Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip praleidome savo dieną šiandien?

QUOTE(given444 @ 2020 03 10, 09:47)
ir del pastarojo sutinku bet nemanau, kad Idomucia svajoja, guli, žiūri i debesis, ir SVAJOJA ypac...jam gi viskas blogai, ir jis gyvena daugiau niūriu panaudos principu, apsimoka, neapsimoka, kuo daugiau uždirbti ir pan. lietuvoj net ir gamta prasta...

Taip man daug kas blogai, bet man uztenka proto suvokti, kad tas mano "blogai" yra daug geresnis nei daugelio kitu "gerai".

Kai kurie zmones galvoja, kad kritiskumas, blogio matymas, trukumu matymas analize trukdo laimei.

Dar kai kas galvoja, kad tik durniai psichinese gali buti is tikruju laimingi.

mes cia dalinames dalimis savo pasaulio, kad suvokti ir kitus. Jus tiesiog gasdina, ka girdit is manes.
Tai labai blogai.

Vaika gali gasdinti ir muzikiniai sedevrai, nes vaikui yra tinkamos tik vaikiskos daineles... Mano batai buvo du vienas dingo nerandu...
O kazkas sudetingiau tai baisu nesuvokiama

Taip ir su tais isivaidavimais, kad kazkas ten analizuoja tai toks zmogus praranda emocijas.
Tai jus ju nematot, nes mano dainele tai ne "mano batai buvo du"
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 03 09, 10:35)

Na aisku, kad liko tie,  kurie del socialiniu kliuciu neisvyko. neturejo ka pasiulyti vakaru rinkai, ar nepasitikintys ar turintys kazkokius turtelius ir bijantys rizikuot.

Tokie zmones neprrisipazins, kad jie nevykeliai... Ar nesugeba pakankamai daug tuoletu isvalyti, ar mokslo pasaulyje nelabai iskirtiniai... ar kazkur vidurio kvalifikacijose nelabai pakonkuruos.

vat, girdit, kas likot Ltv ir sedit cia Sm? vnž, isikalkit i galvą...
neturejom ką pasiūlyt kažkokiai aukso rinkai, tai ir tupim cia...
Papildyta:
QUOTE(lutuke123 @ 2020 03 09, 10:58)
Butent Airijoje pilna emigrantu, bet ne airiai emigruoja taip masiskai, kaip per kara. Lietuva neteko dabar tiek gyventoju, kaip per 2 pasaulini kara, o tu vietoj to, kad pasistengtum suvokti sita fakta, varai ant manes nesustodama.

Lutuke, Airija turejo savo badmecius ir savo vargo istoriją, rašiau tai.
kiekviena tauta turi savo etapus.
begimu iš Lietuvos irgi nieko nepakeisi.
ar tu tik begti ir ragini visus?
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2020 03 09, 19:00)
Bet,kad i Lietuva migruoja ukrainieciai ir balarusai , nematau reikalo dziaugtis.

tu išejai (ir kiti), jie ir atejo. unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Maja Di @ 2020 03 09, 19:29)
"paspartėjo tiek Lietuvos piliečių reemigracija, tiek asmenų iš trečiųjų šalių imigracija į Lietuvą".

iš mano rato žmoniu, per 5 metus, visi tik ir grižta.
negrižta dar tie, kurie "low skilled darbus" dirba. ten natūraliai, už low skilled daugiau moka nei Ltv. susitvarkę pašalpas/išmokas del vaiku, gyvena. bet kad labai labai kaifuotu? Nea.
Papildyta:
QUOTE(lutuke123 @ 2020 03 09, 19:53)
Pirmiausia, kad ispresti probelma, ja reikia pripazinti, o jus panasu akis smelio prisipyle, o gal specialiai taip  elgetes, gal jusu tikslas suzlugdyti lietuviu tauta, isnaiknti ir be karo? ar cia is  visisko neismanymo, kas darosi?

manau, mes pripažistam visas negeroves Ltv, kad ir pensininku padeti ir pajamas.
bet klausiu: ar tik begimu tu sprendi problemas? gi rašei: savęs ir vaiku neaukosi.
na, o aš sprendžiu nebegimu. visaip kaip prie Lietuvos ivairiapuses geroves prisidedu. netgi būdama pusiau apolitiška. yra daug sriciu gerinti padeti Lietuvoje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 10 kovo 2020 - 10:25
QUOTE(Maja Di @ 2020 03 09, 22:20)
putino pakalikų tikrai čia nereikia.

