Įkraunama...
Įkraunama...

Parsono ir Džeko Raselo terjerai

QUOTE(Kritulka @ 2011 01 10, 23:55)
Taip jau išėjo, kad per Kalėdas va ši gražutė fokterjero kalytė atsidūrė pas mus:

Labai grazi kalyte wub.gif Siaip galite pagalbos ir pas pacias foksistes paprasyt http://www.supermama...?...77804&st=48, nors is principo patarimai gal panasus butu, visgi visi trys (su parsonais ir dzekuciais) nenuoramos terjerai bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cile: 10 sausio 2011 - 23:14
QUOTE(cile @ 2011 01 11, 00:13)
Labai grazi  kalyte  wub.gif Siaip galite pagalbos ir pas pacias foksistes paprasyt http://www.supermama...?...77804&st=48, nors is principo patarimai gal panasus butu, visgi visi trys (su parsonais ir dzekuciais) nenuoramos terjerai  bigsmile.gif

Aš pastebėjau kad yra temutė ir apie juos... ale kad jau čia apie vaikus kalbėjot tai nusprendžiau jungtis į pokalbį biggrin.gif
Be to man jie labai panašūs, manau kad ir charakteriai ne itin skiriasi... ar klystu? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Kritulka @ 2011 01 11, 00:31)
Aš pastebėjau kad yra temutė ir apie juos... ale kad jau čia apie vaikus kalbėjot tai nusprendžiau jungtis į pokalbį biggrin.gif
Be to man jie labai panašūs, manau kad ir charakteriai ne itin skiriasi... ar klystu?  blush2.gif

Sveika smile.gif
Na aš vaikų neturiu, bet kažkada gi bus, o mano parsoniukė ne iš lengvųjų smile.gif na bet tas "nelegvumas" daugiau pasireiškia su kitais šunimis ir tai tik lauke.
Šiaip foksai labai panašūs į parsonus ir džekus, gi tie patys terjerai..
Jūs dabar labai pergyvenat, nes šuniukas dar labai mažas, tai jis iš tiesų yra tiesiog žaismingas, tikras vaikas! Užtai ji prabėga ir nori lyžtelti. Nemanau, kad kanda.. iškart pastebėtumėt.
O graužia žaislus dėl dantukų - jie dabar aštrūs ir pieniniai, nžn kada tiksliai foksams keičiasi dantys, bet raselams tai apie 4-6 mėn. jie krenta ir dygsta nauji - tai lygiai taip pat kaip ir žmonėns - ir skauda, ir niežti, todėl norisi graužti.
Nupirkit gal ne tik žaislų, bet ir kramtalų? Jie plius bus skanūs smile.gif Tik pirkit pagal amžių, minkštesnius smile.gif
O šiaip jei po kelių mėnesių kelsitės į namą, tai ši kalytė bus viena laimingesnių, nes galės nemažai laiko praleisti lauke ir išsidūkti. Tiesiog užsiimkit auklėjimu tiek vaiko (čia apie tai jau aukščiau mamos pasisakinėjo), tiek šuns, nepaleiskit vadžių ir manau viskas bus gerai smile.gif
O dėl sargybos tai aš irgi nžn smile.gif raselai nėra sargūs šunys, bet gal foksai? g.gif Taigi nebūkit tikra, kad Jums namą šuniukas saugos blush2.gif
Atsakyti
apie sargavima - kai ateina rytais pastininkas su registruotais laiskais, tai Gama loja visu balsu... guledama miegamojo lovoje lotuliukas.gif

nors sunkiai isivaizduoju 2 men suniuka ir 1 metu vaika kartu, bet tikriausiai viskas imanoma, jei tikrai norisi. Gama labai kandziojosi iki kokiu 4-5 menesiu, tikrai skaudziai net man, o vaiku rankos tai net apdraskytos buvo tu astriu dantuku. bet kazkas dave gera patarima - spiegti cypti is visu jegu, kai ji kanda, tai tas ir padejo - labai greitai suprato ir daugiau taip nebedare smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Liucytė @ 2011 01 11, 11:17)
apie sargavima - kai ateina rytais pastininkas su registruotais laiskais, tai Gama loja visu balsu... guledama miegamojo lovoje lotuliukas.gif

nors sunkiai isivaizduoju 2 men suniuka ir 1 metu vaika kartu, bet tikriausiai viskas imanoma, jei tikrai norisi. Gama labai kandziojosi iki kokiu 4-5 menesiu, tikrai skaudziai net man, o vaiku rankos tai net apdraskytos buvo tu astriu dantuku. bet kazkas dave gera patarima - spiegti cypti is visu jegu, kai ji kanda, tai tas ir padejo - labai greitai suprato ir daugiau taip nebedare smile.gif

Super patarimas. Mum panašiai buvo, mes Lilę net praminėm lydeka, nes tikrai rankas net apibraižydavo. Tai kai ji man kąsdavo, aš irgi suspiegdavau ir šiaip emocija iškart pasikeisdavo ir va Lilė tą labai jautė, iškart puldavo "atsiprašinėt" ir baigėsi tie kandžiojimai.. Na nebent netyčia po to pasitaikydavo smile.gif
O Lilė galima sakyt neloja.. Aš tuom džiaugiuos, nes tylus šuo smile.gif Bet šiaip visko pasitaiko, bet dažniausiai situacija būna komiška, kaip ri su Gama lovoje biggrin.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Labas rytas smile.gif

Retai beužsuku pas jus, ir tai dažniausiai tik paskaityt ax.gif Na bet paskutinė tema aktuali ir mums smile.gif Tai va pasirodom kaip mes su šuniuku bendraujam wub.gif
user posted image user posted image

