš, vadinasi, tam vienam nieko nesakyti?
kiek žmonių yra pasakę paskui: o, kad būčiau žinojęs.

esmė yra kitokia išties.
žmonės neturi žinių.
neturi žinių nei apie masines išnaudojimo fermas, nei išvis apie tai, kad gyvūnai turi jausmus, jaučia skausmą.
aš irgi neturėjau tokių žinių, arba tiksliau, su tiek žinių, kiek turėjau, man buvo dzin.
mano močiutė iki šiol nežino, kaip apvaisinamos karvės, kad karvėms visai nefainai būti nuolat per prievartą inseminuojamoms, melžiamoms. nulis nulis žinių.

o maitintis gerai reikia žinių. gaila, kad tu susivarei sveikatą, nes man ji atvirkščiai, pagerėjo, ir aš ėmiau duoti kraujo. taip, yra lb daug sveikatas susivariusių visose stovyklų pusėse.

Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2021 02 19, 19:37)
Verta pradėti nuo tų, kurie turi centrinę nervų sistemą.
ir kurie alinami belangėse visą gyvenimą.
kodėl reikia su pagieža mėtytireplikas: apie augalus, apie skėrius, tarakonus, utėles, ir tt.
tai vadinama avoidance ir dėmesio nukreipimu.

daryk, pagal save, kas įmanoma, kad neprisidėti prie masinio išnaudojimo.

Kam verta tau?
Pomidorai alinami sitnamiuose, be zemes, tik hidroponiniuose irenginiuose... Tau tai nemotais, kai juos valgai?

Najaugi? KIeno demesio? Man tai svarbu, man tai vertybe, bet tu to suvokti negebi. As pakartosiu, jei as galeciau, kaip negaliu, as nvealgyciau nieko GYVO.

Ka as ir darau, as valgau mazai bet kokybiska maista. Ne tam kad esti, o tam kad gyventi.
Papildyta:
QUOTE(given444 @ 2021 02 19, 19:42)
aš neįrodinėju, aš tiesiog diskutuoju. vyksta diskusija, tai kuris čia turi pirmas nutilti? aš, mažuma?

RAsyk kiek nori, mazuma, tu musu...

Tik netersk visu temu. Vientelis prasymas.

Papildyta:
QUOTE(given444 @ 2021 02 19, 19:31)
ar empatija nežmogiškai būtybei tai madinga mada?
stebini.
ar empatija ir išvis meilė skirta tik dvikojams homo sapiens?
p.s. man ne pofig niekieno skausmas, kodėl vėl su tulžim bendrauji. aš nevalgau nieko, kas turi akis, galvą, uodegą. yra veganų, kurie neapsisprendę dėl jūros gėrybių, nes nėra pilnai ištirta, ar midijos, etc jaučia skausmą.  p.s. žuvys jaučia skausmą tikrai.
yra, kurie valgo medų, nes (?).
tokiems kriterijus - jautra arba nejautra skausmui.
aš nevalgau, nei midijų, nei žuvies.
man kriterijus - kita gyva būtybė, ji turi teisę gyventi, o ne tapti mano skrandžio turiniu.
turiu dar ką valgyti, be jų.

Tai tu rasei apie religija ant bangos. O as bangu nesivaikau, va tokia esu arogantiska kale.
Puiku, kad dar sugebi stebintis.

Pastaruoju metu, as tau rasau apie augalus, o tu man bruki dvikojus. Idomiai. Bet, kaip matau tau ir patogu. Perskaityti tai kas nera rasoma.

VA ir as norejau paklausti, o ko tu mane cia puoli, apsiputojusi? Bruki man teiginius, intencijas kuriu as neturiu. Cia reik suprasti is geros sirdies...

Ach NE pilnai istirta, kokios nuostabios atmazkes. tam kad uzliuliuoti sazine, pries edant augalus. Kaip jau rasiau tecnologijos gereja, ateis laikas kai suvoksi, kad augalas ne ka blogesnis, ar prastesnis, nei gyvunai, turintys centrine nervu sistema, su akim, ausim, uodegom ir t.t. Tiesiog jie yra kitokie, musu ausis negeba isgristi ju skausmo, nors jie rekia, jau tai irodyta, mes tik gebam uzuosti nupjautos zoles kvapa, kuri augalas mirdamas paskleidzia...

Tai ir as tapati kalbu. Nustojam valgyti gyvybe, bet kokia jos forma.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2021 02 19, 18:57)
Nustojam valgyti gyvybe, bet kokia jos forma.

Kas dabar vyksta... masiskai zudomi virusai. Kur gyvunu teises ziuri
Atsakyti
QUOTE(Kristi_na @ 2021 02 19, 18:21)
Given, aš va buvau vegetarė kažkada seniai (dėl tų priežasčių, nes man gyvūnų gaila). Gal ko ir nepažiūrėjau, nes labai jauna buvau, bet kai hemoglobinas tapo 76 ir vaikščiojau kaip zombis, gavau geležį gerti ir grįžau į visavalgystę. Gali sakyti, kad kažko reikalingo nevalgiau, na, bet daug žmonių vegetarai/veganai ir viskas jiems gerai, tai gal jiems tiesiog tinka toks mitybos būdas?  Ir dabar jau būdama žymiai vyresnė, labai aiškiai suvokiu, kad ok, gyvūnų požiūriu, egoistė absoliuti. Taip, tokia esu, valgau tai, kas man tinka labiausiai. Ir labai ramiai priimu, kad pirmiausia rūpinuosi tik savo poreikiais. Ir visai nesigraužiu dėl to, kad neužsiauginu pati mėsos ar kad mano dantys labiau pritaikyti ne mėsa (ar kokie ten dar argumentai yra).
Ir šio mano požiūrio nepakeis jokia argumentacija kol aš pati nepajausiu, kad tokia mityba man netinka. Viskas. Gal todėl man nelabai suprantama koks tikslas va čia įrodinėti tau? Aš suprantu, kad kai skauda, tai norisi visiems šaukti apie tai. Bet efektas tai priešingas. Gal geriau kalbėti su tais, kurie svyruoja/yra susidomėję? Juos galima palenkti į kažkurią pusę.
Man patinka tie, kurie rūpinasi planeta ir jos pusiausvyra, bet turiu pripažinti, kad esu per didelė egoistė. Ir dėl to nesigraužiu. Gal turiu kitus uždavinius savo gyvenime.

Vau, kaip gražiai parašėt 4u.gif . Vieną jogistę pažįstu, kuri irgi vardan gailesčio gyvūnėliams buvo nustojus juos valgyti, Ir ką-medikų rankose atsidūrė. Hemoglobino beveik nerasta. Tai dabar sakė irgi vėl patapo visavalge, aišku stengiasi nedaug tos mėsos valgyti, bet bent 3 kartus į savaitę valgo. Kas vienam organizmui tinka, kitam gali labai pakenkti. Žmogus nuo amžių amžinųjų valgė mėsą, jis taip surėdytas. Kita vertus, dėl gailesčio gyvūnėliams, tai tie gyvūnėliai nė ant svieto nebūtų atsiradę, jei jų niekas nevalgytų. Pagrinde tai ką valgom dėl valgymo ir veisiama.
Atsakyti