Nu didesniu Putino pakaliku, kaip jus keliod cia dar paieskoti reiktu....kas dar be Lietuvos priesu dziaugtusi masine emigracija ir tautos isnykimu... unsure.gif Kremlius tik tyliai kamputyje dziaugiasi, nesugebejo tiek tautos isnaikinti, kiek duota tautai laisve...
Papildyta:
QUOTE(mylimuke! @ 2020 03 10, 04:49)
Savo saly langu nedauzo, nestreikuoja, bet pabega. Kodel cia turetu tai daryti?
Argi lietuviai airijose, anglijose taip elgiasi? Tik dziaugiasi, kad ten prieme, neliko praspirti.

apie maidana jauciu nesi girdejusi... unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(mylimuke! @ 2020 03 10, 09:19)
Vakarų pasaulis išgyvena vyriškumo krizę, apie kurią jau garsiai kalba ir psichologai, pavyzdžiui, Esther Parel: „Pastaruoju metu tiek daug girdime apie toksišką vyriškumą, apie vyrus grobuonis. Labai gerai, kad mes, kaip visuomenė, keičiamės ir nebetoleruojame smurto bei manipuliacijų. Ir visgi norisi pasikalbėti apie kuriančią, švelnią, ieškančią ir norinčią pažinti vyriškumo pusę.“

https://www.lrt.lt/n...neateme-gyvybes

senai aisku, "iskastruojami" vyrai, o moterys bandancios konkuruoti vyriskume.... unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(given444 @ 2020 03 10, 09:47)

sutinku.
ir del pastarojo sutinku bet nemanau, kad Idomucia svajoja, guli, žiūri i debesis, ir SVAJOJA ypac...jam gi viskas blogai, ir jis gyvena daugiau niūriu panaudos principu, apsimoka, neapsimoka, kuo daugiau uždirbti ir pan. lietuvoj net ir gamta prasta...
beje, aš juk irgi cia reiškiu savo nuomonę,Lutuke, todel ir parašau, jei man atrodo taip.
juk tu irgi intensyviai reiški tik SAVO nuomonę, ne ko nors kito.
Papildyta:
p.s ir kodel tu galvoji, kad aš nuolat kažkur lakstau? irgi mitas.  smile.gif apie mano kasdienybę juk nežinai. būna visokiu metu, visokiu laikotarpiu. pats savaime, nei lekimas nei nelekimas nera blogas, kaip kad pinigai. vidine nuostata yra esme - keiki gyvenimą, spjaudai i ji, ar ne.

Nesiimu spresti, ka jis veikia gyvenime. Tai, ka jis cia raso ir kaip gyvena tai du skirtingi dalykai.
nepamenu,akd rasytu, kad Lietuvoje gamta prasta, atvirksciai dziaugiasi ezerasi, kuriuose dau laiko leidzia vasarom, sake klimatas prastas, daug tamsos, mazai silumos biggrin.gif

Taip visi tik reiskiam savo nuomone.
Daznai rasai, kad keliaujat, kad buvai ten ir ten, kad daug vazineji su dviraciu ir t.t. Gal ir suklydau, matai, kaip nera gerai spresti apie kitu gyvenimus is zinuciu cia biggrin.gif

Kritika nera keikimas. Keista, kad ne tik tu bet nemazai cia moteru to neskiria....Kodel jus bet koki akritika, problemu iskelima, suvokiat,kaip keikima? blink.gif

Papildyta:
QUOTE(given444 @ 2020 03 10, 10:03)
Lutuke, Airija turejo savo badmecius ir savo vargo istoriją, rašiau tai.
kiekviena tauta turi savo etapus.
begimu iš Lietuvos irgi nieko nepakeisi.
ar tu tik begti ir ragini visus?

