gaminu pomidorus su svogunais zelatinoje. Recepte raso pasterizuoti 20min 60-90 laipsniuose. MAn tas pasterizavimas kazkoks sudetingas reikalas. TAi kaip man islaikiti 20 min - kad neuzvirtu ?? Dapylineti vandens - ar ten tiesiog su atidengtu dangciu ir neuzverda ant mazos ugnies ???
Bet labai jau knieti paklausyti kaikuriu nuomoniu ir spjauti i ta pasterizavima.
Iskaitinsiu gerai stiklainius sterilizatoriuje (vaikisku buteliuku, turiu dideli Tomme Tippe) - pilsiu karsta marinata ir gal bus gerai .
O zelatina - labiau konservuojanti ar labiau bakterizuojanti medziaga?? Turiugalvoje - tai kad gaminys bus zelatinoje - palengvina ar apsunkina produkto laikymasi ???
QUOTE(ingrida1979 @ 2010 08 10, 10:54)
Nesu niekada pasterizavusi....o cia duag receptuku kur taip reikia daryti.Gal gali kuri padeti ir nuo a iki z papasakoti kaip tai daryti.Iki kurios vietos slonikui vandens ypilti,i salta ar silta vandeny deti?Vienu zodziu padekit!!!!!
as tai sterilizuoju tik dangtelius ir man puikiai viska laiko. mano mama taip mane ismoke. ir kompotai, ir uogienes, ir misraines, ir visa kita. stiklainius tik su karstu vandeniu isplaunu svariai ir viskas. o dangtelius tai isplaunu su karstu vandeniu ir i koki puoduka sudedu, uzpilu verdanciu vandeniu. niekas niekada nera suruge ar nusove