Kol kas pas mus viskas gerai, vaikui šuo didžiausias džiaugsmas smile.gif Vos jį pamato tai šypsena nuo ausies iki ausies biggrin.gif Ir šuniukas nei urzgia, nei loja, kai kasti taikosi schmoll.gif Nors vieną kart tikrai skaudžiai ausį mažius buvo pagavęs doh.gif
Gsl ir nėra džekučiai tie šuniukai, kuries mūčint vaikai ant rankų gali, bet kad piukūs draugai vaikams tai tikrai thumbup.gif Pas mane yra dar 10 m. dukra, tai dūkti jiems pats tas thumbup.gif Dukrai kartais tikrai grybšteli skaudžiau įsisiūtęs, bet tai pasitaiko retkarčiais, kai jau iš krūvos dūkstančių sunku atskirti kur šuo, kur vaikas, o kur dar ir katinas laugh.gif
Atsakyti
Manau terejerai terjerais, o charakteriai vistiek labai skirtingi, musu irgi dvi mergos, tai vienai vaikai- kosmaras, o kitai kaip aukso gysla, sekioja is paskos, surenka viska kas isbyra, zaislai buna pasidalinti, zaidimai bendri, jokiu problemu nera, ir nesikandzioja net zaisdama kalyte, tiesiog uzteko keliu grieztu sudrausminimu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tss: 11 sausio 2011 - 11:10
Na po truputį atlėgsta ir mano širdelė smile.gif Nors šuniukas dar labai mažas, tačiau elgiasi nepriekaištingai thumbup.gif Labai greitai mokosi ir su sūneliu tikrai elgiasi daug atsargiau nei su mumis (kas man labai keista, kaip toks mažas šunytis gali suprasti jog štai čia mažas vaikas ir su juo reik atsargiau bigsmile.gif ).
O vaikas tai mėgėjas ją ir už ausyčių ir už uodegytės patamyt. Bet ji visiškai nepyksta, blogiausiu atveju apsižioja rankytę. Bet kaip matau tikrai nekanda thumbup.gif Dalį dienos abu ir prabėgioja iš vieno buto kampo į kitą. Vaikas krykštauja mėtydamas kokius kamuoliukus ir stebėdamas kaip šuo gaudo lotuliukas.gif
Šunį kaip sargą suprantu daugiau kaip namų sireną. Tai yra, šuo neturi pulti - jis turi pranešti šeimininkui, kad kažkas artinasi. Su terjerų temperamntu, manau jiems tai ne problema biggrin.gif
Tik vat ir mūsų kalytė kol kas per porą savaičių sulojo tik porą kartų ir tai todėl kad aš ją taip erzinau ir to prašiau. Ar nebus irgi iš tyliųjų rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Kritulka @ 2011 01 11, 12:59)
Tik vat ir mūsų kalytė kol kas per porą savaičių sulojo tik porą kartų ir tai todėl kad aš ją taip erzinau ir to prašiau. Ar nebus irgi iš tyliųjų  rolleyes.gif

Na matai - sargumas ir yra toks dalykas, kad jis arba būdingas veislei, arba ne smile.gif Kaip ir sakiau, dėl foksų nžn, bet raselai - nesargūs. Na sulos, tai sulos, bet tik tada, kada jam pačiam to norėsis smile.gif
Ir žinokit aš džiaugiuos, kad šuo neloja, ramybė. Ji pvz nieko neprašo lodama, o bando mane hipnotizuoti žvilgsniu. Tas tikrai super, nes lojimas ne vietoj (o patikėkit, terjerai greitai išmoksta gudrybių, pvz. paloju ir gaunu kažką) - nieko malonaus..
Atsakyti
Tigrizoidas, turiu paprieštaraut - mūsų džekai tai tikrai sargūs! Jau jei kas pabeldžia į duris, tai tikrai neliksim neišgirdę, nes tuoj dvi sirenos įsijungia, o kartais žmogus net pabelst nespeja - nes šunys tik pajaučia kažką link namo takeliu ateinant, ir tuoj lot biggrin.gif

bet neloja ilgai - pasakai, kad užtenka, ir nusiramina
bet visada praneša thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(AmilkA @ 2011 01 11, 15:33)
Tigrizoidas, turiu paprieštaraut - mūsų džekai tai tikrai sargūs! Jau jei kas pabeldžia į duris, tai tikrai neliksim neišgirdę, nes tuoj dvi sirenos įsijungia, o kartais žmogus net pabelst nespeja - nes šunys tik pajaučia kažką link namo takeliu ateinant, ir tuoj lot  biggrin.gif

Maniskes irgi loja, nors siaip mes niekada to neskatinam, netgi neleidziam loti. O nakti jei kas eina i tulika, tai su visom sviesom, nes jei bandysi tyliai ir tamsoj, garantija busi aplotas smile.gif
Atsakyti
Mūsų pirmas šuo buvo JRT dydžio kiemsargiukas, tai tas lodavo tokiu žemu, sodriu balsu, kai kas nors paskambindavo į duris, sargavo uoliai smile.gif Nepažįstami būdavo pasiruošę susitikt su dideliu baisiu žvėrimi fear.gif

Kai įsigijom Olį, apie mėnesį laiko jis nelojo visiškai, galvojom - ar šitas šuo turi balsą? O kai pagaliau pirmą sykį ėmė ir sulojo tokiu čaižiu plonu balseliu, košmaras, kokia signalizacija smile.gif, juokavom, kad gal geriau jau jis būtų ir nelojęs smile.gif Bet suaugo, suvyriškėjo, pasikeitė ir balsas. Dabar loja retai, dažniausiai kai dūksta su šunimis, tada tai laikykis! doh.gif
Atsakyti