butent BANDMECIUS, o Lietuvoje kas karas, maras, badmetis, kad taip masiskai zmones emigruoja?ar nera priezasciu?
Kur tu iziurejai raginima begti? blink.gif
Atvirksciai raginu tai stabdyti, raginu likusius pasiziureti, kas negerai, kad zmones bega, nebent tas begimas likusius dziugina, gi pabegs nepatinkantys....kaip cia daznai rasot....
Pasakyti zmonem nebekit irgi nieko nepakeisi, nes dauguma nebegtu, jei galetu likti...isvykti is savo saliea gyventi i kita sali, daugumai nei kalbos nemokant, palikus svao artimuosius, vaikus, tevus, gimines, draugus, namus tikrai ne pasirinkimas, o butinybe...Bet kazkodel jums nesinori kalbeti apie tas butinybes nurasot viska asmeniniam pasirinkimui ir siaip asmenybem,nu ale neprisitaike kvailiukai,tinginiai ir t.t. o ne salies politikai, istatymam ir t.t. Tiek dauguma gyventoju, matyt, tiek valdzia visiskai ignoruoja tas problemas, kurios ir vercia zmones begti. Kaip Skvernelis sake, nu medikam negerai, lai emigruoja. Arba Grybauskaite, kaip sake, ko jus del tu lietuviu pergyvenat...
Tokiu budu tu problemu sutvakryti neimanoma, ir bus kas bus tada, todel ir renkasi dauguma isvaziuoti, nes pavargo, nes vieni pries veja nepapus...
Papildyta:
QUOTE(given444 @ 2020 03 10, 10:28)
tu išejai (ir kiti), jie ir atejo.  unsure.gif
Papildyta:

negrižta dar tie, kurie "low skilled darbus" dirba. ten natūraliai, už low skilled daugiau moka  nei Ltv. susitvarkę pašalpas/išmokas del vaiku, gyvena. bet kad labai labai kaifuotu? Nea.
Papildyta:

manau, mes pripažistam visas negeroves Ltv, kad ir pensininku padeti ir pajamas.
bet klausiu: ar tik begimu tu sprendi problemas? gi rašei: savęs ir vaiku neaukosi.
na, o aš sprendžiu nebegimu. visaip kaip prie Lietuvos ivairiapuses geroves prisidedu. netgi būdama pusiau apolitiška. yra daug sriciu gerinti padeti Lietuvoje.

Na taip, faktas.

Nepazystu, nei vieno gristancio ar planuojancio gristi, kas grizo tai dar pries krize, o dabar jau nei nebeplanuoja zmones, cia kuriasi, perkasi namus ir t.t....bet kaip bebutu skaiciai 20 t grizo pernai. Tai lasas juroje.

Ne, nepripazysti, nes vel perkeli viska zmonem. Nepagauni esmes, koks skirtumas kad tu kazka gerinsi, jei sistema visa supuvusi. Lietuvoje gerai, kol gerai. Gerai kol nepakliuni i kokia teisine mesmale, ar kas neatsitinka ir t.t.. O kaip jaunam zmogui be uznugario susikurti gyvenima Lietuvoje? Kaip isigyti busta, o jei reikia, kaip uzsimoketi advokatam pvz, kaip buti ramiam del vaiku, kad kas nesugalvos ju tau atimti? Kaip peninikam gyventi is pensijos, kaip padeti penisnikam tevam, jei Lietuvoje dirbi ir neesi is tu 20 proc, kurie normaliai uzdirba? Galu gale aplamai kaip kazka kurti aplinkoje, kai matai,kaip visi grobia ir kokiom aferom uzsiima?
Reiktu valdziai imtis labai drastisku priemoniu, norint tauta isgelbeti, bet nepanasu, kad kas ka darys, tai reiks susitaikyti,kad sias zemes tiketina uzims slavai...
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2020 03 10, 11:58)
Kritika nera keikimas. Keista, kad ne tik tu bet nemazai cia moteru to neskiria....Kodel jus bet koki akritika, problemu iskelima, suvokiat,kaip keikima? blink.gif

geras pastebėjimas ir klausimas
Atsakyti
Kaip bebutu su Lietuva bus, kaip turi buti. Panasu visa Europa sensta ir nyksta. Panasu, kad vakaru "vertybes" veda mus i prazuti, bet gamta sustatys viska i vietas, kaip bebutu, ne pirmas ir ne antras kartas, Kazkokios civilizacijos isnyksta, kazkokios atsiranda, kazkas mirsta, kazkas gimsta...

Idomia minti girdejau, kad nyksta tautos, kai praranda pagarba proteviam, kai morale zlunga...Kadangi ateinantys migrantai is kitu zemynu ta pagarba turi , taip pat ju moralines vertybes, seimos daznai buna stipresnes, panasu jie ir nugales europiecius ir be karo....

