QUOTE(given444 @ 2021 02 18, 17:24)
Gyvūnai dažnai etiškesni už žmones.
nemanau, kad kažkas kaupia karmos taškus.
kas ja išvis tiki 100?
manau, kad tu turi nemažai empatijos (šalia arogancijos).
kitaip nebūtum nė vienam ne savam padėjus.
prie to pačio.
uždėk ranką prie širdies. tau ne tas pats turi būti nežmogiškų būtybių kančios.
jei būtų galimybė, jei pilnai žinotum (mokslas tau patvirtintų, ne lobistai), kad mėsos tau nereikia, negi tik iš paiko noro/skanu/skonio svogūnėlių ir toliau dorotum mėsą?
kažkada ateis tam laikas, tu to nebedarysi, aš kažkaip tikiu.
TAip taip...
Mesaedziai del etisku priezasciu perziuri savo mitybos grandine...
Keistoka, kai zmones bando suzmoginti gyvunus.
Tie kas kalba apie karma, jos itaka, ne siaip sau kalba. O gal ir siaip, tada tai nieko bendro neturi su ju tikejimu.
KOks man skirtumas, kas tiki. Jei zmones teigia, vadinasi... Man tai nera problema.
Tau arogantiskai atsakysiu. As padedu kitiems, vien todel, kad kitaip negaliu. Mane uzgrautzu sazine, o kam man to reikia... Iki galo nezinau, ar altruizmas igimtas, ar isugdytas, bet tai tas pats ego, kaip ir egosito, tik skirtingas apsketas, kuri zmogus tenkina. Viskas. Nieko tame ypatingo nera.
Zinoma, kad ne tas pats. Bet man lygiai taip pat, kaip jau rasiau, svarbus tiek augalai, tiek gyvunai. Esu isitikinusi, kad augalai irgi jaucia, jiems skauda. Jei jie garsiai nestaugia, nebaubia, tai der nerodiklis, kad aniem maziau skauda. BEt tu nusprendei, kad ju smausmas, tau nera rodiklis.
Nemanau, kad as sugebesiu kada misti saules sviesa. Todel, mano pasirinkimas valgyti mazai, bet kokybiskai. Maistas reikalingas ne tam kad valgyciau, o tam kad gyvenciau.