QUOTE(given444 @ 2021 02 19, 16:54)
skanaus, svogūnėliai laimi, kaip sakoma.
the food that you kill will kill you.
Bet žmonių mąstysena, žiūriu, pilna defense meachanizmų.
pirma, didžiuojamės, kad esam rūšis su "morale", tai viena. paskui išeina, moralę/empatiją taikom tik savo rūšiai, kiti to neverti.
paskui staiga lygiuojamės su tigrais, ir rodom pirštu: o, tai jie, tai jie...
(tai okei, pulkime tigrus, o ne romias, avis, karves, ėriukus skerskime, kuriems dar iki skerdimo valandos sukėlėm aibes kančių.)
mes patys, žinoma, iš šimpanzių, bet gi giriamės, kad mes - upper class virš visų gyvių.
tai ar ne mūsų pareiga/dalis atsižvelgti į savo vietą ekosistemoje?
atėjome, suniokojome...pakeitėme visą klimatą, kražtovaizdį.
šiuo metu žemėje esame užveisę naminių gyvulių daugiau nei liko laukinių.
laukinius išnaikinome.
visą pasaulį dabaigsime sunaikinti.
kažkada tikrai su džiaugsmu valgysime bio mėsą, kai daeis išties kiek ta gyvulininkystės ir pieno pramonė atseina mūsų planetai.
the food that you kill will kill you.
Bet žmonių mąstysena, žiūriu, pilna defense meachanizmų.
pirma, didžiuojamės, kad esam rūšis su "morale", tai viena. paskui išeina, moralę/empatiją taikom tik savo rūšiai, kiti to neverti.
paskui staiga lygiuojamės su tigrais, ir rodom pirštu: o, tai jie, tai jie...
(tai okei, pulkime tigrus, o ne romias, avis, karves, ėriukus skerskime, kuriems dar iki skerdimo valandos sukėlėm aibes kančių.)
mes patys, žinoma, iš šimpanzių, bet gi giriamės, kad mes - upper class virš visų gyvių.
tai ar ne mūsų pareiga/dalis atsižvelgti į savo vietą ekosistemoje?
atėjome, suniokojome...pakeitėme visą klimatą, kražtovaizdį.
šiuo metu žemėje esame užveisę naminių gyvulių daugiau nei liko laukinių.
laukinius išnaikinome.
visą pasaulį dabaigsime sunaikinti.
kažkada tikrai su džiaugsmu valgysime bio mėsą, kai daeis išties kiek ta gyvulininkystės ir pieno pramonė atseina mūsų planetai.
Given, aš va buvau vegetarė kažkada seniai (dėl tų priežasčių, nes man gyvūnų gaila). Gal ko ir nepažiūrėjau, nes labai jauna buvau, bet kai hemoglobinas tapo 76 ir vaikščiojau kaip zombis, gavau geležį gerti ir grįžau į visavalgystę. Gali sakyti, kad kažko reikalingo nevalgiau, na, bet daug žmonių vegetarai/veganai ir viskas jiems gerai, tai gal jiems tiesiog tinka toks mitybos būdas? Ir dabar jau būdama žymiai vyresnė, labai aiškiai suvokiu, kad ok, gyvūnų požiūriu, egoistė absoliuti. Taip, tokia esu, valgau tai, kas man tinka labiausiai. Ir labai ramiai priimu, kad pirmiausia rūpinuosi tik savo poreikiais. Ir visai nesigraužiu dėl to, kad neužsiauginu pati mėsos ar kad mano dantys labiau pritaikyti ne mėsa (ar kokie ten dar argumentai yra).
Ir šio mano požiūrio nepakeis jokia argumentacija kol aš pati nepajausiu, kad tokia mityba man netinka. Viskas. Gal todėl man nelabai suprantama koks tikslas va čia įrodinėti tau? Aš suprantu, kad kai skauda, tai norisi visiems šaukti apie tai. Bet efektas tai priešingas. Gal geriau kalbėti su tais, kurie svyruoja/yra susidomėję? Juos galima palenkti į kažkurią pusę.
Man patinka tie, kurie rūpinasi planeta ir jos pusiausvyra, bet turiu pripažinti, kad esu per didelė egoistė. Ir dėl to nesigraužiu. Gal turiu kitus uždavinius savo gyvenime.