Kol kas bent su ateiviais nesimaisom, gal ir gerai biggrin.gif

Bet siaip keista laisves lietuviam reikejo tik tam, kad susinaikintu.... unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2020 03 10, 12:01)
geras pastebėjimas ir klausimas

i kuri ir nebus atsakyta biggrin.gif jau keli metai, to niekaip nesugebu jom isaiskinti,kad kvietima sdiskusijai, problemu iskelimas ir kalbos apie jas, nera keikimas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2020 03 10, 10:55)
skandinavija. rodos, žmones šalti, neisterikai, bet kaip atsigrajina su savo vidiniais demonais , kur galima - švedes, norveges geria, rūko kaip kaminai, be kelnaiciu ateina i diskotekas, kariasi ant vyru.
brites, aires - beje, taip pat.
.

Nezinau, kaip skandinaves, bet is salu kartais tokiu geru foto parodo.... Myza ant saligatvio, sedi ant bordiuro ir ten pat vemia, po to miega, batus pamete, sijonai triusiku (jeigu jie yra) nedengia. Na Lt to nesu macius nei panasaus net kazko. Nors naktinio gyvenimo teko matyt nemazai.
Atsakyti
Keista ta ubuntės "kritika" ax.gif . Ji "kritikuoja" tai kas gerai, visa kas bloga Lietuvoje, kas taisytina, jai priešingai yra gėris.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2020 03 10, 11:28)
negrižta dar tie, kurie "low skilled darbus" dirba. ten natūraliai, už low skilled daugiau moka  nei Ltv. susitvarkę pašalpas/išmokas del vaiku, gyvena. bet kad labai labai kaifuotu? Nea.
.

Is mano rato beveik tik tokie ir emigravo,kur vos istempe vidurine, nes kaip tu sakai, ten daugiau moka.
O is universiteto vienetai, ir ne juodu darbu dirbt, o pagal specialybe. Idomus issukiai profesijoje ne paskutineje vietoje juk, Lt maza rinka.
Daug besimokanciu uzsieny buvo, grizo i Lt.
Papildyta:
QUOTE(lutuke123 @ 2020 03 10, 12:58)

senai aisku, "iskastruojami" vyrai, o moterys bandancios konkuruoti vyriskume.... unsure.gif

Ak taip. Buvau pamirsus, kad vyriskumas irodinejamas su buteliu rankoje. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2020 03 10, 12:17)
Nezinau, kaip skandinaves, bet is salu kartais tokiu geru foto parodo.... Myza ant saligatvio, sedi ant bordiuro ir ten pat vemia, po to miega, batus pamete, sijonai triusiku (jeigu jie yra) nedengia. Na Lt to nesu macius nei panasaus net kazko. Nors naktinio gyvenimo teko matyt nemazai.

na ir? ir jūs tai visomis išgalėmis bandote atitempti ir į mūsų šalį ar ne taip? Gi didžiulės laisvės jums reikia (ne nepriklausomybę turiu omeny, o likusias laisves), tolerancijos viskam. Kam tas lietuviškas santūrumas ir lietuviškumas apskritai ar ne?
Atsakyti
Lutuke
Tai ko tu nelikai, nekovojai, nesprendei bedu?
Pabrukai uodega ant svetimu pasalpu, dabar is toli per interneta gudri aiskinti, kas blogai ir ka reikia keisti.
Na slyksti tu esi boba.
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2020 03 10, 13:25)
na ir? ir jūs tai visomis išgalėmis bandote atitempti ir į mūsų šalį ar ne taip? Gi didžiulės laisvės jums reikia (ne nepriklausomybę turiu omeny, o likusias laisves), tolerancijos viskam. Kam tas lietuviškas santūrumas ir lietuviškumas apskritai ar ne?

Kas cia bando atsitempti voliojimasi apsimyzus ant saligatvio?
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2020 03 10, 12:58)
Galu gale aplamai kaip kazka kurti aplinkoje, kai matai,kaip visi grobia ir kokiom aferom uzsiima?

Kaip pavadinti zmones, kurie samde paauglius prie statybu? Be darbo sutarties, mokesciu, soc garantiju, be sveikatos pazymu, tevu leidimo, darbdavio pazymejimo atsakingo uz darbu sauga? Paaugliai negali dirbti prie statybu, su irankiais ir t.t. Tai vaikai ir gavo pamoka, kad yra sukciu, kurie nesilaiko istatymu, apvagia valstybe, apvagia juos ir t.t.
Atsakyti